Πολιτική

«Δεν καταλαβαίνω γιατί η Εκκλησία τοποθετείται για το Σκοπιανό» - Συμμερίζεται τις απόψεις του η ΝΔ; (ηχητικό)

Σαφείς αποστάσεις από την τοποθέτηση της Εκκλησίας σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κράτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος μιλώντας σήμερα, Πέμπτη στον «Realfm 97,8» δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Μου έκανε φοβερή εντύπωση το γιατί θεωρεί η Εκκλησία ότι θα έπρεπε να τοποθετηθεί ευθέως επ’ αυτού».

Αναλυτικότερα, ο κ. Δένδιας ερωτηθείς για τη σχετική ανακοίνωση της Εκκλησίας, δήλωσε: «Μου έκανε εντύπωση, το μόνο το οποίο κατανοώ είναι ότι υπάρχουν κάποιες εκκλησιαστικές παράμετροι, ως προς τα θέματα δικαιοδοσίας των Εκκλησιών, τα οποία θα ήθελα να τα δω, δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω επ’ αυτού. Αλλά αν αγνοήσουμε αυτή την παράμετρο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τοποθετείται. Αν υπάρχει όμως τέτοιο εκκλησιαστικό θέμα, ορθώς τοποθετείται. Εάν όμως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο μου κάνει φοβερή εντύπωση το γιατί θεωρεί η Εκκλησία ότι θα έπρεπε να τοποθετηθεί ευθέως επ’ αυτού».

 Κλείνοντας την τοποθέτησή του επί του ζητήματος, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ως θετικό το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τοποθετήθηκε εναντίων των συμμετοχών σε συγκεντρώσεις.

Το σχετικό απόσπασμα:

https://soundcloud.com/altsantiri_gr/dojmaganhmqk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...