Ραγδαίες εξελίξεις στα Σκόπια: Εμφύλιος μεταξύ Αλβανών-Ζάεφ και Σλάβων-Γκρουέφσκι – Τράβηξαν το «χαλί» οι Ρώσοι;

Δημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2018, 8:44 μμ | Ανανέωση: Ιανουάριος 19, 2018 στις 9:44 πμ

Εμφύλιος έχει ήδη ξεσπάσει στα Σκόπια με αφορμή το θέμα της ονομασίας της χώρας. Ζάεφ και Αλβανοί εναντίον Γκρουέφσκι και των διπλωματών που χειρίζονται την διαπραγμάτευση! Το ίδιο το ΥΠΕΞ της χώρας άδειασε τον διαπραγματευτή και πρέσβη Ναουμόφσκι και των διπλωματών που χειρίζονται το θέμα της ονομασίας Και πίσω από άγρια κόντρα που ξέσπασε από χτες το βράδυ βρίσκονται ΗΠΑ-Ρωσία. 

Υπάρχουν δύο γραμμές στα Σκόπια,. Αυτή που εκφράζουν οι φιλορώσοι διπλωμάτες και ο εν λόγω διπλωμάτης που ανήκει στην πλευρά του Γκρουέφσκικαι και η Κυβέρνηση της χώρας, η βούληση των Ζάεφ και των Αλβανών.

Και ο πρόεδρος της χώρας Ντιμιτρόφ συμβάλει με την αποπομπή του διατάγματος της Κυβέρνησης για τη γλώσσα στη δημιουργία πολιτικής κρίσης και δημιουργίας τετελεσμένου για να εγκλωβίσει τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, σε δήλωσή τους προς το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «MIA», ανέφεραν ότι σύμφωνα με τις πρακτικές της διπλωματίας, οι ιδέες του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος Μάθιου Νίμιτς δεν πρέπει να σχολιάζονται δημόσια, πριν γίνει διεξοδική ανάλυση και πριν η ηγεσία της χώρας οικοδομήσει θέση επί αυτών.

Το σχόλιο αυτό των πηγών του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αφορά στη χθεσινή επίμαχη δήλωση του εκπροσώπου της ΠΓΔΜ στις συνομιλίες για το όνομα, Βάσκο Ναουμόφσκι, μετά τη συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στη Νέα Υόρκη.


«Η συμμετοχή στη διαδικασία για την υπέρβαση της διαφοράς γύρω από το όνομα μεταξύ της «Μακεδονίας» και της Ελλάδας απαιτεί υψηλού βαθμού επαγγελματισμό και υπευθυνότητα. Η οικοδόμηση γεφυρών και η διάνοιξη θυρών προς το ευρωπαϊκό και ευρωατλαντικό μέλλον της χώρας απαιτούν υπομονή και προσήλωση», πρόσθεσαν οι πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν επίσης ότι μέχρι στιγμής το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ «δεν έχει λάβει πλήρη ενημέρωση για τη χθεσινή συνάντηση στη Νέα Υόρκη».

Απίστευτα πράγματα. Στην ουσία λένε ότι ο διαπραγματευτής της χώρας τους δεν τους έχει ενημερώσει!

Ο Βάσκο Ναουμόφσκι, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση του διαπραγματευτή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, δήλωσε ότι η δέσμη ιδεών που παρουσίασε ο κ. Νίμιτς «αποκλίνει από το πλαίσιο του ψηφίσματος 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» (αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ) και «απέχει πολύ από μία αξιοπρεπή λύση».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ, σε δηλώσεις του προς τον τηλεοπτικό σταθμό “SITEL”, ο κ. Ναούμοφσκι ανέφερε ότι καμία χώρα δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει σε άλλη χώρα κάποιο νέο όνομα, ούτε τα Ηνωμένα Έθνη έχουν δικαίωμα να επιβάλλουν νέο όνομα σε κράτος-μέλος τους.

«Η χώρα μας έχει όνομα. Αυτό είναι “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και το όνομα αυτό αποτελεί τη βάση της ταυτότητάς μας.

»Επίσης, σήμερα, το 2018, κανένας δεν μπορεί να αρνείται την ύπαρξη “μακεδονικού” λαού και “μακεδονικής” γλώσσας.

»Εκ μέρους του μεσολαβητή παρουσιάστηκαν σήμερα ορισμένες ιδέες για τις οποίες νομίζω ότι βγαίνουν από αυτό το πλαίσιο και απέχουν από μία αξιοπρεπή λύση.

»Όμως, σε κάθε περίπτωση, οι προτάσεις αυτές θα παρουσιαστούν στην κρατική-πολιτική ηγεσία, η οποία θα μπορέσει να πάρει θέση σε αυτό το ζήτημα», είπε.

Μάλιστα εμφανίστηκε σε άλλο μήκος κλίματος από τον κ. Νίμιτς, ο οποίος επέδειξε αισιοδοξία.

Ο κ. Ναούμοφσι ανέφερε συγκεκριμένα: «Η αισιοδοξία είναι πάντοτε χρήσιμη, όμως για να είναι κανείς πολύ αισιόδοξος θα πρέπει να υπάρχει βάση γι’ αυτό.

»Λαμβάνοντας υπόψη όσα ακούσαμε ως δήλωση από επίσημα ελληνικά πρόσωπα, όλα όσα παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο αυτών των συνομιλιών, περιλαμβανομένης και της σημερινής συνάντησης, δεν μας αφήνουν περιθώρια να είμαστε πολύ αισιόδοξοι».

Τη δήλωση του Ναουμόφσκι σχολίασαν και κάποια πολιτικά κόμματα της ΠΓΔΜ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Βλάτκο Γκιόρτσεφ, χαρακτήρισε «ανησυχητική» τη δήλωση Ναουμόφσκι επειδή, όπως είπε, πρόκειται για έναν ικανό διαπραγματευτή, που συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια στις συνομιλίες για το όνομα.

«Νομίζω ότι η δήλωση αυτή δεν είναι τυχαία», είπε ο Γκιόρτσεφ.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του συγκυβερνώντος και μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, χαρακτήρισε τη δήλωση Ναουμόφσκι ως «επίμαχη» επειδή, όπως είπε, δεν είχε προηγηθεί διαβούλευση και συνεννόηση με την κυβέρνηση.

Όλα τα παραπάνω φανερώνουν πως μέσα στη συνάντηση ξεκίνησε η συζήτηση για τα βασικά ζητήματα του θέματος, χωρίς να έχει καταστεί απολύτως σαφές αν έγιναν αναφορές σε συγκεκριμένα ονόματα.

