Ελληνοτουρκικά

Η Τουρκία επιδιώκει πόλεμο με την Ελλάδα - Ξεκάθαρο το μήνυμα του Μ. Γιλντιρίμ από την Σπάρτη της Μ. Ασίας - Κλιμακώνει τις πολεμικές προετοιμασίες η Άγκυρα - (Βίντεο-φωτογραφίες)

«Μηνύματα» σε Ελλάδα και Κύπρο εκτός όλων των άλλων θέλησε να «περάσει» προκλητικά ξανά ο Τούρκος πρωθυπουργός  κατά την επίσκεψη του στην Σπάρτη (Ισπάρτα τουρκικά) της Μικράς Ασίας της βάσης καταδρομών .

Ο Πρωθυπουργός Μπίναλι Γιλντρίμ επισκέφθηκε μέλη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων στην έδρα του Σχολείου ανορθόδοξου πολέμου  της βάσης  Egirdir, σε μια συμβολική κίνηση του προς Αιγαίο και Κύπρο μεριά, διατυμπανίζοντας την δύναμη της "σημαίας με την  ημισέληνο" «οπουδήποτε» και αν ευρίσκεται αυτή στον κόσμο , όπως τόνισε  .

https://youtu.be/GGszBAJwrZo

Ο ίδιος τις προηγούμενες ημέρες απείλησε άλλωστε  την Ελλάδα τόσο με το αδιευκρίνιστο "καθεστώς" περίπου 168 νησιών, όσο και μετά το άκουσμα της απόδοσης ασύλου στον Τούρκο πιλότο απο την ελληνική επιτροπή ασύλου.

Ο Γιλντιρίμ ήταν συνοδευόμενος από τον υπουργό  Άμυνας Nurettin Canikli και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρταηγό Hulusi Akar καθώς και από τους αρχηγούς  των χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων.

Απευθυνόμενος στους Τούρκους κομάντος , ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι ο τουρκικός στρατός είναι  «ο στρατός των καταπιεσμένων μειονοτήτων και ανθρώπων».

«Οι Τούρκοι κομάντος εγγυώνται την ειρήνη, την ηρεμία, την ασφάλεια και την  σημαία μας με την ημισέληνο, σε οποιονδήποτε  τόπο στον κόσμο. Χάρη σε σας, κάθε καινούργια ημέρα στην Τουρκία, το νέο έτος θα είναι ασφαλής» , πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε επίσης στους στρατιώτες για το κινητό τηλέφωνο του Γιλντιρίμ

«Έχετε γράψει έπος στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας [το 2017]. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτές οι επιτυχίες θα συνεχιστούν και το 2018», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι πιστεύει ότι «οι ένοπλες δυνάμεις μας θα γράψουν νέο έπος  με όλες τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες», καθώς και «με την ισχυρή πίστη τους» και ελπίζει ότι ο τουρκικός στρατός θα είναι «μοντέλο σύγχρονου στρατού  στον κόσμο».

https://youtu.be/Q4UavG5J9Nc

Όλα αυτά ούτε τυχαία είναι , ούτε εθιμοτυπικά όπως νομίζουν κάποιοι , η επιλογή της βάσης των Τούρκων κομάντος μόνο τυχαία δεν είναι, ενώ το τουρκικό γεωτρύπανο σε λίγο θα ξεκινήσει την κάθοδο του στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι Τούρκοι προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για αυτό που θα λάβει , όσο αφορά τον ελληνισμό σε Αιγαίο και Κύπρο το επόμενο διάστημα, προβάλλοντας παράλληλα αστήρικτα και φανταστικά συμφέροντα  .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...