Κόσμος

Ουκρανία: Έληξε η ομηρία στο ταχυδρομείο - Συνελήφθη ο ένοπλος

Αναίμακτα έληξε η ομηρία σε ταχυδρομείο στο Χάρκοβο, καθώς απελευθερώθηκαν όλοι οι πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο, όταν εισέβαλε ένας άντρας ζωσμένος με εκρηκτικά.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο σε μήνυμά του στο Twitter, «όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν, ενώ ο δράστης συνελήφθη».

Λίγη ώρα νωρίτερα και ενώ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την αστυνομία ο ένοπλος άφησε ελεύθερους πέντε από τους ομήρους και στη συνέχεια τους υπόλοιπους.

«Ένας ένοπλος, ο οποίος εισέβαλε στο ταχυδρομείο που βρίσκεται κοντά στο σταθμό του μετρό Kyivska κρατά ομήρους 11 άτομα, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, είχε αναφέρει πλευρά του στο Interfax ο αρχηγός της αστυνομίας Όλεγκ Μπλεχ.

Υπογράμμισε ακόμη ότι στο σημείο αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ έχουν σπεύσει και ασθενοφόρα.

Ο άνδρας στο ταχυδρομείο εξέφρασε ανησυχίες για την πρόσφατη ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στις ουκρανικές αρχές και τους φιλορώσους αυτονομιστές και πιστεύει πως θα έπρεπε να είχαν απελευθερωθεί περισσότεροι κρατούμενοι, δήλωσε ο Μπεχ, προσθέτοντας ότι η αστυνομία δεν γνωρίζει τι ακριβώς ζητάει.

Η Ουκρανία και οι αυτονομιστές αντάλλαξαν την Τετάρτη εκατοντάδες κρατουμένους. Ήταν η μεγαλύτερη τέτοια ανταλλαγή αφότου ξέσπασε η σύγκρουση στην ανατολική περιφέρεια του Ντονμπάς, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

Το επεισόδιο έγινε όταν τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής αντέδρασαν επειδή στο θεωρείο που έχει ορίσει το...