Ειδικότερα από τις δηλώσεις που έγιναν από πλευράς του σκοπιανού εκπροσώπου είναι σαφές πως η συζήτηση που άνοιξε από τον κ. Νίμιτς περιείχε ζητήματα όπως η γλώσσα και η ταυτότητα.

Δηλαδή, όπως όλα δείχνουν το ζήτημα μπήκε σε μια νέα βάση από αυτή που συζητιόταν όλα αυτά τα χρόνια:

η αλυτρωτική διάσταση των βόρειων της Ελλάδας γειτόνων, που έχει στο επίκεντρο τα δύο αυτά ζητήματα, τα οποία αντανακλώνται ευθέως στο ονοματολογικό.

Αν επιβεβαιωθεί και στη συνέχεια αυτή η γραμμή άμυνας από πλευράς Σκοπίων για τη διαπραγμάτευση, τότε θα είναι δύσκολο από εδώ και πέρα να επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξες προβλέψεις για τη συνέχιση της διαδικασίας.

Πάντως η ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων αμέσως μετά τη συνάντηση του κ. Νίμιτς με τους διαπραγματευτές ήταν ελαφρώς ηπιότερη και σίγουρα απέπνεε μεγαλύτερη αισιοδοξία, στο κλίμα που είχε καλλιεργηθεί πριν από τη συνάντηση:

«Στον ΟΗΕ δημιουργούνται συνθήκες για να προχωρήσει η διαδικασία προς τα μπροστά, η έκβαση θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα των δύο πλευρών για συμβιβασμό. Η κυβέρνηση της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” είναι αφοσιωμένη στην επίλυση της διένεξης που έχει η Ελλάδα με το συνταγματικό όνομα της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”.

»Δημιουργούνται ενεργά συνθήκες για να προχωρήσει η διαδικασία προς τα μπροστά, ενώ η έκβαση θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα των δύο πλευρών για συμβιβασμό, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές.

»Αφήνει καλή εντύπωση η ανανεωμένη επικοινωνία, που δημιουργεί περιθώριο για φιλική προσέγγιση και οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

»Μετά από προσεκτική ανάλυση του πλαισίου που παρουσίασε σήμερα ο Nimetz στους διαπραγματευτές στη Νέα Υόρκη, και σύμφωνα με τη σημασία που έχει το ζήτημα για τα κρατικά συμφέροντα, θα συνεχιστεί η διαδικασία για οικοδόμηση μίας όσο το δυνατόν ευρύτερης και χωρίς αποκλεισμούς θέσης εκ μέρους της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”».

Σύμφωνα με σκοπιανές πηγές αυτά είναι τα πέντε ονόματα για την ΠΓΔΜ που πρότεινε ο Νίμιτς

Η σκοπιανή ιστοσελίδα MKD δημοσίευσε πέντε ονόματα στα σλαβικά τα οποία φέρεται να κατέθεσε την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη ο Μάθιου Νίμιτς στους διαπραγματευτές Ελλάδος και ΠΓΔΜ.

Αυτά φέρονται να είναι:

Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας),

Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας),

Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας),

Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη) και

Republika Makedonija (Skopje) [Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)].

Η σύντομη γραφή των ονομάτων προτείνεται αντιστοίχως να είναι:
Nova Makedonija,

Severna Makedonija,

Gorna Makedonija,

Vardarska Makedonija και

Makedonija (Skopje).

Υπάρχει αναφορά στη γλώσσα όπου προτείνεται εναλλακτικά είτε η γραφή «makedonski» είτε μία πιο περιγραφική της ονομασία, πχ «επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Νέας Μακεδονίας».

Ανάλογη τακτική ακολουθείται και στο ζήτημα της υπηκοότητας, όπου προτείνεται είτε η σλαβική γραφή «makedonska» είτε η περιγραφή πχ «nationality of the Republic on Nova Makedonija».

Σύμφωνα με την σκοπιανή ιστοσελίδα, η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει σχολιάσει τις προτάσεις Νίμιτς.

Κυβερνητική πηγή πάντως δήλωσε στο MKD «έχουμε δεσμευτεί για την επίλυση της διαμάχης που έχουμε με την Ελλάδα για το όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

«Υπάρχουν προϋποθέσεις για πρόοδο στις συζητήσεις αλλά το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την προθυμία για συμβιβασμό και από τις δύο πλευρές», ανέφερε η ίδια πηγή.

Βίντεο με τις εξελίξεις

 • καλιο πεντε και στο χερι

  δηλαδη τοσο καιρο διαπραγματευοντε το συνθετο του μακεδονια?καλα τους ειναι να πανε ολοι στο διαςλς

  • Θεσσαλονικιός ο Σιδηρόφρακτος.

   ΆΞΙΟΣ !!!!

  • Γιώργος fs.

   Άξιος!!

 • ntoumaniis

  ειπαμε να πατησει το κουμπι οχι να τραβηξει το χαλι!!

 • ΘειοςSAM

  Κατά ριπάς τα ΝΘ …..

  • ntoumaniis

   οιστρος ενημερωσης

   • Γιώργος fs.

    Τα κομάντα του 5ΑΠ είναι πάντα σε ετοιμότητα!

  • Γιώργος fs.

   Πέφτουν σαν χαλάζι!

 • Γιώργος fs.

  Άντε και καλή διάλυση στους γυφτοσκοπιανους !

 • ΘειοςSAM

  Να κάνουμε ένα συλλαλητήριο στο σύνταγμα απαιτώντας την άμεση συννενόηση των φίλων και γειτόνων μας »Μακεδόνων » .
  Καθώς και την επισημοποίηση 2ης επίσημημς γλώσσας τα αλβανικά για να γίνουν και εκείνοι »Μακεδόνες» .

 • SHAKA_ZULU

  Και τέλος…….αφιερωμένο στον σπασμένο phylax.

 • ΘειοςSAM

  Την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» από την Ελλάδα, ζητάει με προκλητική ανακοίνωση το φιλοσκοπιανό κόμμα «Ουράνιο Τόξο», που παίρνει θέση για τις διαφαινόμενες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας,

  http://gorganews.gr/anagnorisi-mionotitas-makentonets-stin-ellada-zitai-filoskopiano-komma-ouranio-toxo/

  Τώρα τους μαμάς ή δεν τους μαμάς ;
  Ρητορικό το ερώτημα .

