Δώσαμε το όνομα! Ιδού πως θα ονομάζονται τα Σκόπια: «Νova Makedonija» – Ξεσηκωμός χιλιάδων Ελλήνων – Οι μαζικές συγκεντρώσεις θα δώσουν «απαντήσεις»

Δημοσίευση: 7 Ιανουαρίου 2018, 5:23 μμ | Ανανέωση: Ιανουάριος 7, 2018 στις 6:08 μμ

του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Όπως όλα δείχνουν το όνομα της Μακεδονίας μας το δώσαμε στους Σκοπιανούς και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Τι κερδίζουμε απ’όλη αυτή την ιστορία;

Οι εξελίξεις τρέχουν και μάλιστα γρήγορα. Την ίδια στιγμή, ο Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε την Κυριακή πως η ονομασία της ΠΓΔΜ ήδη έχει αποφασιστεί. «Νova Makedonija θα ονομάζονται τα Σκόπια» δήλωσε στο Ε ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε «ότι αν μπει το όνομα «Μακεδονία» είναι μεγάλη προδοσία για τη χώρα μας και ο διάλογος με τους Σκοπιανούς πρέπει να συνεχιστεί χωρίς όμως να περιλαμβάνεται το όνομα».

Επισήμανε επίσης «ότι οι Σκοπιανοί δεν θέλουν να μπει ένα όνομα με γεωγραφικούς προσδιορισμούς, ενώ ένα όνομα που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία» τους δίνει τη δυνατότητα να επαναφέρουν τα αγάλματα που είχαν σε κάποια σημεία της χώρας τους».


Τέλος ο κ. Λεβέντης τόνισε «ότι και ο Καμμένος αλλά και η ΝΔ θα ψηφίσουν το όνομα «Νova Makedonija» όποτε έρθει στη Βουλή»

Ενώ εμείς δίνουμε το όνομα, οι Σκοπιανοί λένε επιτέλους την αλήθεια!

«Όχι μόνο δεν είμαστε «μοναδικοί», δεν είμαστε καν ‘κληρονόμοι’ του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

«Ο ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός Άλφα, ανέφερε ότι ο Ζόραν Ζάεφ απέρριψε τις πρακτικές του προκατόχου του, Νίκολα Γκρούεφσκι και εξήγησε γιατί δεν συμφωνεί με τη θέση του προηγούμενου πρωθυπουργού ότι «τα Σκόπια είναι οι μόνοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου», γράφει ο αρχισυντάκτης της ηλεκτρονικής πύλης «Plus Info», Μπράνκο Γκερόσκι (Бранко Героски ) και της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» (Σλόμποντεν Πέτσατ).

Θα σημειώσει:

«Δεν υπάρχει ανάγκη να ξοδευτεί η σύγχρονη ‘Μακεδονία’ για να οικειοποιηθεί οποιαδήποτε άτομα από την αρχαία Μακεδονία. Με αυτό δεν αποδεικνύεται τίποτε, δεν κερδίζεται τίποτε. Απλά χάνουμε. Πρέπει να πούμε με τόλμη και σαφήνεια τις θέσεις της ταυτότητάς μας. Και εδώ διαφωνώ μερικώς με τον Ζάεφ. Όχι μόνο «τα Σκόπια δεν είναι διάδοχοι του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου (εάν οι Αθηναίοι σωστά κατάλαβαν και μεταβίβασαν τη συνέντευξη του Ζάεφ) αλλά, ούτε καν κληρονόμοι! Αυτή είναι η αλήθεια. 

Δεν υπάρχουν αντικείμενα, γραπτά αρχεία, ναοί και οτιδήποτε άλλο που να επιβεβαιώνει τα βασικά της ταυτότητάς μας: τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα έθιμα και όλα όσα συντελούν (απαρτίζουν) το αμάλγαμα που ονομάζουμε σήμερα ότι σχετίζονται με την αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Οι πραγματικές μας ρίζες

Κατά την τελευταία δεκαετία η αρχαιολογία της χώρας μας έκανε ανασκαφές για να βρει αντικείμενα που να επιβεβαιώνουν ότι η ταυτότητά μας ανάγεται στην αρχαία αυτοκρατορία, αλλά δεν βρήκε τίποτε.

Πρέπει να καταλάβουμε εγκαίρως εμείς οι (Σλάβο) «Μακεδόνες» δεν χρειάζεται να σκάψουμε.
Οι ναοί μας είναι πάνω από τη γη, είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός τον οποίο ο κόσμος θαυμάζει.

Είμαστε υπερήφανοι για τη «μακεδονική»(σλαβική) γλώσσα μας. Έχουμε εκκλησίες και μοναστήρια, αγίους και πίνακες ζωγραφικής που κόβουν την αναπνοή, εικόνες στις οποίες ο κόσμος υποκλίνεται. Σε όλον τον κόσμο αναγνωρίζεται η αποστολική συμβολή μας στη σλαβική παιδεία, εμπνευσμένα έργα της αναγέννησης μας , αναγνωρισμένα έργα των σύγχρονων συγγραφέων μας, όλα αυτά είναι ο πολιτιστικός μας κώδικας, αναγνωρίσιμος από όλον τον κόσμο. Όχι χθες, αλλά εδώ και δεκαετίες. Την ιστορία μας την ξέρει όλος ο κόσμος.

…Δυστυχώς, η πρόβλεψή μου ότι η αυτοκρατορία των Μακεδόνων (του Νίκολα Γκρούεφσκι) θα διαρκούσε λίγο, ήταν λανθασμένη. Διήρκεσε για μια ολόκληρη δεκαετία.

Δεν πρέπει να επαναληφθεί αυτό!

Προς το συμφέρον της ταυτότητας μας και τους έθνους μας πρέπει αποφασιστικά να σταματήσει η γελοιότητα με την ιστορία του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου ότι τάχα είμαστε απόγονοι και να βρούμε τις πραγματικές μας ρίζες.

Ξεσηκωμός Ελλήνων πατριωτών!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την ονομασία της πΓΔΜ και τη χρήση του όρου «Μακεδονία», προγραμματίζεται, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από ομάδες πολιτών.

Ειδικότερα, η ομάδα «Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν» διοργανώνει στις 21 Ιανουαρίου, διαμαρτυρία με σημείο συνάντησης τον Λευκό Πύργο.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της: «Οι εντολοδόχοι των ξένων συμφερόντων, που το παίζουν κυβερνώντες, έλαβαν νέες εντολές (ίσως κατά το υπερπόντιο ταξίδι τους…) και ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν ένα από τα λαμπρότερα κομμάτια της ιστορίας μας, δηλαδή την ψυχή μας… τη Μακεδονία!!» και καλούν σε τέσσερις συγκεντρώσεις.  

Ξεκινώντας από την Κυριακή 21 του μήνα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση για ακόμη τρεις Κυριακές, στο ίδιο σημείο συνάντησης, την ίδια ώρα. Στην πρόσκληση που γίνεται διαδικτυακά, μέσω του Facebook, τουλάχιστον 1.600 άτομα έχουν δηλώσει πως θα παρευρεθούν, ενώ περισσότεροι από 3.800 φέρεται να ενδιαφέρονται.

Μπείτε σε αυτό τον σύνδεσμο και υπογράψτε: onomasia.gr 

 

 

 • Μαυρος Καβαλάρης

  Συριζα δε θελαμε?Θα πιουμε το ποτηρι μεχρι τελους και για επιδορπιο ο »υπερεθνικιστης’ μπιλντερολεσχιτης κούλης.

  • Spyros Spyropoulos

   Αυτο ειναι το χειροτερο…..δεν υπαρχει εναλλακτικη, απο την Σκυλα στην Χαρυβδη…..

   • Κωνσταντινος Χατζης

    Σωστο δλδ απο την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ

 • Μαχητής

  Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018
  «Slavomacedonja» και «Σλαβομακεδόνες»;;;

  ‎Christos Karipidis‎

  Στον χάρτη που παραθέτω φαίνεται η γεωγραφική θέση της αρχαίας Μακεδονίας του Φιλίππου και του Αλέξανδρου…
  https://uploads.disquscdn.com/images/84d580deea8bf7f9901e7d2f40d6fff7b84a08ea3eec0b867e6582e326b7a9c0.png

  Όπως το βλέπω στον χάρτη, ίσως να δικαιούνται τα Σκόπια ένα σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό τη Μακεδονία, αλλά και μ’ έμφαση την Σλαβική καταγωγή τους…δηλαδή, ΝΑΙ μεν ζούνε σε ένα μέρος της γεωγραφικής Μακεδονίας, αλλά είναι Σλάβοι στην καταγωγή και βρέθηκαν εκεί τον 6ο μ.Χ. αιώνα…δηλαδή 1.000 χρόνια μετά τον Φίλιππο, τον Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη…
  Ένα όνομα λοιπόν που ίσως θα ταίριαζε στο κρατίδιο αυτό να είναι: «Slavomacedonja», «Σλαβοματσεντόνια» μία λέξη, κι οι κάτοικοι αυτού «Σλαβομακεδόνες»…

  Νομίζω ότι έτσι είναι κι αυτοί καλυμμένοι αλλά κι εμείς…Είναι δηλαδή Σλάβοι πρωτίστως, αλλά ζούνε σ’ ένα μέρος της γεωγραφικής Μακεδονίας…
  Τι λέτε κι εσείς???

  ΠΗΓΗ

 • Harald Hardrada MERCYLESS

  κατ αρχην αυτα που λενε οι σκοπιανοι ειναι τοσο επιτηδες μπερδεμενα για καποιον λογο,κατα δευτερον Μακεδονια στην ονομασια ισουται με προδοσια,πρεπει να κινηθουμε και νομικα εναντιον των υπευθυνων της προδοσιας

 • sikotipatatatokefte

  Το λινκ για το δημοψήφισμα θα έπρεπε να το είχατε σε μπάνερ στην κεντρική σελίδα, αντί για ένα λινκ σε ένα μόνο άρθρο.

 • Μαχητής

  Καθαρές κουβέντες. Όποιος παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας θα είναι Εφιάλτης. ΤΕΛΟΣ
  https://uploads.disquscdn.com/images/043f23d446e2b29e6fcc4d9dca03658e5f639a1f2385e8c785c9bb8c32d87320.png

  Γράφει ο Παναγιώτης Μπαλακτάρης

  Το 1992 ήταν κρίσιμο για την ευρύτερη βαλκανική περιοχή, αλλά και όλον τον κόσμο. Η πρόσφατη κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και ο κατακρημνισμός των υποστηριζόμενων από εκείνην ολοκληρωτικών καθεστώτων διαμόρφωναν νέα δεδομένα στη γεωγραφία, την πολιτική και την οικονομία.

  Χώρες που επί χρόνια βρίσκονταν κάτω από τον απεχθή κομμουνιστικό ζυγό απελευθερώνονταν.
  Στην άλλη άκρη της υδρογείου οι, επικεφαλής του «Ελεύθερου Κόσμου», Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναδύονταν νικήτριες του Ψυχρού Πολέμου, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για την ενδεχόμενη αλαζονεία με την οποία θα αντιμετώπιζαν πλέον τις παγκόσμιες προκλήσεις.
  Ο κόσμος έπαιρνε νέα μορφή και κάθε κράτος προσπαθούσε να βρει τη θέση του στο νέο παγκόσμιο σύστημα.
  Η προσοχή της μοναδικής πια υπερδύναμης στράφηκε, εξ ανάγκης, στις όμορες με τη Ρωσία χώρες, όσες υπέστησαν τα δεινά του κομμουνισμού και σε εκείνες που γεωγραφικά θα έπρεπε να αποτελέσουν ανάχωμα στη «δεύτερη ημέρα» της Ρωσίας. Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Λευκορωσία, Μολδαβία, Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία ήταν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, παρά τις διαβεβαιώσεις της μη επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά. Άλλωστε, υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του Ψυχρού Πολέμου ήταν διαφορετικό δεν θα ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο διαφύλαξης των συμφερόντων της η Σοβιετική Ένωση;
  Το 1991 με «βελούδινο» τρόπο αποσχίσθηκε από την Γιουγκοσλαβία κερδίζοντας την ανεξαρτησία της η Σλοβενία. Ήταν η αρχή του τέλους για το ανομοιογενές κράτος που συντηρούσε η αντιπαλότητα Δύσης-Ρωσίας. Αυτό διαλύθηκε σε περισσότερα κομμάτια από όσα είχε συντεθεί. Και καθένα εξ αυτών διεκδικούσε αξία και ρόλο στο λυκόφως του 20ου αιώνα, ακόμη κι αν αυτό θα γινόταν με την επανύψωση παρωχημένων λαβάρων εθνικισμού.
  Κάπως έτσι έγινε εμφανίσθηκε το πρόβλημα που απέκτησε η Ελλάδα με το νεοσύστατο (1991) κράτος των Σκοπίων, το οποίο για να έχει λόγο ύπαρξης μετά από δεκαετίες ανυπαρξίας και καταπίεσης καπηλεύθηκε ανυπόστατους ισχυρισμούς περί «μακεδονικότητας» και επικαλέσθηκε διάφορες άλλες ιστορικές ανακρίβειες περί «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδονικού έθνους». Εδώ να σημειωθεί, ότι τα νέα κράτη που σχηματίσθηκαν μετά την βήμα-βήμα διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ενδύθηκαν τον μανδύα του άκρατου και βίαιου εθνικισμού.
  Στην Ελλάδα οι πιέσεις από τις άγνωστες εν πολλοίς συνέπειες των κοσμοϊστορικών γεγονότων στην γειτονιά ήταν το τελευταίο που χρειαζόταν μια εξ αντικειμένου ασταθής κυβέρνηση όπως αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Οι κοινωνικές αντιδράσεις στο πεδίο της εσωτερικής πολιτικής ήταν πάρα πολλές από έναν μπετοναρισμένο πράσινο κομματικό μηχανισμό, ο οποίος έλεγχε ασφυκτικά τα πάντα∙ από συνδικαλιστικά σωματεία μέχρι και ΜΜΕ. Η αδυναμία ουσιαστικής διακυβέρνησης έφερνε εσωκομματική γκρίνια και διχόνοια και όλα έδειχναν ότι μια διακρατική κρίση από το πουθενά θα επιτάχυνε τις εξελίξεις.
  Η κρίση αυτή ήρθε και αφορούσε την ονομασία του κράτους των Σκοπίων, το οποίο, άμα τη ανεξαρτησία, του θέσπισε στο Σύνταγμά του την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η Ελληνική Δημοκρατία, όπως αναμενόταν, αντέδρασε και η διεθνής κοινότητα επενέβη για να διαχειριστεί το ζήτημα.
  Δυστυχώς, οι χειρισμοί μας ήταν κακοί και το εθνικό μας δίκαιο βρέθηκε συμπιεσμένο μεταξύ αφενός της αμερικανικής βούλησης για ταχύτατη ενσωμάτωση των Σκοπίων στον άξονα των δυτικών δυνάμεων και αφετέρου της εφεκτικής ελληνικής στάσης.
  Η θέση της ελληνικής πλευράς ξεκαθάρισε το 2008, όταν με αφορμή την επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ για διεύρυνση συμπεριλαμβανομένου και του κράτους των Σκοπίων η κυβέρνηση Καραμανλή διατύπωσε την ανάγκη για «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό με ισχύ έναντι όλων». Παρακάμφθηκε με τον τρόπο αυτόν η πραγματική βούληση των Ελλήνων πολιτών, όπως είχε εκφραστεί σε μεγαλειώδη συλλαλητήρια, η οποία ήταν αντίθετη με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» είτε ως πρώτου είτε ως δεύτερου συνθετικού. Η ελληνική κοινωνία πανηγύρισε το μεγαλοπρεπές «ΟΧΙ» του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι, αλλά ουδείς παρατήρησε τότε πως οι πολιτικοί είχαν αψηφήσει την πραγματική της βούληση και είχαν υποχωρήσει στο θέμα της ονομασίας, παραχωρώντας τη λέξη «Μακεδονία» στα Σκόπια.
  Εδώ και λίγους μήνες, η κυβέρνηση Τσίπρα σίγουρη για την υποστήριξη του διεθνούς παράγοντα έχει βαλθεί, εκτός από το Κυπριακό, να…λύσει και το Σκοπιανό. Άνοιξε, λοιπόν, το ζήτημα αιφνιδιάζοντας μια ανέτοιμη και σκόρπια αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς και τα λοιπά κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία δεσμευμένη από τη θέση της κυβέρνησης Καραμανλή το 2008, αλλά και από τη στάση του πατέρα του αρχηγού της στις αρχές του ’90, με φοβικά σύνδρομα να την ταλαιπωρούν, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την απόκρυψη μιας – υπαρκτής – ενδοκυβερνητικής διαφωνίας, όμως για την ουσία μόλις προχθές επαναδιατύπωσε τη θέση Καραμανλή. Θέση που έχει και η κυβέρνηση. Μάλιστα, στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών πληροφορούμαστε τα εξής: «Η Ελλάδα είναι σταθερή στην ειλικρινή επιθυμία της για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας στο ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει προτείνει ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο πλαίσιο διευθέτησης, το οποίο στοχεύει στην εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα του ονόματος. Η θέση μας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή.».
  Συνεπώς, είναι σαφές ότι η λύση που επωάζεται θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία», η οποία περιγράφει γεωγραφικά την κοιτίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που μιλούσε ελληνικά και φοίτησε δίπλα στον Αριστοτέλη που συνέγραψε μια σειρά από βιβλία στην ελληνική γλώσσα και όχι σε κάποια δήθεν «μακεδονική». Η ελληνική κυβέρνηση διεξάγει διαπραγματεύσεις, με τις επιδοκιμασίες της αντιπολίτευσης, για να παραδώσει τον όρο «Μακεδονία» στο κράτος των Σκοπίων, με αντάλλαγμα δήθεν να κατασιγάσει τις λοιπές αλυτρωτικές του φιλοδοξίες…
  Δηλαδή, αυτοκτονία αλλά με προοπτική!
  Ας υποθέσουμε, ότι κατ’ ευφημισμόν επιτυγχάνεται μια «λύση» στο Σκοπιανό και το όμορο κράτος ονομάζεται «Άνω Μακεδονία» ή «Βόρεια Μακεδονία» ή «Υπερμακεδονία» ή «Σλαβική Μακεδονία» ή οτιδήποτε άλλο σε «-Μακεδονία». Ας υποθέσουμε, επίσης, χάριν του σεναρίου που εξετάζουμε, ότι τα Σκόπια θα κατορθώσουν να εξαφανίσουν από το Σύνταγμά τους τις όποιες αλυτρωτικές βλέψεις στη Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη και την έξοδο στο Αιγαίο. Ας υποθέσουμε, τέλος, ότι έτσι θα συνυπάρξουμε για λίγο διάστημα ειρηνικά και υποτίθεται ανέφελα.
  -Ποίος μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει στο μέλλον απόπειρα – και μάλιστα θα είναι και δικαιολογημένη – του νεοβάπτιστου κράτους να διεκδικήσει μερίδιο από την πολιτιστική κληρονομιά των Μακεδόνων βασιλέων;
  -Ποίος μας εγγυάται ότι δεν θα προωθούν και ως δική τους κληρονομιά την Βεργίνα (αρχαίες Αιγές), την Αμφίπολη, τον χώρο της Πέλλας και τη Μίεζα, όπου μαθήτευσε ο νεαρός Αλέξανδρος;
  -Ποίος μας εξασφαλίζει ότι σε βάθος μίας-δύο δεκαετιών από σήμερα δεν θα βρεθεί ένας πολιτικός στα Σκόπια που θα θελήσει να αναθεωρήσει τη συμφωνία που θα έχει υπογραφεί, βασιζόμενος στην αποδεκτή από όλους, ήτοι και από την Ελλάδα, χρήση του όρου «Μακεδονία» και την αυτονόητη στον πολιτισμένο κόσμο συμμετοχή στα πολιτιστικά μνημεία της Μακεδονίας;
  Μ’ αυτόν τον τρόπο δεν θα έχουμε υπογράψει την θανατική καταδίκη της Ελλάδας και όχι μόνο της Μακεδονίας; Δεν θα έχουμε ανοίξει την πόρτα διάπλατα στις ορέξεις των Σκοπιανών, οι οποίοι και με την ελληνική βούλα θα κάνουν παιχνίδι ανενόχλητοι και ως μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ; Εξάλλου, τί θα φαντάζει σημαντικότερο στα μάτια της διεθνούς κοινότητας άπαξ και παραδοθούμε εμείς; Μια χώρα που ονομάζει μια περιφέρειά της Μακεδονία όπως η Ελλάδα ή ένα κράτος που ονομάζεται το ίδιο «Μακεδονία»; Προφανώς, το δεύτερο.
  Τέλος για την ώρα, το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ερήμην των Ελλήνων πολιτών καθιστά τη διαδικασία από μόνη της νόθα.
  Όμως, ας προσέξουν καλά οι πολιτικοί που διαχειρίζονται αυτό το ζήτημα. Πλην της ετυμηγορίας των πολιτών υπάρχει και η Ιστορία. Και αυτή δεν κάνει χάρες ούτε σκόντο. Τους Εφιάλτες τούς ονομάζει Εφιάλτες.

