Εκτός ελέγχου η Τουρκία, πάμε για εμπλοκή: Ναυμαχία στα Ίμια, εισέβαλε στην ΑΟΖ το ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ, πυρά στην Ικαρία, προκλήσεις στο «Καλυψώ»

Δημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2018, 5:17 μμ | Ανανέωση: Ιανουάριος 12, 2018 στις 6:39 μμ

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ «ΑΛΛΑ» ΚΟΛΠΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ -ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ 

Σύμφωνα με το DHA, σκάφος του τουρκικού Λιμενικού έδιωξε την ελληνική Ακτοφυλακή την ώρα που «παρενοχλούσε Τούρκους ψαράδες» στην περιοχή γύρω από τα Ίμια. Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, η ένταση ξεκίνησε στις 11:45 το πρωί και διήρκεσε περίπου 50 λεπτά .

Δείτε το βίντεο

Σύμφωνα με το DHA, η ένταση ξεκίνησε στις 11:45 το πρωί και διήρκεσε περίπου 50 λεπτά. Τα σκάφη της Ακτοφυλακής των δύο χωρών ήρθαν πολλές φορές “πλώρη με πλώρη”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής φέρεται να ξεκίνησε από τη Λέρο και, όταν έφτασε γύρω από τις βραχονησίδες, πλησίασε Τούρκους ψαράδες σε απόσταση 20 μέτρων, υποχρεώνοντάς τους να αλλάξουν πορεία.


Σύμφωνα πάντα με το DHA, το τουρκικό Λιμενικό επενέβη και υποχρέωσε το ελληνικό σκάφος να απομακρυνθεί.

Ταυτόχρονα, απαντούν άμεσα και προκλητικά οι Τούρκοι στην πολυεθνική άσκηση Έρευνας – Διάσωσης Ιταλίας-Κύπρου στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η «απάντηση» της Τουρκίας ήταν να βγάλει το γνωστό σκάφος ερευνών ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ , το οποίο πλέει στο Αιγαίο σύμφωνα με τουρκική NAVTEX. Μέχρι τις 17 Ιανουαρίου το πλοίο θα πλέει για έρευνες “στα τουρκικά ύδατα του  Αιγαίου και στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου”.

Τώρα όμως βρίσκεται ανατολικά της Ρόδου εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια συμβολική κίνηση. Οι Τούρκοι στέλνουν το «Πίρι Ρέις» να… αρμενίσει δίπλα ή και μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, σε μια περίοδο που το θερμόμετρο ανάμεσα στις δύο χώρες είναι στα ύψη!

Προφανώς η Άγκυρα θέλει να δείξει ότι παραμένει σταθερή στις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και ότι είναι έτοιμή και πάλι να προκαλέσει προβοκάτσια μεγάλου μεγέθους, όπως δηλαδή είχαν κάνει και το 1987.

Η Τουρκία προκαλεί συνεχώς  σε όλο το εύρος του Αιγαίου , συνεχίζοντας  την γνώριμη τακτική της και στην έκδοση NAVTEX.

Με τις υπ’ αριθμόν 0031/18, 0037/18 και 0043/18 NAVTEX, η Τουρκία δεσμεύει τρεις περιοχές προσπαθώντας για μια ακόμη φορά να δοκιμάσει τα νεύρα της Ελλάδας.

Με την 0043/18 δεσμεύει παράτυπα μια μεγάλη περιοχή μόλις 26 χιλιόμετρα από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης για στρατιωτικές ασκήσεις, όπως επισημαίνει, μεταξύ των οποίων και υποβρύχιες.

Στην δεύτερη περίπτωση, αυτή της NAVTEX 0037/18, η Άγκυρα παράτυπα και πάλι δεσμεύει μια τετράγωνη περιοχή που επί της ουσίας αποκλείει το Καστελόριζο από την υπόλοιπη χώρα.

Στην τουρκική ειδοποίηση βέβαια επισημαίνεται πως η άσκηση έρευνας και διάσωσης για την οποία έχει δεσμευτεί η περιοχή δεν θα γίνει μέσα σε ξένα χωρικά ύδατα, ωστόσο επί της ουσίας πρόκειται για αποκλεισμό του νησιού.

