Κόσμος

Πιο κοντά από ποτέ ο πόλεμος: Τρέχουν για αποθέματα τροφίμων και σκηνών - H Κίνα κατασκευάζει καταυλισμούς για χιλιάδες Βορειοκορεάτες πρόσφυγες


Ο ΠΟΛΕΜΟΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Εντολή να κατασκευαστούν άμεσα καταυλισμοί για μισό εκατομμύριο Βορειο-κορεάτες σε πρώτη φάση έδωσε πριν λίγο η ηγεσίας της Κίνας γεγονός που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις-πληροφορίες για επικείμενη επιχείρηση των ΗΠΑ τους επόμενους δύο μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κιμ Γιονγκ Ουν ο οποίος εμφανίστηκε εκνευρισμένος σε πρόσφατο συνέδριο στην Πιονγιάνγκ, φαίνεται να είναι έτοιμος για νέα πυρηνική δοκιμή.

Η Κίνα έχει δεσμευτεί να επιλύσει το πυρηνικό ζήτημα της Βόρειας Κορέας μέσω του διαλόγου, αλλά οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο έχουν μειωθεί δραματικά και το σενάριο ενός πολέμου με τις ΗΠΑ είναι ξανά στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με πηγές, οι κινεζικές αρχές υποστηρίζουν ενεργά την πιθανή σύγκρουση μεταξύ του Βορρά και των ΗΠΑ ( λόγω του μη ελεγχόμενου πλέον Κιμ), ενώ παράλληλα ετοιμάζουν  σχέδια για τεράστιους προσφυγικούς καταυλισμούς κοντά στα σύνορα.

Η κινεζική κυβέρνηση ανέθεσε στην ηγεσία των βορειοανατολικών επαρχιών μεταξύ των οποίων και οι περιοχές Jilin και  Liaoning, να αρχίσουν να προετοιμάζονται για την δημιουργία στρατοπέδων που θα μπορούσαν να απορροφήσουν την αναμενόμενη εισροή χιλιάδων εκτοπισμένων Βορειοκορεάτων, σύμφωνα με τα εμπιστευτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με πηγές, οι πολλαπλές προγραμματισμένες εγκαταστάσεις θα έχουν εκτιμώμενη χωρητικότητα μέχρι 500.000 ατόμων ενώ  η δημιουργία αποθέματος τροφίμων και των σκηνών έχει προφανώς ξεκινήσει .

Μια εσωτερική πηγή στην κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών China Mobile φαίνεται να υποστηρίζει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Η ίδια πηγή κατέχει και  έγγραφο, το οποίο αναφέρει όλα τα παραπάνω αναγραφόμενα τα οποία ανάλογα με την κατάσταση είναι απολύτως φυσιολογικά ενόψει επερχόμενου πολέμου .

Στις αρχές Δεκεμβρίου, αναφέρει το έγγραφο πέντε στρατόπεδα προσφύγων σχεδιάζονται στην περιοχή Changbai στην Jilin και  η κινεζική εταιρεία πραγματοποίησε δοκιμές επικοινωνιών εκεί στις 2 Δεκεμβρίου.

Το έγγραφο δεν έχει πιστοποιηθεί αλλά  δυτικές διπλωματικές πηγές υποπτεύονται ότι είναι αυθεντικό, καθώς κατέστη απρόσιτο αρκετές ημέρες μετά την «απελευθέρωσή του».

Εμπειρογνώμονες με γνώση της παραμεθόριας περιοχής  Κίνα-Βόρειας Κορέας αναφέρουν ότι πολλές εγκαταστάσεις είναι υπό κατασκευή σε μια περιοχή που διοικείται από τον κινεζικό στρατό στην Jilin.

Πρόκειται για  χαμηλού ύψους κτίρια με κοινόχρηστα ντους και τουαλέτες .

Επισήμως, η κατασκευή προορίζεται να αντιμετωπίσει έναν αυξανόμενο αριθμό αυτομολούντων Βορειοκορεατών που διαφεύγουν κατά μήκος του  ποταμού Γιαλού κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αλλά οι κινεζικές αρχές σαφώς και έχουν άλλα σχέδια .

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson στις 12 Δεκεμβρίου, δήλωσε ότι η χώρα του συμβουλεύεται την Κίνα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προσφύγων και για τη συγκράτηση των πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας εάν ξεσπάσει μια σύγκρουση.

«Το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς θα ήταν να εξασφαλίσουμε αυτά τα πυρηνικά όπλα που έχουν ήδη αναπτύξει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα πέσουν  στα χέρια ανθρώπων που δεν θα θέλαμε . Οι Κινέζοι γνωρίζουν το πώς μπορεί να γίνει αυτό» , είπε ο ίδιος.

Οι δύο πλευρές πιστεύεται ότι έχουν συζητήσει αυτά τα θέματα κατά τη διάρκεια του διμερούς διαλόγου για την ασφάλεια στην Ουάσινγκτον τον Ιούνιο. Αυτό συνέβη την εποχή που το Πεκίνο εξέδωσε τις οδηγίες σχετικά με τα στρατόπεδα προσφύγων.

Ο Tillerson είπε επίσης ότι οι Η.Π.Α. διαβεβαίωσαν την Κίνα ότι, αν οι αμερικανικές δυνάμεις εισβάλουν στη Βόρεια Κορέα σε όλη τη στρατιωτική γραμμή οριοθέτησης, στην συνέχεια θα  αποσυρθούν όταν αποκατασταθεί η τάξη και η ασφάλεια.
https://twitter.com/aldin_ww/status/945046795427696641?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/aldin_ww/status/945045563531300865?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/aldin_ww/status/945045117022416896?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...