  infognomonpolitics

 • Μαχητής

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ; Όχι «Μακεδονία», αλλά … «Μακεντόνιγια»

  Yannis Koutsomitis

  Όχι «Μακεδονία», αλλά «Μακεντόνιγια»
  Βρέθηκε το παραμύθι-αφήγημα για να διευκολυνθεί η κυβίστηση του Καμμένου. Οι προτάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για την ονομασία της πΓΔΜ θα είναι «Βαρντάρσκα Μακεντόνιγια» («Vardarska Makedonija», «Вардарска Македонија») και «Νόβα Μακεντόνιγια» («Nova Makedonija», «Нова Македонија», ώστε να παραπέμπουν στη σλαβική προφορά του όρου «Μακεδονία» και όχι στην ελληνική.
  Αυτά διαρρέουν κύκλοι του Υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι.
  Ο όρος «Βαρντάρσκα Μακεντόνιγια» έχει κάποια γεωγραφική και ιστορική συνάφεια με την περιοχή της Νότιας Σερβίας όπως αυτή συμφωνήθηκε μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους τον Αύγουστο του 1913 με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου.
  Θεωρητικά αποτελεί έναν έντιμο συμβιβασμό για τους Σκοπιανούς και δεν αποκλείω να τον αποδεχθούν. Ίσως να έχουν κάποιο θέμα οι Σέρβοι καθώς η παλιά Βαρντάρσκα Μακεντόνιγια περιελάμβανε και ένα μικρό κομμάτι της σημερινής Σερβίας με το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Προχόρου.
  Το «Νόβα Μακεντόνιγια» είναι νεολογισμός αλλά είναι και η ονομασία της πρώτης εφημερίδας των Σκοπίων που εξέδωσαν οι Σκοπιανοί της ASNOM μετά την ανακήρυξη της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» το 1944.
  Και οι δυο αυτές προτάσεις κινούνται στα πλαίσια της εθνικής γραμμής που έχει καθιερωθεί από το 2007 για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Για το «erga omnes» υπάρχουν εμπόδια και προβλήματα στα Σκόπια και εκεί πιστεύω ότι θα είναι το πιο δύσκολο μέρος της διαπραγμάτευσης.
  Το αν αυτές οι ονομασίες είναι ικανές να δρομολογήσουν την κυβίστηση του Καμμένου και των ΑΝΕΛ, αυτό είναι ζήτημα δικό τους και του πόσο χαχόλοι είναι οι οπαδοί τους για να χάψουν το παραμύθι-αφήγημα ότι το «Μακεντόνιγια» είναι διαφορετικό και εθνικά αποδεκτό σε σχέση με το «Μακεδονία».

  https://koutsomitis.blogspot.gr/2018/01/blog-post_6.html

 • Doctor

  Δεν ειμαστε οι μοναδικοι κληρονομοι του Μεγα Αλεξανδρου δεν ειχε πει τις προαλλες το αβαπτιστο;Tελικα δεν ειναι καθηστερημενο,πουλημενο ειναι

  • Harald Hardrada MERCYLESS

   μια λεξη αλλαζει ολο το νοημα «μοναδικοι»

  • Spyros Spyropoulos

   Σου λεει, «θα φυγω που θα φυγω, να μην εχω μερικα εκατομμυριακια στο εξωτερικο μεχρι 7ης γενεας?»

  • BLAC PIT

   ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΤΟΚΤΩΡ!!!!..

 • Γατονι

  Σαν να φαίνεται ο πάτος σιγά σιγά

  • Harald Hardrada MERCYLESS

   μπααααα!!!!!!!!!!!!!εχει πραμα ακομα

   • Γατονι

    Φαίνεται λίγο με προβολέα δυνατό

 • BLAC PIT

  ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ…ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ!!!!..ΠΙΝΟΚΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΔΩΣΙΛΟΓΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΟΤΣΟΛΙΑ!!!!…ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΤΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ

 • Γατονι

  Κανένας δεν θα τολμούσε να πουλήσει το όνομα Μακεδονία…. Κανένας… εκτός από… τον Αλέξη Τσίπρα και τον αριβιστα Καμμένο. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα που έχουν μπλέξει οι Έλληνες η δεν θέλουν, αλλα όταν τη πάρουν πρέφα θα είναι αργά. Θα βγάλουν τουρκικά διαβατήρια

 • Σουταχώνω

  Σας το ξαναγράφω, δεν μας συμφέρει λυση του ονοματος! Μας συμφερει το αποτέλεσμα καμίας λυσης που ειναι η διάλυση του κρατιδίου και μοιρασια με γους γείτονες…

  • Μαυρος Καβαλάρης

   Ετσι.

  • BLAC PIT

   ΟΙ ΣΕΡΒΟΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ.8%..ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ!!!.35%..ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!7%..ΚΑΙ. ΟΙΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΕΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΟΥΣ!!!!.50%..ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!!!!!..

 • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲
 • Harald Hardrada MERCYLESS

  δεν γινεται να σκοτωσουμε ολα αυτα τα αποβρασματα που μας κυβερνουν?τσιφλικι την περασαν την χωρα και κανουν οτι θελουν χωρις να μας ρωτησουν?

  • BLAC PIT

   ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ!!!!..

  • Doctor

   Μονο ο 007 ειχε αδεια να σκοτωνει

   • Harald Hardrada MERCYLESS

    ο κυριος Dee

   • BLAC PIT

    ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟΚΟΤΡΟΝΗ!!!!…..ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ!!!!!….<>!!!!..

 • Γιώργος fs.
 • Spyros Spyropoulos

  Ενα ονομα που ειχε πεσει στο τραπεζι απο την αρχη του προβληματος πριν σχεδον 30 χρονια και ειχε απορριφθει και απο τις δυο πλευρες, επανερχεται τωρα και φαινεται οτι βρισκει συμφωνες και τις δυο πλευρες…… τι συνεβη και εγινε αυτη η ανατροπη? Παντως κατα την γνωμη μου ειναι απαραδεκτο να υπαρχει ο ορος «Μακεδονια» στο ονομα του μορφωματος του Τιτο…………

  • Harald Hardrada MERCYLESS

   εντελως παραλογα πραγματα

 • Γατονι

  Βρήκαν ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ. Απλό είναι. Και περνάνε όλα εξπρές από ΜΙΑ και μόνο κυβερνηση.

 • Steve Nichols

  Γιατι το ΚΚΕ τι θα κανει;;; Το Πασοκ;; Το Ποταμι;;; Ολοι πλην ΧΑ..!

 • skeptomenosellin

  Αφού στον Όλυμπο οι Θεοί τ’ αποφασίσανε
  δώσαν στο κρύο τα κλειδιά κι αυτοκτονήσανε…………

 • Harald Hardrada MERCYLESS

  Άρθρο 138

  Επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας

  Όποιος επιχειρεί με σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας να αποσπάσει από το ελληνικό κράτος έδαφος που ανήκει σ’ αυτό ή να συγχωνεύσει έδαφος του ελληνικού κράτους σε άλλη πολιτεία τιμωρείται με θάνατο.

  Οι διατάξεις των άρθρων 135 και 137 έχουν και εδώ εφαρμογή.

  Άρθρο 139

  Προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας

  Όποιος συνεννοείται ή διαπραγματεύεται με ξένη κυβέρνηση με σκοπό να προκαλέσει πόλεμο ή εχθροπραξίες εναντίον του ελληνικού κράτους ή κάποιου συμμάχου του, τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη.

  Αν εξαιτίας των ενεργειών αυτών ξέσπασε πραγματικά ο πόλεμος ή άρχισαν οι εχθροπραξίες τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη ή με θάνατο.

  Άρθρο 140

  Όποιος με πράξεις εχθρικές, που η κυβέρνηση δεν τις εγκρίνει ή με μηχανορραφίες εκθέτει με πρόθεσή του το ελληνικό κράτος ή κάποιο σύμμαχό του σε κίνδυνο πολέμου ή εχθροπραξιών τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Αν εξαιτία των ενεργειών αυτών ξέσπασε πραγματικά ο πόλεμος ή άρχισαν οι εχθροπραξίες, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.

 • Γιώργος fs.
  • Ικμάλιος

   Κάποιος προδότης Βυζαντινός
   σαν τον Αλέξη απάτριδος
   άνοιξε τα σύνορα το 700 μ.χ (απο Ρωσία)
   και έγινε της Λέσβου παρόμοιο περιστατικό.

 • chris makis

  και εγω σας λεω πως δε προκειτε να ξεσηκωθει κανενας…οι χιλιαδες ελληνες που λετε ειναι ουτοπια…
  δε μας ενδιαφερει τιποτε παραμονο η καλοπεραση μας…ο μακαριτης ρασουλης
  ειχε πει καποτε πως δυο ειναι τα δογματα του νεοελληνα.
  1)οτι φαμε οτι πιουμε και οτι αρπαξει ο κ….ς μας.
  2)μακρια απο τον κ..ο μας και οπου θελει ας ειναι.

 • Γατονι

  Όταν λένε θα δωσουμε το όνομα και «κανείς δεν θα το θυμάται σε 10 χρόνια» εννοούν Ο ΛΑΟΣ δεν θα το θυμάται σε 10 χρόνια». Μας έχουν για μλκες λοβοτομημενους, παρτάλια και χρυσόψαρα.

 • Assurbanibal

  Μετά απ΄αυτές τις εξελίξεις θα πίνω το φραπέ μου σκέτο ως ένδειξη διαμαρτυρίας!

 • skeptomenosellin

  Πλάτων.
  Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία για κάποιον ικανό, από το να κυβερνιέται από έναν που είναι χειρότερός του………………….

  • Assurbanibal

   Μας χωρίζουν 2500 χρόνια απο εκείνη την εποχή, δυστυχώς. Σήμερα είμεθα ο ένας χειρότερος απ΄τον άλλο με αποτέλεσμα να έχουμε ακυρώσει πλήρως τη ρήση αυτή του Πλάτωνος…

   • skeptomenosellin

    Η αντίληψη και μόνο της ιδιαιτερότητος της κατάστασής μας φίλε, αυτόματα σε ξεχωρίζει και σε τοποθετεί στην κατηγορία των ικανών και αξίων…
    Και αυτό δεν είναι γλύψιμο….. ;-)

    • Assurbanibal

     Θεωρώ πως η αντίληψη απλώς δεν φτάνει. Είμαθε όλοι ανίκανοι επειδή, αν και το αντιλαμβανόμαστε, δεν κάνουμε τίποτε ουσιαστικό και απλώς το αποδεχόμαστε.

     • skeptomenosellin

      Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. (όσον αφορά το αποτέλεσμα)
      Αλλά το θέμα είναι να καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Θα έλθει η ώρα αδελφέ μου………

     • Assurbanibal

      Εβίβα τότε!

     • skeptomenosellin

      Ε εβίβα……

  • Γατονι

   Αν ο χειρότερος του έχει βύσμα;

 • Γιώργος fs.

  Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την καρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης.
  Ιωάννης Καποδίστριας, 1776-1831, Έλληνας ηγέτης

  • Assurbanibal

   Εις την ακαρδίαν?

   • GALAKSIDI/ANTINOOS

    άρχισες νά μού μοιάζεις,πρόσεχε! Θά σέ κυνηγήσουν )))

    • Spyros Spyropoulos

     Ο γαμπρος που θα γεννηθει, του πεθερου θα μοιασει………….

     • Assurbanibal

      χαχαχαχαχαχαχαχαχα

   • Γιώργος fs.

    Εγινε η διορθωση !!

 • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ
  • Harald Hardrada MERCYLESS

   ωραιος ο τυπος

   • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

    ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ

   • Assurbanibal

    Έχει και κοτσιδάκια στο μούσι.

    • Harald Hardrada MERCYLESS

     και γω

 • PQQ

  ΠΡΟΔΟΤΕΣ…
  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΕ ΜΑΥΡΙ ΜΕΛΑΝΙ…
  ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ…

  • Assurbanibal

   Τουλάχιστον να τους γράφει η ιστορία χωρίς ορθογραφικά λάθη φίλε μου…

   • GALAKSIDI/ANTINOOS

    χαχαχαχα

   • Harald Hardrada MERCYLESS

    χχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!η ατακα του μηνα!!!!!!!!!!!!μου φτιαξες το κεφι

   • PQQ

    ΑΛΛΟ ΤΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΑΤΗΜΑ ΠΛΗΚΤΡΟΥ-…. ΣΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟ -Ο- ΜΕ ΤΟ -Ι- ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΠΑΤΗΜΑ ΠΛΗΚΤΡΟΥ…ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΒΓΗΚΕ ΝΟΜΙΖΩ…ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΕΝΑ Σ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΑΥΤΟ…ΤΙ ΝΑ ΠΩ…ΕΧΩ ΧΟΝΤΡΑ ΔΑΚΤΥΛΑ…

    • Assurbanibal

     Καλή χρονιά φίλε.

