Κοινωνία

Έδωσε ονόματα το 19χρονο μοντέλο που πιάστηκε με κοκαΐνη στο Χονγκ Κόνγκ

Νέα στοιχεία-φωτιά έδωσε το 19χρονο μοντέλο Ειρήνη Μελισσαροπούλου για το πρόσωπο το οποίο της έταξε λαμπρή καριέρα, αλλά τελικά την «οδήγησε» στις φυλακές.

Η 19χρονη, που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ με 2,5 κιλά κοκαΐνη στις αποσκευές της και παραμένει έγκλειστη εδώ και τρεις μήνες στις φυλακές, φέρεται ότι κατονόμασε έναν 28χρονο Ρουμάνο ως το πρόσωπο που την έμπλεξε στο κύκλωμα της διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος την προσέγγισε μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και, με «δόλωμα» καριέρα στον χώρο του μόντελινγκ, κατάφερε να την κάνει υποχείριό του.

Το κορίτσι από τη Μυτιλήνη φέρεται ότι πίστεψε τις υποσχέσεις του και μετατράπηκε σε πειθήνιο όργανό του, ακολουθώντας πιστά κάθε εντολή του. Μεταξύ αυτών των εντολών ήταν και το μακρινό ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ για τη μεταφορά της κοκαΐνης. Μάλιστα, η διακίνηση ναρκωτικών φαίνεται ότι ήταν… οικογενειακή υπόθεση για τον 28χρονο, καθώς, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ειρήνη, στο κύκλωμα εμπλέκεται και ο πατέρας του!

Οι δυο τους φέρεται ότι τη συνόδευσαν ως την Αιθιοπία, όπου της παρέδωσαν το σακίδιο με τα ναρκωτικά για να το μεταφέρει στους επόμενους παραλήπτες στη μακρινή ασιατική χώρα.

Έσβησε όλα του τα ίχνη και παραμένει άφαντος ο Ρουμάνος

Μετά τη σύλληψη της 19χρονης στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, ο Ρουμάνος, που παραμένει άφαντος, προσπάθησε αμέσως να σβήσει τα ίχνη του, αλλά και κάθε πιθανή σύνδεσή του με την υπόθεση. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, έκλεισε όλους τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία χρησιμοποιούσε για να «ψαρεύει» φιλόδοξα κορίτσια μετατρέποντάς τα σε «βαποράκια».

Ωστόσο, ένα σχόλιό του σε ανάρτηση της Ειρήνης στο facebook, στις 19 Οκτωβρίου, μόλις λίγες ημέρες πριν από την αναχώρησή τους για την Αιθιοπία, επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε η 19χρονη στις κινεζικές Αρχές. Σχολιάζοντας μια φωτογραφία της, ρωτούσε «Είναι από το… Χονγκ Κονγκ;», με τη 19χρονη να απαντά «Made in China». Τότε, ο Ρουμάνος απάντησε «Ειρήνη, ή Χονγκ Κονγκ ή Τόκιο», δίνοντάς της το στίγμα για το δρομολόγιο που έμελλε να την οδηγήσει στη φυλακή.

Στην Κίνα οι γονείς της

Εξάλλου, την περασμένη εβδομάδα, ο δικηγόρος της οικογένειας Σάκης Κεχαγιόγλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha αποκάλυψε πως η επικοινωνία της Ειρήνης με τους γονείς της είναι πολύ δύσκολη, λόγω της κακής της ψυχολογικής κατάστασης. «Οι γονείς της βρίσκονται στο Χονγκ Κονγκ και βλέπουν καθημερινά την Ειρήνη μόνο για μισή ώρα. Στις 14 Φεβρουαρίου θα γίνει μία ακόμη ακρόαση. Ήδη οι γονείς της και η ίδια συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν με τον δικηγόρο που πρότεινα και επιλέξαμε», επεσήμανε.

Ένοχη ή αθώα;

«Στην ακρόαση αυτή θα κληθεί να δηλώσει αν είναι ένοχη ή αθώα. Εκεί υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξει μία μικρή αναβολή μέχρι τα τέλη Φλεβάρη, ώστε αυτή να δηλωθεί επισήμως στο ακροατήριο από την ίδια τι ακριβώς δηλώνει για τη σύλληψή της», ανέφερε. «Το τι ακριβώς θα ισχυριστεί έχει σοβαρότατες επιπτώσεις. Δηλώνοντας αθώα, οδηγεί την υπόθεση σε δίκη που μπορεί να είναι και πολύμηνη με πολλές συνεδριάσεις, συγκρότηση επταμελούς σώματος ενόρκων και με ιδιαίτερα ακριβό κόστος των δικαστικών εξόδων και δικηγορικών αμοιβών. Αν τελικά κριθεί ένοχη με βάση την ποσότητα και την καθαρότητα των ναρκωτικών, εκτιμάται ότι θα μείνει 23-26 χρόνια στη φυλακή», προσθέτει ο δικηγόρος.

Δύσκολη η έκδοσή της στην Ελλάδα

«Η ίδια δηλώνει διαρκώς την αθωότητά της, δηλαδή το ότι δεν γνώριζε για την ποσότητα που έφερε στην κρύπτη του σακιδίου. Είμαι πολύ επιφυλακτικός στο τι να πιστέψω και αυτό διότι ο κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα μέχρι και να ψεύδεται. Απόφαση σε καφενείο δεν θα βγάλω, δεν έχω καμία βεβαιότητα. Μπορεί να λέει όντως την αλήθεια και γι' αυτό να ήταν ανέμελη... Αν δηλώσει ένοχη, ωστόσο, η ποινή της θα κατέβει στα 16 χρόνια και με καλή διαγωγή μπορεί να εκτίσει τα 11 από αυτά! Έχει, λοιπόν, σημασία το τι θα επιλέξουν η Ειρήνη και οι γονείς της. Ο δικός μου ρόλος είναι αυτός. Δεν μπορώ να την υπερασπιστώ στο Χονγκ Κονγκ, αλλά αναλόγως των εξελίξεων της υπόθεσης, θα επιδιώξω την ποινική της δίωξη στην Ελλάδα για να μπορέσω να προχωρήσω σε έκδοση στη χώρα μας. Το ενδεχόμενο αυτό, όμως, συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες», επισήμανε επίσης ο δικηγόρος της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...