  • Harald Hardrada MERCYLESS

   οχι δεν τους μαμας!ΤΟΥΣ ΓΔΕΡΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!

   • ΘειοςSAM

    ….και μετά τους μαμάς ώστε να είναι και μαμημένοι και δαρμένοι .

   • Spyros Spyropoulos

    Αυτο θα το αναλαβει ο Ντοκτορ………

    • Harald Hardrada MERCYLESS

     ο κος προϊσταμενος!!!!!!!!!!!!!!!εγω εκτελω εντολες

    • Καπετάν Γαρέφης

     😂😂😂😂

   • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

    ΤΟΥΣ ΜΑΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΕΙΣ

    • Harald Hardrada MERCYLESS

     εισαι κορυφη σε λατρευω,εισαι το αλτερ εγκο μου!αν ησουν γκομενα σε παντρευομουν χτες!!!!!!!!!!

  • Μαυρος Καβαλάρης

   Οταν ο δημοσιος υπαλληλος προεδρος ετρωγε μια απολυση αφου δεν ειναι ελληνας θα εστρωνε απο τη πεινα.

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Τους μαμας με βοιδο βουρτσα!

   • ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

    μηπως εννοείς βοϊδοπουτσα?

    • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

     Χαχαχα πως το περασες ρε αρχηγε ???

 • Harald Hardrada MERCYLESS

  δεν διαβαζω το αρθρο να μην με πιασουν τα νευρα μου νυχτιατικα,τι συζηταμε μωρε?αν ημουνα εγω θα βαραγα το τραπεζι λεγοντας «ή αυτο που λεμε ή πολεμος»!!!!!!!!!!!!!

 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  Μαμω τον κουμμουνισμο μου μεσα. Τα διαλυσαν ολα οι κουμμουνομαφιοζοι και σηκωθηκαν τα διποδα πειναλεα ζωντανα και ονειρευονται αυτοκρατοριες. Το κε ρα το μου το τραγιο!!!

 • Τασσος Κ.
  • Γιώργος fs.

   Μας κολάζεις…..με την κοπέλα !😉😉😆😉

  • Μεγάλη αλήθεια το δεύτερο σκέλος της εικόνας, όσο για το πρώτο, τι να σας πάρουν καλή μου μέσα από τα σπίτια επί Χότζα στην Αλβανία;
   τα στρώματα από άχυρο που κοιμόσασταν;

  • ΠρωτοΕλληνας

   Καραχοαξ τοτυ κερατα

 • Spyros Spyropoulos

  Διαλυονται οι γιουφτοι, διαλυονται…………

  • Γιώργος fs.

   Κανενας δεν θα κλαψει αδερφε Σπυρο !!😂😂😂😂😂😂

  • ntoumaniis

   σαν το depon που πινω

 • ntoumaniis

  αφρα λαμορε κομιτσα του, σκοπια σκοπια μη σκο σκοπια σκοπια ντι σκοπιανο!!! ααααα!! αφραλαμορε κομιτσα του.

 • ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ

  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΡΕ ΜΛΚΕΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΤΕ.
  ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ.

  • αυτό θα ΄λεγε η λογική η κοινή να πράξουν και μετά να ησυχάσουν και να δουν κι άσπρη μέρα…όμως δεν θα το κάνουν, επειδή αν το κάνουν τερματίζουν μια κι έξω τον αλυτρωτισμό που εκφράζουν, εκεί είναι η ουσία, κάνουν επένδυση στο μέλλον οι γυφτοσκοπιανοί θέλοντας ν΄αρπάξουν το όνομα της Ελληνικής Μακεδονίας…

  • KOKINOSKUFITSA

   » ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ????????????????????????
   ΠΟΙΟ??? Η ΝΑΤΟΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ??????????
   και..ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ????
   και..ΚΕΝΤΡΙΚΗ?????
   και… ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ???
   ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ???????????????????????

   • Καπετάν Γαρέφης

    Και πως θες να τους πουμε δηλαδη; «Μακεδονια»;…

 • ΘειοςSAM

  Θα μας ζαλίσουν τα μέζεα οι γιουφτοι με αυτήν τους την μανία για αρχαιοποίηση του κρατίδιου .

 • ΠρωτοΕλληνας

  Πρεπει να εγειρουμε θεμα Ελληνικης μειονοτητας που θα την αναγνωρισουμε ως Μακεδονικη μειονοτητα μεσα σε ενα κρατος Σλαβων,Αλβανων,Τουρκων κλπ…

  • ntoumaniis

   εχουμε μειονοτητα στα καζινο τους

   • αυτό που το πας…αλλά αυτό δεν το πολυσχολιάζουμε βλέπω….

    • ntoumaniis

     τι να σχολιασουμε ο λαος φταιει για ολα

     • ΠρωτοΕλληνας

      Καραμελα το χουμε κανει. οτι φταιει ο λαος

     • αυτοί που πάνε στο καζίνο στο Γευγελί ναι, φταίνε, τόσο απλά…

     • ntoumaniis

      αφου εμεις τους ψηφιζουμε

     • ΠρωτοΕλληνας

      Τους ψηφιζουμε επειδη λενε ψεμματα προεκλογικα!

     • ntoumaniis

      βλ@κες ειμαστε τοτε και τους πιστευουμε

     • ΠρωτοΕλληνας

      Και τι να κανουμε;Να μην ψηφιζουμε;

     • ntoumaniis

      οταν δεν κανουνε αυτο που λενε τοτε μιλαει ο λαος και τους τρομοκρατει αλλα οπως βλεπεις σ αυτο τον λαο δεν ατιδραει κανενας..ζαχαρητην περνανε εχουν περασει τοσα μετρα κει δεν επεσε ουτε λουκουμι ουτε ενα γιαουρτι..πηγαινουν οι βουλευτες στα χωρια τους και τους αγκαλιαζουνε οι υποδουλοι ελληνες

     • Καπετάν Γαρέφης

      Σε συμπαθησα πολυ εσενα. Ευγε

     • Καπετάν Γαρέφης

      Ναι και ειμαστε μικροι και αθωοι και μας κοροιδευουν. Ασε ρε φιλε, το 80% του λαου ειναι αδιαφοροι και προδοτες και ψηφιζουν εν γνωση τους προδοτες

     • ΠρωτοΕλληνας

      Ναι ολοι μας ειμστε προδοτες εκτος απο εσενα ε;Πως την εχετε δει μερικοι;

