Σκοπιανό

Ο ιερέας που μπήκε φυλακή, επειδή δεν δέχεται την ψευτομακεδονική εκκλησία - Βίντεο



«Το θέμα της Μακεδονίας είναι και εκκλησιαστικό» έχει δηλώσει ο Αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος.

Ποια είναι η εκκλησιαστική διάσταση του θέματος; Η «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» τέθηκε προσφάτως υπό τη σκέπη του Ορθοδόξου Πατριαρχείου Βουλγαρίας.

Μάλιστα, ο Βούλγαρος Πατριάρχης, Νεόφυτος, υπερασπίζεται την Εκκλησία των Σκοπίων, η οποία δεν αναγνωρίζεται από καμία Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Εκκλησία των Σκοπίων αποσχίσθηκε το 1967 από τη Σερβική Εκκλησία και κήρυξε το αυτοκέφαλό της. Ένα τέταρτο του αιώνα δηλαδή πριν από την ίδρυση της FYROM. Το 2005 το Πατριαρχείο της Σερβίας προχώρησε στην επανίδρυση της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αχρίδας στην πΓΔΜ. Αυτήν, όμως, την κανονική, δεν την αναγνωρίζουν οι Σκοπιανοί. Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος, Ιωάννης, έχει διωχθεί από τις αρχές της γειτονικής χώρας.

Έχουν απειλήσει ακόμα και να τον σκοτώσουν αν δεν ανακαλέσει τα όσα υποστηρίζει εναντίον της ψευτομακεδονικής εκκλησίας, ενώ βρέθηκε στις φυλακές μέχρι το 2015.

https://www.youtube.com/embed/9tpGLvZdA9g?wmode=transparent

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...