Πριν λίγο η Τουρκία με νέα NAVTEX  ανακοίνωσε άσκηση με πυρά νότια της Ικαρίας

Τραβάει το σχοινί της έντασης στο Αιγαίο η Άγκυρα. Ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης δεσμεύει παράνομα για τις 16 Ιανουαρίου μια ευρεία περιοχή στο Ικάριο Πέλαγος για γυμνάσια με πυρά.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι μια από τις τέσσερις για τις οποίες η υδρογραφική υπηρεσία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού έχει προαναγγείλλει ότι θα δεσμεύει παράνομα για ασκήσεις καθόλη τη διάρκεια του 2018.

Η επίμαχη ναυτική οδηγία με αριθμό 075/18 προγραμματίζει άσκηση με πυρά για την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιανουαρίου από τις 6 έως και στις 7 το πρωί, ημέρα που θα διεξαχθεί στην Λευκωσία η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας.

Νέες προκλήσεις από Τουρκία κοντά στον στόχο «Καλυψώ»

Δεν έχει τέλος η τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ και μάλιστα λίγες ώρες μετά τις παραινέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ για αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Συγκεκριμένα η Τουρκία δεσμεύει με οδηγία προς ναυτιλωμένους τμήματα των τεμαχίων 7 και 8 προκειμένου να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις σήμερα 12 Ιανουαρίου.

Πέραν τούτου, με δεύτερη οδηγία, δεσμεύεται περιοχή πάλι για στρατιωτικές ασκήσεις από τις 9:00 μέχρι τις 12:00 η οποία μάλιστα περιλαμβάνει τμήμα του οικοπέδου 6, όπου πραγματοποιείται η γεώτρηση της ΕΝΙ με το πλοίο-γεωτρύπανο SAIPEM-12000 στον στόχο Καλυψώ.

Ωστόσο, σε πρώτη φάση τίποτα δεν φαίνεται να επηρεάζει επί της ουσίας την γεώτρηση, με την εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής να δείχνει ότι δεν θα υπάρξει παρέκκλιση από τον αρχικό προγραμματισμό, σύμφωνα με τον οποίο η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου 10ήμερου του Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια, το γεωτρύπανο θα μετακινηθεί στο τεμάχιο 3 όπου θα πραγματοποιήσει δεύτερη ερευνητική γεώτρηση για την εξεύρεση φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.

Εκτιμήσεις Ελλήνων ειδικών αμυντικών αναλυτών όμως εκτιμούν ότι ο σουλτάνος «ζώντας στον δικό του κόσμο» απαιτεί μερίδιο από κάτι που δεν του ανήκει και σύντομα θα κάνει την πρώτη «κίνηση του» για την δική του ΑΟΖ στο Αιγαίο «ετοιμάζοντας » επεισόδιο είτε στην θάλασσα είτε στην στεριά σε νησί προς το μέσο του Αιγαίου ( κοντά στις βραχονησίδες Ίμια   ή στα Δωδεκάνησα).

Για αυτό όλο το τελευταίο διάστημα  γυροφέρνουν οι τουρκικές «μαούνες» της ακτοφυλακής το «Τρίγωνο» Φαρμακονήσι-Ίμια- Ψέριμο την οποία ονομάζουν οι Τούρκοι και «κατσικονήσι»

Επίσης η προσπάθεια τους έχει μετατοπιστεί και στην κυπριακή ΑΟΖ στην οποία οι κυπριακές έρευνες για υδρογονάνθρακες έχουν «ερεθίσει» την Άγκυρα η οποία κινείται με σαφή σχεδιασμό την πρόκληση επεισοδίου.    

Με βάση τις δεσμεύσεις των εναέριων  περιοχών στις οποίες προχώρησε το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου για λογαριασμό του Κέντρου συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, είναι φανερό ότι η άσκηση στοχεύει στην εκπαίδευση και ετοιμότητα αντιμετώπισης συμβάντων σε σχέση με τις γεωτρήσεις.