     • Καπετάν Γαρέφης

      Ειμαστε εγραψα, τυφλε, οχι εισαστε…

      Αλλα μιας και ρωτησες ευθεως, θα σου απαντησω ευθεως και γω.
      Εγω προδοτης ουτε ημουν ουτε ειμαι ουτε θα γινω.
      Για σενα δεν ξερω, ουτε με νοιαζει.
      Αυτο που ειπα ειναι απλο και καλως ή κακως αληθες…οι περισσοτεροι νεοελληνες εχουν προδωσει την πατριδα μια ή περισσοτερες φορες, συνειδητα ή ασυνειδητα.
      Το να εισαι ασχετος ή ανοητος, ειναι κακο.
      Το να εισαι συνειδητα προδοτης ειναι χειροτερο ομως.
      Πες μου εσυ πως ονομαζεις καποιον που ΞΕΡΕΙ οτι ο παγκαλος πχ ειναι προδοτης, αλλα επιλεγει να τον ψηφιζει ξανα και ξανα γιατι εχει οικονομικο πχ συμφερον.
      Για πες μας μεγαλε; Πως τον αποκαλεις εσυ αυτον;

     • ΠρωτοΕλληνας

      O Παγκαλος εχει τις αποψεις του αλλα δεν τις κρυβει.Αν θες τον ψηφιζεις.Χειροτεροι ειναι αυτοι που το παιζουν ελληναραδες αλλα δεν ειναι,που το παιζουν χριστιανοι αλλα δεν ειναι,που το παιζουν κομμουνιστες αλλα δεν ειναι.Αυτοι ειναι οι χειροτεροι φιλαρα.

     • Καπετάν Γαρέφης

      Ακριβως. Ειναι προδοτης ο παγκαλος και δεν το κρυβει. Και δεν υποχρεωνει κανεναν να τον ψηφισει με το ζορι. Συμφωνουμε.
      Σε ξαναρωταω λοιπον, ενας που παει και ψηφιζει 2 και 3 φορες οικειοθελως τον προδοτη παγκαλο, ειναι και αυτος προδοτης ή δεν ειναι; Αντε να δουμε αμα θα απαντησεις επιτελους

     • Καπετάν Γαρέφης

      Συμφωνω οτι ο προδοτης παγκαλος ειναι ειλικρινης…
      Και καποιοι αλλοι δεν ειναι.

      Παρολα αυτα παραμενει προδοτης και εμεις τωρα συζηταμε περι προδοσιας και οχι περι ειλικρινειας. Οποτε μην πας να πεταξεις την μπαλιτσα αλλου, φιλαρα.
      Για την προδοσια και για τους προδοτες πες μας αυτο που σε ρωτησα

     • ΠρωτοΕλληνας

      Προδοτης ειναι αυτος που μιλαει για πατριδα και θυσιες αλλα στην μασα κοιταει να ταισει την οικογενεια και τα κολληταρια του και οχι τους αγωνιστες τα θυματα του δηλαδη.Βλεπε ΧΑ και Ευρωβολη και Βολη Των Ελληνων.

     • ΠρωτοΕλληνας

      Επειδη μαλλον αλλος εγραψε αυτα που φαινεται να ειπες εσυ και δεν τα διαβασες στα δινω σε φωτο που λες «ειναι προδοτες« .Πουθενα δεν λες ειμαστε φιλαρα https://uploads.disquscdn.com/images/309f7fae12d65f32746e09a34e2641751a8f0238e5ada80e12812065cd50261b.jpg

      Συμβουλη:
      Διαβαζετε τι γραφει η ομαδα σας προτου μιλησετε.
      ποσο μεροκαματο παιρνετε εκει στα υπογεια;;;

     • Καπετάν Γαρέφης

      Αυτα για τα υπογεια και τις π@π@ριες που λες, μην τα ξαναπεις σε μενα.
      Εγω ειπα κατι πολυ σαφες. Οσοι ψηφιζουν προδοτες συνειδητα -και μαλιςτα επαναλαμβανομενα-ειναι και αυτοι προδοτες.
      Συμφωνεις ή διαφωνεις;

     • ΠρωτοΕλληνας

      Ειπες οτι το 80% του λαου ειναι προδοτες.Την κολοκυθια θα παιξουμε;

     • ΠρωτοΕλληνας

      Καληνυχτα

     • ΠρωτοΕλληνας

      Προδοτης για τον Χιτλερ ηταν οι κομμουνιστες.Ο Χιτλερ ομως ηταν για ολους τους λαους το Κακο.Οποτε εαν ελεγε το Κακο καποιον προδοτη τι ηταν αυτος για τους υπολοιπους;

     • Καπετάν Γαρέφης

      Ασε καταλαβα λεμε…
      Αρα ο χ,ψ προδοτης παγκαλος, επειδη δεν θεωρει τον εαυτο του προδοτη, αρα δεν ειναι.
      Αρα να του ζητησουμε συγνωμη που τον λεμε προδοτη που ειπε «να πεσει η σημαια».

      Δεν το σωζεις. Και δεν σου παει και το «πρωτο Ελληνας». Βαλε το πασοκολαμογιο καλυτερα. Την ιδια ρητορικη εχετε

     • Καπετάν Γαρέφης

      Το «ειμαστε» εννοουσα οτι ειπα γοα το «μικροι».
      Προδοτες φυσικα και δεν ειπα οτι ειμαστε, γιατι δεν θεωρω τον εαυτο μου προδοτη.
      Δεν ψηφισα ποτε εβραιοπολωνο πρακτορα ουτε προδοτικο παχυδερμο που πιστευει οτι ο αερας πρεπει να ριξει την σημαια, ουτε ψηφισα ποτε εαμοβουλγαρους που πιστευουν οτι δεν πρεπει να υπαρχουν συνορα…
      Τι δεν καταλαβαινεις;

      Και σε ξαναρωταω: αυτον που παει και ψηφιζει εν γνωση του εναν προδοτη-γιατι ελπιζει σε καμια θεσουλα στο δημοσιο πχ- πως τον αποκαλεις εσυ;

     • ΠρωτοΕλληνας

      Ο παγκαλος ποτε δεν διορισε κανενα.Επρεπε να το ξερεις αυτο.Δεν συμφωνω σε καμμια απο τις αποψεις του αλλα αυτα που λεει ειναι αυτα που ισχυουν σε ολοτον υπολοιπο κοσμο δυστυχως.

