To θράσος του ΚΚΕ για την Μακεδονία – Ένα κείμενο που προκαλεί οργή

Δημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2018, 4:09 μμ

Ο Ν. Ζαχαριάδης σε άρθρο του δημοσιευθέν στο περιοδικό «Δημοκρατικός Στρατός» (τεύχος Δεκ. 1948) υπεστήριξε την δημιουργίαν ανεξαρτήτου Μακεδονικού κράτους και στη συνέχεια η 5η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ (Ιαν. 1949) έκανε ομοφώνως δεκτήν την εισήγησή του για την δημιουργία ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους.

Ιδού το κείμενον, το οποίον εξέδωσε το ΚΚΕ εις έντυπον υπό τον τίτλον: «Η Ελλάδα στο δρόμο προς τη νίκη, μπροστά στην αποφασιστική καμπή» (σελ. 20-21).

«Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδόνικος (σλαβομακεδονικός) λαός τα έδωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν τον θαυμασμόν. Δεν πρέπει να υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του Δ.Σ.Ε. και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδόνικος λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάσταση του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποχτήσει. Παράλληλα το ΚΚΕ πρέπει ριζικά να βγάλει απ’ τη μέση όλα τα εμπόδια, να χτυπήσει όλες τις μεγαλοελλαδίτικες σωβινιστικές εκδηλώσεις και τα έργα που προκαλούν δυσαρέσκεια και δυσφορία μέσα στο μακεδονικό λαό και έτσι βοηθούν τους διασπαστές στην προδοτική δράση τους, ενισχύουν το έργο της αντίδρασης».

Τις θέσεις θέσεις του ΚΚΕ του 1924 και 1949 περί ανεξαρτησίας της Μακεδονίας προσπάθησε να δικαιολόγηση ο Ηλίας Ηλιού («Αυγή» 4 Δεκ. 1954) λέγοντας, ότι τότε η Μακεδονία «είχεν ανάμικτον πληθυσμόν»!

Ο Ν. Ζαχαριάδης ζητούσε τον αποχωρισμό της Μακεδονίας από την Ελλάδα και «τον σχηματισμό αυτοτελούς κράτους» από το 1925 («Ριζοσπάστης» 27 Ιανουαρίου 1925).


Ο Ν. Ζαχαριάδης στη έκκλησή του προς τα μέλη του ΚΚΕ («Ριζοσπάστης» 1 Μαρτίου 1931) επανέλαβε την θέση του περί αποχωρισμού της Μακεδονίας και Θράκης από την Ελλάδα και υπεστήριξε «την εθνικοαπελευθερωτικήν πάλην των λαών που καταπιέζονται από τους Έλληνες»!(όρα και την έκδοσι της Κ.Ε. του ΚΚΕ «Πέντε χρόνια αγώνες 1931-1936» β’ έκδ. Αθ. 1946 σελ. 24).

Ακόμη, η 6η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ (Ιαν. 1934) καθόρισε ως «υποχρέωση» του ΚΚΕ:

«να αγωνισθεί για την εθνική αυτοδιάθεση μέχρις αποχωρισμού των καταπιεζομένων Μακεδόνων και Θρακών και να συνεργασθεί δια τον σκοπόν αυτόν με τας Βουλγαρικάς οργανώσεις της εσωτερικής επαναστατικής μακεδόνικης οργάνωσης (ενωμένης) και της θρακικής επαναστατικής οργάνωσης». («Πέντε χρόνια αγώνες 1931-1936», σελ. 201, 205, 206, 212).

Επίσης, στο 5ον Συνέδριον του ΚΚΕ (Μάρτιος 1934) διακηρύχθηκε ότι «οι εθνικές μειονότητες καταπιέζονται αφόρητα από τους Έλληνες ιμπεριαλιστές»!

Ειδικά για τους Μακεδόνες το ΚΚΕ αποφάσισε την «υποστήριξη και ενίσχυση των εθνικοεπαναστατικών οργανώσεων των εθνικών μειονοτήτων και την στερέωση των δικών μας θέσεων μέσα σ’ αυτές… την αναγνώριση στις μειονότητες αυτές του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης μέχρι και του κρατικού αποχωρισμού… Το ΚΚΕ πρέπει να παλαίψει αποφασιστικά για την καταπολέμηση του ελληνικού μεγαλοεθνισμού και τις εκδηλώσεις του μέσα στις γραμμές του και για την διεθνιστική διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων εργατών και αγροτών» («Πέντε Χρόνια Αγώνες 1931-1936», σελ. 225).

Αυτά για το ΚΚΕ και την Μακεδονία…

 • Κων. Συνέσιος

  Kαὶ πὸτε ὑπεράσπισαν ἐθνικά συμφέροντα οἱ σταλινοτσολιάδες ; Χάρηκαν μὲ τὴν μικρασιατική καταστροφή καὶ τὴν ἐπεδίωξαν , θεώρησαν ἄσκοπο τὸν πόλεμο ἐναντίον τῶν Ἰταλῶν , συμμάχησαν μὲ τοὺς ναζί γερμανούς κατά τὴν ἀποχώρηση τῶν γερμανῶν , θεωροῦσαν τὸ κυπριακὀ ἰμπεριαλιστική ἐμμονή τῆς Ἑλλάδας καὶ πρόδωσαν τὸν Διγενῆ Γρίβα…Πάντα προδότες καὶ ἀνθέλληνες !

 • Αριστερός Μνημονιοζήτουλας
  • Δομηνικος

   Ευγε..Χαιρομαι που μαθαινω εστω και τωρα,αυτο που ανηρτησες απο τον Ηρωα Ελλην,Στρατη Μυριβηλη..

 • Αδράστεια

  Φασιστοκουμουνια αθεραπευτοι, παντα προδοτες. Να τους πω λοιπον οτι το εργοστασιο στην σοβιετικη ενωση εκλεισε

  γιατι κρατανε ανοιχτη την αντιπροσωπεια ακομα

 • Smartass

  Ο Στάλιν εξαφάνισε την μαριονέτα ζαχαριάδη κάπου στην Σιβηρία αφού δεν κατάφερε να κάνει την Ελλάδα σοβιετικό δορυφόρο.
  Και μετά ήρθε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να νομιμοποιήσει το ΚΚΕ με το ΦΕΚ Ά 259-23.9.1974.

 • Δομηνικος

  Το κρατικο κομμα Εκαλης(ΚΚΕ σε συντομογραφια)ηταν ανεκαθεν ενας οχετος μαζωξης ολων οσων ενσωματωθηκαν στο Ελλαδικο Κρατιδιο,και δεν ηταν Ρωμιοι στην συνειδηση..Οπως αυτοι οι απογονοι των κομιτατζηδων(βλ ουρανιο τοξο)πχ μπουταρ αγας και οι συν αυτο,που με τον νομο του Ελιεζερ μπενι σελον(Ελ.Βενιζελος κατα κοσμον)το 1928 εξελληνιστικαν και αυτων τα επωνυμα..

 • ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

  ΑΘΛΙΟΙ ΚΛΕΦΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