Οι περιοχές της άσκησης, που προβλέπει πτήσεις αεροσκαφών σε ύψος κάτω των 20.000 ποδών, καλύπτουν τις ζώνες πτήσεων ελικοπτέρων από το Αεροδρόμιο Λάρνακας προς το γεωτρύπανο Saipem 12.000, την ζώνη πλεύσης των πλοίων υποστήριξης του γεωτρύπανου, από το λιμάνι Λεμεσού προς το σημείο γεώτρησης και την ίδια την περιοχή της γεώτρησης γύρω από τον στόχο «Καλυψώ».

Η  Τουρκία ετοιμάζει σοβαρές προκλήσεις και πιθανό αντιπερισπασμό στις γεωτρήσεις της κοινοπραξίας ΕΝΙ και TOTAL στα τεμάχια 6 και 3 της κυπριακής (ΑΟΖ), εκτιμούν Κύπριοι αξιωματούχοι, οι οποίοι κάθονται » σε αναμμένα κάρβουνα».

Τουρκικά πολεμικά πλοία , προς το παρόν, παρακολουθούν  από κοντινή απόσταση τις εργασίες του κυπριακού γεωτρύπανου.

Αυτό που προβληματίζει έντονα τους Κύπριους αξιωματούχους είναι ότι όταν το Deapsea Metro II μετακινηθεί σε κυπριακά ύδατα  η Λευκωσία θα εκτεθεί, αφού δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει την πρόκληση παρά μόνο με νομικά μέτρα που θα έχουν ουσιαστικά ελάχιστες ή και καθόλου επιπτώσεις για την Τουρκία.

Σε αυτή την περίπτωση σίγουρα υπάρχουν και σενάρια εμπλοκής της Ελλάδος και ειδικά, μονάδων επιφανείας του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στα πλαίσια του ενιαίου δόγματος, μιας και μόνο τα πλοία μας λαμβάνουν υπόψιν οι νέο-οθωμανοί σε τέτοιους περιπτώσεις.

Στην περιοχή  πλέει επίσης και το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός. Η ένταση στην Α.Μεσόγειο παίρνει ξανά την ανιούσα… 

 • GALAKSIDI/ANTINOOS

  πάλι πίσω κάναμε.

  • Γιώργος fs.

   Άξιος Αντίνοοε!!!

  • Spyros Spyropoulos

   ΠΑΝΑΞΙΟΣ Αντινοε!

  • Διγενης ακριτας

   Oτι ν αναι.

 • Βραδύνους ψηφοφόρος

  Μόνο ο Πάγκαλος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τέτοιες καταστάσεις…

  • Spyros Spyropoulos

   Μην μας θυμιζεις το παχυδερμο……….

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  BYΘΙΣΤΕ ΤΟΥΣ…

 • 123politis

  αστον αυτον αν δεν εξαφανιζει πιτογυρα ,προσπαθει να δει που πιγε την σημαια ο αερας !!

 • ὁ ἐθνικιστής ®

  ΘΕΛΩ ΕΝΑΝ ΛΕΥΚΟ ΙΠΠΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.

  • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

   ΜΑΥΡΟ ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ…

   • ὁ ἐθνικιστής ®

    ΙΠΠΟΣ ΝΑ ΝΑΙ …

    • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

     ΓΙΑΤΙ Ο ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΟΣ…

     • ὁ ἐθνικιστής ®

      Πάντως σε αγάλματα ο ιππος αυτος εχει σηκώσει τα δυο ποδια στο αερα. Συνήθως οταν ο ιππος εχει σηκωθεί στα δυο πόδια σημαινει οτι το ατομο πεθανε στην μαχη.Εκτος και αν δεν ίσχυε κατι τέτοιο στην εποχη του.

    • Γιώργος fs.

     Δεν θα τα χαλάσουμε στο χρώμα του ίππου !!😁😁😁

    • sefismel

     Mπλάρι άν σε χαλάει??

