Τούρκοι και Αζέροι «πίσω» από την εξέγερση στο Ιράν – Το γεωπολιτικό σχέδιο της Άγκυρας για την δημιουργία του παντουρανικού τόξου – Πως εμπλέκεται η Ελλάδα

Δημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2018, 3:43 μμ | Ανανέωση: Ιανουάριος 13, 2018 στις 3:50 μμ

Η Τουρκία ως γνωστόν εδώ και πολλά χρόνια έχει εκπονήσει ένα πραγματικά τρομερό σχέδιο διάνοιξης διαδρόμων προς όλα τα «τουρκογενή» κράτη με σκοπό την ένωση τους,  για αυτό και όλες οι τρομερές γενοκτονίες που έχει πραγματοποιήσει είχαν σαν γνώμονα αυτό ακριβώς το σκεπτικό. Το ίδιο σχέδιο υλοποιείται και στην ιρανική  εξέγερση που ξεκίνησε προ ημερών στο Ιράν, στην οποία  σε αγαστή συνεργασία Αζέροι και Τούρκοι «αποσταθεροποιούν» την χώρα, αναφέρει σχετικό  κουρδικό δημοσίευμα  .

Συγκεκριμένα:     

1) Η Τουρκία προσπαθεί να εξουδετερώσει  Ελλάδα και  Βουλγαρία …για να ενωθεί με τους «αδελφούς» Τούρκους όπως τους αποκαλεί στην Δυτική Θράκη, Νότια Βουλγαρία, Βοσνία και Αλβανία  . Πρόκειται για περιοχές που θέλει να κατακτήσει και προσαρτήσει και όχι απλά να ελέγξει μέσω θρησκείας και οικονομίας . Η Ελλάδα θα περιοριστεί στα  σύνορα 1888 μέχρι την Λάρισα και οι Τούρκοι θέλουν  να είναι στην ουσία κράτος «υποτελής» .

2) Στις αρχές του 20ού αιώνα, ο τουρκικός σκοπός πίσω από την Αρμενική Γενοκτονία (η περιοχή απογυμνώθηκε με την επαίσχυντη   δολοφονία όλων των Αρμενίων, (η Αρμενία είναι η κίτρινη περιοχή του χάρτη), είχε σκοπό την διασύνδεση  του εδάφους μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν,  Τουρκμενιστάν, και των υπόλοιπων τουρκογενών κρατών της Κεντρικής Ασίας για να δημιουργήσουν έναν παντουρανικό άξονα .

3) Η Αρμενία ήρθε υπό την προστασία των δυτικών εθνών επειδή ήταν χριστιανική περιοχή μετά τη γενοκτονία.


4) Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζουν όμως να προσπαθούν να καταστρέψουν την Αρμενία για να γίνουν γειτονικές χώρες. Μια πιθανή τουρκική στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα επιτρέψει στην Τουρκία και στο Αζερμπαϊτζάν να αποδυναμώσουν και τελικά να προσαρτήσουν την Αρμενία για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.

5) Η άλλη γέφυρα της Τουρκίας προς το Τουρκμενιστάν και την Κεντρική Ασία είναι μέσω του Ιράν. Έχει ήδη «συνδεθεί»  το Ανατολικό και Δυτικό Αζερμπαϊτζάν. Η πολιτική των νέο-οθωμανών όσον αφορά το Ιράν είναι να «εξουσιοδοτήσει» τους Αζέρους που ζουν στο Ιράν να αναλάβουν τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας στην Τεχεράνη. Η περιοχή Gilan & Mazandaran (στο πράσινο) θα κατοικηθεί από  «Τούρκους» από την Κεντρική Ασία και έτσι θα ολοκληρωθεί η γέφυρα του Παντουρκικού εδάφους στο Ιράν.

Η υπόλοιπη περιοχή θα ακολουθούσε εγκαίρως. Οι Τούρκοι κατέχουν  βαθύτατη μνησικακία εναντίον των Κούρδων για την ισχυρή, αποτελεσματική και διαρκή κουρδική αντίσταση ενάντια στις τουρκικές πολιτικές γενοκτονίας και του σχεδίου του παντουρκισμού, για να καταστρέψουν όλους τους υπάρχοντες πολιτισμούς στην περιοχή, σε ένα ατέρμονο σχέδιο  που συνεχίζεται  από το 1453 όταν η Κωνσταντινούπολη  και η βυζαντινή αυτοκρατορία έπεσε στους Τούρκους μέχρι σήμερα.