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      βαδίζω υπερηφάνως επί τών ιχνών σου Δάσκαλε.Έβαλα τόν Λούη νά τρέχει )))) έτσι καί μέ βρίσει,κανόνισε…

     • Assurbanibal

      Στον PQQ την πατήσαμε. Έχει δίκαιο σ΄αυτό που αναφέρει με τα πλήκτρα. Ο Λούης απαλλάσσεται ως Έλλην της διασποράς.

      Μας βλέπω να τρώγόμαστε μεταξύ μας στο τέλος…

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      πλάκα κάνουμε.Όποιος δέν τό καταλαβαίνει,δέν έχει χιούμορ.Κι όποιος δέν έχει χιούμορ,είναι άνοστος ως άνθρωπος.Αμάν πιά!

     • PQQ

      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ…

 • Harald Hardrada MERCYLESS

  μολις πιουμε ολο το πικρο ποτηρι ισως ξυπνησουμε και ανεβασουμε στην εξουσια ενα πατριωτικο κομμα,δεν με νοιαζει αν ο μιχαλολιακος χαιρεταγε ναζιστικα οταν ηταν 20 χρονων ουτε αν ο παππας ειχε μπουκαλια με την φατσα του μουσολινι,στην πραγματικοτητα δεν θα μ ενοιαζε καν αν ανασταινοταν ο Χιτλερ και αναλαμβανε την ηγεσια της Ελλαδας, φτανει μονο να υπερασπιστουν τα δικαια του Εθνους!!!!!!!!!!!!!

  • Γατονι

   Μόλις μας τσακίσουν θα είναι αργά και δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα όποιος και αν βγεί

 • Γατονι

  Έχω την αίσθηση ότι το να παίξουν ζάρια με το όνομα Μακεδονία για τους τσιπροκαμενους είναι σαν να κατεβαίνουν στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου με τη φανέλα της Αναγέννησης Άρτας και χωρίς τέρμα.
  Θα φάνε ένα τσουβαλι γκολ και θα έχει και κυνήγι έξω από το γήπεδο. Δεν τους σώζει ούτε 15 κλούβες Ματ

 • Jorge Melissas

  Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, γενάρχης των Μακεδόνων ήταν ο Μακεδνός. Ο Μακεδνός ήταν γιός του Δία και της θυίας της κόρης του Δευκαλίωνα και της Πύρρας.

  • Assurbanibal

   Είδες το βίντεο με τον Αλβανοσκοπιανό πολιτικό που είπε πως οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με τον Αλέξανδρο αλλά οι Αλβανοί έχουν διότι η Ρωξάνη ήτω Αλβανέζα?

   • Jorge Melissas

    Ε…..Αφού η Ρωξάνη (Αστέρω) στα περσικά έγινε Αλβανίδα κι αυτή τι να πώ;
    Μέχρι τωρα μας είπαν ότι η Ολυμπιάδα κόρη του Πύρρου ήταν Αλβανίδα και επομένως ο Μ. Αλέξανδρος ήταν κατά το ήμισυ αλβανός

 • Γατονι
 • Γατονι

  Ας πάει στο βορρά να τους εξηγήσει ο Τσίπρας πως και γιατί έδωσε το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ας πάρει και όλα τα ΜΑΤ μαζί του.

 • Μαχητής

  Μας ρώτησαν ποτέ αν θέλουμε να μας αποκαλούν οι ξένοι «Greeks» ή «Γιουνάν» (αντί για Έλληνες;);;; Οπότε ΓΙΑΤΙ πρέπει να ρωτήσουμε τους Σκοπιανούς πως θα τους αποκαλούνε;
  https://uploads.disquscdn.com/images/5d7c016d28f8e9f32a3f08750cce3c6dd62c4a5c63528c5769b725ba7b34b3c9.png
  Η ημερομηνία

  Εμείς οι Έλληνες, αυτοαποκαλούμαστε «Έλληνες» και αποκαλούμε τη χώρα μας «Ελλάδα», παρά το γεγονός ότι ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου, μας αποκαλούν κάπως αλλιώς!
  Οι δυτικές, μας αποκαλούν Greece, Grece, Griechenland και λοιπές ρίζες του «Γραικία»
  και οι μουσουλμανικές «Γιουνάν» ή κάτι παρόμοιο, που προέρχεται από μια από τις φυλές που απετέλεσαν τους Έλληνες, τους Ίωνες.

  Αυτό, δεν μας αναγκάζει να αυτοαποκαλούμαστε «Γραικοί» ή «Ίωνες», παρά το γεγονός ότι ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες χώρες του πλανήτη μας αναγνωρίζουν κάπως αλλιώς.
  Ο Ο.Η.Ε. δε, ΔΕΝ μας έχει καταχωρημένους στο Ε (Ellada) αλλά στο G, ως GR, από το Greece.

  Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο κι επειδή, δεν μπορούμε να αναγκάσουμε τους Σκοπιανούς να αποκαλούνται όπως εμείς θέλουμε, ας αποκαλούνται «Μακεδόνες», αφού τόσο το θέλουν, ας αποκαλούν τη χώρα τους «Μακεδονία», για εσωτερική χρήση,
  αρκεί ΟΛΕΣ οι άλλες χώρες να τους αποκαλούν με ένα όνομα, που όπως με τη δική μας ακούσια βάφτιση, απλώς θα θυμίζει κάτι απ΄αυτούς, π.χ. Βαρδαρία και τους κατοίκους της Βαρδάρους ή Vardarians. Ακριβώς, όπως συμβαίνει με μας! Και να καταχωρούνται στο VΑ (Vardarska).

  https://uploads.disquscdn.com/images/ff3f5faaa83f1b4ea08d1377e6594b05f30c6baa602d99f08e0b735683c6f1ff.jpg

  Και μας δεν μας ρώτησαν αν θέλουμε να μας αποκαλούν «Greeks», αλλά το κάνουν !
  Ποτέ οι Έλληνες δεν αυτοαποκαλούμασταν συλλογικά Γραικοί σε όλη την επικράτεια!
  Κάποιες περιόδους, λεγόμασταν Ρωμηοί. Κι όμως, η διεθνής κοινότητα μας βάφτισε Γραικία !

  O Γραικός ήταν απλώς, ένας αρχαίος μυθικός χαρακτήρας, γιος του Δία και της Πανδώρας. Και οι ξένοι αποφάσισαν ότι οι απόγονοί του, θα λέγονται Γραικοί ! Ε, ακριβώς έτσι, μιας και οι Σκοπιανοί θεωρούν προπάτορά τους τον Τσάρο Σαμουήλ, κατ΄αναλογίαν με την Ελλάδα, ας τους ονομάζουν Σαμουήλους ! Γιατί δηλαδή συμβαίνει με την Ελλάδα και δεν μπορεί να συμβεί με τα Σκόπια;

  Στους φίλοι μας τους Τούρκους π.χ., που μας πιέζουν να τους αποκαλούμε Μακεδόνες, απαντάμε: κι «εσείς γιατί αποκαλείτε εμάς που αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Έλληνες, Yunan κι όχι Ellines;»

  Το ίδιο συμβαίνει με δεκάδες χώρες, τις περισσότερες μάλιστα του κόσμου !
  Οι Γερμανοί δεν αυτοαποκαλούνται Γερμανοί αλλά «Ντόιτς».
  Παρ΄όλα αυτά, στη διεθνή κοινότητα η χώρα τους λέγεται Germany ή Allemagne ή ακόμη χειρότερα, στην Ιταλία, ο Γερμανός λέγεται Tedesco.
  Οι Γερμανοί που μας λένε λοιπόν «μα γιατί δεν αποκαλείτε τους γείτονές σας όπως αυτοπροσδιορίζονται, δηλαδή Μακεδόνες», παίρνουν μια πάναπλη απάντηση:
  «μα κι εσείς αυτοπροσδιορίζεστε «Deutsch» αλλά οι Ιταλοί σας λένε Τεντέσκους» !
  Οπως λοιπόν, δεν τρελαίνονται οι Γερμανοί που οι Ιταλοί τους λένε Tedesco, δεν θα τρελαίνονται κι οι Σκοπιανοί, με όποιο όνομα επιλέξει η διεθνής κοινότητα, π.χ. Vardarians !

  Τόσο απλό! Γιατί πνίγονται όλοι σε μια κουταλιά νερό, όταν το όνομα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι λαοί, ΔΕΝ αντιστοιχεί στο όνομα, με το οποίο τους αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα.

  Τι σχέση έχει το «France» με το «Γαλλία»;
  Στεναχωριούνται οι Γάλλοι που τους λέμε «Γάλλους» κι όχι «Φρανσέζ»;
  Οι Σκοπιανοί γιατί θα πρέπει ντε και καλά να αναγνωριστούν με ένα όνομα (που είναι και κλεμμένο και δημιουργεί συγχίσεις) , επειδή έτσι αυτοπροσδιορίζονται;

  Αποδείξαμε παραπάνω, ότι όλοι σχεδόν οι λαοί, αποκαλούνται στη διεθνή κοινότητα, διαφορετικά από ό,τι αυτοπροσδιορίζονται.
  Γιατί λοιπόν να μη συμβεί το ίδιο και με τη FYROM;

  Για να λυθεί μια και καλή το πρόβλημα, η διεθνής κοινότητα, χωρίς να ρωτήσει τα Σκόπια, θα πρέπει να τα ονομάσει Βαρδαρία (κατά το Γρεκία) κι αυτοί ας αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, όπως εμείς, που παρά το γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα μας αποκαλεί «Γραικούς», αυτοαποκαλούμαστε «Έλληνες».

  Τόσο απλά !

  Φώτης Μακρίδης, makpress 5/1/2018, Πηγή

  ΔΕΝ αποδεχόμαστε καμία ΣΥΝΘΕΤΗ ονομασία.
  Υπογράφουμε εδώ:

  https://onomasia.gr/

  Συλλαλητήριο στις 21/1/2018,
  στις 5 μμ στο Λευκό Πύργο στην Θεσαλονίκη
  https://www.facebook.com/events/1927051067309633/

  Ομάδα εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

 • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

  ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

  • Jorge Melissas

   Πές το σωστά Sıktır gıt :-)))

   • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

    ΜΠΡΕΕΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

 • Παπαγαλος ο Παιχταρας

  Ποτε ειναι η ημερομηνια για την ονομασια;

  • Assurbanibal

   Θα κανονίσουμε γενέθλια τούρτα παιχταρά μου?

   • Γιώργος fs.

    Θα χορεψουν οι μπουτουδες στο Συνταγμα !!

   • Παπαγαλος ο Παιχταρας

    Αναλογως..αμα πεφτει Σαββατο θα το γιορτασουμε!

    • Spyros Spyropoulos

     Γιατι, Κυριακη δεν μπορεις?

     • Παπαγαλος ο Παιχταρας

      Οχι Κυριακη ειναι του Θεου

     • Spyros Spyropoulos

      Σωστος ο Παιχταρας!!!

 • Γατονι

  ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ! ΑΡΙΣΤΕΡΗ!

 • Γατονι
 • Roman Box

  Θα μαζευτούν 500 άτομα ΑΝ μαζευτούν και δεν απαγορεύσει η αστυνομία τις συγκεντρώσεις μιας και θα καλέσουν οι αναρχοκομμουνιστές σε αντισυγκεντρώσεις κτλ

 • Παπαγαλος ο Παιχταρας

 • Αριστερός Μνημονιοζήτουλας

  Είμαι σίγουρος ότι τα έμμισθα παρτάλια του $ύριζα, ετοιμάζουν αντισυγκεντρώσεις.

 • Γατονι
 • Roman Box

  Το να μιλάς υπέρ της Ελλάδας και της ιστορίας της ενώ η χώρα είναι υπό κομμουνιστική και γυφταλβανική κατοχή είναι παράτολμο και ανούσιο.

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΟΧΙ ΔΩΣΑΜΕ , ΔΩΣΑΝΕ.

 • Jorge Melissas

  Δολοφονική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας από μουσουλμάνους σε 3 μετανάστες που έγιναν χριστιανοί
  http://redskywarning.blogspot.gr/2018/01/3_7.html

 • GALAKSIDI/ANTINOOS

  …τώρα πού γονάτισε η Ελλάδα,τώρα θά μιλήσουν τά αίματα τών πατέρων μας……

  • Εὐάγγελος Χ.Ο.

   Γιατί ἔτσι ἀποφάσισαν οἱ ἀντίχριστες δωσιλογικὲς
   συνιστῶσες τῆς ΜΕΝΟΥΜΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ προδοσίας…

   †…Ὑπεραγία Θεοτόκε σῶσον ἡμᾶς.

 • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

  ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ

 • Εὐάγγελος Χ.Ο.

  Οἱ Χαλβάδες τῶν Σκοπίων θὰ καταρρεύσουν
  μαζὶ μὲ τοὺς ντόπιους…δωσιλογικοὺς ΧΑΛΒΑΔΕΣ;;;

  https://2.bp.blogspot.com/-43HCuBQsPqY/Wje9wNm8TiI/AAAAAAAAYUk/p9MM2SJvO2wtAWbaRcUgYV3muCpP_OIEwCLcBGAs/s1600/%25CE%25BC%25CE%25B1%25CE%25BA%25CE%25B5%25CE%25B4%25CE%25BF%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25B1-%25CE%25B3%25CE%25B7-%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25B7%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25B7-%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25BF%25CE%25B4%25CE%25BF%25CF%2583%25CE%25B9%25CE%25B1-%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25B1%25CF%2582-%25CE%25BF%25CE%25BD%25CE%25BF%25CE%25BC%25CE%25B1.jpg

  Ο ΑΓΙΟΣ τῶν ἡμερῶν μας προειδοποίησε:
  «Οἱ χαλβάδες τῶν Σκοπίων καταρρέουν»

  Στὸν ἀγῶνα,
  σύμμαχός μας Kραταιὸς ἔστω ὁ Θεός.

  • GALAKSIDI/ANTINOOS

   γιά τήν αλβανία τό είπε.Μή μπερδεύεστε.Γιά τά σκόπια είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
   θά΄ρθει μιά φορά ένα ψευτορωμαίικο.Μή τό πιστέψετε καί μή τό χαρείτε.Πάλι θά φύγει πίσω…

   • Εὐάγγελος Χ.Ο.

    «Παρομοίαζε τὸ κράτος τῶν Σκοπίων μὲ οἰκοδόμημα ποὺ εἶναι κτισμένο μὲ τοῦβλα καὶ μὲ φαρσαλινοὺς χαλβάδες, ποὺ εἶναι κομμένοι σὲ σχῆμα τούβλων ποὺ κάποτε θὰ καταρρεύσει».
    ΒΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, Ἱερομονάχου Ἰσαὰκ

    • GALAKSIDI/ANTINOOS

     γιά τήν αλβανία τό είπε.Έχω τό πρώτο βιβλίο που κυκλοφόρησε.Τά μετά,τά μπέρδεψαν όλα. Αν θέλεις μέ πιστεύεις.Αν δέν θέλεις,δέν πειράζει.Θά δείξουν τά πράγματα.

 • firestormLouis

  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
  ΕΞΩ ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
  https://uploads.disquscdn.com/images/cb465abf91d43c6141b9755301e8e2915703b9cb394cdab6cce4c543bc8e907d.jpg

  • GALAKSIDI/ANTINOOS

   το μπού… είναι υπαινιγμός;

   • firestormLouis

    Τι λες?

    • GALAKSIDI/ANTINOOS

     το μπου στην φιάλη,είναι υπαινιγμός;

     • firestormLouis

      Ναι σε ρωταω τι γνωμη εχεις

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      νομίζω είναι.

     • firestormLouis

      το μεταβαλλω

     • Δωριεύς

      Ἁπλῶς συμπλήρωσε το μὲ τὸ …τάρη…

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      ντάρη,ντάρη,ντάρη,ντάρη….;;;
      χαχαχχαχαααααααααα

     • firestormLouis

      Θα τον παρει

     • firestormLouis

      Προτιμησα το «θα τον παρει «Ξεκαθαρα πραγματα Χαχαχαχσ

     • Spyros Spyropoulos

      Σαφεστατος και ξεκαθαρος!!!

     • firestormLouis

      Το εβγαλα να μην ξανακυλησει στο αλκοολ α[ο τημ στεναχωρια και να μην εχει και Λαλακις τηλεφωνηματα απο τον Μπουταρ οπως : «Αυτο του μπουκαλι που βαλατε το πληρωσατε?»

  • Spyros Spyropoulos

   Ευγε φιλε και αδελφε Λουη!

  • Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς

   …η ξακουστη, του Αλεξανδρου η Χωρα !!!!

 • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

  http://www.worldometers.info/world-population/macedonia-population/

  Υπαρχουν 100αδες, αν οχι 1000αδες, sites που αναγραφουν την fyrom με το ψευδο ονομα ‘Republic of Macedonia’…
  Δεν θα επρεπε να υπαρχει μια υπηρεσια του κρατους με μοναδικη αποστολη να ερευνά online για τετοια sites και να προβαινει στις καταλληλες ενεργειες …?
  2 εκατομμυρια ΣλαβοΒουλγαρΑλβανοΓυφτοΤουρκοι ειναι ολοι κ ολοι και μας εχουν 30 χρονια να ειμαστε εμεις οι λ@λ@κες …
  Ξεφτιλα οχι μονο για τους πολιτικους μας αλλα κια για μας ολους που τους ψηφιζουμε…Ξεφτιλα για την ιστορια μας…

 • Γατονι
 • Κωνσταντινος Χατζης

  Εαν τελικα μπει το ονομα που θα περιεχει ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αυτοι που θα συμφωνησουν και αυτοι που με την βρωμικη προηγουμενη πολιτικην των(δλδ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) εφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσια δεν απομενει παρα να ακολουθησουν την τυχην αυτων των υπευθυνων της Μικρασιατικης καταστροφης.

 • Jorge Melissas

  Νικόλα Τέσλα: Ο Ιπτάμενος Δίσκος που σχεδίασε και δεν κατασκευάστηκε ποτέ (εικόνες)
  http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/01/blog-post_39.html#more

 • Δωριεύς

  …Εἶσαι καὶ θὰ’σαι ΕΛΛΗΝΙΚΗ
  ΕΛΛΗΝΩΝ τὸ καμάρι
  κι΄ ἐμεῖς θὰ σ’ ἀντικρύζουμε
  περήφανα καὶ πάλι….

 • Jorge Melissas

  «Κάστρο του Αετού»: To μυστηριώδες βυζαντινό μνημείο που προκαλεί ανατριχίλα – Οι μαυροφορεμένοι άντρες που χάνονται στο σκοτάδι
  http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/01/to.html#more

 • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ

  ΜΙΚΗΣ: «ΣΥΜΠΑΘΩ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ…. ΔΟΥΛΕΨΕ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ» !!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1973 ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ, ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ…
  http://www.stoxos.gr/2018/01/1973.html
  https://3.bp.blogspot.com/-8OMHfmuzdEQ/WlJCpuz7q4I/AAAAAAAJsTc/EFSVvnKMDYYpVgHhqSx8J9-CxdKlTsUEACLcBGAs/s1600/%25CE%25A6%25CE%2593%25CE%2597%25CE%2594%25CE%25A6%25CE%2597%25CE%2594%25CE%25A6%25CE%2593%25CE%2597%25CE%2593%25CE%2594%25CE%25A6%25CE%2597%25CE%2594%25CE%25A6%25CE%2593%25CE%2597.jpg

 • Μαχητής
 • firestormLouis

  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!
  ΕΞΩ ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
  https://uploads.disquscdn.com/images/a02f510655979499881c561e91ac2f2f1298f846cf9d144196e7418851599a95.jpg

  • GALAKSIDI/ANTINOOS

   αφού κουράστηκες πού κουράστηκες,ας τό έκανες οργανωμένα – ανιστόρητος.

   • firestormLouis

    Δεν μπορεις να αναφερθεις σε ενα Πληθυντικο πρεπει να μιλησεις
    Δεν κουραστηκα και πολυ Με πηρε ακριβως 7λεπτα να το κανω

    • GALAKSIDI/ANTINOOS

     δέν πολυκατάλαβα,αλλά σέ διαβεβαιώ ότι αστειεύομαι απλώς.

     • firestormLouis

      Νομιζα με ελεγες να βαλω το ανστορητοςστον ενικοΧαχαχα
      Πες μου Χωρις τον υπαινιγμο το καταλαβαινεις το νοημα?

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      νά σού πώ τήν αλήθεια; επειδή έχει τό μπουκάλι μέ τό κρασί,μού κάνει σάν νά εννοεί ότι είμαστε μεθύστακες καί μέ ενοχλεί.Τό ανιστόρητος σού υπέδειξα ότι γράφεται μέ η. Αυτά.

     • firestormLouis

      Με η το διορθωσα πριν μου το πεις γιαυτο δεν καταλαβα υι εννοουσες
      Το αλλο οποιος καταλαβε καταλαβε

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      όλα καλά τότε )))

     • firestormLouis

      Και μαρεσει το κρασι και το τσιπουρο χωρις γλυκανισο Χαχαχαχα

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      ίδια γούστα έχουμε.Νά βρεθούμε καμμιά φορά.

     • firestormLouis

      Ελπιζω αδελφε!!

 • Δωριεύς

  Κοιμάμαι…
  Δεν πέθανα…
  Αργεί ακόμα η
  στιγμή που θα πεθάνω.
  Ούτ’ έπεσα.
  Κι ούτε θα πέσω
  όσο εσείς με
  βαστάτε στους ώμους σας.
  Ζω!
  Λάβα θα γίνω.
  Απ΄το κορμί σας θα ξεχυθώ.
  Να φέγγω.
  Ν’ ανοίγω δρόμους.
  Να πυρπολώ.
  Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους…

 • ΕΡΝΤΟΜΑΣΤΟΥΡΑ
 • © Proud to be Greek

  Ο Βασίλης Λεβέντης έλεγε οτι αν επικρατήσει το Brexit κινδυνεύει ακόμα και ο θρόνος της Ελισσάβετ
  υγ:
  Οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν μεθαύριο και θα διαρκέσουν μήνες – μην τσιμπάτε.

  • Assurbanibal

   Ο Βασιλάρας έχει λογοδιάρροια τελευταία.

   • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Τι εξυπνος που ειναι ο φουστης. Θα περασει στην ιστορια ως μεγας πατριωτης!

    • Assurbanibal

     Μέχρι στιγμής έχει κερδίσει τεχνηέντως τον τίτλο του προφήτη, και πάει και γι΄άλλα…

     • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Ακριβως αυτο!!!

  • makis2105 .

   Σιγά μην κρατήσουνε και κανά αιώνα. Για πολύ ηλίθιους περνάτε τον κοσμάκη εσείς οι όψιμοι Συριζαίοι.

   • © Proud to be Greek

    Θα κρατήσουν μερικούς μηνες όψιμε πατριώτη του γλυκού νερού.

    • makis2105 .

     Τη μαύρη σου και τη σκοτεινή σου. Αλλά πού θα πάει εκλογες θα γίνουνε και θα πάρετε τα τρία σας τα εκατό να ησυχάσουμε.

     • © Proud to be Greek

      Σε κόβει??

     • Καπετάν Γαρέφης

      Τα συριζοσκυλα ειναι ιδεολογικοι απογονοι του «Αρη» που τοσο θαυμαζεις…μην τους επιτιθεσαι λοιπον

   • Δωριεύς

    Ἐπ Μάκη. Μὴν κολλᾶς ταμπέλες, ἄστοχες…

    • © Proud to be Greek

     Το κόλημα ταμπελών είναι δουλειά του αλήτη του Μπορύκου,.

     • Καπετάν Γαρέφης

      Ο μακης δεν ειναι αυτος που νομιζεις

     • © Proud to be Greek

      Το………………βλέπω.

     • Δωριεύς

      Ὄχι. Πέφτεις ἔξω.

     • Καπετάν Γαρέφης

      Δεν ειναι σου λεω. Καταρχην ο βρουκ ειναι ΧΑ ενω ο μακης προσποιειται τον πατριωτη αλλα κανει υπουλη κομμουνιστικη προπαγανδα. Πιθανοτατα ειναι κκε. Καμια σχεση οι δυο τους. Ουτε ηλικιακα ειναι κοντα

     • Δωριεύς

      Μὴν χαρακτηρίζεις βρέ Γιῶργο. Δικαιοῦται ὁ καθεὶς νὰ ἔχει ἀποψη ἔστω καὶ λανθασμένη, καθ¨ἡμᾶς. Ὅμως, ἀντιμετώπισέ τους μὲ ἐπιχειρήματα…

     • © Proud to be Greek

      Το οτι ο καθένας δικαιούται να εχει την αποψη του ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ και που την πέφτει σε όποιον εχει διαφορετική συκογαντώντας τον.

      Το κακό είναι οτι κατι τσουτσέκια τον πιστεύουν.

     • Καπετάν Γαρέφης

      Φιλε μου στο ξαναλεω. Δεν ειναι αυτος που νομιζεις… Τον παρακολουθω καιρο. Αν ειχες κανει το ιδιο θα ηξερες. Εμπιστευσου με 😉

     • © Proud to be Greek

      Σιγά μην αντιμετωπήσω με επιχειρήατα το τσουτσέκι που πεταχτυκε απο το πουθενά να μου την πεί

     • SPARTIATIS301

      ΓΙΩΡΓΟ Ο ΜΠΡΟΥΚΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ,ΑΠΛΩΣ ΕΙΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ..

  • Εὐάγγελος Χ.Ο.

   Ἔχουν ἀνοίξει ὅλα τὰ ἐξωτερικὰ θέματα μαζὶ ΑΟΖ – Σκοπιανὸ – Κυπριακὸ…
   Καὶ σὲ λίγο Βόρειο-ἠπειρωτικὸ καὶ ἐπαγγέλλονται τὴν λύση τους.
   Ἄλλοι ἀνακηρύσσουν τὴν Ἱερουσαλὴμ ὡς ἐπίσημης ἱστορικῆς πρωτεύουσάς τους.
   Καὶ ἐμεῖς πρέπει νὰ ἀπεμπολήσουμε ἱστορικὰ καὶ ἀμετάθετα δικαιώματά μας στὴν Μακεδονία;
   Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ πονάει πολλοὺς κομπλεξικούς.
   Τὸ Περιβόλι τῆς Παναγίας στὴν ΑΓΙΟΤΟΚΟ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
   βασανίζει τὰ ἀντίχριστα σχέδια τους.

 • Αλέκος
 • Αλέκος
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  Νταξει σε 50 χρονια θα ξεσηκωθουν οι μακεδονες (με καταγωγη απο το αφγανισταν) και θα ζητησουν ενωση και αυτονομιας της Μακεδονιας. Τελειωσαμε παιδες και το μονο που μας να νοιαζει ειναι να ακολουθουμε στο net τις εγχωριες πτανες που γδυνονται μπας και καλο πη δη χτουν στην μυκονο

  • Assurbanibal

   Πλάκα πλάκα στο Αφγανιστάν υπάρχει περίπτωση να ζουν γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων.

   • GALAKSIDI/ANTINOOS

    αλβανοί είναι

    • Assurbanibal

     Ολυμπιάδα και Ρωξάνη πάντως είναι αρχαίες αλβανέζες καθαρίστριες.

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      θά ρίξει ο Θεός φωτιά,νά μάς κάψει όλους.

   • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Χαχα το σκεφτηκα οσο το εγραφα, αλλα δυστυχως μας ηρθαν τα μογγολοσκατα

 • Εὐάγγελος Χ.Ο.

  Ἀρχίζει ἡ μάχη τῆς ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ὅσοι Ἕλληνες προσέλθετε.
  Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ἀνεβαίνει.
  Μὲ τὸ ζόρι θὰ βγεῖ ὁ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ἀπὸ τὸν τάφο του
  ποὺ βρίσκεται στὴν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
  Καὶ τότε θὰ συμμετάσχει ὁ ἴδιος,μὲ τὸν τρόπο του,
  στὶς συζητήσεις μὲ ὅλους τοὺς Ἁπανταχοῦ Ἕλληνες.
  Ποὺ εἶναι καὶ αἰσθάνονται Μακεδόνες.

  Ὁ Ἅγιος Πορφύριος ἀποκαλύπτει τὸν τόπο ὅπου βρίσκεται
  ὁ τάφος τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου!

  «Μιά μέρα πού πήγαμε, μᾶς ἔλεγε ὁ Γέροντας ὅτι μέ τό χάρισμα πού εἶχε ἀπό μικρός,
  διέκρινε ἀπό πολύ μακριά νερά, ἅγια Λείψανα, ἀρχαίους Ναούς, ἀρχαίους τάφους.
  Ἀκόμα καί γιά τόν τάφο τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου, μᾶς ἔλεγε ὅτι δέν εἶναι οὔτε στήν Αἴγυπτο
  οὔτε ἐκεῖ πού τόν ψάχνουν, ἀλλά εἶναι ἐδῶ στήν Ἑλλάδα κοντά στό ἀρχαῖο Δίον καί συγκεκριμένα
  στήν Κατερίνη στήν “Κονταριώτισσα”, δίπλα σ᾽ ἕνα παλιό ἐκκλησάκι τῆς Παναγίας».

  Βιβλίο τῆς Ἑνωμένης Ρωμηοσύνης
  “Ὁ Ὅσιος Πορφύριος (Μαρτυρίες – Διηγήσεις – Νουθεσίες)
  τῆς ἐκδοτικῆς σειρᾶς “Ὀρθόδοξο βίωμα”.

  • Καπετάν Γαρέφης

   Να παμε να ψαξουμε τοτε μαζι με εκπροσωπο της εκκλησιας και αν οντως βρουμε τον ταφο του, να τους τον τριψουμε στην μουρη…
   Γιατι οχι;
   Η εκκλησια τι λεει περι αυτου;

 • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

  Καποτε οι πραγματικοι Ελληνες αγωνιζονταν και πολεμουσαν για τα πιστευω τους και τα ιδανικα τους, αυτα τα αυθεντικα Ελληνικα ιδανικα και πιστευω που προερχονταν απο την Αρχαια Ελλαδα…

  Ομως εδω και 1700 χρονια περιπου ο ΕβραιοΧριστιανισμος μας εχει εξασθενίσει και μας εχει μετατρεψει σε ενα μαλθακο και υποχωρητικο λαο που καθεται και τις τρωει και λεει και ευχαριστω απο πανω…

  Μονο η επιστροφη στις αρχαιο Ελληνικες ριζες μας θα μπορεσει να μας αφυπνισει απο αυτον τον ΕβραιοΧριστιανικο ληθαργο στον οποιο βρισκομαστε….

  • Καπετάν Γαρέφης

   Εκανα ακριβως το ιδιο σχολιο τον ιουνιο και εκτοτε μπηκα σε μαυρη λιστα.
   Περαστικα σου και σενα τωρα😊😜

   • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

    Επειδη εξεφρασα μια γνωμη μπηκα σε λιστα….?

    Και τι λιστα ειναι αυτη …?

    • Καπετάν Γαρέφης

     Αν σε δουν, θα καταλαβεις😊

     • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

      Ειμαι σιγουρος οτι moderators βρισκονται εδω παντα…ποιος να με δει…
      Τι να δει… οσο καιρο ειμαι εδω εχω καταλαβει οτι ακουγονται ελευθερα πολλες διαφορετικες γνωμεις και αποψεις με σεβασμο μεταξυ των σχολιαστων…

     • Καπετάν Γαρέφης

      Χαχαχαχαχαχαχαααααααα
      Νασαι καλα. Με εκανες και γελασα😊😜

     • Καπετάν Γαρέφης

      Μοντς οντως υπαρχουν και τελευταια εγιναν και αυστηροι.
      Εγω ομως αλλο ειπα. Δεν ειπα οτι θα σε βρισει κανεις. Απλα θα σε πριζουν ολοι μαζι. Θα καταλαβεις τι εννοω, αν σου τυχει

     • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

      χεχε δεν με πριζει κανεις….εαν κατι με χαλασει εαν δεν γουσταρω η αν με διωξουν θα παω αλλου…θα βρω να περναω την ωρα μου καπου αλλου…δεν ειναι και το τελος του κοσμου….
      Ασχετα αν καποιοι πιστευουν σε προφητειες που λενε διαφορετικα χαχαχαχα 😉

   • Δημητρης Πριοβολος.

    Περαστικα και στους δυο σας!!! Οταν ονομαζεται την πιστη στον ενα και μοναδικο Θεο και τον Υιο Αυτου Ιησου Χριστο » Εβραιο-Χριστιανισμο » εισαστε πλανεμενοι. Δεν εχεται την παραμικρη ιδεα για τον Κυριο Ημων Ιησου Χριστο. Ο Χριστος ειναι Θεος, δεν ειναι ουτε εβραιος ουτε Ελληνας ουτε αραπης ουτε….τιποτα. Ειναι ο Υιος του Θεου του Ζωντος.

    • Καπετάν Γαρέφης

     Καλως τον πρωτο της αγελης…
     Δεν μιλησε κανεις για τον Χριστο φιλε μου.
     Για την εκκλησια ειπε ο φιλος τον ορο «ιουδαιοχριστιανοι».
     Σαρεσει δεν σαρεσει η εκκλησια ως διδαχες, ως εξωτερικη εμφανιση, ως τροπος λειτουργιας κτλ εχει παρα πολλα ιουδαικα στοιχεια, αναμικτα με καποια Ελληνικα και καποια περσικα.
     Ασχετα λοιπον με το αν ο Χριστος ηταν θεος ή οχι, το θεμα ειμαι οτι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που δημιουργηςαν και πλαισιωνουν την εκκλησια μεχρι και σημερα ζουν, κινουνται και σκεφτονται περισσοτερο σαν ιουδαιοι παρα σαν δικοι μας. Αυτο ειπε ο φιλος και προσωπικα συμφωνω.
     Και ισχυει αυτο που λεει, οτι αν το 1453 δεν ημασταν και δεν σκεφτομασταν σαν Χριστιανοι, θα τους ειχαμε εξαιλωσει τους βρωμοτουρκους τους πιθηκους.
     Οταν ομως, σαν Χριστιανοι γιναμε μαλθακοι, συγχωρητικοι κτλ και 40000 κρυβοντουσαν μεσα σε μοναστηρια προσποιουμενοι ΞΑΦΝΙΚΑ τους καλογερους, ε οι τουρκοι μας ξεσκησαν. Αυτη ειναι η αληθεια δυστυχως

     • Δημητρης Πριοβολος.

