Εκκλησία της Ελλάδος

Μια εικόνα χίλιες λέξεις! Εξευτελίστηκε ο Ιερώνυμος με τα πάρε-δώσε με τους ΣΥΡΙΖΑΙους-Ηχηρό παρών Μητροπολιτών στο συλλαλητήριο

Το γράφαμε και προχθες πως ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται προ μιας μεγάλης ευθύνης. Οι διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τις συναντήσεις με Τσίπρα και Παυλόπουλο ήταν επιεικώς απαράδεκτοι και εξέθεσαν τον ούτως ή άλλως υπό αμφισβήτηση προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Η σημερινή εικόνα όμως του συλλαλητηρίου με την βροντερή παρουσία πλειάδας Ιεραρχών από την Βόρεια Ελλάδα όχι απλώς εκθέτει αλλά εξευτελίζει τον κ. Ιερώνυμο. Ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία του αμιγώς "Φαναρικού" Μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολου...

Οι "Νέες Χώρες" για τις οποίες υποτίθεται πως κόπτεται ο κ. Ιερώνυμος ήταν εκεί, ο ίδιος απουσίαζε!

Και η Ιεραρχία που έρχεται αναμένεται καυτή!

Παρά την επίσημη γραμμή της Εκκλησίας της Ελλάδος ενάντια στα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, βρίσκεται αυτή την ώρα στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Μετά την προτροπή του στον κόσμο να δώσει "το παρών" ο κ. Άνθιμος κατέβηκε τελικά στο συλλαλητήριο, μαζί με άλλους εκπροσώπους του κλήρου.

Ο κ. Άνθιμος απηύθυνε "εγκάρδιο ορθόδοξο, ελληνικό χαιρετισμό" προς το πλήθος και σημείωσε: "Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, η Ελλάδα είναι Μακεδονία".

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ευχήθηκε να πάνε όλα καλά για την πατρίδα μας που της αξίζουν πολλά και έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