Ένοπλες Συρράξεις

Πανικός Ερντογάν: Εκλιπαρεί τον Πούτιν να σταματήσει - Ρωσικά αεροσκάφη κονιορτοποιούν (φιλό) τουρκικές δυνάμεις στην Ιντλίμπ


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι προκειμένου να στεφθούν από επιτυχία η Σύνοδος του Σότσι και οι ειρηνευτικές συνομιλίες της Αστάνα θα πρέπει να σταματήσουν οι επιθέσεις του συριακού Στρατού στο Ιντλίμπ και την Ανατολική Γούτα, όπως ανέφεραν πηγές της τουρκικής προεδρίας.

Το… αίτημα Ερντογάν έρχεται μετά τις απανωτές επιτυχίες του συριακού Στρατού εναντίον των τρομοκρατών στη Συρία που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, επιτυχίες που συνίστανται στην απελευθέρωση συριακού εθνικού εδάφους.

Τι συνέβη όμως και έχει πανικοβάλλει τον Ερντογάν;

Η προέλαση των δυνάμεων του Άσαντ είναι καταιγιστική. Οι μετριοπαθείς ισλαμιστές της Αλ Νούσρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τουςενώ τα σενάρια που βρίσκονται προ των πυλών είναι απλώς εφιαλτικά για την Τουρκία και τον Ερντογάν.

Εάν ο συριακός Στρατός επιλέξει να προελάσει προς τα δυτικά,τότε νομοτελειακά «θα τους πάρει φαλάγγι» μέχρι τα σύνορα με τη Τουρκία, ακυρώνοντας στην πράξη κάθε σχέδιο του τουρκικού Στρατού, που δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσει, όμως και οι Ρώσοι δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να υπερασπίσουν τους Σύρους συμμάχους τους…

Το αδιέξοδο είναι τρομακτικό για την Τουρκία καθώς η ουσία είναι ότι η ιστορία γράφεται στις επιχειρήσεις επί του εδάφους.

Αν τολμήσει Ερντογάν να τη φέρει στον Βλαντιμίρ Πούτιν πηγαίνοντας προς τη Δύση και στέλντονας στρατιωτικές δυνάμεις κατά του Ασαντ τότε θα δημιουργηθεί κουρδικό κράτος πάραυτα.

Ο συριακός στρατός έκανε μια εντυπωσιακή προέλαση κατά μήκος του δρόμου που ενώνει Χάμα με Χαλέπι – στρατηγικής σημασίας και κατέλαβε και την αεροπορική βάση που ελέγχουν οι ισλαμιστές αντάρτες.

Οι Τούρκοι έστειλαν λοιπόν τους Τουρκομάνους για να μην ανοιχτούν πολύ οι Σύροι, προφανώς και δικές τους δυνάμεις συγκεκαλυμμένα.

Το αντιλήφθηκαν Ρώσοι, Σύροι, Ιρανοί και ο  Άσαντ πήρε εντολή και άνοιξε πυρ εναντίον των Τούρκων...

Γενική κινητοποίηση από τους Ισλαμιστές

Η Faylaq al-Sham με τουρκικά οχήματα που είχαν σταλεί στο  Atmah από την Αγκυρα

Πέρσι, Ρωσία, Τουρκία και Ιράν συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια "ζώνη αποκλιμάκωσης" στην επαρχία του Ιντλίμπ, που ελέγχεται από τους ισλαμιστές αντάρτες και συνορεύει με την Τουρκία.

Όμως οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης εξαπέλυσαν επίθεση στην περιοχή αυτή.

Ουσιαστικά όμως ο Ερντογάν ζήτησε απο τη Ρωσία να σταματήσει να υποστηρίζει τις συριακές δυνάμεις! Κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να γίνει.
https://twitter.com/sy_justice/status/951543472875540480?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Desert61Fox/status/951541212489703424?ref_src=twsrc%5Etfw

Στο βίντεο ρωσικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν με βόμβες φωσφόρου τους τρομοκράτες στην περιοχή του αεροδρομίου Abu Dhuhour.
https://twitter.com/sy_justice/status/951543472875540480?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/sy_justice/status/951538854468751360?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Nidalgazaui/status/950893511821463553?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/sy_justice/status/951214971282690048?ref_src=twsrc%5Etfw

https://www.youtube.com/watch?v=aohqvT2oOBQΜάχες σώμα με σώμα
https://twitter.com/EasternMediafax/status/951534540081778688?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...