      Ριξε μια ματια στο σχολιο του φιλου σου. Δεν αμφιβαλω οτι καλοπροαιρετο μεν, αλλα εντελως αποτυχημενο. Ιουδαιο…ειναι οι ανθρωποι κατοικοι της Ιουδαιας. Εβραιο.. ειναι οι εβραιοι, λατρεις της εβραικης θρησκειας.
      Και ο φιλος σου ειπε «εβραιοχριστιανισμος»…. Νομιζω καταλαβαινεις την διαφορα. Πριν το 1453, ακριβως επειδη οι Βυζαντινοι » ηταν και σκεφτοντουσαν σαν Χριστιανοι » ιδρυσαν αυτη την αυτοκρατορια, βασιζμενη στον Κυριο Ημων Ιησου Χριστο. Το 1453 ειρθε και η παρακμη σαν φυσικο αποτελεσμα ολων των στρατιωτικο-οικονομικο-πολιτικων καθεστωτων.
      Η Πολις «εαλω εκ των εσω»!!! Αν ο κοσμος εδειξε δειλια και γεμισε τα μοναστηρια δεν εφτεγε η Χριστιανικη θρησκεια. Αν οι «προυχοντες «δεν εβαζαν το χερι στην τσεπη να εχουν στρατο δεν εφταιγε ο Χριστιανισμος.
      Το Ελληνικο εθνος, εμεις που υπερηφανευομασται να λεμε οτι ειμαστε απογονοι των αρχαιων Ελληνων, επιβιωσαμε απο πολλες κακουχιες
      πολεμους επιθεσειςκ.λ.π. με την πιστη μας στον Θεο, τον Υιο Αυτου Ιησου Χριστο και στην Παναγια μας. 400 χρονια κατω απο τον μωαμεθανικο ζυγο η πιστης και οι αληθινοι πατερες της εκκλησιας μας μας εσωσαν. Το επος του 40 και μετα η αντιστασις στους κουμουνιστο συμμοριτες και ποσα αλλα. Βαρεθηκα να γραφω και εσυ θα βαρεθηκες να διαβαζεις αν τα διαβαζεις, και το παρον δεν ειναι για τοσες μεγαλες αναφορες. Ευχομαι εσυ και ο «φιλος σου» να φωτισθητε να εχετε μια καλη χρονια με υγεια και ευτυχια στις οικογενειες σας και να μπορεσετε να βρητε καποιον καλο και σεβασμιο πνευματικο, να σας εξηγηση περισσοτερα.

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Αδερφουλη δικαιωμα σου να πιστευεις οτι θελεις αλλα το σχολιο σου ειναι αστοχο. Το 40 που γραφτηκαν λαμπρες σελιδες στην ιστορια μας πιστευαμε στο Χριστο και στην Παναγια.Ο Ευρωπαικος πολιτισμος μας εφαγε, η ψευτοκουλτουρα, η ανεκτικοτητα κτλ κτλ

   • Δημητρης Πριοβολος.

    Μην ξεχνας και τα » αναρχο κουμουνια » γονους της «Ελληνικης » ελιτ,
    ολοι απαιδευτοι, απατριδες, αεργοι, και οτιδηποτε αλλο φανταστης με το στερητικο -α
    μπροστα.

    • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

     Σωστα, αυτοι μας φεραν ξενους πολιτισμους

   • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

    Απο μια και μονο μαχη, αυτη της Ηπειρου στον 2ο ΠΠ πολεμο βγαζεις ενα τετοιο συμπερασμα…
    Νικησαμε τους Ιταλους (που δεν ειχαν καμια ορεξη για πολεμο και το αποδειξανε και στην Λιβυη οπου αναγκαστηκε να κατεβει ο Ρομελ εκει κλπκλπ…) …οκ ειχαν καλυτερο εξοπλισμο, και ο παππους μου πολεμησε στο μετωπο αυτο στην τελικη, δεν επιχειρω να μειωσω την νικη αυτη, επος ακομα αν θες…
    Αλλα δεν νικησαμε επειδη πιστευαμε σε κανενα Χριστο και παναγια…Και οι Ιταλοι σε Χριστο και παναγια πιστευανε !!!
    Κερδισαμε γιατι απο το 1821 μεχρι το 1945 με μικρα διαλειματα ειρηνης ειμαστα νσυνεχως σε πολεμο με διαφορους και ειχαμε την εμπειρια …’ειμασταν ζεστοι’ σε ποδοσφαιρικη ορολογια…
    Και Δεν ειπα να γινουμε κρυοκ0λοι δυτικο Ευρωπαιοι ουτε…
    Ελληνες ειπα να γινουμε.

    • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

     Το ρουπελ το ξεχασες! Το θεμα δεν εχει να κανει με την θρησκεια εχει να κανει με την εννοια του Εθνους. Στο ρουπελ φευγαν λιποτακτες για να πολεμησουν στον Ελληνοιταλικο μετωπο. Πεφταν στην φωτια για να σωθει το Εθνος μας. Τωρα που????? Δεν τολμαμε να πουμε οτι αγαπαμε το Εθνος μας γιατι ειμαστε φασιστες! Ξεχναμε την γλωσσα μας, την ιστορια μας, προτρεπουμε τα 12χρονα παιδια μας στην ομοφυλλοφιλια και στον ισλαμισμο. Ο χριστιανισμος που φταιει σε αυτο?

     • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

      Δεν διαφωνω σε αυτα που λες…
      Η θρησκεια η Χριστιανικη εχει κανει τον Ελληνα μαλθακο ειπα.
      Και οχι μονο τον Ελληνα ετσι…και οι καθολικοι της Ευρωπης και αυτοι μαλθακοι εχουν γινει…
      Καποτε υπηρχαν οι σκληροι βορειοι Βικινγκς… υπηρχαν οι γερμανο-βαρβαροι κα…
      Ενω απο την αλλη…οι Μουσουλμανοι ειναι στα @@ τους … για αυτο ειναι και συνεχεια αυτοι στην επιθεση και εμεις στην αμυνα…

     • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Στα λεω γιατι αδυνατω να καταλαβω την θεση σου. Ο χριστιανισμος δεν οδηγησε ποτε σε μαλθακοτητα. Δες οτι ολα τα εθνικα κινηματα στην ευρωπη μιλανε και για χριστιανικη ταυτοτητα

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      ο χριστιανισμός δέν πρεσβεύει μαλθακότητα.
      Τό κίνημα τής εποχής,ο καταναλωτισμός,είναι πού τό κάνει

     • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

      Η πιστη και οι θρησκειες ειναι μοχλος ελεγχου…των μαζων απο αυτους που κυβερνουν…
      Εαν ελεγχεις τον αρχηγο της θρησκειας ελεγχεις πιο ευκολα τις μαζες…απλα.

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      εμείς δέν έχουμε αρχηγό θρησκείας,όπως οι παπικοί.Εμείς είμαστε η εκκλησία,ο Χριστός ο αρχηγός.Γι΄αυτό δημιουργήθηκαν τά προβλήματα μέ τό κολυμπάρι.Δέν μπορεί ο πατριάρχης νά μάς υποχρεώσει νά κάνουμε κάτι άνευ τής θελήσεώς μας,όπως ο πάπας τούς καθολικούς.

     • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Ακριβως ουτε μουλα εχουμε που οτι πει ειναι νομος

     • Καπετάν Γαρέφης

      Καποτε οι πατριαρχες μας ηταν πιο «παπες» απτους παπες…

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      ρε φίλε μή μένεις στά άσχημα παραδείγματα,δέν είναι αυτό η Εκκλησία.Τά καλά δές.

     • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

      Δεν εχουμε αρχιερεις και τον οικουμενικο πατριαρχη ….
      Καθε λιγο και λιγακι δεν παρεμβαινει στην πολιτικη ζωη της χωρας η εκκλησια…?
      Δεν επηρεαζει τον Ελληνα ψηφοφορο τι θα πει στην εκκλησια ο παπας της ενοριας…?

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      Απ΄όσο ξέρω,οι κανονικοί ιερείς δέν ασχολούνται μέ τήν πολιτική,ως εκ τούτου δέν επηρεάζουν τό ποίμνιο.Ο οικουμενικός πατριάρχης δέν γνωρίζω νά έχει κάνει πολιτικά σχόλια γιά τίς κυβερνήσεις καί τήν πολιτική τους.Ένας άνθιμος πήγε νά πεί νά ψηφίσουμε ναί στό δημοψήφισμα καί τόν γιουχάρανε.

     • Καπετάν Γαρέφης

      Το κανουν για συναισθηματικο λογο και για «ψηφοθηρικο»

     • Καπετάν Γαρέφης

      Ετσι ακριβως

     • Καπετάν Γαρέφης

      «Φταιει» στο οτι μας μαλακωσε. Μας εκανε φιλεσπλαχνους.
      Οταν σου ορμανε ορδες ορκ, δεν χωραει φιλεσπλαχνια. Τα δινεις ολα. Τους ξεκιλοιαζεις ολουα για να σωθεις

    • Καπετάν Γαρέφης

     Λαικ σε οτι γραφεις εκτος απο το απροθυμοι ιταλοι. Υπηρχαν μερικες πολυ προθυμες και σκληρες ιταλικες μεραρχιες, τις οποιες ξεσκισαμε. Στα τπολοιπα συμφωνω 100%

     • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

      Ενταξει φιλε μου, δεν μπορω να ξερω καθε μια Ιταλικη μεραρχια τι ηθικο ειχε το 1940…
      Μιλαω γενικα για το πνευμα που επικρατουσε στην Ιταλια…ο Μουσολινι δεν ηταν αγαπητος απο τους περισσοτερους Ιταλους…

   • Καπετάν Γαρέφης

    Το 40 ομως φιλε μου μας επιτεθηκε ενας ευρωπαικος στρατος.
    Το 1453 μας επιτεθηκαν ΖΩΑ και με τα ζωα δεν φαιρεσαι «ανωτερα» οπως οι Χριστιανοι. Τα ΖΩΑ τα κατακρεουργεις χωρις ελεος και τυψεις και τα πετας στον καιαδα. ΟΛΑ!!!

    Επισης, το 40 ημασταν μεν Χριστιανοι, αλλα οχι φανατικοι θρησκοληπτοι οπως τον μεσαιωνα…γιαυτο και πολεμησαμε πιο αποτελεσματικα…

    • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

     Καπετανιο το 1453 ειχαμε τελειωσει προ πολλου και σε αυτο φταιγαν και οι κωλοφραγκοι απο την πρωτη αλωση. Και ναι μεν λεγαμε οτι ειμασταν Χριστιανοι αλλα απιδια ειμασταν

     • Καπετάν Γαρέφης

      Οπου 1453 εσυ βαλε μαχη του μανζικερτ…μη κολας στα 1453. Συμβολικα το ειπα.

      Η ουσια ειναι οτι αν οι τουρκοι επιτιθεντω σε σπαρτιατες ή σε μακεδονες, του παρελθοντος, τωρα δεν θα υπηρχαν τουρκοι παρα μονο ως μια αναφορα σε σχολικα βιβλια οτι καποτε επιτεθηκε στην Ελλαδα και μια μικρη ασημαντη βαρναρη φυλη με το ονομα αυτο

  • Assurbanibal

   Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός πως στον αποτυχημένο φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός απ΄τον εαυτό του. Αυτό έχει συμβεί στο ένδοξο και έξοχο έθνος των απανταχού Ελλήνων.

   • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Προδωσαμε το Εθνος μας απλα. Οταν ολοι οι 20αρηδες ντρεπονται να πουν οτι ειναι ελληνες για να μην κατηγορηθουν για φασιστες, τελειωσαμε!

    • Assurbanibal

     Είναι απογοητευτικό να λες οτι ξοφλήσαμε λόγω των Εβραίων.

     • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Μας αλλοιωσανε Ασσουρ και δυστυχως δεν βλεπω φως. Μακαρι να ειμαι απλα απαισιοδοξος αλλα…..

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      μικρά ζύμη,όλον τό φύραμα ζυμοί.

     • Assurbanibal

      Παναγιώτη ο Ελληνισμός δεν είναι κάτι που αλλοιώνεται. Είναι κάτι που κατακτιέται μέσω της παιδείας.

     • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Κατι που δεν εχουμε Ασσουρ

     • Καπετάν Γαρέφης

      Ελληνας γεννιεσαι δεν γινεσαι. Καλη η παιδεια, ασσουρ, αλλα καποιος την δημιουργησε…
      Την δημιουργησε ενα εθνος που ανηκε σε μια συγκεκριμενη φυλη…
      Η παιδεια δεν φυτρωσε απο το πουθενα.
      Τα εθνη γεννουν πολιτιςμους, οχι το αντιστροφο

     • Assurbanibal

      Μάλλον δεν με κατάλαβες. Τι να τον κάνω τον «γεννημένο» Έλληνα όταν είναι κασμάς? Χαίρω πολύ!

     • Καπετάν Γαρέφης

      Συμφωνω. Μονο απο τα γονιδια αυτου του κασμα ομως μπορει να προκυψει απογονος που να δημιουργησει ξανα ενδοξο Ελληνικο πολιτισμο.
      Οι Ελληνοποιημενοι μονο να παπαγαλιζουν μπορουν-στην καλυτερη…

     • Assurbanibal

      Αυτό που λες δεν με κάνει περήφανο. Τελικά όλοι παραδεχόμαστε την πεμπτουσία της αποτυχίας μας ως έθνος.

     • και ποιος σου λεει οτι ειναι Ελληνας;

     • Assurbanibal

      Απαγκίστρωσέ μου το σχόλιο παραπάνω παρακαλώ.

     • τωρα ειδα το σχολιο …

   • GALAKSIDI/ANTINOOS

    διαφωνώ.Δέν είμαστε αποτυχημένοι,καταπτοημένοι είμαστε.Αλλά ευτυχώς,όχι όλοι. Άρα υπάρχει φώς.

    • Assurbanibal

     Ένας «υποχωρητικός λαός (πρώην πανένδοξος) που κάθεται και τις τρώει και λέει και ευχαριστώ απο πάνω» δεν είναι καταπτοημένος. Αποτυχημένος του κερατά είναι…

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      όχι υποχωρητικός,παραπληροφορημένος.Ξανασκέψου το.Καί δέν ξέρω πολλούς νά ΄λένε ευχαριστώ.

     • Assurbanibal

      Όταν το λένε οι πολιτικοί σου είναι σα να το λες ο ίδιος δυστυχώς.

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      αυτό σού λέω.Οι πολιτικοί μας,δέν είναι μάς,διότι μάς ξεγέλασαν καί τούς ψηφίσαμε.

     • Καπετάν Γαρέφης

      Ναι ημασταν μικροι και μας κοροιδεψαν😂😜

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      όχι μικροί,απαίδευτοι καί αποπροσανατολισμένοι.Καί λόγω τών καταιγιστικών εξελίξεων,χαμένοι καί καταπτοημένοι.Γι΄αυτό γίνονται όλα τόσο γρήγορα καί μαζικά.Γιά νά βρεθεί ο λαός απροετοίμαστος καί νά μήν έχει χρόνο νά οργανωθεί καί νά αντιδράσει.Γι΄αυτό καί η μεγάλη οικονομική δυσπραγία.Όλα σχεδιασμένα.

     • Καπετάν Γαρέφης

      Ισχυουν αυτα που λες, αλλα ταυτοχρονα ισχυει και κατι αλλο: εμεις επιτρεψαμε στουα εαυτους μας να καταντησουν ετσι. Αρα εμεις κυριως φταιμε

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      αποπλάνηση λέγεται.Φταίμε ως ένα βαθμό.Όχι τόσο όσο λένε όμως.

     • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Γιατι μας μαθανε οτι ειναι κακο να αγαπαμε την πατριδα μας

    • Καπετάν Γαρέφης

     Σου πατησα λαικ γιατι θελω να ελπιζω

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      φίλε,μή τό πάρεις ως προσωπική προσβολή,αλλά αδιαφορώ καί γιά τίς θετικές καί γιά τίς αρνητικές.Ούτε πού ξέρω τί έχω.
      Τό τί ελπίζεις,δέν τό γνωρίζω.Όπου συμφωνούμε καλώς,όπου διαφωνούμε τό συζητούμε κοσμίως.Αυτή είναι η οπτική μου.