     • Καπετάν Γαρέφης

      Εισαι μικρος και χαζος δηλαδη και δεν μπορεις να καταλαβεις ποτε σου λενε ψεμματα;
      Αμα εισαι μικρος και χαζος τοτε να μην ψηφιζεις φιλε.
      Να μην παιρνεις αλλους στον λαιμο σου…
      Αν δηλαδη βγει ενας πολιτικος αυριο και σου πει «ψηφισε με και εγω θα σας διορισω ολους στο δημοσιο με 1500 ευρω μισθο. Και θα σβησω το χρεος. Και θα αγορασει η Ελλαδα 200 στελθ αεροσκαφη 5ης γενιας»…
      Εσυ θα τον πιστεψεις;
      Μας κοροιδευεις;;;;

      Δεν σε κοροιδεψε ο πολιτικος φιλε γιατι ειπε ψεμματα. Σε κοροιδεψε επειδη ηθελες να σε κοροιδεψει, για να βολευτεις…
      Ψηφισες λοιπον εννγνωση σου εναν ψευτη προδοτη. Αρα εσυ τι εισαι; Οεο;;

      Και δεν εννοω εσενα προσωπικα. Γιατι δεν σε ξερω.
      Εννοω ολους αυτους τους δηθεν ανηξερους παρτακηδες που με την ψηφο τους απο το 74 και μετα μας χαντακωσαν.
      Σταματα να τους υπερασπιζεσαι

     • ΠρωτοΕλληνας

      Μονο εαν υπαρξει ποινη θανατου σε πολιτικο που αρπαζει την εξουσια με ψευτικες υποσχεσεις θα σωθουμε.Ειδαλως ολοι ειναι και θα ειναι ψευτες.Απο τα ακρα εως τα κεντρα.Οσο για τους χουντοπληκτους θυμηθειτε την Κυπρο …

   • ΠρωτοΕλληνας

    Υπευθυνες για αυτο ειναι οι προδοτικες κυβερνησεις

   • Harald Hardrada MERCYLESS

    μηπως ειναι πλειονοτητα και εχουμε θεμα?

 • Γιωργος Θεοδωρου

  • ntoumaniis

   καλη εκτελεση τραγουδιου!!!!μπαμ

 • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

  Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
  http://replygif.net/i/181.gif

  • ΘειοςSAM

   Αρέσεις …..

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Ά χαχαχαχαχα

  • ntoumaniis

   μετρας

 • O.A

  Για ποια διαμάχη μιλούν τα ξερχαβαλωμενα γυφτοπιασματα των Βαλκανίων ?

  Που αν δεν είχαν τους αμερικανούς από πίσω και άλλες δυνάμεις που ενδιαφέρονται για την περιοχή των Βαλκανίων θα ήταν ακόμη με τα καρα στους δρόμους και χωρίς ρεύμα όπως είναι τώρα τα αδέρφια τους στη βόρεια Αλβανία….

 • ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

  Oλες οι προτάσεις με «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Γκ#μω το σπιτι σας νοπανα

  • ntoumaniis

   απο γευγελι εισαι?

 • Assurbanibal

  O Καλή Πατρίδα στέλνει χαιρετίσματα στον Νιμιτς…

  https://media.giphy.com/media/H3fKV23se6pQk/giphy.gif

  • Γιώργος fs.

   Τα αξίζει ο Νίμιτς!😁😂🤣😀😄😄😃

  • DENEIMAIGW

   χθες μου ειπες οτι μπορεις να με βοηθησεις . Σημερα οταν σου εστειλα μνμ μου πουλησες τρελιτσα …Δε σε ξερω δε με ξερεις …γιατι μου λες οτι δεν πας με αντρες; Δε σε ρωτησα και δε με νοιαζει.Να μαθω τον λογο του μπλοκαρισματος σε ενα λογαριασμο ρωταω αλλα κανενας αντρας διαχειριστης να απαντησει δε βρεθηκε ακομα …

   • Assurbanibal

    Ρε φίλε συγνώμη για την παρεξήγηση αλλά έκανα πλάκα χθές ενώ σήμερα δεν σε θυμόμουν.

    • fg

     χαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχα

     • Assurbanibal

      Το ξέρεις το παληκάρι? Να το βοηθήσουμε? Να βάλω τα μεγάλα μέσα να ξαναβρεί τον λογαριασμό του?

     • fg

      οχι αλλα εγραψες!αχχαχααχαχαχαχαχ

 • ΘειοςSAM

  ….και όλα αυτά επειδή εμείς ήμασταν μακακες και όταν πρωτοείπαν την λέξη Μακεδονία δεν μαμήσαμε …..
  Έχει μεγάλο δίκιο η παροιμία : Το μυρμήγκι δεν είναι ότι το αφήνεις να περάσει μια φορά …..κάνει μονοπάτι μετά .

 • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

  ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΚ ΓΙΟΥ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ
  https://i1.wp.com/airwingspotter.com/wp-content/uploads/2017/04/%CE%A3%CE%9F%CE%A4-75.jpg?resize=780%2C554
  https://i.imgur.com/ol3sAJC.gif

 • ΘειοςSAM
  • ΠρωτοΕλληνας

   Σαν χοαξ ειναι

  • KOKINOSKUFITSA

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Assurbanibal

  Εϊναι αυτό που λέμε, δώσε θάρρος στον χωριάτη…
  https://media.giphy.com/media/Nyck8YvtnhcnS/giphy.gif

  • Harald Hardrada MERCYLESS

   χαχαχαχχαχαααααααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • οι πονηροί!

  • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

   AXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

 • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ
  • ntoumaniis

   τι εκανε και δεν μασησε?

   • Harald Hardrada MERCYLESS

    κρατησε πορεια,«ελατε αν θελετε»

    • ntoumaniis

     στασου μυγδαλα

     • δεν πάει έτσι…καθόλου έτσι….

     • ntoumaniis

      παει δεν παει το θεμα ειναι οτι δεν εκανε τιποτα εαν τους βαραγε τοτε θα λεγαμε δεν μασησε…

     • έκανε πάρα πολλά για κυβερνήτης κανονιοφόρου…σύμφωνα με τις διαταγές που είχε και που όφειλε να ακολουθήσει…δεν αναλαμβάνει ο καθένας να κάνει πόλεμο μόνος του, αυτά είναι αφέλειες και να λέγονται…

     • ntoumaniis

      δειτε εδω τι περνανε οι ελληνες ψαραδες απο τα τουρκικα και δειτε τις δικες μας αντιδρασεις..

