Βαλκάνια

ΕΚΤΑΚΤΟ- Ενισχύουν την εμπροσθοφυλακή στο Κόσοβο οι ΗΠΑ - "Μείνετε μακρυά, έρχεται κύμα «τρομοκρατικών» επιθέσεων"

Του Βασίλη Καπούλα

Η εμφάνιση ένοπλων σερβικών πολιτοφυλακών και η επίθεση εναντίον της σερβικής μειονότητας στην Αλβανία έθεσαν σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε Κόσοβο-Σερβία-Αλβανία. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έβγαλε ταξιδιωτική οδηγία πριν λίγο προειδοποιώντας τους πολίτες που σχεδιάζουν να μεταβούν στο Κοσσυφοπέδιο και ειδικά στο βορρά στις περιοχές Μιτρόβιτσα, Λεποσάβιτς, Ζούμπιν , Ποτόκ  και Ζβετσάν να είναι πολύ προσεκτικοί, διότι επίκεινται «τρομοκρατικές» επιθέσεις. Πρόκειται για επίσημη ανακοίνωση από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πρίστινα.

Ταυτόχρονα  οι ΗΠΑ έστειλαν αιφνιδαστικά δυνάμεις του 2-504 συντάγματος πεζικού της 82ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας. Η πρόβα πολέμου ξεκίνησε με πραγματικά πυρά στο Κόσοβο.

Δείτε εδώ Βίντεο με τις Αμερικανικές δυνάμεις.

https://www.youtube.com/watch?v=cBZ0jLOyIFc

https://www.youtube.com/watch?v=x2zgAJRV6fw

Η  Πρεσβεία, η οποία παρακολουθεί τα τεκταινόμενα , ειδικά μετά την εμφάνιση σερβικών πολιτοφυλακών όπως αναφέραμε χθες απο το pentapostagma.gr, προειδοποιεί τους πολίτες των ΗΠΑ που επιθυμούν να έρθουν στο Κοσσυφοπέδιο, να έχουν πρόσθετη επαγρύπνηση  λόγω πιθανών αναταραχών, καθώς και πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων (έτσι τις ονομάζει περιγράφοντας την εθνοτική κόντρα ως πολιτική σύγκρουση)  .

«Τρομοκρατικές ομάδες σχεδιάζουν επιθέσεις στα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένου του Κοσσυφοπεδίου.

Οι τρομοκράτες μπορούν, με μικρή προειδοποίηση  ή χωρίς προειδοποίηση, να επιτεθούν σε τουριστικά αξιοθέατα, σταθμούς λεωφορείων,  αγορές / εμπορικά κέντρα, τοπικά κυβερνητικά κτίρια, ξενοδοχεία, clubs, εστιατόρια, χώρους λατρείας, πάρκα, μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα , αεροδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους. Επιπλέον, υπάρχει βία με πολιτικό κίνητρο σε ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο», αναφέρει η ανακοίνωση προς τους πολίτες των ΗΠΑ που ταξιδεύουν στο Κοσσυφοπέδιο.

Σε αυτή την προειδοποίηση, αναφέρονται  τα μέρη που πρέπει να αποφευχθούν στο Κοσσυφοπέδιο όπως είναι  βόρεια οι πόλεις :  Μιτρόβιτσα, το Λεσπόβιτς, το Ζούπιν, το  Ποτόκ και η  Ζβετσάν.

«Οι εντάσεις εντός και μεταξύ των κοινοτήτων ( Σέρβων-Αλβανών)  στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο εξακολουθούν να υποκινούν  βία, διαδηλώσεις και άλλες αναταραχές στη Βόρεια Μιτρόβιτσα, Λεποσάβιτς, Zubin Potok και Ζβετσάν.

Παρά το γεγονός ότι οι πρόσφατες ταραχές δεν περιλαμβάνουν τους τουρίστες και τα μέλη της διεθνούς κοινότητας, οι περαστικοί μπορούσαν να επηρεαστούν εάν υπάρξουν βίαια επεισόδια»,καταλήγει το έγγραφο .

Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει περιορισμένη πρόσβαση στην παροχή υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στο βόρειο τμήμα και ειδικά «στη Βόρεια Μιτρόβιτσα, Λεποσάβιτς, Zubin Potok και Ζβετσάν (περιοχές που υπάρχουν οι Σέρβοι).

Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ  προειδοποίησε σήμερα για τους τεράστιους κινδύνους αστάθειας στα Βαλκάνια οι οποίοι μπορούν να μετατρέψουν την περιοχή σε μια «νέα Συρία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν κίνδυνοι στα δυτικά της Βαλκανικής χερσονήσου, ειδικά εάν η ΕΕ δεν επιβεβαιώσει ότι οι χώρες της περιοχής εξακολουθούν να έχουν την προοπτική της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Εάν η ΕΕ δεν στείλει ένα σαφές μήνυμα προς τις χώρες δυτικά της Βαλκανικής Χερσονήσου, και δεν έχουμε την προοπτική της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε στην περιοχή μπορεί να αναδυθεί το σενάριο της Συρίας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και πρόσθεσε ότι η ΕΕ « αφήνει στα Δυτικά Βαλκάνια να συγκεντρώνονται πικρά φρούτα».

Πρόκειται για τον νοητό άξονα ΠΓΔΜ-Βοσνία-Κοσσυφοπέδιο με προεκτάσεις στην νότια Σερβία και την κοιλάδα του Πρέσεβο μέχρι την Αλβανία.

Τα Βαλκάνια θα αποτελέσουν το επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας για να λυθούν τα γεωπολιτικά τους σχέδια με έναν πιθανό πόλεμο που θα συνταράξει όχι μόνο την περιοχή αλλά την Ευρώπη ολόκληρη που κυριαρχείται από την  «γερμανική οικονομική δικτατορία».

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικούς μήνες η  Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βελιγράδι αποκάλυψε εμπιστευτικό έγγραφο της CIA που ανέφερε  ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες πιθανόν να ξεσπάσει πόλεμος στα Βαλκάνια.

Το σενάριο τόνιζε ότι οι Αλβανοί θέλουν τη Μεγάλη Αλβανία και θα κτυπήσουν τη Σερβία,τα Σκόπια και την Ελλάδα.

Οι Κροάτες και Βόσνιοι θα μπουν στον πόλεμο στο πλευρό του Μαυροβουνίου,ενώ η Ελλάδα και η Βουλγαρία θα βοηθήσουν  τη Σερβία.Οι Ρώσοι ήδη στέλνουν  όπλα στη Σερβία, ενώ θα στείλουν και άλλα .

Προσέξτε λίγο αυτό το Βίντεο. Οι Σέρβοι ανεμίζουν σημαίες του Βυζαντίου.

https://youtu.be/1_DUgl7KB9I

Αυτό το σενάριο ήταν μέρος εμπιστευτικού εγγράφου της CIA που αποκάλυψε η σερβική εφημερίδα Informer μέσω της Αμερικάνικης Πρεσβείας στο Βελιγράδι.

Οποιαδήποτε πιθανή επίθεση στη Σερβία θα επιφέρει άμεση και επιτόπου στρατιωτική παρέμβαση της Ρωσίας, με την αποστολή ακόμα πιο σύγχρονων όπλων στους Σέρβους, λόγω της εγγύησης της εδαφικής  ακεραιότητας της χώρας σύμφωνα με τον επικεφαλής όλων των ρωσικών δυνάμεων και πρόεδρο Β.Πούτιν .

Σε περίπτωση γενικευμένου πολέμου στα Βαλκάνια θα συμπράξουν η Σερβία με την Ελλάδα, που επίσης βρίσκεται στο στόχαστρο της Μεγάλης Αλβανίας . Ελπίζουμε όλα αυτά να μείνουν σενάρια διότι ένας τέτοιος πόλεμος θα ήταν τρομακτικός για όλους .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...