Πολιτική

Τι ορίζει το πρωτόκολλο για τη συζήτηση ξένου ηγέτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αν και κύκλοι της Προεδρίας επεσήμαναν πως το πρωτόκολλο δεν ορίζει πως η συζήτηση ενός ξένου ηγέτη με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας θα πρέπει να παραμείνει οπωσδήποτε μόνο στις τυπικές αβρότητες, εντούτοις σύμφωνα με τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν στην συνέχεια, σίγουρα κάτι τέτοιο δεν είναι συνηθισμένο.

Η τοποθέτηση του Τούρκου Προέδρου σχετικά με την Συνθήκη της Λωζάνης έκανε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να λάβει ξανά τον λόγο.

Επικαλούμενος της ιδιότητα του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, τόνισε προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως οι Συνθήκες δεν αναθεωρούνται αλλά ερμηνεύονται. Ο πρόεδρος της Τουρκίας πήρε και πάλι τον λόγο απαντώντας στον Προκόπη Παυλόπουλο τονίζοντας πως όσα δήλωσε τα είπε, καθώς το θέμα άνοιξε ο Έλληνας Πρόεδρος και πρόσθεσε πως μπορεί να μην είναι καθηγητής Νομικών, αλλά γνωρίζει Πολιτικό Δίκαιο, το οποίο επιτρέπει την επικαιροποίηση συμφωνιών.

Ο Έλληνας πρόεδρος έκλεισε την κουβέντα λέγοντας: «Δεν είμαι εκτελεστικός Πρόεδρος όπως εσείς, η απάντηση σε όλα αυτά θα δοθεί από την κυβέρνηση».

Δεδομένων των συνθηκών, σύμφωνα με αναλυτές, δεν έγινε και τίποτα πέρα από μία ειλικρινή κουβέντα ανάμεσα στους δύο πολιτικούς άντρες που παρέθεσαν τις θέσεις τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...