Κόσμος

Βήμα βήμα η εκπλήρωση των προφητειών: Οι Τούρκοι κλείνουν τα νερά του Ευφράτη - Ενεργοποίησαν το φράγμα του Ιλισού

Το κολοσσιαίων διαστάσεων  έργο Νοτιοανατολικής Ανατολίας (GAP), με το οποίο η Τουρκία επιχειρεί να ελέγξει τα νερά του Ευφράτη προχωρά ακάθεκτο ,προκαλώντας πανικό σε Ιράν και Συρία , δείχνοντας παράλληλα τις πραγματικές διαστάσεις και  προθέσεις του Σουλτάνου Ερντογάν, ο οποίος θέλει να ελέγξει με αυτόν τον τρόπο την Μ.Ανατολή.    

Το φράγμα του  Ilisu έχει ολοκληρώσει ένα άλλο σημαντικό στάδιο της κατασκευής του.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου  Υδάτινων Υποθέσεων, το έργο τελειώνει και κάθε μονάδα πλέον θα παράγει 200 μεγαβάτ , συμβάλλοντας στην  συνολική ποσότητα ενέργειας που θα παράγεται από το φράγμα.

Έτοιμη είναι η  6η μονάδα  παραγωγή ενέργειας.

Συγκεκριμένα το φράγμα του Ilisu , είναι  το μεγαλύτερο φράγμα στον κόσμο κατασκευασμένο από  σκυρόδεμα,  ενώ η περάτωση του θα βοηθήσει περίπου 1. 200.000 εκτάρια γεωργικής γης να αρδευτούν .

Η τουρκική γενική διεύθυνση υδάτινων έργων (DSI) αναφέρει ότι το φράγμα  έχει ύψος  από το έδαφος 135 μέτρα και θα παράγει με ετήσιο μέσο όρο,  4,12 δισ. kWh ενέργειας .

Η περάτωση των εργασιών του φράγματος  του Ilısu, το οποίο είναι η ψυχή του GAP, θα επιτρέψει επίσης την κατασκευή και έτερου μεγάλου του φράγματος Cizre.

Έτσι, όταν ολοκληρωθούν δύο φράγματα, θα αρδεύονται 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες στρέμματα γεωργικής γης.

Αποτελείται από ένα σύνολο 6 γεννητριών μεταξύ της κεντρικής μονάδας 1 και της  μονάδας 5, ενώ  ολοκληρώθηκαν οι εκσκαφές και  ολοκληρώθηκε το 85% της παραγωγής του σκυροδέματος.

«Το έργο θα αυξήσει το επίπεδο ευημερίας του λαού μας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υδάτων Βεϊσέλ Έρογλου.

Ο ίδιος τόνισε , «αυτό το έργο το οποίο είναι ένα από τα δύο πιο σημαντικά του σχεδίου φραγμάτων  GAP και είναι το μεγάλο όραμα μας . Το φράγμα του Ilisu Dam, θα συμβάλει στην ευημερία της περιοχής  και του λαού μας, καθώς και στην οικονομία της χώρας . Εκτός από την απασχόληση στην περιοχή θα προσφέρει μεγάλη υποστήριξη».

Πλέον τα πράγματα στην Μέση Ανατολή παίρνουν τρομαχτικά επικίνδυνη τροπή αφού επιβεβαιώνεται ότι η ροή των νερών του ποταμού Ευφράτη προς την Συρία, μειώνεται συνεχώς.

Kαι το θέμα είναι πλέον τι έρχεται στη Μέση Ανατολή και στην Τουρκία…

Η μείωση της ποσότητας του νερού έχει ως συνέπεια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της βόρειας Συρίας και κυρίως στις υπό κουρδικό έλεγχο πόλεις Κόμπανι και Μανμπίτζ.

Η Τουρκία έχει κόψει προηγουμένως το νερό του ποταμού Ευφράτη τον Μάιο του 2014, μειώνονταν τα επίπεδα των υδάτων στη λίμνη Άσαντ περισσότερο από 20 πόδια και δημιουργώντας τις συνθήκες για εξόντωση των Σύρων πολιτών μέσω της αφυδάτωσης.

Με τον αποκλεισμό του ποταμού, η Τουρκία απειλεί και τους Ιρακινούς αμάχους καθώς και μεγάλα αστικά κέντρα όπως την Μοσούλη, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δεξαμενές που τροφοδοτούνται από τον Ευφράτη ποταμό.

Κατά τη διάρκεια του τουρκικού  έργου  GAP στα νότια της χώρας έχουν  κατασκευαστεί  22 φράγματα  στους ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη, με τα οποία η Τουρκία ελέγχει απόλυτα την ροή του ύδατος που διασχίζει τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν.

Αυτές οι  χώρες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη ροή των δύο ποταμών.

Το σχέδιο GAP είναι μια κοινοπραξία της Τουρκίας, ΗΠΑ, Γερμανίας και του Ισραήλ, το οποίο έχει ως στόχο να παρέχει δύο εκατομμύρια εκτάρια καλλιεργειών στην Τουρκία και να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 7.500 μεγαβάτ.

Αυτός είναι ο τουρκικός «υβριδικός πόλεμος» κατά των Κούρδων  της Συρίας, του Ιράν, και του ιρακινού Κουρδιστάν που ήδη εφαρμόζει ο Ερντογάν παίζοντας στην κυριολεξία με την «πυρά» . 

 

Αποκάλυψη Ιώαννου, κεφ. 16 (12-16)

2 Καὶ ὁ ἕκτος ἐξέχεε τὴν φιάλην αὐτοῦ ἐπὶ τὸν ποταμὸν τὸν μέγαν τὸν Εὐφράτην· καὶ ἐξηράνθη τὸ ὕδωρ αὐτοῦ, ἵνα ἑτοιμασθῇ ἡ ὁδὸς τῶν βασιλέων τῶν ἀπὸ ἀνατολῆς ἡλίου. 13 Καὶ εἶδον ἐκ τοῦ στόματος τοῦ δράκοντος καὶ ἐκ τοῦ στόματος τοῦ θηρίου καὶ ἐκ τοῦ στόματος τοῦ ψευδοπροφήτου πνεύματα τρία ἀκάθαρτα, ὡς βάτραχοι· 14 εἰσὶ γὰρ πνεύματα δαιμονίων ποιοῦντα σημεῖα, ἃ ἐκπορεύεται ἐπὶ τοὺς βασιλεῖς τῆς οἰκουμένης ὅλης, συναγαγεῖν αὐτοὺς εἰς τὸν πόλεμον τῆς ἡμέρας ἐκείνης τῆς μεγάλης τοῦ Θεοῦ τοῦ παντοκράτορος. 15 ᾿Ιδοὺ ἔρχομαι ὡς κλέπτης· μακάριος ὁ γρηγορῶν καὶ τηρῶν τὰ ἱμάτια αὐτοῦ, ἵνα μὴ γυμνὸς περιπατῇ καὶ βλέπωσι τὴν ἀσχημοσύνην αὐτοῦ. 16 καὶ συνήγαγεν αὐτοὺς εἰς τὸν τόπον τὸν καλούμενον ῾Εβραϊστὶ ῾Αρμαγεδών.

Είναι σαφές ότι όπως πάνε τα πράγματα σύντομα ο Ερντογάν ο οποίος «παίζει» το παιχνίδι της δύσης θα συγκρουστεί με τους λαούς της Ανατολής για το νερό , που είναι το πολυτιμότερο γήινο αγαθό.

«Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος, δηλαδή οι Ρώσοι, θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας»…Γέροντας Παΐσιος και έτσι γίνεται……

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...