Κοινωνία

Ο αστεροειδής... «νεκροκεφαλή» επιστρέφει και περνά «ξυστά» απο τη Γη!

Μπροστά σε μία ακόμη τρομακτική «συνάντηση» βρίσκεται η Γη, καθώς ένας αστεροειδής 700 μέτρων που μοιάζει με νεκροκεφαλή ετοιμάζει την επιστροφή του!

Ο αστεροειδής πέρασε για πρώτη φορά «ξυστά» από τον πλανήτη μας στις 31 Οκτωβρίου 2015 σε απόσταση 499.000 χιλιομέτρων και με ταχύτητα 125.500 χλμ ανά ώρα.

Τώρα φαίνεται ότι επιστρέφει τον Νοέμβριο του 2018, δίνοντας στους επιστήμονες μία ακόμη ευκαιρία να παρατηρήσουν το παράξενο αυτό φαινόμενο.

Οι ειδικοί που είχαν μελετήσει το πέρασμα του αστεροειδούς το 2015 δημοσίευσαν πρόσφατα μία λεπτομερή αναφορά με παρατηρήσεις, στην οποία ελπίζουν να προσθέσουν επιπλέον στοιχεία, όταν επιστρέψει τον Νοέμβριο.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν παρατηρητήρια σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του τηλεσκοπίου Pan - STARRS από τη Χαβάη για να στοιχειοθετήσουν τα ευρήματά τους.

Οι αστρονόμοι ανέλυσαν τα ευρήματα του 2015 και βρήκαν ότι ο αστεροειδής συμπληρώνει μία περιστροφή κάθε 2,94 ώρες.

Ο διαστημικός βράχος έχει  μήκος μεταξύ 625 και 700 μέτρων, το σχήματου είναι ελαφρώς πεπλατυσμένο ελλειπτικό και ο άξονας περιστροφής του είναι σχεδόν κάθετος στη Γη κατά τη στιγμή της πλησιέστερης εγγύτητάς του.

Η ποσότητα θερμότητας που διαθέτει και η ταχύτητα με την οποία μεταφέρει αυτή τη θερμόητητα είναι ίδια με άλλους παρόμοιους σε μέγεθος αστεροειδείς.

Η ανακλαστικότητα της επιφάνειάς του είναι περίπου 5 με 6%.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του ο ερευνητής Pablo Santos-Sanz από το Ινστιτούτο Αστροφυσικής της Ανδαλουσίας, δήλωσε:

«Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ σκοτεινός, μόνο λίγο πιο ανακλαστικός από το κάρβουνο»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...