Κόσμος

Απειλές από Τουρκία: "Θα το πληρώσετε ακριβά - Θα έχει σοβαρές συνέπειες" - Οργή από Ερντογάν - Εδωσε πράσινο φως στη ΜΙΤ;

Μας απειλούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μέσω του τύπου της γειτονικής χώρας για την απόφαση που έλαβε η ελληνική δικαιοσύνη, για τον Τούρκο πιλότο που αυτομόλησε στην χώρα μας. Ταυτόχρονα και το τουρκικό ΥΠΕΞ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία απειλεί... Γενικά έχει φτιαχτεί ήδη "κλίμα" και το άσυλο ήρθε και έδεσε για τα επερχόμενα...

Πολλά τουρκικά ΜΜΕ «ξερνούν» μίσος τόσο κατά της χώρας μας γενικότερα, όσο και προσωπικά κατά του εισαγγελέα Αντώνη Λιόγκα, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «σκάνδαλο».

Μάλιστα φτάνουν στο σημείο να απειλούν ανοιχτά την χώρα μας, λέγοντας πως «θα πληρώσει ακριβά» αυτήν την απόφαση.

«Η Ελλάδα, που χορήγησε το δικαίωμα ασύλου σε έναν από τους οχτώ πραξικοπηματίες στο coup d'etat της 15ης Ιουλίου, για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και εναγκαλίζεται πραξικοπηματίες με αυτή την απόφαση» αναφέρει η Αγκυρα και προσθέτει:

«Αυτή η απόφαση, που θεωρούμε ότι έχει πολιτικά κίνητρα, αναμφισβήτητα θα έχει αναμφίβολα επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις με την Ελλάδα και στις κοινές περιφερειακές συνέργειες».

Η απόφαση της ελληνικής επιτροπής ασύλου, σύμφωνα με την οποία  δόθηκε άσυλο στον ένα Τούρκο αξιωματικό που πιλοτάριζε το ελικόπτερο που είχε υλοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Αλεξανδρούπολη την  ημέρα του  πραξικοπήματος  στηλίτευσε ο τουρκικός τύπος στο σύνολο του  με τα «μελανότερα γράμματα».

Αναφέρεται και το όνομα του εισαγγελέα κ. Αντώνιου Λιόγκα, που απέρριψε την παράδοση του Τούρκου αξιωματικού στην Άγκυρα , ενώ πολλές τουρκικές εφημερίδες επιτέθηκαν στην χώρα μας με εκφράσεις όπως «η Ελλάδα θα πληρώσει ακριβά αυτή την απόφαση».

«Παρά την απαίτηση της Τουρκίας να εκδοθεί ο ένας από τους  πραξικοπηματίες από την Ελλάδα, η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης κινήθηκε σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Η ελληνική κυβέρνηση  αναμένεται να προσβάλει την απόφαση της επιτροπής», τονίζει τουρκική εφημερίδα.

Οι «υπόνοιες» που αφήνουν οι Τούρκοι βάζουν σε « μαύρες σκάψεις» πιθανόν και τις ελληνικές αρχές για ενδεχόμενη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εντός ελληνικού εδάφους.

Οι τουρκικές υπηρεσίες που έχουν ιστορικό παρουσίας ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Θράκης, ενδεχομένως να κάνουν την εμφάνιση τους και σε άλλες περιοχές παρακολουθώντας από κοντά τον Τούρκο αξιωματικό , το οποίο δεν θα τον αφήσουν «σε χλωρό κλαρί».

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε την δράση Τούρκων μυστικών πρακτόρων σε Βαλκάνια και Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες στις οποίες κυνηγούσαν Τούρκους πολίτες που είχαν σχέση με την οργάνωση FETO.

 Υπενθυμίζουμε έκθεση των ρουμανικών μυστικών υπηρεσιών, κατέδειξε ότι ιμάμηδες που ανήκουν στην τουρκική Διεύθυνση  Θρησκευμάτων  (Diyanet) κατασκοπεύουν τους πάντες και τα πάντα και όχι μόνο τους συμπαθούντες του ισλαμιστή λόγιου Φετουλάχ Γκιουλέν .

Σύμφωνα με την έκθεση, μετά την  απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο 2016 στην Τουρκία, αποστάλθηκε ένα σημείωμα από τον σύμβουλο της Τουρκίας στις θρησκευτικές υποθέσεις στο Βουκουρέστι και τον Osman  Kilic, την 27η Σεπτεμβρίου 2016.

Αυτό το έγγραφο περιλάμβανε κατάλογο με 11 σχολεία, παιδικούς σταθμούς και ένα πανεπιστήμιο που αποτελούν μέρος των μουσουλμανικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία από το 1994.

«Η Τουρκική Πρεσβεία στο Βουκουρέστι, μας είπε ότι“δεν έχει καμία πληροφορία” σχετικά με αυτήν την αλληλογραφία. Αλλά τα έγγραφα από την ίδια «εντοπίστηκαν» στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ερευνητικής Συνεργασίας, και έχουν επιβεβαιωθεί από άλλες τουρκικές διπλωματικές αποστολές» , ανέφερε η έκθεση.

«Υπάρχουν σκληρές καταγγελίες ότι η τουρκική πρεσβεία εμποδίζει την απελευθέρωση των ζωτικής σημασίας εγγράφων για  Τούρκους πολίτες με  την ακύρωση των διαβατηρίων τους,  κάτι που τους αναγκάζει να παραμείνουν στη Ρουμανία, και “εκβιάζοντας ”τους  γονείς να αποσύρουν τα παιδιά τους  από τα σχολεία του Γκιουλέν», τονίζει  η έκθεση.

Η ουσία όμως και με αφορμή το γεγονός αυτό, οι ρουμανικές υπηρεσίες ασφαλείας ανακάλυψαν ένα ολόκληρο κατασκοπευτικό δίκτυο από ιμάμηδες και άλλα ιδρύματα που διεξάγουν έναν «άγνωστο πόλεμο», στο οποίο οι νέο-οθωμανοί παρακολουθούν όλο τον κόσμο και τον «ντουνιά» που λένε και οι ίδιοι στην γλώσσας τους.

Μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει τώρα με την δράση της ΜΙΤ έχοντας να παρακολουθήσουν τον Τούρκο αξιωματικό αλλά και τους υπόλοιπους που δικάζονται το επόμενο διάστημα στην χώρα μας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