Κόσμος

Άλλαξε στιλ ο Κιμ Γιόνγκ Ουν: Άφησε στην άκρη τα ρούχα τύπου Μάο και επέλεξε κοστούμι και γραβάτα

Το 2018 φαίνεται ότι έφερε και αλλαγές στο στιλ του Κιμ Γιονγκ Ουν. Στην ομιλία του για τον νέο χρόνο, ο ηγέτης της Β. Κορέας άφησε στην άκρη τα ρούχα τύπου Μάο και επέλεξε ένα γκρι-ασημί κοστούμι με ασορτί γραβάτα.

Οι ηγέτες της Βόρειας Κορέας είναι γνωστοί για το πιο «μουντό», αγροτικό στιλ ντυσίματος και την αδυναμία τους στα σακάκια τύπου Μάο, σημειώνουν οι New York Times, σχολιάζοντας αυτή την αλλαγή του Κιμ Γιονγκ Ουν, που φαίνεται ότι πέρα από την αναβάθμιση των όπλων μαζικής καταστροφής, σκοπεύει να εκσυγχρονίσει και το λουκ της χώρας του.

«Εχει ντυθεί ξανά έτσι στο παρελθόν, σαν τραπεζίτης φορώντας Armani», σχολίασε ο Ρόμπερτ Κέλι, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Pusan National University της Νότιας Κορέας. «Υπάρχει η εκτίμηση ότι προσπαθεί να κάνει τη Β. Κορέα να φαίνεται πιο μοντέρνα. Τα κοστούμια Μάο του πατέρα του φαίνονταν γελοία στον 21ο αιώνα», συμπλήρωσε.

Ο Κιμ φορούσε σακάκι με λεπτή ρίγα, με ασορτί γραβάτα και παντελόνι. Επίσης, το χαρακτηριστικό χτένισμά του ήταν ελαφρώς αλλαγμένο. Βέβαια, παρά την αλλαγή στο στιλ, το μήνυμά του ήταν σκληρό, καθώς κόμπασε ότι έχει το κουμπί για τα πυρηνικά πάνω στο γραφείο του.

«Είναι απάτη. Απλά ένα σόου. Είναι ο ίδιος αδίστακτος βλάκας με τον πατέρα και τον παππού του», σχολίασε ο Κέλι. Πάντως, σημειώνουν οι New York Times, όταν επέλεξε το κοστούμι για το μήνυμά του, μπορεί απλά ο Κιμ να μιμούνταν τον παππού του, κάτι που συνηθίζει. Ο Κιμ Ιλ-Σανγκ, ιδρυτής της Βόρειας Κορέας, περιστασιακά φορούσε κοστούμια δυτικού τύπου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...