     • ὁ ἐθνικιστής ®

      Μπλάρι ειναι το γαϊδούρι;

     • sefismel

      Μουλάρι

 • Spyros Spyropoulos

  Τα μεμετια προκαλουν οσο μπορουν και εκβιαζουν ενω γνωριζουν αριστα οτι δεν τους παιρνει να κανουν τιποτα…….

 • Imperium Romanum 330 – 1453

  ΠΑΛΙΚΑΡΙΕΣ ΜΟΓΓΟΛΟΕΙΔΩΝ…….

 • brοukios

  ΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ ΛΑΟ ΝΕΝΕΚΩΝ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

 • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

  ΜΠΡΕΕΕΕΕΕΕΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ Π*ΔΗΧΤΕΙ Ή ΟΧΙ;;; ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕ

  • Spyros Spyropoulos

   Δεν κρατιομαστε αλλο……….

 • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ
  • Γιώργος fs.

   Προδότες Συριζαίοι!

  • Αντύπα

   κλάψε εαμοβούλγαρε!

  • ὁ ἐθνικιστής ®

   Μα ο εθνικισμός είναι απαραίτητος για να κρατήσουμε την Μακεδονία. Με φιλελεύθερες,αριστερές πολιτικές στο τελος οι Αλβανοι θα λενε οτι ειναι απόγονοι των Λακεδαιμονίων.

  • brοukios

   Κ Ο ΑΛΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΛΥΣΗ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

  • στηρίζει κι αυτός με την ψήφο του την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ε;

  • Spyros Spyropoulos

   ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΝ!!!

  • GALAKSIDI/ANTINOOS

   τί ακριβώς ξέρει ο κύριος γιά τίς τζούρες;

   • Spyros Spyropoulos

    Ειναι ειδικος……….

 • brοukios

  ΟΡΙΣΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 • GALAKSIDI/ANTINOOS

  Συνέντευξη του Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Βαλκανικών,
  Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη
  Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Καιρίδη……….

  «Σύμφωνα με τον καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη», γράφει η ανταπόκριση…………..

  «Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών δεν είναι
  σημαντικότερος από ένα σωρό σκουπιδιών μπροστά στην πολυκατοικία μας. Το
  πρόβλημα με το όνομα και η ιστορία, δεν πρέπει να επηρεάζουν τις
  πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών, τις ανταλλαγές και την ακαδημαϊκή
  συνεργασία μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας.

  • Γιώργος fs.

   Απέλαση άμεση !!!

  • brοukios

   ΣΥΜΦΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ

  • Spyros Spyropoulos

   Αυτος βγαινει και σχολιαζει στο Ενημερωτικο Δελτιο του Κουβαρα καθε βραδυ στις 9 στο ACTION 24……αν τον δεις και προσεξεις τα χειλη του, θα καταλαβεις και το πραγματικο του επαγγελμα………Ειναι αυθεντια!!!

 • Αντύπα

  Πάλι πόλεμο, όλο πόλεμο κάνουμε!

  • Spyros Spyropoulos

   Δεν προλαβαινουμε να βγαλουμε τις αρβυλες και τις ξαναφοραμε……ελεος πια!

   • brοukios

    ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΡΒΥΛΕΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΑΝ. ΑΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΕΦΟΔΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Κ ΤΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΑΜΕ Κ ΜΕΤΑ ΕΙΧΕ ΦΥΛΑΚΗ

 • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ
 • Παπαγαλος ο Παιχταρας

  Τι διεκδικησεις και πρασινα αλογα ρε…
  Οταν τα τρυπανια τρυπησουν τωρα οπου να ναι μεσα κανα μηνα
  αυτοματα οριζεται και ΑΟΖ.
  Αμα δεν ντουφεκισει ο σουλτανος…παει το πουλι!!

  • άμα ήταν τόσο εύκολο να οριστεί ΑΟΖ έτσι ανώδυνα για την Ελλάδα…θα ΄τρωγαν και οι ρομα (άλλο έλεγε η γιαγιά μου βέβαια) με χρυσά κουτάλια…

   • Παπαγαλος ο Παιχταρας

    Παντως με τα τρυπανια κλεινει ενα τεραστιο μερος της αμφισβητησης απο πλευρας μεμετιων.
    Μπορει να μην τελειωνει οριστικα…αλλα μπαινει στη ραγα το θεμα.