     • αυτά είναι γνωστά, αλλά οι ελληνικές αντιδράσεις έχουν να κάνουν με τις εντολές που ισχύουν και που δίνονται από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και αρέσουν δεν αρέσουν εκτελούνται, ακόμα κι έτσι όμως το βήχα τους τον κόβει και το πολεμικό ναυτικό και η αεροπορία των τούρκων, ένα παιχνίδι γάτας-ποντικού θα βλέπουμε…τώρα από εκεί κι έπειτα τι ψάχνεις να βρεις δεν καταλαβαίνω…

     • και οι ναυτικοί και οι αεροπόροι μας νομίζω και μέσα στα πλαίσια των εντολών που έχουν πολύ καλά τα καταφέρνουν και τους ξεβρακώνουν τους τούρκους…

     • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

      ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΑΓΗ Ν’ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΥΡ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ;;; ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΟΡΝΙΟΤΟΠΟΊΗΣΗ ΣΤΟ ΑΨΕ ΣΒΗΣΕ

     • μια απλή στραβοτιμονιά να έκανε θα τους έπαιρνε ο δ@ολος…

     • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

      ΜΑ ΑΥΤΟΙ (ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ) ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ (ΚΙ’ΩΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ) ΚΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΛΛΙΚΑΡΑΔΕΣ. ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΙ Ή ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 1 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ.

     • καταλαβαίνω…τουλάχιστον όμως το γλέντησαν κι ας τους αποστράτευσαν!

     • Καπετάν Γαρέφης

      Μα δεν σεβαστηκε τους κανονες ρε φιλε! Δεν βρισκοταν σε διεθνη υδατα. Βρισκοταν σε Ελληνικα υδατα και οφειλε να απαιτησει απο τους εισβολεις να αποχωρησουν!!!!

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      ετσι ακριβως !!!!!!!!!!!λυσσανε τα παλληκαρια μας που δεν εχουν «πρασινο φως»

     • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

      ΤΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΡΕΙΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΣΤΟ. ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΗΣΕ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΚΙ’ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΠΟΣΟ Κ@ΘΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ

     • Καπετάν Γαρέφης

      Καταλαβαινετε οτι το ολο σκηνικο εγινε εντος των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ υδατων;;;
      Το οτι δεν αλλαξε πορεια, δεν συνειστα ηρωικη πραξη.
      Ουτε καν αντιδραση. Οφειλε να απαιτησει στιν ασυρματο να αποχωρησουν. Το ελαχιστο!!!

     • fg

      ετσι ευκολα ξεκινας εναν πολεμο που δεν ξερεις αν μπορεις να τον τελειωσεις? τα ιδια λεγανε και για τον πουτιν με το αεροσκαφος που του ριξαν οι τουρκοι! ετσι ευκολα δηλαδη στελνεις εναν λαο στον πολεμο?

     • ntoumaniis

      δες παρακατω τι κανουν οι τουρκοι στους ελληνες ψαραδες στο βιντεο για να καταλαβεις οτι δεν κανουμε τιποτα μονο περιπολιες

     • fg

      τα εχω δει αλλα αν δεν εχουμε διοικηση ( που δεν εχουμε) δεν μπορουμε να κανουμε κατι!με τσιπρα θα παμε πολεμο?αν πας πολεμο θες καιποιον με @@

     • ntoumaniis

      δεν φταιει το ναυτικο εντολες απο τους πολιτικους παιρνουνε που ολοι βριζουμε αρα καλα κανουν οι πολιτικοι μου λες και δινουν εντολες παθητικης στασης….

     • εδώ δεν συζητούμε για τους πολιτικούς όμως, απλά εκθειάζουμε την αντίδραση του Έλληνα κυβερνήτη της κανονιοφόρου, άλλο το ένα κι άλλο το άλλο, αυτός απλά… τους gamiσε!!!

     • ntoumaniis

      ο ελληνας κυβερνητης παιρνει απο καπου εντολες για το πως θα αντιδραει σε τετοιες περιπτωσεις δεν συμφωνεις? το οτι δεν εκανε τιποτα και κρατησε σταθερη πορεια δεν ειναι αντιδραση μπορει να μας ειχε κανει ζημια με την συγκρουση

     • fg

      τι θα επρεπε να κανει δηλαδη?

     • ntoumaniis

      να βαρεσει προειδοποιητικες και αν συνεχιζε πανω τους οπως θα κανενε αυτοι

     • fg

      με 3 πολεμικα πλοια γυρω του να το βυθισουν χωρις να καταλαβει τι εγινε και να παει χωρις λογο?η να βαρεσιε προιδοποιητικες και μετα να τον περασουν απο καμια εδε?αφου δεν υπαρχει περιπτωση να παρουμε εντολη να ξεκινησουμε ποτε πολεμο γιατι να κανει κατι τετοιο?

     • ntoumaniis

      ενταξει τοτε θα καθεσαι θα τρως τον τσαμπουκα σου στο αιγαιο και θα μιλαμε για ηρωικες πραξεις οταν τα πολεμικα μας παιζουν τα συγκρουμενα

     • Καπετάν Γαρέφης

      Αν δεν υπαρχει περιπτωση οπως λες, τοτε γιατι αγοραζουμε οπλικα συστηματα;
      Για το θεαθηναι; Λιγο ακριβο θεαθηναι δεν νομιζεις;

     • Καπετάν Γαρέφης

      Αυτο!
      Και θα επρεπε να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ στον ασυρματο να παρουν το μπουλο απο τα νερα ΜΑΣ

     • μπορεί οι εντολές του να ήταν αυτές ακριβώς όπως τις είδαμε στο βίντεο που είχε βάλει κι εδώ το 5 χθες…

     • το βίντεο των τούρκων έδειξε πολλά, κυρίως πως δεν έκανε βήμα πίσω το ελληνικό σκάφος…

     • ntoumaniis

      ρε αδερφε σκαφος ειναι δεν ειναι αυτοκινητο κρατησε την πορεια του τιποτα παραπανω δεν μπορουσε να κανει

     • δεν μπορούσε να υποχωρήσει προς τα δυτικά;να φύγει από το σημείο της επαφής;

     • ntoumaniis

      αυτο εγινε σε μικρο χρονικο διαστημα το τουρκικο ηταν γρηγορο μιλαμε για ταχυπλοο με κανονιοφορο μην τρελενεστε μην φτιαχνουμε ηρωες απο το πουθενα

     • δεν μπαίνει θέμα «κατασκευής ηρώων» επειδή δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη….οι δικοί μας ναυτικοί και αεροπόροι όπως γνωρίζουμε όλοι, ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ…
      ειδικά στις σημερινές συνθήκες….

