Πολεμικό Ναυτικό

Σκαραμαγκάς: “Κόκκινος συναγερμός” στο ναυτικό οχυρό… λόγω άσκησης

Στα "κόκκινα" είναι μονίμως η ετοιμότητα στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά και για να διατηρηθεί το ανώτατο επίπεδο πραγματοποιήθηκε νέα άσκηση μείζονος ατυχήματος. Αυτή τη φορά το σενάριο προέβλεπε ότι το πλήγμα δέχτηκαν οι εγκαταστάσεις του συνεργείου τορπιλών.

Σκοπός της άσκησης ήταν ο έλεγχος της επάρκειας σχεδίασης αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης, η εκπαίδευση του προσωπικού που υπηρετεί στις Διοικήσεις και Υπηρεσίες του Ναυτικού Οχυρού , ο έλεγχος του συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου και η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της συνεργασίας.

Το Πολεμικό Ναυτικό μέσω των ασκήσεων αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης (Κ.Ε.Α.), μεριμνά για τη διαρκή βελτίωση των διαδικασιών ασφάλειας του προσωπικού του και των εγκαταστάσεών του, καθώς και για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της συνεργασίας του με τους φορείς της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων .

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...