Κύπρος

Κλιμακώνουν οι Τούρκοι με νέες NAVTEX στην κυπριακή ΑΟΖ – Θέμα χρόνου η πρόκληση ναυτικού επεισοδίου

«Ασύμμετρο πόλεμο» ξεκίνησαν  οι Τούρκοι μεθοδικά και συντεταγμένα γύρω από  την κυπριακή ΑΟΖ, σε πρώτη φάση και δεύτερον στα Δωδεκάνησα με  συνεχείς προκλήσεις της ελληνικής ακτοφυλακής στα Ίμια και στα πέριξ νησάκια, με απώτερο στόχο την πρόκληση πιθανού σοβαρού επεισοδίου.    

Στην Κύπρο η  Τουρκία δέσμευσε  με οδηγία προς ναυτιλωμένους τμήματα των τεμαχίων 7 και 8 προκειμένου να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις σήμερα 12 Ιανουαρίου από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι τις 8 το πρωί.

 Πέραν τούτου, με δεύτερη οδηγία, δεσμεύεται περιοχή πάλι για στρατιωτικές ασκήσεις από τις 9:00 μέχρι τις 12:00 η οποία μάλιστα περιλαμβάνει τμήμα του οικοπέδου 6, όπου πραγματοποιείται η γεώτρηση της ΕΝΙ με το πλοίο-γεωτρύπανο SAIPEM-12000 στον στόχο Καλυψώ, αναφέρει ο κυπριακός τύπος .

https://youtu.be/af-Ndt2R0vc?t=219

Χθες το βράδυ ο Τούρκος  βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Οζτούρκ Γιλμάζ,  ήρθε  σε σκληρότατη αντιπαράθεση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ στην βουλή  για τα νησιά του Αιγαίου.

https://youtu.be/f-nRubjdjMU?t=60

Κατά την ενημέρωση από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής βουλής για τα πεπραγμένα το 2017 και τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής το 2018, ο Γιλμάζ κατηγόρησε ξανά την Κυβέρνηση ότι δείχνει αδιαφορία για τα “υπό κατοχή από την Ελλάδα” νησιά του Αιγαίου.

Όπως είπε: «Έρχεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός, έρχεται ο Υπουργός Άμυνας. Χτίζουν εκκλησίες. Στρατιωτικές μονάδες πηγαινοέρχονται. Προσβάλλουν συνεχώς τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτής της χώρας και κάνουν το σόου τους. Γιατί δεν δώσατε νότα διαμαρτυρίας για όλα αυτά;».

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά χθες είχαμε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδος έκανε η Άγκυρα πριν λίγο απαιτώντας με «οθωμανικό ύφος»  μέσω του υπουργείου Εξωτερικών «να μην σφετερίζεται» η Ελλάδα τα προνόμια των εκλεγμένων μουφτήδων στην Θράκη μέσω νόμου.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε την Ελλάδα να μην σφετερίζεται τα προνόμια των εκλεγμένων μουφτήδων στη Δυτική Θράκη, λίγο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την τροποποίηση του τρόπου εφαρμογής του ισλαμικού νόμου στην Δυτική Θράκη,… μια « περιοχή που κυριαρχείται από την τουρκική μειονότητα».

Ο Τούρκος σουλτάνος  Ερντογάν επιθυμεί το ίδιο διάστημα να «χαλιναγωγήσει» πολιτικά όλες τις χώρες των Βαλκανίων , συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος με το άνοιγμα παραρτημάτων του ΑΚΡ. Hδη υπάρχει σφοδρή αντίδραση του ΥΠΕΞ με τελεσίγραφο Κοτζιά σε Τουρκία. Φαίνεται πως προς το παρόν μόνο το όνομα «Μακεδονία» έχουμε συμφωνήσει να παραδόσουμε…

Το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει αντιπροσωπευτικά παραρτήματα σε  βαλκανικές πρωτεύουσες και αλλού(!!!!) με σκοπό τον έλεγχο της περιοχής και έχοντας πολιτικά κίνητρα σαφέστατα .

https://youtu.be/lBGOPkwzMsw?t=2

Θα πρέπει να αναμένουμε σίγουρα παράρτημα του ΑΚΡ και στην δυτική Θράκη, λίαν συντόμως με σκοπό τον έλεγχο και την επιρροή του ελληνικού κοινοβουλίου από μουσουλμάνους βουλευτές που θα θελήσουν να υπακούσουν στα ισλαμικά κελεύσματα του Σουλτάνου Ερντογάν.

Τελευταία ελπίδα αποκλιμάκωσης η συνάντηση την  Δευτέρα του  Α/ΓΕΕΘΑ  Ναυάρχου κ. Ευάγγελου Αποστολάκη ο οποίος θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των Αρχηγών Συμμαχίας. Ο Α/ΓΕΕΘΑ θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο Αρχηγό Χουλουσί Ακάρ, με τον οποίο συναντήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα.

Η συνάντηση των Αρχηγών θα γίνει κάτω από τα βάρος του εθνικιστικού κλίματος που επικρατεί στην Τουρκία, μες την  αντιπολίτευση να ζητά από τον Ερντογάν να εισβάλει σε 18 ελληνικά  νησιά.

Πρόκειται για ένα άκρως «οθωμανικό» παιχνίδι στο οποίο η …αντιπολίτευση απαιτεί την εσπευσμένη εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στο Αιγαίο …ενώ ο Ερντογάν τηρεί «ψύχραιμη στάση».

Φυσικά δεν ισχύει τίποτα από τα δύο απλά οι Τούρκοι παίζουν ένα άκρως επικίνδυνο εθνικιστικό παιχνίδι….αναζητώντας την κατάλληλη χρονική στιγμή να προκαλέσουν την Ελλάδα. Η σχεδιασμένη πρόκληση…άνετα μπορεί να «μετακυλήσει» ακόμα και σε πολεμικό επεισόδιο ι …ακόμα  και πιθανή εισβολή.      

https://youtu.be/gXJF00Zwrwk

Για αυτό και έχουμε μετά από εντολή του ΓΕΕΘΑ την μετακίνηση της  32ας Ταξιαρχίας Πεζοναυτών  από το Βόλο στο ΚΕΤΘ  ενώ ένα Τάγμα θα στρατοπευδεύει μόνιμα στις εγκαταστάσεις Κανελλόπουλου με το δάχτυλο στη σκανδάλη έτοιμο να φορτωθεί στα αποβατικά σκάφη του Στόλου. Αυτό βέβαια δείχνει την κρισιμότητα των στιγμών που ζούμε ενώ σημαίνει ότι αλλάζει και όλη η στρατηγική υπεράσπισης των νησιών μας.

Οι Τούρκοι «ψάχνονται» αυτό το διάστημα και αναζητούν …αφορμές …όταν τις εντοπίσουν ή τις  «κατασκευάσουν» θα προκαλέσουν σίγουρα , αυτό δείχνει η στάση τους σε Ιράκ και Συρία.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...