Εκκλησία της Ελλάδος

Κάτι κινείται στην Εκκλησία για τα “σατανιστικά” γεγονότα των τελευταίων ημερών-Τι είπε ο Μητροπολίτης Λαρίσης-Θα πάρει θέση η Ιερά Σύνοδος;

Από τη μια τα γεγονότα της Κεφαλλονιάς με τον μυστηριώδη θάνατο του ζευγαριού. Από την άλλη ο “έκπτωτος Άγγελος” του Παλαιού Φαλήρου. Περιστατικά με...δαιμονικό άρωμα.

Στην περίπτωση βέβαια της Κεφαλλονιάς η ιατροδικαστής κα Τσιόλα διευκρίνισε πως τα μοναδικά ευρήματα ήταν κεριά στο μπάνιο και ένα μενταγιόν με το σχήμα της πεντάλφας, κάτι που δεν αποδεικνύει συμμετοχή σε σατανιστή τελετή. Παρόλα αυτά οι εντυπώσεις μένουν.

Από την άλλη η πολύκροτη υπόθεση με το άγαλμα “Phylax” που έχει δημιουργήσει μέχρι διεθνή σάλο και χθες πρκάλεσε και την αντίδραση του Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης.

Η υπόθεση βέβαια αυτή δεν παραπέμπει άμεσα σε σατανισμό προφανώς, αλλά η..δαιμονική χροιά του αγάλματος και οι αντιδράσεις προκαλούν ανησυχία.

Και βέβαια, δεν είναι μόνο αυτά. Την περασμένη χρονιά είχαμε διάφορα περιστατικά με βεβηλώσεις εκκλησιών και σατανιστικά μηνύματα.

Ο σταυρός τούς ενοχλεί, ποδοπατούν εικόνες, τις καταστρέφουν, ενώ έχουν καταγραφεί και περιστατικά αφοδεύσεων μέσα σε ναούς. Στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αχαϊα και στην Κρήτη είχαμε αρκετά πρόσφατα κρούσματα. Στο Ρέθυμνο ομάδες έγραψαν στους τοίχους αντιχριστιανικά μηνύματα, πέταξαν κάτω τα δισκοπότηρα και τα αντιμήνσια από την Αγία Τράπεζα.

Πέρυσι, σε μια περιοχή έξω από το Αγρίνιο μπήκαν σε μια νεόκτιστη εκκλησία κι έκαναν ανάποδους σταυρούς, πεντάλφα, άφησαν υβριστικά μηνύματα για τον Χριστό, την Παναγία, για τους αγίους και απειλές για τους χριστιανούς. Αλλά και στην υπόλοιπη περιφέρεια έχουν καταγραφεί τελετές, όπως σε Πάτρα, Κοζάνη και Ξάνθη.

Μήπως πρέπει η Ιερά Σύνοδος που συνεδριάζει και σήμερα να πάρει θέση;

Πάντως στο πλαίσιο την κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αντιαιρετικού Σεμιναρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, που φιλοξενήθηκε στον υπόγειο Ιερό Ναό του αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου μίλησε για τους κινδύνους του σατανισμού και τις τραγικές συνέπειές του στον σύγχρονο άνθρωπο, που δυστυχώς ακόμη και σήμερα επιμένει λανθασμένα να αναζητά την χαρά και την πληρότητα μακριά από τον αρχηγό της πίστεώς μας και τελειωτήν Ιησούν. Στο τέλος διεξήχθη ζωντανός διάλογος και ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή χρονιά, ευλογημένη γεμάτη από το έλεος και την χάρη του αγίου Θεού και πάντοτε κοντά στην Εκκλησία, που είναι η ταμειούχος της χάριτος και μακριά από την πλάνη και την τραγικότητα της αθεΐας, της σατανολατρείας και κάθε άλλης δεινής αιρέσεως.

Το θέμα της σατανολατρείας στην Ελλάδα επανέρχεται συχνά πυκνά στην επικαιρότητα με πληροφορίες που άλλοτε έχουν βάση και άλλοτε που δεν έχουν καμία. Υπενθυμίζεται πως πριν από 2 χρόνια το γραφείο αιρέσεων της Ι. Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού εξέδωσε ανακοίνωση-διάψευση σε δημοσίευμα το οποίο αναπαρήγαγαν δεκάδες ιστοσελίδες, σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Παιδείας είχε δώσει άδεια για την κατασκευή του πρώτου σατανιστικού ναού στην Ελλάδα, στην περιοχή της Κηφισιάς.

«Σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, σύμφωνα με το οποίο έχει δοθεί έγκριση από «τις αρμόδιες αρχές» για κατασκευή μνημείου στην Κηφισιά από αποκρυφιστική σέκτα, το Γραφείο επί των αιρέσεων της Ι. Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού ενημερώνει ότι κατόπιν επικοινωνίας με τον Δήμο Κηφισιάς και το Τμήμα ετεροθρήσκων & ετεροδόξων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ουδέποτε έγινε τέτοιο αίτημα ούτε και βεβαίως δόθηκε σχετική άδεια» αναφερόταν στην ανακοίνωση της Μητροπόλεως.

Όπως και να έχει όμως το θέμα της σατανολατρείας στη χώρα μας είναι υπαρκτό και με την ανοχή των άθεων κυβερνώντων δύναται να λάβει διαστάσεις. Οπότε καλό θα ήταν η Εκκλησία να είναι σε εγρήγορση.....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