6) Το κίνημα της «Πράσινου» στο Ιράν το 2009, με επικεφαλής τον  Moussavi που ανήκει στην μειοψηφία των Αζέρων της χώρας , και η νυν εξέγερση εδώ και μερικές ημέρες,   χρηματοδοτείται και διευθύνεται από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες έχουν πείσει τις ΗΠΑ και τα κράτη του Κόλπου, για την τύχη του Ιράν.

Οι Ιρανοί απαιτούν  την πολιτιστική τους ελευθερία και την οικονομική τους ευημερία. Ωστόσο, θα πρέπει να κατανοήσουν το ιστορικά κίνητρα των εμπλεκόμενων παικτών για να μάθουν καλύτερα ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί τους και ποιο είναι το σχέδιο της Άγκυρας  για την χώρα τους .

7) Οι Κούρδοι του Ιράν, εντάσσονται στο σχέδιο εκσυγχρονισμού για αλλαγή της  ιρανικής πολιτικής προς τις μειονότητες, ενώ οι ίδιοι  καλούν όλους τους Ιρανούς  πολίτες να λάβουν υπόψη το γεωπολιτικό σχέδιο της Τουρκίας για το Ιράν.

Έτσι μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε το σκηνικό που υλοποιείται από την Τεχεράνη και το Ισφαχάν μέχρι το Αιγαίο και την Κύπρο…για το σχέδιο του Ερντογάν …που όλως τυχαίως όμως τυγχάνει να είναι και  σχέδιο της Δύσης. Όσο για την «συμμαχία» του Σουλτάνου με την Μόσχα , μεγάλο «αγκάθι» παραμένει ο Άσαντ στην Συρία και κυρίως οι (Τούρκοι) Τάταροι στην Κριμαία.

Όποιος νομίζει όμως ότι  το Κρεμλίνο θα επιτρέψει την ένωση του παντουρανικού άξονα στο «μαλακό υπογάστριο» της Ρωσίας …είναι τουλάχιστον «παλαβός» για αυτό όλα πολύ σύντομα θα αλλάξουν, κάτι για το οποίο να είναι σίγουροι εκεί στην δύση  .    

 

 

 • Hercules

  1ος

 • ΙΩΝ 1942

  ΟΙ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΤΟΓΑΝ …ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟ ΡΟΓΧΟ …!!!

  • ΙΩΝ 1942

   ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ …ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΙ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΙΑΣ η ΟΧΙ …???

   • Assurbanibal

    ΑΞΙΟΣ!

 • Αντύπα
  • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

   AXAXAXAXAXAXAXAXAXA ΠΙΘΗΚΟΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤ

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Φερτον εδω να τον επιδοτησουμε τον δυστυχο προσφυγα……….

  • Assurbanibal

   ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  • Πρέπει να απαγορευτούν οι κατσαρίδες, θα στείλω e mail στα κεντρικά του Disqus

   • Αντύπα

    εδώ θα σκληραγωγηθείς!

    • Να τρέξω στην βροχή με φορτίο αν είναι

     • Αντύπα

      Πρώτα έχει ψυχοτεχνικά!

     • Θα σε χαστουκίσω!!!

 • Spyros Spyropoulos

  Οποια πετρα και αν σηκωσεις, την Τουρκια βρισκεις απο κατω…….

 • Οι Τούρκοι λίγο…δύσκολο να κρύβονται απο πίσω στις πρόσφατες ταραχές στο Ιραν, εκεί βρωμάει το πράγμα αμερικανίλα και εβραϊλα…αλλά αμφότεροι έφαγαν για άλλη μια φορά τα μούτρα τους…

 • 😈VLAD.. the impaler😈

  ΟΠΟΥ ΒΡΩΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Κ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ…Κ ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΟΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ…..
  Αλλα…..ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ μεμετη!!
  «Διά τούτο ευφραίνεσθε οι ουρανοί και οι κατοικούντες εν αυτοίς· ουαί εις τους κατοικούντας την γην και την θάλασσαν, διότι κατέβη ο διάβολος εις εσάς έχων θυμόν μέγαν, επειδή γνωρίζει ότι ΟΛΙΓΟΝ καιρόν έχει….»
  ΟΛΙΓΟΝ…..Τ ΑΚΟΥΣ ΜΛΚ;
  ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ …..
  ΣΤΟ FINALLE!

 • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

  ΜΠΡΕΕΕΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΣΚΟΥΝ ΦΟΒΕΡΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΙ’ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ.

