Κύπρος

Kυπριακές δυνάμεις κατέδειξαν στόχους και ισραηλινά F-15, F-16 βομβαρδίζουν στο Τρόοδος - Μια ανάσα από τα Κατεχόμενα "σκάνε οι βόμβες" - Συμμετέχουν και F-35;


Σε πρόβα πολέμου με γειτονικό κράτος για πρώτη φορά στην Ιστορία τους προχώρησαν Ισραήλ-Κύπρος προχωρώντας πέρα από τα όρια μιας απλής στρατιωτικής άσκησης και περνώντας σε πολύπλοκα σενάρια που απαιτούσαν την χρήση ειδικών δυνάμεων (JTAC) (Joint Terminal Attack Controller η αμερικανική ορολογία για τις συγκεκριμένες αποστολές), για την κατάδειξη στόχων στο έδαφος χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε εντοπισμό μέσου δορυφόρου.

Πιθανός στόχος; Σίγουρα Λίβανος, Χεζμπολάχ, Συρία και γιατί όχι αν η Τουρκία προχωρήσει σε κάποιο τρελό σενάριο, τα Κατεχόμενα.

Η Ισραηλινή Αεροπορία έστελνε συνεχώς μαχητικά στην Κύπρο κάθε μέρα δίνοντας την δυνατότητα σε πολλούς πιλότους να εξασκηθούν και να βελτιώσουν τις ικανότητες τους σε ένα νέο άγνωστο περιβάλλον μάχης.

Αυτό το δήλωσε ανώτατος ισραηλινός αξιωματούχος.

Και το ερώτημα είναι, αν πέταξαν και F-35 καθώς όπως πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκάλυψε, κηρύχτηκαν μόλις προχτές αιφνιδιαστικά επιχειρησιακά!

Συμμετείχαν επίσης οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις "Oketz K9"  και οι δυνάμεις πυροβολικού "Sky Riders" με χρήση drones.

Ετσι πυρ και μανία είναι οι Τούρκοι με την συνεχή παρουσία του ισραηλινού στρατού στο κυπριακό έδαφος , και φοβούνται ακόμη και την δημιουργία μιας ακόμα πιο ισχυρής παρουσίας τους, στο νησί σε απόσταση αναπνοής από τα τουρκικά παράλια ενόψει των σχεδίων τους .  

Ο κυπριακός τύπος παρουσιάζει φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε ισραηλινές ιστοσελίδες από την κοινή άσκηση Κύπρου - Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε από τις 3 μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Η παρουσία των ισραηλινών δυνάμεων στην Κύπρο μέσα σε ένα μόνο εξάμηνο έχουν πολλαπλασιαστεί , κάτι που έχει εξοργίσει την Άγκυρα και το τουρκικό γενικό επιτελείο που βλέπει ότι η Κύπρος μετατρέπεται σε «πλατφόρμα» πολεμικής δράσης των Ισραηλινών στην περιοχή τόσο κοντά στα τουρκικά σύνορα.    

Οι ασκήσεις διεξήχθηκαν εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κύπρου και σε αυτές συμμετείχαν χερσαία  και εναέρια μέσα και προσωπικό των Κυπριακών και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανάλογη άσκηση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Κύπρο τόσο σ’ ότι αφορά τον αριθμό των μέσων, όσο και του προσωπικού.

Επίσης, στις ασκήσεις συμμετείχαν διοικητικές και ιατρικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις εκπαιδεύθηκαν σε σύνθετες συνθήκες εδάφους και σε δυσχερείς καιρικές συνθήκες

Το Ισραήλ από την πλευρά του διάλεξε να έχει αποστείλει ισχυρότατες δυνάμεις του στο κυπριακό έδαφος , την χρονική στιγμή ανακήρυξης της Ιερουσαλήμ ως επίσημης  πρωτεύουσας του κράτους .

Μάλιστα το google EARTH επικαιροποίησε την αλλαγή αυτή με το «καλημέρα», την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν «απειλεί» τον Νετανιάχου για την κίνηση του αυτή.

Ποια είναι όμως τα οφέλη για τους Κύπριους από την παρουσία  Ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων στην μεγαλόνησο ;

Οι Ισραηλινοί δεν αποτελούν τους "φρουρούς" της κυπριακής δημοκρατίας βέβαια σε καμία περίπτωση , αυτή την βαριά ευθύνη έχουν αναλάβει,  η εθνική φρουρά και η ΕΛΔΥΚ με ενισχύσεις εφόσον απαιτηθούν  από τον ελληνικό χώρο, τόσο σε μέσα όσο και σε προσωπικό  .

Αλλά η παρουσία τους και μόνο στο νησί , τους εμπλέκει επίσημα στο «παιχνίδι» που προσπαθούν να παίξουν οι Τούρκοι με την ενδεχόμενη μετακίνηση πλωτής πλατφόρμας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, λόγω και των δικό τους ενεργειακών σχεδίων και κυρίως λόγω του αγωγού EAST MED.

Οι Εβραίοι , κακά τα ψέματα , μπορούν και επηρεάζουν μέσω του λόμπυ τους στις ΗΠΑ , τον αμερικανικό στρατό και πολλές άλλες μεγάλες χώρες και θα αποδειχθούν «αρωγοί» στο διπλωματικό πεδίο σε μια ενδεχόμενη και πολύ πιθανή κρίση στην περιοχή της Κύπρου.

Η Κύπρος το επόμενο διάστημα , σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών αμυντικών αναλυτών θα νιώσει πρώτη την οργή του Σουλτάνου και τα απόνερα της επίσκεψης του στην Ελλάδα , μετά τις δηλώσεις του ίδιου για συνθήκη της Λωζάνης και νέα σύνορα με νησιά στο Αιγαίο.

Για αυτό  οφείλουμε ως ελληνικό έθνος να είμαστε πανέτοιμοι να αντιδράσουμε κατά αυτών σχεδίων με ψυχραιμία και κυρίως με αποφασιστικότητα,  ώστε να αποτρέψουμε την υλοποίηση ενός νέου «Αττίλα» στην Κύπρο , αλλά και οποιουδήποτε επεισοδίου στο Αιγαίο,το οποίο «μαγειρεύει» ο Τούρκος Σουλτάνος ( που τρέκλιζε δείγμα ότι έχει και ιατρικό πρόβλημα)  για να ξεφύγει από τα σκάνδαλα και την φασιστική πολιτική του στο εσωτερικό της χώρας.

Η ελληνική διπλωματία γνωρίζει ότι ο Ερντογάν για να μείνει στην εξουσία πρέπει να κάνει «πολέμους» …φανταστικούς ή αληθινούς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό …αλλιώς χάθηκε.

Δείτε Βίντεο και εικόνες από την άσκηση.
https://twitter.com/ShaiBenari/status/938828652648783872?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