Κοινωνία

«Τον έπιασα από το κεφάλι με λαβή και του έκλεισα το στόμα με τα χέρια»: Σοκάρει η ομολογία του 34χρονου πατροκτόνου του Ηρακλείου

Ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε σήμερα ο 34χρονος πατροκτόνος του Ηρακλείου. Ο δικηγόρος του προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο που πιστοποιεί ότι είναι χρήστης ναρκωτικών.

Ο 34χρονος ισχυρίστηκε πως είχε καταναλώσει αλκοόλ μαζί με ναρκωτικά και είχε θολώσει.

Ο 34χρονος πατροκτόνος είχε πει λίγο μετά το έγκλημα που διέπραξε: «Τσακωθήκαμε. Δεν θυμάμαι πώς αρχίσαμε να καβγαδίζουμε. Κάποια στιγμή θυμήθηκα ότι όταν ήμουν μικρός με έδερνε. Τότε σηκώθηκε να με χτυπήσει. Τον έπιασα από το κεφάλι με λαβή και του έκλεισα το στόμα με τα χέρια. Όταν πίνω δεν ξέρω τι κάνω».

Μετά τη σύλληψη του, δήλωσε μετανιωμένος και απέδωσε το έγκλημα στο γεγονός ότι ήταν μεθυσμένος, καθώς όπως υποστήριξε, όταν πίνει γίνεται βίαιος. Μετά την απολογία του ο πατροκτόνος κρίθηκε προφυλακιστέος με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας.

Ο δικηγόρος του 34χρονου Κώστας Πατρικαλάκης δήλωσε πως ο 34χρονος έφερε εκδορές στο σώμα ενώ υποστήριξε πως υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα σε πατέρα και γιο καθώς και οι δύο είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Ο κ. Πατρικαλάκης ανέφερε πως «πρόκειται για ένα τραγικό ατύχημα καθώς πατέρας και γιος δεν είχαν τίποτα να χωρίσουν.»

«Αποφάσισαν να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα και για ασήμαντη αφορμή προκλήθηκε συμπλοκή», τόνισε ο δικηγόρος ενώ ανέφερε πως ευρήματα στο χώρο που έδειχναν πάλη δεν αξιολογήθηκαν.

Όπως αποκάλυψε στο NewsIt.gr, ο ιατροδικαστής Ξενοφών Μάντακας, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, ο τρόπος της δολοφονίας ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστος. Αυτό διότι το θύμα φαίνεται να μην προέβαλε μεγάληξ αντίσταση όταν δέχθηκε την επίθεση από τον 34χρονο γιο του.

Ακόμα όπως τόνισε δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά, αν η δολοφονική επίθεση έγινε τη στιγμή που ο 61χρονος κοιμόταν. Αυτό για την ώρα ούτε μπορεί να αποκλειστεί αλλά ούτε και να επιβεβαιωθεί. Φως θα ρίξουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων τον Γενάρη του 2018…

Ο 34χρονος δράστης ήταν άνεργος και διέμενε σε άλλο σπίτι εκτός της πόλης του Ηρακλείου, αλλά το βράδυ των Χριστουγέννων είχε πάει στον πατέρα του.

Οι δύο άνδρες λογομάχησαν και ο γιος ακινητοποιώντας τον πατέρα του με “κεφαλοκλείδωμα” του έκλεισε το στόμα με τα χέρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος στους αστυνομικούς η αφορμή του καυγά τους ήταν πως ο πατέρας του τον έδερνε όταν ήταν μικρός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...