Βαλκάνια

Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας «ορέγεται» τα Σκόπια για βουλγάρικη επαρχία

Τα Σκόπια ορέγεται ως νέα βουλγαρική επαρχία, ο εθνικιστής υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.

 Ο ίδιος σε δηλώσεις του εμφανίστηκε ικανοποιημένος που πλέον η αντιβουλγαρική ρητορική δεν ασκείται στη χώρα, την οποία, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, θεωρεί βουλγαρικό έδαφος.

«Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, ο οποίος άσκησε μια εξαιρετικά αντιβουλγαρική πολιτική, κέρδισε στις τελευταίες τοπικές εκλογές σε τρεις δήμους. Παλαιότερα, το VMRO-DPMNE κέρδιζε το 90% των δήμων της ‘Μακεδονίας’», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη νέα κατάσταση που υπάρχει στο μικρό πολυεθνικό κρατίδιο, όπου όλα δείχνουν ότι η αντιβουλγαρική κάρτα δεν παίζει πια εκεί.

«Το καλό είναι ότι στην ομιλία του και στις θέσεις του, ο πρόεδρος υποστηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τους στόχους που έχουμε θέσει κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής προεδρίας μας, από την άποψη της ασφάλειας και της μέριμνας για τα Δυτικά Βαλκάνια, τα οποία έχουν την προτεραιότητά μας», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ στο КСНС [Συμβουλευτικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας].

Ο εθνικιστής υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας ονειρεύεται μεγαλεία που δεν μπορεί να υλοποιήσει, αφού η χώρα του δεν διαθέτει σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις, η πολεμική της αεροπορία αριθμεί μόλις 16 MIG-29.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