Κόσμος

Προειδοποίηση-σοκ: Οι ΗΠΑ πολύ κοντά σε πυρηνικό "Αρμαγεδδώνα"

Τρόμος στις ΗΠΑ μετά από μια προειδοποίηση-σοκ! Ο Daniel Ellsberg, ο άνθρωπος που διέρρευσε τα έγγραφα του Πενταγώνου που εξέθεσαν τα ψέματα της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, κραυγάζει μια σοβαρότατη προειδοποίηση.

Υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ κοντά σε έναν πυρηνικό "Αρμαγεδδώνα"

Ο Ellsberg, σήμερα 86 ετών, διέρρευσε τα έγγραφα του Πενταγώνου από το 1969 και τώρα έχει εκδώσει ένα νέο βιβλίο, το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η έκθεση των 7000 σελίδων του Ellsberg για το Βιετνάμ ήταν η αποκάλυψη του WikiLeaks της εποχής, μια συγκλονιστική παραβίαση του κυβερνητικού απορρήτου που συγκλόνισε την προεδρία του Ρίτσαρντ Νίξον και προκάλεσε μια διαμάχη και εντός του Ανώτατου Δικαστηρίου που υποτίθεται ότι έπρεπε να προωθήσει την ελευθερία του Τύπου.

Στο νέο βιβλίο του με τίτλο "The Doomsday Machine: Confessions of a Planner" για τον πυρηνικό πόλεμο, ο Ellsberg διευκρινίζει πόσο εύκολο είναι να πυροδοτηθούν οι πυρηνικές βόμβες και μάλιστα να πυροδοτηθούν με έναν ψευδή συναγερμό καθώς και ότι ο πρόεδρος δεν είναι ο μόνος που μπορεί να εκτοξεύσει τα πυρηνικά.

Οι στρατιωτικοί διοικητές χαμηλού επιπέδου μπορούν επίσης να εκτοξεύσουν πυρηνικά όπλα σύμφωνα με τον συγγραφέα ...

"Όλος ο έξω-πυρηνικός πόλεμος - μια μη αναστρέψιμη, άνευ προηγουμένου και σχεδόν αδιανόητη καταστροφή για τον πολιτισμό και τη ζωή στη γη - υπήρξε-όπως και οι καταστροφές του Τσερνομπίλ, της Κατρίνα, της πετρελαιοκηλίδας του Κόλπου, της Fukushima- μια καταστροφή που περιμένει να συμβεί, σε μια κλίμακα απείρως μεγαλύτερη από οποιαδήποτε από εκείνες ", γράφει ο Ellsberg στο νέο βιβλίο του.

Ένα επιπρόθετο στοιχείο στους φόβους ενός πυρηνικού "Αρμαγεδδώνα" είναι η επιμονή της Βόρειας Κορέας στην κατασκευή πυρηνικού όπλου, σύμφωνα με τον συγγραφέα.

Αυτό έχει δημιουργήσει έναν μαζικό πανικό σε έθνη σε όλο τον κόσμο.

Τον περασμένο μήνα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump επανέφερε τη Βόρεια Κορέα σε έναν κατάλογο κρατικών χορηγών τρομοκρατίας, έναν ορισμό που επιτρέπει στις ΗΠΑ να επιβάλλουν περισσότερες κυρώσεις και υπό τον κίνδυνο να προκαλέσουν ένταση στα προγράμματα πυρηνικών όπλων και πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Στη συνέχεια, η Βόρεια Κορέα κατήγγειλε την απόφαση του Trump αποκαλώντας την κίνηση «σοβαρή πρόκληση και βίαιη παράβαση».

Όλα αυτά είναι ανησυχητικά, σύμφωνα με τον Ellsberg, ο οποίος πιστεύει ότι ένας πυρηνικός πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει απλά με ένα ψεύτικο συναγερμό.

"Οι πυρηνικές βόμβες είναι επιρρεπείς στο να πυροδοτούνται από ψευδείς συναγερμούς, από τρομοκρατική ενέργεια, από μη εξουσιοδοτημένη εκτόξευση ή από απελπιστική απόφαση κλιμάκωσης ", έγραψε ο Ellsberg στο βιβλίο του.

«Θα σκότωναν δισεκατομμύρια ανθρώπους, ίσως να τερματίsουν τη σύνθετη ζωή στη γη. Αυτό ισχύει ακόμη και αν ο Ψυχρός Πόλεμος έληξε πριν από 30 χρόνια » υποστηρίζει.

Πολλοί Αμερικανοί πολίτες πιστεύουν ψευδώς ότι μόνο ο Αμερικανός πρόεδρος, σε αυτή την περίπτωση, ο Ντόναλντ Τράμπμ μπορεί να διατάξει τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Όμως, ο Trump δεν είναι ο μόνος στρατιωτικός διοικητής που έχει εξουσιοδοτηθεί να εκτοξεύει πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με τη New York Post.

"Πρέπει να υπάρξει εξουσιοδότηση και ικανότητα εκτόξευσης, όχι μόνο σε αξιωματούχους εκτός του Οβάλ Γραφείου αλλά και έξω από την Ουάσιγκτον", έγραψε ο Ellsberg.

Ο Ellsberg λέει ότι ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα είναι ο πλήρης αφοπλισμός από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία.

"Ο κίνδυνος να καταστραφεί μια πόλη από ένα μόνο (ίσως τρομοκρατικό) όπλο τον επόμενο χρόνο ή την επόμενη δεκαετία δεν μπορεί δυστυχώς να μειωθεί στο μηδέν", γράφει ο Ellsberg.

"Αλλά ο κίνδυνος της σχεδόν εξαφάνισης της ανθρωπότητας μπορεί να μειωθεί στο μηδέν με την αποσυναρμολόγηση των περισσότερων υφιστάμενων όπλων και στις δύο πλευρές, Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσια" προσθέτει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