     • Καπετάν Γαρέφης

      Εννοουσα με απλα λογια οτι προσπαθω να ειμαι αισιοδοξος ακομα και οταν η λογικη μου λεει οτι τον ηπιαμε

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      δέν δέχομαι μέ τίποτε ότι νικηθήκαμε.Ούτε κάν ότι υπάρχει περίπτωση νά ηττηθούμε.ΑΠΛΑ ΔΈΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ.

     • Καπετάν Γαρέφης

      Και γω σαν εσενα νιωθω.
      Αν και η λογικη και τα στοιχεια δειχνουν οτι ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ειμαστε ηττημενοι.
      Με 4-5 εκατομμυρια λαθρεποικους και με δικο μας ρυθμο γεννησεων 1,5 ειμαστε τελειωμενοι

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      η ζωή είναι απρόοπτη φίλε.

     • Assurbanibal

      Σου απάντησα παραπάνω αλλά δεν μου το δημοσιεύει…

   • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

    Συμφωνω εν μερη, και να συμπληρωσω, πιστευω το απομειναρι της Οθωμανικης κατοχης και τροπου διεκπεραιωσης των πραγματων της καθημερινοτητας επι 400 περιπου χρονια αλλα ακομα και πριν επι Βυζαντιου …η νοοτροπια δηλαδη που εχουμε μεχρι και σημερα …βαλε το παιδι μου στο δημοσιο…μιζες παντου…ραβασακια σε γιατρους….μαλαγανια…κλπ κλπ … μας εχει φερει σε αυτο το σημειο…

    • Assurbanibal

     Αυτά που αναφέρεις είναι τα συμπτώματα. Ο σκοπός είναι να βρίσκονται τα αίτια και τα αίτια είναι άλλα. Ακόμη και το «βυζάντιο» που αναφέρεις, απέκρουσε βαρβάρους επι εκατονταετίες. Ήταν μια ισχυρή αυτοκρατορία.

     • Καπετάν Γαρέφης

      Ηταν ισχυρη αυτοκρατορια αλλα οταν αρχισε ο κοσμος να γινεται υπερβολικα θρησκοληπτος και αφετερου οι πατριαρχες απεκτησαν περισσοτερη ισχυ απο τους αυτοκρατορες, τοτε το βυζαντιο κατερευσε

    • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

     Οκ αλλα και ο αρχαιος ελληνικος πολιτισμος παρηκμασε λογω διαφθορας γιαυτο μας σκουπισαν οι ρωμαιοι

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      όλα κάνουν κύκλους Παναγιώτη.Γι΄αυτό λέμε ότι η αμερική πνέει τά λοίσθια.Υπήρξε υπερδύναμη,αλλά η διαφθορά τήν τσάκισε.

     • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Ακριβως αδερφε! Δεν μας φταιει ο χριστιανισμος ομως

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      όχι καθολου.Κύκλοι ανόδου καί πτώσεως είναι.

     • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

      Παρηκμασε ο αρχαιος Ελληνικος κοσμος γιατι εμεινε πισω απο την εποχη που αλλαζε…
      Παρεμεινε στις μικρο εσωτερικες διαμαχες των πολεων – κρατων ενω διπλα η Ρωμη επεκτεινοταν αριστερα και δεξια…

     • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Ναι αλλα μελετησε λιγο παραπανω και θα δεις οτι σε αυτο που λες επαιξε μεγαλο ρολο και μια πνευματικη παρακμη που ειχε προελθει απο την επικρατουσα θρησκεια, ειχαν πεσει ολοι στα οργια και στις ανθρωποθυσιες

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      παρήκμασαν επειδή χάθηκε η ευσέβεια.

     • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

      Εγω γνωριζω για τον μεσαιωνα …οπου ο Χριστιανισμος ηταν στα φορτε του…
      Και ομως, οταν λεμε σε καποιον ‘βρισκεσαι ακομα στον μεσαιωνα’ κλπ δεν το λεμε για καλο…

     • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Να ξεκαθαρισουμε κατι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ χριστιανισμος οι καθολικοι και οι προτεσταντες, που να βαραν τον κω λο τους κατω. Ο μεσαιωνας δυστυχως ηταν μια σκοτεινη εποχη με χριστιανικο περιβλημα μονο!

     • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

      Ενταξει, αυτο το λες εσυ και αλλοι Ορθοδοξοι, οι καθολικοι και οι προτεσταντες λενε και αυτοι παρομοια ισως για τους Ορθοδοξους…
      Τελος παντων…για μενα ολες οι θρησκειες ειναι το ιδιο ολες βασισμενες στην θρησκεια των Εβραιων, Ιουδαισμος.
      Καποια πραγματα που κυρητουν ολες αυτες οι θρησκειες δεν ειναι κακα, βεβαιως, αλλα ειναι ουτος η αλλος αυτονοητα και λογικα και συμβαδιζουν με την εννοια ανθρωπισμος και πολιτισμος.

     • Καπετάν Γαρέφης

      Δεν υπηρξε καποια μεγαλη παρακμη…
      Οι ρωμαιοι εκμεταλευτηκαν τις κλασσικες εμφυλιες διαμαχες μας για να παρουσιαστουν ως συμμαχοι και τελικα να μεινουν ως υπουλοι κατακτητες

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      δέν υπήρξε παρακμή; οι σπαρτιάτες αγάπησαν τό χρήμα καί έπαψαν νά πολεμούν.Δέν είναι παρακμή αυτό;

     • Assurbanibal

      Τζογαδόροι λέμε…

     • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

      Οι Σπαρτιατες παρεμειναν μια πολη κρατος οταν διπλα τους ειχε δημιουργηθει η αυτοκρατορια του Αλεξανδρου, απο το Αργος μεχρι τον Ινδο ποταμο…

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      αυτό δέν είναι παρακμή.Άλλο σού είπα.Αλλάζεις τό θέμα.

     • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

      Αυτος ειναι ο λογος που παρηκμασε η Σπαρτη οπως και στην συνεχεια ολες οι Ελληνικες πολεις – κρατη….ο κοσμος γυρω τους αλλαζε …

  • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

   Τι είναι ο Εβραιοχριστιανισμός;

   • SPARTIATIS301

    ΑΣΕ ΕΔΩΣΕΣ ΣΕ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗ…

    • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

     Εγω 12 καθειστης ? Οχι φιλε μου. Εαν θες να ξερεις δεν πιστευω ουτε σε ενα ουτε σε πολλους ‘θεους’ γιατι θεωρω τις θρησκειες, οπως εγραψα και πιο κατω, οργανο και εργαλειο ελεγχου των μαζων…

     • SPARTIATIS301

      1. Χάσμα αντίληψης
      εχθρών και φίλων τής Εκκλησίας

      Σε κάθε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ
      πιστών Ορθοδόξων και αντιπάλων τής Ορθόδοξης Εκκλησίας, είναι εμφανές ένα χάσμα
      αντίληψης.

      Από τη μία μεριά έχουμε τους
      πιστούς Ορθοδόξους, που θεωρούν την Εκκλησία «στύλο και εδραίωμα τής
      αληθείας», «κιβωτό σωτηρίας», αλάθητο φορέα θείας αποκάλυψης, και μοχλό
      πολιτισμού, σοφίας και ευημερίας τής ανθρωπότητας.

      Από την απέναντι μεριά έχουμε
      τους εχθρούς τής Ορθοδοξίας, που θεωρούν την Εκκλησία ειδωλολατρία, παρα-μυθολογία,
      άντρο εκμεταλλευτών, ομάδα φανατικών ή ψυχικά διαταραγμένων ανθρώπων, καταφύγιο
      ανηθικότητας, και σκοταδιστική αιτία οπισθοδρόμησης τής ανθρωπότητας.

      Η πρώτη ομάδα προσδιορίζει την
      Ορθόδοξη Εκκλησία ΜΟΝΟ με οτιδήποτε καλό, φωτεινό και ευθές, η δεύτερη ομάδα,
      την προσδιορίζει ΜΟΝΟ με οτιδήποτε κακό, σκοτεινό και φαύλο.

      Βεβαίως υπάρχει και η χλιαρή εκείνη
      ομάδα που θεωρεί ότι η Ορθοδοξία είναι «μίγμα» καλών και κακών πραγμάτων, (είτε
      πιστεύουν σ’ αυτή είτε όχι), αλλά στο παρόν άρθρο το θέμα μας είναι οι δύο
      αντίθετοι πόλοι αυτών που την αποδέχονται πλήρως, και εκείνων που τη μισούν.

      Πώς γίνεται να υπάρχει όμως μια τόσο
      αγεφύρωτη διαφορά για το ίδιο υποκείμενο συζήτησης; Σε τι οφείλεται αυτή η
      διαφορά αντίληψης; Και υπάρχει άραγε ένας ορθολογικός τρόπος, να διαπιστώσουμε
      πού βρίσκεται το λάθος, που προκαλεί αυτό το χάσμα;

     • SPARTIATIS301

      2. Σε τι
      επικεντρώνεται το ενδιαφέρον

      Προς τον αμερόληπτο παρατηρητή είναι
      προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να έχουν δίκιο αυτοί που θεωρούν την Εκκλησία να
      απαρτίζεται «μόνο από κακές ιδιότητες». Επίσης δεν είναι δυνατόν να είναι στην
      Εκκλησία όλα τέλεια!

      Συνήθως
      αυτοί που την κατηγορούν, το κάνουν με απολύτως ψευδείς συκοφαντίες,
      για δήθεν εγκλήματα και καταστροφές που έκανε η Εκκλησία προς αλλοθρήσκους.
      Συκοφαντία όμως που οι
      ιστορικές πηγές την εκθέτουν ως ψευδή σε όλα της τα σημεία.

      Άλλοι κατηγορούν την Ορθοδοξία για
      εγκλήματα, που όμως στην πραγματικότητα τα έκαναν αιρέσεις που αποσχίσθηκαν από
      την Εκκλησία, όπως οι Αριανιστές και η Παπική Ιερή Εξέταση. Αλλά οι εχθροί τής
      Εκκλησίας αδυνατούν να δουν τη διαφορά μεταξύ διαφορετικών Χριστιανικών
      ομολογιών και δογμάτων.

      Μια τρίτη κατηγορία θεωρούν ότι
      δήθεν η Εκκλησία καταναλώνει εθνικούς πόρους, χωρίς να προσφέρει τίποτα, κάτι
      που αν εξαιρέσουμε την υποκειμενική διαφορά πιστών και απίστων, για την
      αναγκαιότητά της, είναι και αντικειμενικά λάθος, μια και η Εκκλησία
      όχι μόνο δεν
      καταναλώνει εθνικούς πόρους, αλλά ανέκαθεν πρόσφερε και
      συνεχίζει να προσφέρει πλούσια, στην άνοδο
      τού βιοτικού επιπέδου τής κάθε χώρας.

      Κάποιοι άλλοι τη μισούν γιατί τη
      θεωρούν υπεύθυνη ή συνυπεύθυνη, για πλήθος ηθικών περιορισμών, που κατ’ αυτούς
      μειώνουν την ηδονή τής καθημερινότητας, λες και τους αναγκάζει κανείς να ζήσουν
      Χριστιανικά αν δεν το επιθυμούν!

      Και μία μεγάλη μερίδα εχθρών τής
      Εκκλησίας, νιώθουν τόσο έξυπνοι και σοφοί στην απιστία τους, που νομίζουν ότι
      πολεμώντας την Εκκλησία (για την οποία έχουν σχεδόν πλήρη άγνοια), δήθεν κάνουν
      τον κόσμο πιο «προοδευτικό» και «φωτεινό», και πασχίζουν να τη συκοφαντήσουν με
      κάθε τρόπο, για να διαφωτίσουν την ανθρωπότητα!

      Στους παραπάνω μπορούμε να
      προσθέσουμε και ένα πλήθος αλλοθρήσκων, που βλέπουν την Εκκλησία ανταγωνιστικά
      προς τα δικά τους δόγματα, και που με την κατασυκοφάντησή της, καταφέρνουν να
      πείσουν νέους οπαδούς για τις δικές τους ομάδες.

      Βεβαίως όλοι αυτοί, έχουν να
      αφηγηθούν πολλές ιστορίες, για πιστούς Ορθοδόξους και ιερείς, που δεν τιμούν
      ούτε την πίστη τους, ούτε το λειτούργημά τους, με διάφορους τρόπους: Από
      ζητήματα ηθικής καθαρότητας, ως θρησκεμπόριο.

      Οι πιστοί
      Ορθόδοξοι πάλι,
      επικεντρώνουν την προσοχή τους σε άλλα ζητήματα:

      Στο πώς η Ορθόδοξη Εκκλησία
      εκπολίτισε τον αρχαίο κόσμο σταματώντας τις ανθρωποθυσίες, την ειδωλολατρία, τη
      δουλεία, αντιγράφοντας και διασώζοντας την αρχαία γνώση στα μοναστήρια, δίνοντας
      αξία στην ανθρώπινη ζωή, προωθώντας την ισότητα τών δύο φύλων, τών διαφορετικών
      φυλών, δημιουργώντας γραφή για λαούς που είχαν μόνο προφορική γλώσσα,
      διασώζοντας αρχαία μνημεία ως Εκκλησίες, κλπ.

      Στο πόσοι άνθρωποι μέσα από την
      πίστη στον Χριστό αγίασαν και θαυματούργησαν σε όλη την ιστορία, και έγιναν
      παράγοντες χαράς και ευημερίας για τους γύρω τους.

      Στο πώς η Εκκλησία έκανε προσιτή τη
      θεία αποκάλυψη σε όλο τον πλανήτη, διορθώνοντας τα λιγοστά αλλά θεμελιώδη λάθη
      τής ως τότε φιλοσοφίας.

      Στο πόσους ανθρώπους βοήθησε με την
      ελεημοσύνη και την ανέγερση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων σε όλη την ιστορία ως
      σήμερα.

      Στο πώς θα συνεχίσουν να βοηθούν
      τους συνανθρώπους τους, και με ελεημοσύνες στην καθημερινότητα, αλλά και με την
      επεξήγηση τού Ευαγγελίου, και απάντηση στις απορίες και τις παρανοήσεις τους για
      τα ζητήματα τής Εκκλησίας και τής σωτηρίας.

      Στο πώς θα προοδεύσουν στην
      προσωπική τους πορεία προς το καθ’ ομοίωσιν τού Θεού ώστε να αποκτήσουν μια
      στενή σχέση με τον Θεό ως τέκνα Του.

      Και στο πώς θα ενωθούν όλοι οι
      άνθρωποι τής γης σε μία Ορθόδοξη Χριστιανική οικογένεια, με αδελφό τον Χριστό,
      και Πατέρα τον Θεό που τους υιοθετεί δια τού βαπτίσματος.

      Κατά την παραβολή ενός αγίου γέροντα, οι πιστοί
      σαν τις μέλισσες αναζητούν τα άνθη τού κήπου τής Εκκλησίας, και εκεί
      επικεντρώνουν την προσοχή και τις προσπάθειές τους, σε αντίθεση με τους
      αντιδίκους τους, που σαν τις μυίγες, μέσα στον ίδιο αυτό κήπο, αναζητούν μόνο
      βρωμιά και δυσωδία, για να επικεντρωθούν σε αυτή, μη βλέποντας καν τα άνθη και
      την ομορφιά του!

      Η προαίρεση τής κάθε ομάδας είναι αυτή που
      διαφοροποιεί την κρίση της στον αντίποδα τής άλλης ομάδας. Η μία με καλοπιστία,
      αγάπη και αλήθεια επικεντρώνεται στα ωφέλιμα και ευωδιαστά, η άλλη με
      κακοπιστία, μίσος και συκοφαντίες επικεντρώνει την προσοχή της στα δυσώδη και
      βρωμερά.

     • SPARTIATIS301

      3. Ποιος έχει δίκιο
      βάσει λογικής κρίσης;

      Αν όμως η κρίση τής κάθε μίας από τις δύο αυτές
      ομάδες είναι τόσο υποκειμενική, ώστε η μία να βλέπει μόνο τα καλά τής Εκκλησίας
      και η άλλη μόνο κακά, υπάρχει άραγε ένας αντικειμενικός τρόπος για τον ουδέτερο
      παρατηρητή, ώστε να σχηματίσει μία σωστή γνώμη, για το ποιος από τους δύο έχει
      δίκιο και ποιος όχι;

      Τι λέει η λογική; Ποιο είναι το κριτήριο, βάσει
      τού οποίου κάποιος θα πρέπει να σχηματίσει γνώμη για το αν η Ορθόδοξη Εκκλησία
      είναι κάτι θετικό, όπως λένε αυτοί που την αγαπούν, ή κάτι αρνητικό, όπως λένε
      αυτοί που τη μισούν; Υπάρχει ένα τέτοιο αντικειμενικό κριτήριο;

      Ναι, υπάρχει!

      Είναι το ίδιο κριτήριο που χαρακτηρίζει την
      Ιατρική θετική, έστω και αν υπάρχουν και κακοί γιατροί και τσαρλατάνοι.

      Είναι το ίδιο κριτήριο που χαρακτηρίζει την τροφή
      θρεπτική, έστω και αν υπάρχουν άνοστα ή δηλητηριασμένα φαγητά.

