Ένοπλες Συρράξεις

Κροταλίζουν τα αντιαεροπορικά των Κούρδων: Κατέρριψαν τουρκικό αεροσκάφος- 70 άρματα μάχης LEO-Sabra αγκιστρώθηκαν στα σύνορα με Αφρίν!


Του Βασίλη Καπούλα

"Kροταλίζουν" ήδη τα φορητά αντιαεροπορικά των Κούρδων καθώς τουρκικό CASA CN-235 κατερρίφθη πριν λίγο στη ΝΑ Τουρκία ενώ σε Βίντεο που συνέλεξε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ και μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω, οι Τούρκοι έχουν αγκιστρώσει στα σύνορα με την Αφρίν 70 τουρκικά άρματα μάχης Leo και Sabra! Θα γίνει η μεγαλύτερη σύγκρουση της Ιστορίας μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων.

Οπως θα δείτε, οι Τούρκοι μετέφεραν άρματα μάχης, ΤΟΜΑ καθόλη τη διάρκεια της νύχτας αλλά και σήμερα το πρωί. Η Τουρκία ετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο στην περιοχή.

Στην περιοχή γίνονται μεταφορές στρατευμάτων ενώ ανακλήθηκαν οι άδειες των εργαζομένων στους τομείς της υγείας και στο στρατό.

«Στόχος της Τουρκίας δεν είναι να εκδιώξει τις κουρδικές δυνάμεις μόνο από το κουρδικό καντόνι της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, αλλά και από την πόλη της Μανμπίτζ, όπως και από τις περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι ανατολικά του Ευφράτη», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Οι τουρκικές προφυλάξεις ενάντια στις YPG/PKK δεν μπορούν να περιοριστούν μόνο στην Αφρίν. Υπάρχει και η Μανμπίτζ και ανατολικά του Ευφράτη Ποταμού», προσθέτοντας ότι το αμερικανικό σχέδιο για τη συγκρότηση μιας κουρδικής συνοριοφυλακής στη βόρεια Συρία, «βλάπτει ανεπανόρθωτα τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας»

Η Τουρκία θέλει να καταλάβει στρατιωτικά όλη τη βόρεια Συρία και να την κρατήσει, όπως κάνει από το 1974 και στην Κύπρο, αντικαθιστώντας την κυριαρχία των Κούρδων με εκείνη των φιλότουρκων ισλαμιστών μισθοφόρων της.

Δεύτερη κατάρριψη με το "Καλημέρα"

Τα κουρδικά φορητά αντιαεροπορικά συστήματα MANPADS είναι η κύρια αιτία πτώσης τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους στην Σπάρτη της Μικράς Ασίας με θύματα τουλάχιστον τρεις Τούρκους προκαλώντας παράλληλα ένα μεγάλο πλήγμα στο γόητρο της ΤΗΚ .  

Το CASA CN-235 κατερρίφθη στη νότια επαρχία της Ισπάρτα στην Μικρά Ασία σκοτώνοντας τρία μέλη του πληρώματος, ανακοίνωσε η τουρκική αεροπορία .

Αν και οι «πηγές» της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας μιλούν για πυκνή ομίχλη υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το αεροσκάφος κατερρίφθη από Κούρδους οι οποίοι το χτύπησαν με αντιαεροπορικό  πύραυλο.

Άλλωστε το CASA CN-235  «έπεσε» στο έδαφος και όχι σε κάποιο βουνό που να δικαιολογεί αυτή την εκδοχή.

Ως γνωστό ένας μεγάλος αριθμός πυραύλων και ρουκετών παραδόθηκε από τις ΗΠΑ στις Κουρδικές  πολιτοφυλακές στην περιοχή Afrin που συνορεύει με την Τουρκία.

Μέρος αυτών των συστημάτων μεταφέρθηκαν στους Κούρδους του ΡΚΚ , οι οποίοι και στο παρελθόν φέρονται να έχουν καταρρίψει τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16.

Με την δυνατότητα χρήσης φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων οι κουρδικές δυνάμεις εντός Τουρκίας διαθέτουν πλέον μεγάλες δυνατότητες για πολλά πράγματα.

Οι ΗΠΑ σε αντίποινα της στάσης του Ερντογάν και της φιλίας του με την Ρωσία , εφοδιάζουν με σύγχρονα οπλικά συστήματα τις κουρδικές πολιτοφυλακές για να προκαλέσουν μεγάλα πλήγματα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις .

Οι ομάδες διάσωσης που έφθασαν στο σημείο πτώσης  του αεροσκάφους σε απομακρυσμένη θέση στην περιοχή Yalvaç, βρήκαν μόνο συντρίμμια και τα πτώματα των πιλότων . Οι ίδιες  πηγές ανέφεραν ότι στην περιοχή  υπήρχε πυκνή ομίχλη, η οποία ήταν πιθανώς η αιτία του συμβάντος.

Πρόκειται για το τρίτο αεροπορικό δυστύχημα με αεροσκάφος CASA CN-235 στην ιστορία της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το πιο θανατηφόρο ατύχημα έλαβε χώρα στις 17 Μαΐου 2001, όταν ένα αεροσκάφος CN-235 με 35 στρατιώτες, μέλη πληρώματος και στρατιωτικούς , γνωστούς και ως "μαύρα μπερέ", συνετρίβη στην ανατολική επαρχία της Μαλάτια χωρίς επιζώντες.

Το δεύτερο ατύχημα ήταν νωρίτερα του ίδιου έτους στις 19 Ιανουαρίου, όταν 3 μέλη πληρώματος πέθαναν σε συντριβή στην κεντρική επαρχία της Καισαρείας .

Τα πράγματα «σφίγγουν» και οι Κούρδοι θα προκαλέσουν ακόμα περισσότερα πλήγματα αν οι τουρκικές δυνάμεις επιχειρήσουν επίθεση στην Αφριν , μέσω των τούνελ που έχουν κατασκευάσει, με τα οποία θα χτυπούν την τουρκική δύναμη εκεί που δεν το αναμένει προκαλώντας εκατόμβη θυμάτων.

Δείτε τους μελλοθάνατους Τούρκους

https://twitter.com/Ozkok_/status/953597914579918848?ref_src=twsrc%5Etfw

https://www.youtube.com/watch?v=XkG0NiRL7jY

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...