    • εξαρτάται πως θα προχωρήσει…δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στους δυτικούς «συμμάχους» μας και καλά…

 • catch the rainbow
 • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ
  • brοukios

   ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ

 • Τασσος Κ.
  • brοukios

   ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ

  • Spyros Spyropoulos

   Σωραιος Τασσο!!!

 • ὁ ἐθνικιστής ®
 • Deadpool_Nikeus

  βυθίστε τους επιτέλους

 • brοukios

  ΣΥΡΙΖΟΠΑΤΡΙΩΤΑΡΕΣ
  ΠΕΙΤΕ ΑΛΕΥΡΙ…………….

  «Ακραία» κάποια μέτρα που πήραμε στην Ελλάδα..
  «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και φυσικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχουν ολοκληρωτικά αλλάξει την σχέση με τους ευρωπαίους εταίρους», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup΄΄

  Όλα έγιναν πιο εύκολα με την Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα με υπουργό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αποκαλύπτει ο απερχόμενος πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην τελευταία του συνέντευξη ως επικεφαλής του Eurogroup, που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times.

 • GALAKSIDI/ANTINOOS

  Συνέντευξη του Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Βαλκανικών,
  Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη
  Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Καιρίδη…..

  «Σύμφωνα με τον καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη», γράφει η ανταπόκριση ……….

  «Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών δεν είναι
  σημαντικότερος από ένα σωρό σκουπιδιών μπροστά στην πολυκατοικία μας. Το
  πρόβλημα με το όνομα και η ιστορία, δεν πρέπει να επηρεάζουν τις
  πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών, τις ανταλλαγές και την ακαδημαϊκή
  συνεργασία μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας.

 • Deadpool_Nikeus
  • Γιώργος fs.

   Έχει σχέση με τον Ασσούρ;🤣😂

   • Deadpool_Nikeus

    μήπως είναι καμιά μακρινή ξαδέρφη? Έσθερ τη λένε

   • Θεσσαλονικιός ο Σιδηρόφρακτος.

    Ο Άτιμος το έπαιζε διεμφυλικός στον Καναδά ……
    ΕΣΧΩΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ !!!!!!

   • Deadpool_Nikeus

 • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ
 • lion 77

  Καλησπερα.Πολλα απο τα οσα περιγραφονται ειναι παραφουσκωμενα απο την Αγκυρα για δημιουργια κλιματος.
  Επισης το Ινδικο ναυτικο θα χασει για μεγαλο διαστημα το πυρηνικο υποβρυχιο ΙΝS Arihant καθως ξεχασαν να κλεισουν μια καταπακτη και καταδυθηκαν…..

 • ε ρε κάτι…»πατριωτάρες» του πάτου!
  τέσσερις αρνητικές, επειδή μάλλον τους φάνηκε…φιλελληνικό το σχόλιο μου!!!
  δεν ταιριάζει με την επίσημη κυβερνητική γραμμή!

  https://uploads.disquscdn.com/images/63804fd891dd31bbce0abdc221ca6b7d48b447ab33f10aae762bf1dd79c780a3.jpg

  • brοukios

   ΜΗ ΣΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ.ΕΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟΝ Η ΛΙ ΘΙΟ. ΟΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΣΕ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ.

  • Proud to be Eponymos

   Ευαισθητούλη και παραπονιαρούλη «σε συλαμβάνω» «αγαπητε»…………
   ΟΧΙ που ΔΕΝ σε / σας ενοιαζαν οι θετικές και οι αρνητικές όπως μας το επαιζες……
   χαχαχαχαχαχαχα!!!!!!
   Eγω τουλάχιστον τοι λέω το εννοώ και δεν το παίζω χαλαρός…….