     • ntoumaniis

      ειναι ρε φιλε αλλα τους εχουν δεμενα τα χερια αυτο βλεπω εγω απο το βιντεο τι να κανουμε τωρα δεν εχω θεμα με τους ναυτικους με αυτους που τους δινουν εντολες και κανουνε τα σκιαχτρα στο αιγαιο

     • δεν είσαι ο μόνος που έχει θέμα «με αυτούς που τους δίνουν εντολές και κάνουνε τα σκιάχτρα στο αιγαίο» όπως λες, αλλά αυτό δεν τους μειώνει καθόλου τη σημασία της αντίδρασης των δικών μας, στα μέτρα της σημερινής κατάστασης και για την ώρα…

     • fg

      +100

     • Καπετάν Γαρέφης

      Πες τα ρε φιλε

     • Καπετάν Γαρέφης

      Τοτε ας κατσουμε να μας μαμησουν ολοι

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      δεν γινοντε ετσι τα πραγματα ο κυβερνητης επραξε τα δεοντα και του βγαζω το καπελλο ,δεν κολωσε και δεν εκανε πισω ΚΑΙ δεν ξεκινησε πολεμο ,πολυ δυσκολο,ειλικρινα δεν θα θελα ναμουν στην θεση του

     • Καπετάν Γαρέφης

      Δεν κατηγορω τον κυβερνητη. Ψυχραιμος ηταν.
      Κατηγορω την κυβερνηση και τους αρχηγους των ενοπλων δυναμεων που την ανεχονται

    • Καπετάν Γαρέφης

     Οφειλε να τους δωσει σαφη εντολη να παρουν τον μπουλο απτα Ελληνικα νερα. Εκτος αν δεν θεωρουνται Ελληνικα νερα πλεον. Να μας πει η κυβερνηση αν η Ελλας μικρυνε, να το ξερουμε κ εμεις…

  • Spyros Spyropoulos

   ΜΠΡΑΒΟ!!!

  • ntoumaniis

   εμεις με κανονιοφορο και οι αλλοι με ταχυπλοο και δεν μασησε μην τρελενεστε ρε

   • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

    ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΥ ΥΔΡΩΣΕ Τ’ΑΥΤΙ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΕΙ ΕΙΧΑΝ 3 ΠΟΛΕΜΙΚΑ

    • ntoumaniis

     φοβηθηκε τα 3 πολεμικα γι αυτο λεμε δεν μασησε?

     • fg

      ενταξει διπλα απο την τουρκια μονος σου με 3 πολεμικα γυρω σου δεν νομιζω να ειναι και ευκολη υποθεση!

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      πεστα λεβεντη μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • ntoumaniis

      και ετσι δεν εκανε τιποτα τους αφησε

     • fg

      αφου φυγαν μετα ολοι τους πως δεν εκανε?

     • Καπετάν Γαρέφης

      Μονοι τους φυγανε φιλε. Ειδες κανεναν να τους διωχνει;

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      ειχανε κορβετα στελθ και αλλα δυο ακτοφυλακης απ οτι ειδα

     • ntoumaniis

      αρα μασησε

     • fg

      αν ειχε μασησει θα απομακρυνοταν δεν θα πηγαινε εκει να δωσει το παρον και να πει με τον τροπο του ειναι ελληνικο το νησακι!

     • Καπετάν Γαρέφης

      Δεν ειπε οτι ειναι Ελληνικο το νησακι.
      Αν το ειχε «πει», θα ειχε απαιτησει απτους ουννους να αποχωρησουν.
      Δεν το εκανε…
      Συμπεριφερθηκε σαν να προκληθηκε απλως απο καποιους τουρκους σε διεθνη υδατα και οχι σε Ελληνικα υδατα…
      Ειναι προφανες οτι οι προδοτες στην κυβερνηση θεωρουν την περιοχη γκριζα ζωνη κ οχι Ελληνικη… Οπως ειναι προφανες οτι θεωρουν τα σκοπια «μακεδονια».
      Ολοι το ξερουμε τι κυβερνησεις εχουμε. Ας μην κρυβομαστε πισω απτο δαχτυλο μας

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      οχι φιλε ο αλλος πηγε πανω του κι αυτος κρατησε πορεια ,σαν να λεμε «ελα αμα εισαι μαγκας» αν ειχε κοτσια ο Τουρκος τωρα θα φοραγαμε παραλαγες και θα βασταγαμε τζι3

     • Καπετάν Γαρέφης

      Ενα πολεμικο πλοιο-Ελληνικο- εντος ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ χωρικων υδατων, πρεπει να ειναι κυριαρχο και οχι να κανει τον κινεζο Νικο.
      Τον κινεζο μπορουμε να τον κανουμε σε διεθνη υδατα οταν μας προκαλουν οι ουννοι…οχι μεσα σε Ελληνικη επικρατεια

     • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

      ΑΔΕΛΦΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΦΕΡΘΗΚΕ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΑΓΕΡΩΧΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ. ΚΑΤΑ Τ’ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΠΛΗΡΩΜΑ

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      ετσι 1000 μπραβο!

     • ntoumaniis

      εγω να σου πω τι βλεπω….βλεπω ενα πολεμικο ναυτικο που το εχουν δεσει τα χερια απο το υπ.εθν.αμυνας θελουν να αντιδρασουν αλλα δεν τους αφηνουν και παιζουν τα συγκρουμενα αυτοκινητακια στο αιγαιο σε δικα μας χωρικα υδατα…το να κρατησεις σταθεργη πορεια δεν ειναι αντιδραση.

     • αυτό που εσύ ονομάζεις «συγκρουμενα αυτοκινητακια» οι τούρκοι το θεωρούν (εφόσον εκείνοι μάλιστα το επιδιώκουν) ενός είδους ήπια αναμέτρηση στο Αιγαίο, επαναλαμβάνω για την ώρα πάντα, οπότε η απάντηση είναι και η ανάλογη από το Ελληνικό ΠΝ…

     • ntoumaniis

      οι τουρκοι σε προκαλουνε να βαρεσεις και δεν το κανεις σε ξερουνε και σε γλεντανε(ανωθεν εντολες) δεν αφηνουν τους ελληνες ψαραδες να ψαρεψουν σε ελλ.χωρικα υδατα και εμεις αφηνουμε τα τουρκικα ψαροκαικα να πηγαινουν οπου θελουν δες τι λενε οι ψαραδες της καλυμνου
      ΣΗΜΕΡΑ https://youtu.be/i-DjIGV_GS8