 • Hercules

  για προβληματισμό…

  https://youtu.be/F9ldJs0bKPc

  • Hercules

   ..σωσίας του Πούτιν

 • Assurbanibal

  Τα παντουρανικά να πάνε να τα κάνουν στις στέπες οι βρωμιάρηδες.

 • © Proud to be Greek

  Παρόλο που η τουρκιά υπονομεύει συστηματικά – καθ’ έξην και κατά συρροή τους πάντες και τα πάντα, δεν προκύπτει απο το αρθρο οτι στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν αυτή που υπονόμευσε το Ιράν.
  Εύχομαι να είναι αυτή (για να αρχίσει να την βλέπει το Ιράν με ακόμα περισσότερξ επιφυλακτικότητα) αλλα εγώ προσωπικά εξακολουθώ να βλέπω Ισραήλ ή CIA.

  • Πολίτης δέλτα κατηγορίας

   Μηπως συνεργαζονται με τις ΗΠΑ ακομα για το θεμα του Ιραν και γι αυτο δεν τους κυνηγανε οι Αμερικανοι απο το ΝΑΤΟ; Ετσι και σκασει καμμια τετοια φουσκα θα τους εξαφανισει ο Πουτιν απο προσωπου γης.Μονο οι Μογγολοι της Γερμανιας θα μεινουν ζωντανοι…

 • Άλλα κόλπα, παντουρανικά, ακούγεται κάπως κίνκυ..

 • Αντύπα

 • Σε πόσες βδομάδες αναμένουμε την αλλάγή πορείας του Βλαδίμηρου? :P

  • Hercules

   σε 10

   • Hercules

    ….η καλύτερα …όταν αλλάξει ο σωσίας του

 • Αντύπα

  ΕΞΩ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΑΠΙΛΑ! ΠΡΏΗΝ ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΊΑ ΜΠΛΕΓΜΈΝΟΣ ΣΕ ΚΎΚΛΩΜΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΏΝ!
  http://www.stoxos.gr/2018/01/blog-post_767.html

 • Αντύπα
 • μπαμπαλης

  Ο παντουρανισμος είναι εβραϊκός δάκτυλος και ξεκινά από τον δέκατο ένατο αιώνα. Σύμφωνα με την παράλογη θεωρία του η Τουρκία ξεκινά από τις ακτές της Αδριατικής και φτάνει στην Κίνα. Η έρημος Τατλαμακαν είναι η γεννετηρα τους.Και άλλες αηδίες τύπου Λιακοπουλου Αδωνη ότι ζουσαν πριν από εκατομμύρια χρόνια τις ίδιες μακιες που λένε οι δικοί μας επί το τουρκικοτερο.Η διαφορά είναι ότι είναι η κρατική τους ιδεολογία. Πριν λίγα χρόνια τον αρχηγό των κεμαλιστων τον έλεγαν Ντενιζ Μπαικαλ δηλ θάλασσα Βαϊκάλη το Αιγαίο είναι μόνο η αρχή. Έχουν επιτροπές εδώ και χρόνια και έχουν αλλάξει ονόματα πόλεων και ανθρώπων. Έτσι ότι ανήκε στην πολυπολιτισμική οθωμανική αυτοκρατορία το εξαφάνισαν. Έχουν όλοι τουρανικα και Μογγολικα ονόματα .

 • Το ‘χεις χάσει εντελώς…ή επιχειρείς να θολώσεις τα νερά γνωστές τρόλακα του σάϊτ, θα σταματήσεις τις πίπes σου όμως, αν και όλη σου η ζωή είναι το τρόλινγκ…
  Και ….Νικήτας;; Ποιος Νικήτας ρε καμμένε; https://uploads.disquscdn.com/images/f8595dc0e8afe3c57c20facceeda0e31c8be9dc73a6c91885429c2d1cf6567d6.png

 • Πολίτης δέλτα κατηγορίας

  Μηπως συνεργαζονται με τις ΗΠΑ ακομα για το θεμα του Ιραν και γι αυτο
  δεν τους κυνηγανε οι Αμερικανοι απο το ΝΑΤΟ; Ετσι και σκασει καμμια
  τετοια φουσκα θα τους εξαφανισει ο Πουτιν απο προσωπου γης.Μονο οι
  Μογγολοι της Γερμανιας θα μεινουν ζωντανοι…
  Ετσι κολαει η ευγενικη αντιμετωπιση της Τουρκιας απο το ΝΑΤΟ… τοσον καιρο.