   υγ
   Κανε printscreen – δεν είναι προτροπή αλλα διαταγή

   • Proud to be Eponymos

    υγ:
    Θα σου εγραφα κι αλλα θα χαλάσεις και τον επόμενο σχολιασμό με την γκρίνια σου.
    Οι αρνητικούλες είναι για να μην είσαι τόσο ευαισθητούλης σε απάντηση χωρίς βρισιά, τόσο οξυθυμούλης, και τόσο μαρτυριαρούλης.

    • Α λες δηλαδή ότι επειδή σε πήραν χαμπάρι και οι υπόλοιποι λόγω του διαλόγου μας ε;
     Έτσι είναι αυτά, παντού μπροστά σου θα με βρίσκεις, σε κάθε σχόλιο!
     Είπαμε, η ανελήτικη προπαγάνδα, πάει, μας άφησε χρόνους!

   • Έχεις γερό ψυχολογικό…:))) Συνέχισε να με διασκεδάζεις!
    Αλλά χώνεψε το….η ανελήτικη προπαγανδα-γραμμή δεν περνάει λεμεεεεεεε σκούξε όσο θες…….γελάνε όλοι με τις μλκιες σου!
    Όσο για τις θετικές, άλλη μια φορά να στο πω, εχ@σθην! Πατόκορφα! Αφορμή γίνεται να ξεσκεπάζεται το ποιόν σου…
    υ.γ. το ντισκας, είναι ψηφιακό, μην μπερδεύεσαι.

 • αντρίκιες απαντήσεις θα ΄δωσεις καμιά φορά; ή απαντάς εμμέσως πλην σαφώς πως οι θετικές οι υβριστικές είναι δικές σου;
  (απ΄ότι καταλαβαίνω…αρχίζεις και το χάνεις….)

  • οπότε ματαίως περιμένω, πάρε και σε αυτό το προφίλ που άφησα ξεμπλοκάριστο…ένα πανέμορφο block!

  • Παπαγαλος ο Παιχταρας

   Τι εγινε ρε συ ταξιδιαρα ψυχη.ποιος σε πειραξε;;

   • παιχταρά μου, είναι ολόκληρη ιστορία, εδώ…κυνηγιόμαστε από θέμα σε θέμα σήμερα :)))
    κατά βάσιν…τρίχες! άστο…

    • Παπαγαλος ο Παιχταρας

     Μη χλιεσαι για κανεναν και για τιποτα ρε.
     Ξερω ειναι μερικοι εδω μεσα που την εχουν δει…αλλιως!

     • δοξασμένο το disqus block!!!!

     • Παπαγαλος ο Παιχταρας

      Εχω μπλοκαρει και εγω κατι τυπακια…μου προκαλουν εμετο με αυτα που γραφουν.

     • ε ναι, δεν έχει νόημα…!

     • brοukios

      Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΛΕΕΙ. ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ.
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
      ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ…

  • Assurbanibal

   Μην το παίρνεις πατριωτικά. Αν δεν δίνεις σημασία θα ησυχάσεις…

   • brοukios

    ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ?

    • Assurbanibal

     Μόνο αν είναι χρυσαυγίτης!

     • brοukios

      ΥΠΑΡΧΕΙ Κ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ. ΘΑ ΣΕ ΜΑΛΩΣΩ

     • Assurbanibal

      Ο Πλεύρης είναι μια κατηγορία μόνος του.

   • Φίλε κουβέντα κάνουμε και απαντώ-ρωτώ με βάση τη λογική, τίποτα περισσότερο…

  • Θεσσαλονικιός ο Σιδηρόφρακτος.

   Ποιός το έχασε βρε ;;;

 • Αντύπα
  • ΕΛΛΗΝ34+

   Κάποιος να πει στον συμπαθέστατο κο Μητσοτάκη ότι, με την παθητική του στάση στο θέμα της Μακεδονίας τρίζουν τα κόκαλα του παππού του…

 • pentapostagma

  ΝΘ

  • brοukios

   ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΟΤΕ ΛΙΝΚ?

 • ΙΡ

  δοκιμηηηηη

 • Assurbanibal

  Οι δύο τελευταίες φώτο είναι καραμπινάτες φωτοσοπιές. Καθαιρέστε τις.