     • οι τούρκοι παίζουν το παιχνίδι τους και εμείς το δικό μας…τώρα τι άλλο να πούμε; έχεις την άποψη σου και έχω τη δική μου:)

     • Καπετάν Γαρέφης

      Αυτο που λες θα ισχυε αν οι τουρκικες προκλησεις γινοντουσαν σε διεθνη υδατα.
      Απο την στιγμη που γινονται εντος των εθνικων μας υδατων, ειμαστε υποχρεωμενοι να αντιδραμε. Αλλιως ειναι σαν να παραδεχομαστε οτι δεν ειναι δικα μας χωρικα υδατα…

     • μα αυτό λέω, αντιδράμε, έτσι όπως θέλουμε να αντιδράσουμε..,δεν σχεδιάζουμε ρε Γαρέφη εσύ κι εγώ την αντίδραση σε κάτι τέτοιο…

     • Καπετάν Γαρέφης

      Αυτο σου εξηγω κ εγω. Η εκαστωτε κυβερνηση και οι αρχηγοι των ενοπλων δυναμεων μπορουν να σχεδιαζουν μια «πολιτικη» που θα εφαρμοσουν εναντι καποιου ξενου πχ τουρκια. Υπαρχουν ομως και καποια ορια. Εντος της επικρατειας μας ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να διαφυλατουν την εθνικη κυριαρχια.
      Οπως σου ειπε πριν λοιπον, αν οι τουρκοι μας προκαλουν σε διεθνη υδατα, ειναι θεμα της ηγεσιας μας πως θα επιλεξει να αντιδρασει…
      Αν ομως οι τουρκοι μας προκαλουν εντος των χωρικων μας υδατων, η ηγεσια μας ειναι υποχρεωμενη να τους διωξει. Γιατι ειναι εισβολεις.
      Εκτος αν η κυβερνηση θεωρει οτι η επικρατεια μας δεν ειναι δικη μας, οποτε και οι τουρκοι δεν ειναι εισβολεις…
      Ισως τελικα ο στολενμπεργκ ηξερε τι ελεγε και γιατι…

    • Καπετάν Γαρέφης

     Δεν αντεδρασε καν. Επρεπε να τους βυθισει. Ή τελος παντων να στρεψει εστω το κανονι…αυτος εκατσε απαθης

 • Imperium Romanum 330 – 1453

  ΒΑΡΕΘΙΚΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΝΑΜΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΟΦΗ.

  • fg

   τουλαχιστων στα κυρια θεματα εχουν κυρια θεματα και οχι τσοντες!

   • Μαυρος Καβαλάρης

    Σωστος.

   • Harald Hardrada MERCYLESS

    ετσι φιλε ,τον εκοψα τον χιο τελειως γι αυτο το θεμα ,οχι οτι δεν μ αρεσου οι γκομενες αλλα καταντησε αηδια σε ολα

    • Μαυρος Καβαλάρης

     Για μπες ντεφι να δειςς. Σημερα ο χιος φτιαχνει την αγιογραφια του στεφανακου που θα εριχνε την κυβερνηση μιλαμε για τρελα.

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      εχει ξεφυγει,καποτε τα λεγαμε και τηλ ,απο τοτε πουκανε την εφημεριδα πηρε αερα ,τα βαλε με αυτους που τον στηριξαν και το σαϊτ ειναι για τα μπαζα επισης -τερμα για μενα,στην λιστα του ντοκτορ και του ελραϊχ τον εχω

     • Καπετάν Γαρέφης

      Στο αρτ παντως σε μια διαφημηση νωριτερα, τον εκραζε ως γιο εαμοβουλγαρου

   • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Χαχα καλοσωρισες. Ναι εδω δεν ασχολουμαστε με την τιτικα που σκυβει και το ινστγκραμ ιδρωνει

    • fg

     χχαχααχαχαχαχαχαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧαχ

 • Harald Hardrada MERCYLESS

 • Harald Hardrada MERCYLESS


  ολη μερα μεταλλο ,το βρφαδυ καϋμος για την πατριδα!να μας αξιωσει ο Θεος να πεθανουμε με τιμη

 • ΘειοςSAM

  http://www.enoplos.com/2018/01/blog-post_855.html

  «Το Σκοπιανό Θα Φέρει Πολεμικό Επεισόδιο Στο Αιγαίο – Χωρίς Πιστολιά Παράδοση Συνόρων Δεν Γίνεται»

 • pentapostagma

  ΝΘ

  • DENEIMAIGW

   μου μπλοκαρατε τον λογαριασμο χωρις κανενα λογο. μπορεις να κανεισ κατι ;
   Ειναι καινουργιος και δεν εχω αλλο για να να τον μπλοκαρετε ως ¨ψευτικο¨

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Κιμ???? Τραμπας?????

   • Μαυρος Καβαλάρης

    Καλυτερο τζερονυμο αλεξης τα φιλαρακια.

    • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

     Οhhhhh» friends» new season?

 • mhtsaropinigitakis

  πρέπει να αλλάξουν και την σημαία τους. ο ήλιος τις βεργίνας μας ανήκει

  • Καπετάν Γαρέφης

   Στην σημαια τους δεν υπαρχει ο ηλιος της βεργινας

   • mhtsaropinigitakis

    είναι εμπνευσμένη από αυτόν

    • Καπετάν Γαρέφης

     Αυτο δεν μας ενδιαφερει. Περισσοτερο με της ιαπωνιας μοιαζει😂😂

     • mhtsaropinigitakis

      όντως μοιάζει ποιο πολύ με τις ιαπωνίας αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους αφήσουμε με τον ήλιο τις βεργίνας στην σημαία τους γιατί αυτό υποτίθεται ότι έχουν κατά τα λεγόμενα τους

 • ntoumaniis

 • konstantinos

  21η _ Ι Α Ν Ο Υ Α Ρ Ι Ο Υ _ 2 0 1 8 _ Θ Α _ Δ Ο Θ Ε Ι _ Ε Π Ι _ Τ Ε Λ Ο Υ Σ _ Μ Α Χ Η _ ! ! !

  Εκτός των άλλων, γιά καλό και γιά κακό, ντυθείτε καλά και πάρτε και καμμιά… ομπρέλα μαζί σας ( δεν ξέρεις τί γίνεται ένεκα Haarp) ! ! !

 • Deadpool_Nikeus

  διαγράψτε τους…αφού δεν θέλουν ούτε «διαπραγμάτευση» ούτε ΝΑΤΟ…αφήστε τους να σαπίσουν