Εκκλησία

Γι' αυτό δεν θα ανοίξει ποτέ η θεολογική σχολή της Χάλκης! Ποιον Κανόνα παραβίασε ο Μητροπολίτης Ελπιδοφόρος που «έμπασε» τον παπικό στο Άδυτο!

Ήταν η Σύνοδος του Κολυμπαρίου η αρχή του τέλους της Ορθοδοξίας;

Μετά τα θλιβερά γεγονότα της Γερμανίας ανήμερα των Θεοφανείων με τον συνεορτασμό Ορθοδόξων με Ρ/Καθολικούς και με γυναίκα Επίσκοπο των προτεσταντών το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις άγριες διαθέσεις του οικουμενισμού και όσα σχεδιάζει μέσα στο 2018.

Ακούμε κατά καιρούς διάφορες δικαιολογίες από τους οικουμενιστές για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πιστών. Μια εξ αυτών είναι πως με τους Ρ/Κθολικούς δεν συμπροσευχόμαστε. Κάτι τέτοιο έχει καταπέσει από μόνο του από τις πάμπολλες περιπτώσεις συμπροσευχών που έχει καταγράψει ο φωτογραφικός φακός και το βίντεο.

Ένα άλλο επιχείρημα είναι πως διαλεγόμαστε αλλά δεν «συγκοινωνούμε» και πως η επικοινωνία με τους ετεροδόξους δίνει τη δυνατότητα “Ορθοδόξου μαρτυρίας”...

Αλίμονο όμως! Ο μητροπολίτης Χάλκης Ελπιδοφόρος εκ των στενότατων συνεργατών του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου καταγράφηκε από τον φακό να συνοδεύει παπικό καρδινάλιο στα άγια των αγίων και να του επιτρέπει να προσκυνήσει την Αγία Τράπεζα ουσιαστικά αναγνωρίζοντας του ιερωσύνη!

Αυτή είναι η “Ορθόδοξη μαρτυρία” προς τους ετεροδόξους;;

Κι όλα αυτά που; Μα στη Θεολογική σχολή της Χάλκης, που τόσος αγώνας γίνεται για να επαναλειτουργήσει. Ε όχι λοιπόν, αν είναι να επαναλειτουργήσει για να βγάζει οικουμενιστικά μιάσματα ας μείνει κλειστή!

Στην περίπτωση αυτή υπάρχει ξεκάθαρη παραβίαση του Κανόνα ΣΤ' της εν Λαοδικεία Τοπικής Συνόδου που ορίζει ρητά και κατηγορηματικά: "μη συγχωρείν τοις αιρετικοίς εισιέναι εις τον οίκον του Θεού, επιμένοντας τη αιρέσει".

Δυστυχώς αυτοί δεν είναι Ορθόδοξοι κληρικοί αλλά “απόκληροι” της Ορθοδοξίας. Αδίστακτοι και ασταμάτητοι επιδιώκουν να δηλητηριάσουν τα “ιερά και τα όσια” της πίστης μας με τις μιερές τους συμμαχίες για να μην χάσουν την εκκλησιαστική τους εξουσία.

Τα δείγματα με την αυγή του νέου έτους δεν είναι διόλου ευχάριστα στο μέτωπο της παναίρεσης του Οικουμενισμού.

Ενός οικουμενισμού που και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος σε συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας, στις 24/5/1998 κατέκρινε λέγοντας:

"Ο Οικουμενισμός, πραγματικά έτσι όπως έχει επικρατήσει να σηματοδοτείται ο όρος αυτός, βεβαίως είναι αίρεση, γιατί σημαίνει απάρνηση βασικών γνωρισμάτων της Ορθοδόξου πίστεως, όπως είναι φερ' ειπείν η αποδοχή της θεωρίας των κλάδων, ότι δηλαδή η κάθε Εκκλησία έχει ένα τμήμα της αλήθειας και πρέπει να ενωθούμε όλες οι "εκκλησίες", να βάλουμε στο τραπέζι τα τμήματα της αληθείας για να απαρτισθεί το όλον. Εμείς πιστεύουμε ότι η Ορθοδοξία είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Τέρμα, σ' αυτό δεν γίνεται συζήτηση, και επομένως, οποιοσδήποτε πρεσβεύει τα αντίθετα μπορεί να λέγεται οικουμενιστής και επομένως να είναι αιρετικός".

Και μετά ήρθε ο Πάπας στην Αθήνα....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