 • Blue Hat

  Εμείς εχουμε βαρκούλες σε σχέση με τα τέρατα-πλοία των τουρκαλάδων του Λιμενικού…

 • PELASGOS 7

  Πιο φωντομονταζ πεθαινεις

 • ArlekinPanakotas

  Έχω μπερδευτεί λίγο με το άρθρο.Η Τουρκια εκδίδει navtex παράτυπα ή παράνομα; Διότι έχει μεγάλη σημασία αν είναι παράνομα καθώς θα έπρεπε τουλάχιστον να κινηθούμε νομικά.

 • ΕΛΛΗΝ34+

  Οι τούρκοι παραδοσιακά δημιουργούν αντιπερισπασμούς. Πιθανότερα να χτυπήσουν στην Μεγίστη παρά στο κεντρικό Αιγαίο…

 • Αδράστεια

  Οσο ειναι στην εξουσια ο σουλτανος δεν θα χτυπησουν . Οταν πεσει και αναλαβουν οι στρατηγοι τοτε θα χτυπησουν. Και στην ελλαδα πρωτα θα πεσουν οι τσιριζα καημενου.

 • γιωργος παππας

  και ο παγκαλος σημιτης και λοιπη συμμορια ειναι ακομη εξω και πουλανε τρελα..

  • Κωνσταντίνος

   Σε αυτό το κράτος οι εγκληματίες, οι απατεώνες και οι προδότες και υπόλογοι για εσχάτη προδοσία είναι έξω από τις φυλακές,
   οι καλόί είναι μέσα.

 • Δημητρης Πριοβολος.

  Τελικα τα Ιμια ειναι ΕΛΗΝΙΚΑ Η ΟΧΙ;;;;;;;
  Εγω πιστευω πως οχι. Εχουν παραχωρηθει προ πολλου. Αν ειμαι λαθος γιατι η ακτοφυλακη εφυγε μολις φανηκε το Τουρκικο;;;Γιατι ο Καμμενος για επιδειξη και προπαγανδα εριξε στεφανι στην θαλασσα απο ελικοπτερο και οχι πανω στην βραχονησιδα;;;Γιατι δεν υπαρχει η Ελληνικη σημαια επανω στο νησι;;;;

  • Αναρμοστος

   Οι βραχονησίδες αυτές είναι ελληνικό έδαφος. Το 1996 στην κρίση των Ιμίων, η ελληνική τότε κυβέρνηση προτίμησε και δέχτηκε να «γκριζαριστεί» η περιοχή αυτή, από το να την υπερασπιστεί με κάθε μέσο (πόλεμο). Και στις γκρίζες ζώνες κουμάντο κάνει ο πιο ισχυρός (δες τις τουρκικές ακταιωρούς και δες μετά και τα δικά μας, του λιμενικού…Θα απογοητευτείς!).
   Ο Καμμένος όπως σωστά επισημανεις, πέταξε το στεφάνι στην θάλασσα, από ελικόπτερο και μάλιστα στην ζούλα και βιαστικά, για να προλάβει, πριν των αναχαιτίσουν οι Τούρκοι…Το έκανε για προσωπικούς λόγους ώστε να χτίσει ένα (ψεύτικο) προφίλ πατριώτη Υπουργού, με σκοπό να ξεγελάσει τον κόσμο, όταν θα ξεπουλάει αργότερα την χώρα (όπως και έγινε και συνεχίζει να κάνει).
   Και το κακό αυτό (το γκριζαρησμα) συνεχίζεται δυστυχως σε όλο το ανατολικό Αιγαίο, στην Θράκη και στην Κύπρο…
   Λόγο των μνημονίων, η άμυνα της χώρας έχει διαλυθεί σκόπιμα, ώστε να μας οδηγήσουν σε εδαφικό ακρωτηριασμό. Όλοι αυτοί οι πολιτικοί και ειδικά αυτοί που έχουν υπογράψει μνημόνια είναι υπόλογοι για εσχάτη προδοσία!!