      Είναι το ίδιο κριτήριο που χαρακτηρίζει τα βιβλία
      ωφέλιμα, έστω και αν υπάρχουν βιβλία διεστραμμένα.

      Είναι το ίδιο κριτήριο που χαρακτηρίζει την
      επιστήμη ως δύναμη πολιτισμού και ευημερίας, έστω και αν υπάρχουν κακοί
      επιστήμονες ή βλαπτικές εφευρέσεις.

      Όπως κανείς δεν διανοείται να χαρακτηρίσει την
      Ιατρική ως «βλαβερή» και «σκοταδιστική», επειδή υπάρχουν κακοί γιατροί, ομοίως
      το ότι υπάρχουν κακοί «ορθόδοξοι» και «ιερείς», δεν μπορεί να αποβεί καθοριστικό
      κριτήριο κατά τής Εκκλησίας.

      Και εδώ είναι το ερώτημα που πρέπει να θέσει κάθε
      λογικός άνθρωπος για το θέμα μας:

      Μπορεί να χαρακτηρισθεί σε μία ομάδα ή σε έναν
      οργανισμό, ως εκφραστής του, ένας παραβάτης τών αρχών του;

      Η Εκκλησία μας αυτο-χαρακτηρίζεται ως
      «Ορθόδοξη», κάτι που από μόνο του, εξ ορισμού, προϋποθέτει ότι για να τής ανήκει
      κάτι και να την εκφράζει, οφείλει να είναι ΟΡΘΟ.

      Εκφράζει άραγε την Εκκλησία, που διδάσκει κατά τής
      πλεονεξίας, ένα μέλος της που είναι πλεονέκτης;

      Όταν η Εκκλησία διδάσκει την αγάπη, μπορεί να την
      εκφράσει κάποιος που μισεί;

      Εκφράζει την Εκκλησία τής ηθικής καθαρότητος ένα
      ακάθαρτο μέλος της;

      Εκφράζει την Εκκλησία που μιλάει κατά τής κλοπής
      και τού φόνου, ένας κλέφτης ή ένας φονιάς, απλώς και μόνο επειδή κάποτε
      εντάχθηκε σε αυτή;

      Πότε ένα φάρμακο χαρακτηρίζεται ως ωφέλιμο;
      Όταν κάποιος ακολουθεί τη συνταγή του, ή όταν δεν την ακολουθεί, και κάνει του
      κεφαλιού του;

      Η Εκκλησία είναι ένας ψυχοθεραπευτικός οργανισμός,
      με συγκεκριμένες ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΓΕΛΜΕΝΕΣ ΑΡΧΕΣ.

      Αυτό που χαρακτηρίζει έναν οργανισμό, είναι ΟΙ
      ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΞΑΓΓΕΛΜΕΝΕΣ ΑΡΧΕΣ του, και όχι οι ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ τών αρχών αυτών! Γιατί
      κάποιος που παραβαίνει τις αρχές αυτές, κατ’ ανάγκην ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ τον οργανισμό
      αυτό, τού οποίου τις αρχές παραβιάζει!

      Όπως δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί «πατριώτης» ο
      Έλληνας που καταπατάει την Ελληνική σημαία και ασεβεί προς το Σύνταγμα, ομοίως
      δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί «Χριστιανός» ο Ορθόδοξος που καταπατάει τις αρχές
      τής Ορθοδοξίας και αρνείται να συμμορφωθεί με αυτές..

      Αν υπάρχει κάτι κακό στις ΕΠΙΣΗΜΑ εξαγγελμένες
      αρχές τής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που έγιναν αποδεκτές στα 2000 χρόνια της, από τα
      μέλη της, τότε ναι, αυτό το κακό μπορεί να χρεωθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Αν
      όμως τής χρεώνονται πράγματα τα οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΕΠΙΣΗΜΑ, αυτό είναι και
      άδικο και παράλογο.

      Βεβαίως υπάρχουν παραβάτες, και παράνομοι, και
      διεστραμμένοι «ορθόδοξοι». Αλλά οι παραβάσεις τους βαρύνουν αυτούς τους ίδιους,
      και όχι την Εκκλησία, τις αρχές τής οποίας παραβαίνουν με τις πράξεις τους!

     • SPARTIATIS301

      Συμπεραίνουμε
      λοιπόν βάσει λογικής, ότι αυτοί που συκοφαντούν την Εκκλησία για το χάλι
      πολλών μελών της, την αδικούν, εξωτερικεύοντας έτσι το δικό τους μίσος προς την
      Εκκλησία, και όχι μία αντικειμενική και ανεξάρτητη προκαταλήψεων κρίση.

      Συκοφαντώντας,
      γενικεύοντας και
      αοριστολογώντας οι άνθρωποι αυτοί, συκοφαντούν έναν φορέα πολιτισμού και
      ανέλιξης τής ανθρωπότητας, προβάλλοντας σε αυτόν το δικό τους ψυχικό σκοτάδι.

      Στον αντίποδα τα πιστά μέλη τής Εκκλησίας,
      γνωρίζουν καλά σε ποιο οργανισμό πίστεψαν και εμπιστεύθηκαν τη σωτηρία τους, γι’
      αυτό και στην Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζουν όλα εκείνα τα καλά και ωφέλιμα τα
      οποία εκπροσωπεί, εξαγγέλλοντάς τα επίσημα και αναλυτικά στα Ιερά της κείμενα.

      Δεν είναι τυφλοί και ανόητοι, ώστε να κλείνουν τα
      μάτια στα κακώς κείμενα τών Ορθοδόξων αδελφών τους εκείνων, που είτε δεν
      θεραπεύθηκαν ακόμα, είτε δεν προσπαθούν να θεραπευθούν με την ψυχοθεραπευτική
      αγωγή τής Εκκλησίας. Αλλά γνωρίζουν καλά ότι αυτά τα κακώς κείμενα ΔΕΝ
      βαρύνουν την Εκκλησία, η οποία τα έχει καταδικάσει και αγωνίζεται να τα
      απαλείψει.

      Οι άνθρωποι αυτοί δεν παραδειγματίζονται από τους
      παραβάτες τών αρχών τής Εκκλησίας, αλλά μόνο από τους αληθινούς εκπροσώπους
      τής Εκκλησίας, τους αγίους, που ακολουθούν τις αρχές της και θεραπεύθηκαν με τη
      θεραπευτική της αγωγή.

      Καλοπροαίρετα λοιπόν απολαμβάνουν τα άνθη τού
      κήπου τής Εκκλησίας και τρέφονται με τους ζωογόνους θεραπευτικούς χυμούς τών
      καρπών τής αγάπης της, προσευχόμενοι ακόμα και για εκείνους που αφήνουν το μίσος
      και την προκατάληψη, να παραπλανά την κρίση τους σε άδικα και σκοτεινά μονοπάτια
      κατάκρισης και βλασφημίας.

     • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

      Βλεπω εισαι προετοιμασμενος…αρα το χεις παρει και πολυ σοβαρα…μηπως εχεις αλλους λογους …δεν ξερω….
      Διαβασα το πρωτο κειμενο – σχολιο που ποσταρες και ετοιμαζομουν να κανω κουβεντουλα μαζι σου αλλα μεχρι να διαβασω και τους υπολοιπους τομους που εριξες θα παρει ωρα…και βαριεμαι…
      Αν εχεις κατι δικο σου να πεις τα λεμε.

     • SPARTIATIS301
     • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

      Δεν διαβαζω blogspots …ο καθενας μπορει να γραφει οτι θελει εκειπερα…

     • SPARTIATIS301

      ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΦΥΣΙΚΑ!

     • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

      Εδω σχολιαζουμε κατω απο αρθρα…ειναι ειδησεογραφικο το site…

     • SPARTIATIS301

      ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ!

     • SPARTIATIS301

      ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΩ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΛΑΔΙ…

   • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

    Ο Χριστιανισμος με το πραγματικο του ονομα…αφου απο κει προερχεται.

    • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

     Οι Εβραίοι ακόμα περιμένουν τον μεσσία. Ο Εβραϊσμός ή Ιουδαϊσμός μισεί θανάσιμα τον Ιησού και δεν τον δέχεται ως Χριστό.
     Εβραιοχριστιανισμός είναι αδόκιμος νεολογισμός. Σαν να λέμε γαϊδουροκαρχαρίας. Είναι έννοιες αντίθετες που δεν συνδυάζονται.

     • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

      Η παλαια διαθηκη ειναι το κοινο Βιβλιο των ‘2’ θρησκειων…
      Αδαμ Ευα, Νοε, 7 μερες δημιουργιας , ο κοσμος υπαρχει εδω και μονο 8 χιλ χρονια …και αλλα πολλα…
      Η ιδια θρησκεια ειναι. Εκτος απο τον Χριστο.

     • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

      Και ο εωσφόρος ήταν άγγελος, μέχρι την πτώση του.
      Η παλαιά διαθήκη πληρώθη με την γέννηση του Ιησού Χριστού. Πλέον ισχύει η Καινή Διαθήκη μέχρι συντελείας του κόσμου. Οι Εβραίοι δεν το είδαν αυτό, κυρίως οι αρχιερείς τους και οδήγησαν τον κόσμο τους ως τυφλοί τυφλούς. Κοίτα να δεις τι γίνεται τώρα. Εκείνοι περιμένουν τον αντίχριστο, δηλαδή τον σατανά, ως μεσσία.
      Χαώδης διαφορά, παρά την παλαιά διαθήκη, που αφορούσε τους Εβραίους μέχρις γεννήσεως Ιησού Χριστού.

     • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

      Nai, εχω υποψη μου αυτο που λες, οτι αυτοι περιμενουν τον ‘σατανα’ ως ‘μεσσια’.
      Μονο που εαν μας βρει κατι δεν θα ειναι ουτε το ενα ουτε το αλλο. Το μονο που μπορει να βρει αυτο εμας ειναι αλλος πολιτισμος που που θα ειναι κατα πολυ ανωτερος απο τον ανθρωπινο …και τοτε οσοι δεν εχουν νιονιο αλλοι θα δουν ‘μεσσιες’ και αλλοι θα δουν ‘σαταναδες’…
      Κερδισμενοι ποιοι? Αυτοι που θα γνωριζουν με τι εχουν να κανουν απεναντι τους και ισως εχουν προνοησει και εχουν ερθει σε συννενοηση και εχουν διασφαλισει το μελλον τους…ποιοι ειναι αυτοι οι τυποι που το χουν κανει η θα το κανουν αυτο ? Αυτοι που εχουν φραγκα βεβαια… αυτοι που ελεγχουν τις οικονομιες των κρατων… αυτοι που μας εχουν εμας σε μνημονια…και ολο τον κοσμο σε πολεμο για να πουλανε οπλα και να κονομανε κ αλλο…

     • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

      Δυστυχώς δεν κατάλαβα τι εννοείς, μου φάνηκε μπερδεμένο.
      Είχε πει ο Ιησούς Χριστός πως είναι ευκολότερο να περάσει μια καμήλα από το μάτι της βελόνας παρά ο πλούσιος στον παράδεισο.

 • Παπαγαλος ο Παιχταρας

  Ρε παιδες ποτε ειναι η ψηφοφορια στη βουλη για το ονομα;;

  • Assurbanibal

   Γιατί πρέπει να γίνει ψηφοφορία? Μνημόνιο είναι?

   • Παπαγαλος ο Παιχταρας

    Θα γινει ενα ειδος ψηφοφοριας ρε συ. Οχι δεν ειναι μνημονιο.

 • Sanelikos Extremistis

  Nεο θεμα
  Αποκάλυψη-«βόμβα» – Ο Τ.Σόρος θέλει άμεση λύση στο «Σκοπιανό» – Έρχεται το σχέδιο «τυφώνας»
  https://www.pentapostagma.gr/2018/01/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%BF-%CF%84-%CF%83%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83.html

 • konstantinos

  Π Ρ Ο Σ _ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ :

  ΕΧΕΤΕ _ ΚΑΝΕΙ _ ΤΕΡΑΣΤΙΑ _ ΣΦΑΛΜΑΤΑ _ ΕΩΣ _ ΚΑΙ _ΠΡΑΞΕΙΣ_ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ_ ! ! !

  Γ Ι Α Τ Ι _ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ _ Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α _ ; ; ;
  ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΕ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ; ; ;

  Α Π Ο _ Δ Ε Κ Α Ε Τ Ι Ω Ν _ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  ΚΑΙ _ Α Π Ο _ 8 Ε Τ Ι Α Σ _ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ _
  Τ Ο _ Ε Χ Ε Τ Ε _ Π Ο Λ Λ Α Π Λ Α Σ Ι Α Σ Ε Ι _ ( κάτι δεν κάνατε καλά ! ! !)

  «Χ Θ Ε Σ» _ Ξ Ε Π Ο Υ Λ Η Σ Α Τ Ε _ Ο Λ Ε Σ _ Τ Ι Σ _Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ε Σ _ Τ Ρ Α Π Ε Ζ Ε Σ

  Κ Α Ι _ Ο Λ Α _ Τ Α _ Α Σ Η Μ Ι Κ Α _ (ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ)

  Σ Η Μ Ε Ρ Α _ Τ Ο _ Ο Ν Ο Μ Α _ Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α _ Κ Α Ι _ Ε Π Ε Τ Α Ι _ Η _ Θ Ρ Α Κ Η

  Α Υ Ρ Ι Ο _ Τ Ο _ Μ Ι Σ Ο _ Α Ρ Χ Ι Π Ε Λ Α Γ Ο Σ _ Τ Ο Υ _ Α Ι Γ Α Ι Ο Υ _ ! ! !

  ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ «ΟΛΟΙ» ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ
  ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ, Ν Ο Μ Ι Μ Α _ Τ Ι Σ _ Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Ε Σ _
  Α Υ Τ Ε Σ _ ! ! ! ( π.χ. στην Ελβετία χρειάζονται 30.000 υπογραφές, στην Ιταλία 500.000,
  στην αγΕλλάδα μας, ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έχει το δικαίωμα και στους φοιτητές, διδάσκεται ότι… πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα και να δωθούν περισσότερα δικαιώματα στον λαό ! )

  • GALAKSIDI/ANTINOOS

   αν θυμάμαι καλά,στό Σύνταγμα αναφέρεται ότι μέ τήν πλειοψηφία τών 3/4 τής βουλής,μπορούν νά παραχωρήσουν εθνικό έδαφος.

 • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

  Αναμένουμε με ανυπομονησία την νέα μεγάλη κwλοτούμπα του Καμμένου, για να τον χειροκροτήσουμε.

  • © Proud to be Greek

   Γι’ αυτό είμαι πεπεισμένος οτι αν ΔΕΝ δωθεί το όνομα «Μακεδονία» πολλοί «πατριώτες» θα σπαστούν.

 • konstantinos

  ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ :
  ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ, ΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ! ! !
  ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ !!!

  • © Proud to be Greek

   Δες το επόμενο θέμα

   • konstantinos

    Πρέπει πάση θυσία να αντιδράσουμε πριν είναι αργα.
    1)Όλοι να διαδώσουμε και να ψηφίσουμε γιά την Μακεδονία (onomasia.gr).

    2) Όσοι βρίσκονται στη Μακεδονία να πάνε στις συγκεντρώσεις, να διατρανώσουν την κάθετη αντίθεσή τους.
    3) Να ρωτήσουν νομικούς και συνταγματολόγους και
    4) Με τους Δημάρχους (πλην Μπου) να συναποφασίσουν γιά περαιτέρω δράσεις !

    Να ‘σαι καλά !

 • © Proud to be Greek

  Ο Βασίλης Λεβέντης έλεγε οτι αν επικρατήσει το Brexit κινδυνεύει ακόμα και ο θρόνος της Ελισσάβετ
  υγ:
  Οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν μεθαύριο και θα διαρκέσουν μήνες – μην τσιμπάτε.

 • Assurbanibal

  Ένας mod να απαγκιστρώσει το σχόλιό μου παρακαλώ!

  • GALAKSIDI/ANTINOOS

   ξαναγράψ΄το μέ χωρισμένες τίς λέξεις.

   • Assurbanibal

    Είναι μεγάλο.

    • GALAKSIDI/ANTINOOS

     κάνε περίληψη.Τόσην ώρα πού περιμένεις,δέκα σχόλια θά είχες γράψει.

     • Assurbanibal

      χαχαχαχαχαχα

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      κάνε το κόπυ πάστε σέ καινούργιο σχόλιο κι απλώς χώρισε σέ κομμάτια όλες τίς λέξεις.

     • Assurbanibal

      Δεν πρόκειται να κάνω τίποτα απ΄όλα αυτά. Υπάρχει εδώ και ώρα νέο θέμα και δεν ασχολείται κανείς με την πάρτη μας φίλε… είμαστε μόνοι μας!

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      μόνοι; μόνοι; ΜΟΝΟΙ!
      ΜΟΝΟΙ,ΜΟΝΟΙ,ΜΟΝΟΙ,ΜΟΝΟΙ )))))))))))))))

 • GALAKSIDI/ANTINOOS

  τό κακό μ΄εμάς Έλληνες,είναι η ανελαστικότης πού μάς χαρακτηρίζει.Επικεντρωνόμαστε στό κακό καί μένουμε σ΄αυτό.Δείτε τό καλό καί έχετε αυτό ως παράδειγμα.Καί πάψετε νά κρίνετε,ίνα μή κριθείτε.

  • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

   Βλεπεις ακριβως αυτο, αυτο που διακηρύττεις ‘παψτε να κρινετε ινα μην κριθειτε’ …
   Αυτα μας εχουν καταστρεψει !

   Και να κρινουμε και να κριθουμε !

   ΓΙα αυτο δημιουργησαμε την Δημοκρατια εξαλλου !

  • Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς

   Δεν ειπε «μη κρινετε, ινα μη κριθειτε», αλλα «εν ω μετρω κρινετε, κριθησεται υμιν»….Εχει τεραστια διαφορα !

 • SPARTIATIS301
 • SPARTIATIS301
 • SPARTIATIS301
 • SPARTIATIS301
  • GALAKSIDI/ANTINOOS

   το 1970 γεννήθηκε;;;;;;;;;;;;;;

   • SPARTIATIS301

    ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΛΑΘΟΣ!!!

  • Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς

   Λεγοντας αυτα, πολιτικη εκανε…γιατι πολλοι και τοτε οι ανοητοι …

 • SPARTIATIS301
 • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

  Μερος Α.
  Ελευθεροτυπία, 5 Απριλίου 2007
  Του ΓΙΩΡΓΟΥ Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ*
  Ορισμένοι χριστιανοί εθνικιστές, επιτιθέμενοι στο πασίγνωστο πια βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού, επανέφεραν στο προσκήνιο ένα γνωστό μύθο, τον μύθο της συνέχειας. Πρόκειται για την άποψη ότι το Βυζάντιο υπήρξε ο συνεχιστής του κλασικού ελληνικού πολιτισμού.

  Στην άποψη αυτή στηρίχθηκε εν πολλοίς η νεοελληνική ιδεολογία κατασκευάζοντας το περιβόητο σχήμα του «ελληνοχριστιανικού πολιτισμού» («Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» της δικτατορίας του 1967). Στη διαιώνιση του μύθου αυτού συνεισέφεραν τα μάλα και οι νεοορθόδοξοι βυζαντινολάτρες Χ. Γιανναράς, Σ. Ράμφος (με δασεία) και η ακολουθία τους.

  Η αντίληψη αυτή αποτελεί ένα ιδεολόγημα και ως τέτοιο αρνείται να δει την αληθή Ιστορία, ότι δηλαδή τέτοια συνέχεια δεν υπήρξε. Αυτό φαίνεται σαφώς σε ιστορικά γεγονότα (και όχι μυθεύματα), σε αντιλήψεις και σημασίες που σηματοδοτούν βαθιά ρήγματα.
  Πράγματι με την επικράτηση του χριστιανισμού στο ανατολικό μέρος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, στην Κωνσταντινούπολη, αρχίζει η επιχείρηση απαλείψεως οτιδήποτε ελληνικού, εκτός της γλώσσας. Ηδη από αρκετά νωρίς, οι χριστιανοί θεολόγοι, που είναι Ρωμαίοι υπήκοοι, στρέφονται κατά των Ελλήνων και οι συστηματικές επιθέσεις και διώξεις από την επίσημη εξουσία αρχίζουν με τους διαδόχους του Κωνσταντίνου (Κωνστάντιο Β’, Θεοδόσιο Α’ και Β’, κ.λπ.).

  Ο ελληνικός πολιτισμός διώκεται, ναοί γκρεμίζονται, το Μαντείο των Δελφών κλείνει, περιουσίες των Ιερών και ιδιωτικές διαρπάζονται, οι εορτές (Ελευσίνια Μυστήρια κ.ά.) καταργούνται, οι Ολυμπιακοί Αγώνες που διεξάγονταν από το 776 π.Χ. επίσης, βιβλία καίγονται, βιβλιοθήκες εξαφανίζονται, τα θέατρα σφραγίζονται, οι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους και εξοντώνονται ως «ειδωλολάτρες», ως κατεχόμενοι από την πλάνην των ανοσίων και μυσερών Ελλήνων, όπως αναφέρουν τα διατάγματα των Βυζαντινών αυτοκρατόρων, οι οποίοι από την αρχή έως το τέλος αποκαλούνται βασιλείς των Ρωμαίων. Ο αναγκαστικός και βίαιος εκχριστιανισμός επιβάλλεται με αποκλεισμούς, εξορίες, βασανιστήρια και στρατόπεδα συγκεντρώσεως στη Σκυθόπολη. Συνυπεύθυνοι σε αυτό το πογκρόμ είναι οι χριστιανοί, τα χριστιανικά Πατριαρχεία Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας…

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρώτη δημόσια μαζική καύση ελληνικών βιβλίων έγινε στην Εφεσο με την προτροπή του Παύλου, τον 1ο μ.Χ. αιώνα, και συνεχίστηκε στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινουπόλεως επί Θεοδοσίου Α’. Επίσης το 415 μ.Χ., με τις προτροπές και το μίσος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Κυρίλλου, ο φανατισμένος όχλος κατακρεουργεί με θραύσματα από πήλινα αγγεία τη φιλόσοφο Υπατία! Τέλος, ο χριστιανός Βυζαντινός αυτοκράτωρ Ιουστινιανός κλείνει το 529 μ.Χ. με διάταγμα τις φιλοσοφικές σχολές· ακόμα και τη σχολή των Αθηνών (εν Αθήναιες κελεύσας μηδένα διδάσκειν φιλοσοφίαν) που είχε ιδρύσει ο Πλάτων τον 4ο π.Χ. αιώνα και επί εννέα αιώνες λειτουργούσε κανονικώς. Ο τελευταίος διευθυντής της, ο φιλόσοφος Δαμάσκιος, μαζί με άλλους καταφεύγουν -τι ειρωνεία!- στην περσική αυλή.―

  • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

   Μερος Β
   Το φαινόμενο αυτό της διώξεως μέχρι εξαφανίσεως του ελληνικού πνεύματος είναι το πρώτο στην Ιστορία παράδειγμα θεσμισμένης και έμπρακτης μισαλλοδοξίας, το πρώτο παράδειγμα μαζικής εθνοκάρθαρσης και πνευματικής κάθαρσης, που δεν επιθυμεί τον άλλο, τον διαφορετικό: ο ελληνικός πολιτισμός πρέπει να εξαφανιστεί φυσικώς, ιδεολογικώς, πνευματικώς· παρέμεινε για τους Βυζαντινούς πάντα κάτι το ξένο, οι ίδιοι χρησιμοποιούν τον όρο έξωθεν ή θύραθεν.

   Ο βυζαντινός χριστιανισμός έχρισε τον ελληνικό πολιτισμό ως τον κύριο εχθρό του και τον πολέμησε με όλα τα μέσα. Δικαίως ο φιλόσοφος Κορνήλιος Καστοριάδης μίλησε για χριστιανική βαρβαρότητα, η οποία σηματοδοτεί την είσοδο στον Μεσαίωνα.

   Το χριστιανικό Βυζάντιο δεν έχει ανάγκη τη φιλοσοφία, την έρευνα, τον διάλογο, αλλά τη θεολογία, τη μοναδική αλήθεια, το δόγμα. Δεν ανέχεται ούτε καν τους χριστιανούς που έχουν διαφορετική άποψη, τους στιγματίζει ως αιρετικούς, τους αναθεματίζει, τους διώκει. Δεν επιθυμεί επίσης πολίτες και αγορά, αλλά πιστούς και ποίμνιο. Αντί της πολιτικής ενημέρωσης και διαπάλης των δοξών εφαρμόζει την «ορθοδοξία» και τις συνωμοσίες των αυλικών και των ευνούχων του Ιερού Παλατίου. Αντί της αμφισβήτησης προκρίνει την υποταγή και την τυφλή πίστη. Δεν θέλει τον έρωτα και την απόλαυση αλλά τον ασκητισμό και το μίσος για το σώμα. Δεν ενδιαφέρεται για τον δημόσιο και πραγματικό βίο αλλά για την απόσυρση από τα εγκόσμια, την ατομική ψυχή και τη «μετά θάνατον ζωή». Δεν θέλει ελεύθερους πολίτες αλλά δούλους και υποτελείς του Αυτοκράτορα και του Πατριάρχη. Αντί για τη δημοκρατία των ελεύθερων και ίσων πολιτών υπερασπίζεται και εφαρμόζει την ελέω θεού απόλυτη μοναρχία. Αντί για την κυριαρχία του νόμου κυριαρχεί η αυθαίρετη βούληση του Πατριάρχη και του Αυτοκράτορα. Η ποίησις αντικαθίσταται από την εκμηδενιστική θρησκευτική υμνωδία.

   Η τραγωδία και η κωμωδία από τα φτηνά θεάματα του Ιπποδρόμου και την επανάληψη της θρησκευτικής λειτουργίας. Τα εξαίσια γυμνά σώματα των ελληνικών γλυπτών εξαφανίζονται από το ράσο και την αγιογραφία. Η συζήτηση εξαφανίζεται από την προσευχή. Η πολιτική ρητορική από το θρησκευτικό κήρυγμα. Η ανθρώπινη γνώση είναι αποτέλεσμα θεϊκής φώτισης και αποκάλυψης, κτήμα και προνόμιο του Ιερατείου και των εξουσιαστών και όχι προϊόν του ανθρώπινου λόγου και της λογικής.

   Η έχθρα των Βυζαντινών χριστιανών κατά των Ελληνων διατηρήθηκε αμείωτη καθ’ όλη τη διάρκεια της αυτοκρατορίας, διότι η υπέρτατη έγνοια τους ήταν η τήρηση του μοναδικού «θεόπνευστου» δόγματος και η διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας. Ακόμη και στην περίοδο που θεωρείται «φιλελεύθερη» (του 11ου μ.Χ. αιώνα), οποιαδήποτε συμπάθεια προς τους Ελληνες φιλοσόφους, που διαφοροποιείται από το επίσημο δόγμα, επισύρει την καταδίκη και την αποπομπή. Αυτό έγινε λ.χ. με τον Ιωάννη Ιταλό, «ύπατο των φιλοσόφων», τον οποίο η πατριαρχική Σύνοδος κατηγόρησε ότι ασχολούνταν με ελληνικές αντιλήψεις που απέκλιναν από το ορθόδοξο δόγμα (τα των Ελλήνων δυσεβή δόγματα …ανάθεμα).

   • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

    Μερος Γ
    Φυσικά μετά το ονομαστικό ανάθεμα εναντίον του ο Ιταλός εξαφανίστηκε από τον δημόσιο βίο. Το ελληνίζειν ήταν καταδικαστέο και εξοβελιστέο από την κοσμική και θρησκευτική εξουσία μέχρι το τέλος του Βυζαντίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γεώργιος Γεμιστός Πλήθων, ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από την αρπάγη του χριστιανισμού και ανατρέχει στην πλατωνική φιλοσοφία. Είναι από τους πρώτους, στο ετοιμόρροπο και προ πολλού παρακμιακό Βυζάντιο, που τολμά να αποκαταστήσει ανοικτά μετά από 10 αιώνες το όνομα των Ελλήνων και την ελληνική παιδεία και δηλώνει ότι Ελληνες εσμέν γένει τε και παιδεία. Ομως ο ανθενωτικός Γεώργιος Σχολάριος (Γεννάδιος), μελετητής του Αριστοτέλη, που έγινε ο πρώτος Πατριάρχης μετά την πτώση της Κωνσταντινουπόλεως, αντέταξε ότι «χριστιανοί εσμέν», και παρέδωσε στην πυρά το έργο του Γεμιστού.

    Συνεπώς υπάρχει ένα αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ του ελληνικού κόσμου και του βυζαντινού χριστιανισμού, πρόκειται για ασύμβατες και ασυμβίβαστες αντιλήψεις, νοοτροπίες και πρακτικές. Δεν είναι απλώς μόνο δύο διαφορετικοί κόσμοι, αλλά συνιστούν εντελώς άλλη νοηματοδότηση του βίου, άλλη σύλληψη του κόσμου, στηριζόμενοι σε άλλο ανθρωπολογικό τύπο.

    Ο ελληνικός κόσμος είναι ο πολιτισμός της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της πολιτικής συμμετοχής, του εκκλησίας του δήμου. Ενώ ο βυζαντινός εκπροσωπεί την ανελευθερία, την αυταρχική μοναρχία, την ανισότητα, την τυφλή υπακοή και πίστη στο εξ αποκαλύψεως μοναδικό δόγμα, την Εκκλησία των παθητικών πιστών. Θα πρέπει συνεπώς να διαλέξουμε: αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ή βυζαντινό χριστιανισμό, αυτονομία ή ετερονομία, όπως σωστά προτείνει ο Κ. Καστοριάδης.² Και τα δύο μαζί δεν γίνεται, είναι σχήμα οξύμωρο. Οσον αφορά τον άλλο μύθο του νεοελληνικού χριστιανισμού για τον ρόλο της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821, παραπέμπουμε στις εύστοχες επισημάνσεις του Σ. Πολυμίλη για τον αρνητικό ρόλο της Εκκλησίας.³ Προσθέτουμε μόνο δύο κείμενα των Πατριαρχείων του έτους 1798.

    Το πρώτο είναι ένας λίβελος κατά των Γάλλων διαφωτιστών και της ελευθερίας, ενώ ταυτοχρόνως είναι κήρυγμα δουλικής υποταγής «εις την υψηλήν βασιλείαν των Οθωμανών». Το δεύτερο κείμενο είναι κήρυγμα κατά του πρωτοπόρου μάρτυρα της ελευθερίας Ρήγα Φεραίου και του συντάγματός του, διότι κατά τον Πατριάρχη «είναι πλήρες σαθρότητος».4 Τα ιδεολογήματα, οι ιδεολογίες και οι μύθοι για τα ιστορικά γεγονότα είναι σαν τα ναρκωτικά: μας ταξιδεύουν μακριά από την πραγματικότητα, την καταργούν, επειδή δεν θέλουμε ή δεν έχουμε τη δύναμη να την αντιμετωπίσουμε. Η κατάργηση όμως της αλήθειας δημιουργεί διαστρεβλωμένο και διεστραμμένο κόσμο, και κατά συνέπεια στρεβλή ταυτότητα, πράγμα που είχε διαπιστώσει και ο Κ. Θ. Δημαράς, που έλεγε ότι στην Ελλάδα ορισμένοι «καλλιεργούν με ηδονή την ιστορική ανακρίβεια». Η συμβουλή του εθνικού μας ποιητή παραμένει επίκαιρη: «το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό».

    • Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς

     Φτανει πια, οχι αλλη ΑΛΗΘΕΙΑ !

   • Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς

    Παψε, δεν αντεχεται…

  • Ιωσηφ Βησσαριονοβιτς

   Σταματα, μας πονας….

   • ©igare☘☘e👽Sm⚽️k🚬ng🦉Man️🎲

    Πονος και αληθεια ειναι αδερφακια …😉

 • ΤΟΥΙΤΗΣ

  Και πως να τους λέγαμε;

 • KONSTANTINOS 888

  demo

 • Nick Darth-Piekus Stroumbos

  Ερωτηση κρισεως. Τωρα αυτο ειναι οριστικο. Παμε πραγματικα να τους δωσουμε ονομα Μακεδονια? Αυτοι κινδυνευουνε για διαλυση και παρακαλανε στα τεσσερα και εμεις παμε πραγματικα να τους δωσουμε το ονομα? Ισχυει αυτο? Ξερει καποιος?

 • Blue Hat

  ΕΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ, τότε … ΦΤΟΟΟΥΥΥ ΣΑΣ ΓΟΜΑΡΙΑ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. ΠΙΟ ΤΟΜΑΡΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

  • Nick Darth-Piekus Stroumbos

   Εμεις μπορουμε σαν ελληνικος λαος να το σταματησουμε αυτο? Οσο να ναι δεν εχουνε κανενα δικαιωμα να αποφασισουνε για θεματα εθνικης κυριαρχιας χωρις δημοψηφισμα? Γινεται να το σταματησουμε?

   • Blue Hat

    Δεν γνωρίζω να σου πω. Πολλά έχουν γίνει από πολλούς, αλλά αυτοί δεν εννοούν τίποτα. Το δικό τους προδοσιακό σχέδιο εφαρμόζουν. Τουλάχιστον πήγαινε εδώ στον σύνδεσμο που παραθέτω και υπέγραψε ότι είσαι ενάντιος στο να διαχειριστούν το όνομα «Μακεδονία» αυτά τα γομαροτόμαρα. [ https://onomasia.gr/

 • KONSTANTINOS 888
 • Nick Darth-Piekus Stroumbos

  Εμεις μπορουμε σαν ελληνικος λαος να το σταματησουμε αυτο? Οσο να ναι
  δεν εχουνε κανενα δικαιωμα να αποφασισουνε για θεματα εθνικης κυριαρχιας
  χωρις δημοψηφισμα? Υπάρχει τρόπος να το σταματήσουμε?