Ένοπλες Συρράξεις

Ξεκινάει η τελευταία πράξη του δράματος: Η Ρωσία αποχωρεί από τη Συρία για να εισβάλει το Ισραήλ κατά Χεζμπολάχ-Ιρανών - Κινήσεις Β.Πούτιν-Μ.Νετανιάχου


Toυ Βασίλη Καπούλα

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή έχουμε με τους ηγέτες Ρωσίας-Ισραήλ να μετακινούν τα πιόνια στη σκακιέρα. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, σε ένα "ταξίδι νίκης" πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Συρία όπου ανακοίνωσε την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων. Ταυτόχρονα το Ισραήλ πέρασε νόμο με τον οποίο δίνεται το πράσινο φως στον Μ.Νετανιάχου για έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων χωρίς την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι κινήσεις αυτές των δύο χωρών δείχνουν ότι θα έχουμε έναρξη ισραηλινών επιχειρήσεων στο Γκολάν για τη ζώνη ασφαλείας που θέλει το Ισραήλ βάθους 50-60 χλμ. Μένει να δούμε στη πράξη αν η Ρωσία του έδωσε το "πράσινο φως" ή έστησε άλλη μια παγίδα καθώς η ισραηλινή επιχείρηση θα σημάνει αυτόματα την εμπλοκή της Χεζμπολάχ και των Ιρανών Φρουρών.

Ομως το γεγονός ότι η Λαττάκια και η Ταρτούς θα παραμείνουν μόνιμες ρωσικές στρατιωτικές βάσεις (συν ακόμη μία κοντά στη Δαμασκό) όπως είπε ο Β.Πούτιν, μάλλον δείχνουν παγίδα που θα οδηγήσει στην ολική ανάφλεξη...

Το πιο πιθανό είναι να έχουμε ένα "ροτέισον" των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων όπως το 2016.

Δείτε Βίντεο από την άφιξη Β.Πούτιν σε Αίγυπτο και Συρία
https://twitter.com/Egypt_Speaks/status/940172130049843200?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Ruptly/status/940174204892274688?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/AmichaiStein1/status/940177176338599936?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Ozkok_/status/940209649294479361?ref_src=twsrc%5Etfw

Ομιλία Β.Πούτιν

Η Ρωσία είναι έτοιμη για μια νέα επέμβαση κατά των τρομοκρατών εάν επιχειρήσουν να καταλύσουν την ειρήνη στην Συρία είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Εάν οι τρομοκράτες επιχιερήσουν ένα νέο αιματοκύλισμα θα τους κτυπήσουμε τόσο σκληρά όσο δεν έχουν κτυπηθεί ποτέ»

«Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τους θανάτους και τις απώλειες που υπέστησαν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και στην Συρία και στην Ρωσία» είπε ο Β.Πούτιν

«Αλλά αυτό δε θα μας κάνει να δέσουμε τα χέρια μας και να υποχωρήσουμε. Δεν είναι αυτό το εθνικό μας χαρακτηριστικό. Αντίθετα, αυτή η ανάμνηση θα μας δώσει επιπρόσθετη δύναμη για να εξολοθρέυσουμε το απόλυτο κακό- τη διεθνή τρομοκρατία-άσχετα υπό ποιο μανδύα κρύβεται»

«Λαμπρώς πετύχατε τον αντικειμενικό σκοπό της αντιμετώπισης των τρομοκρατών στην Συρία, ένα καθήκον που χρειάστηκε την ανάπτυξη σε μεγάλη κλίμακα, στρατευμάτων στην χώρα. Θέλω να σας συγχαρώ»

«Τα στρατεύματά μας και οι αμυντικές βιομηχανίες μας αποδείχτηκαν η ανερχόμενες δυνάμεις του ρωσικού Στρατού και του ρωσικού Ναυτικού, με υψηλή μαχητική ικανότητα. Πιλότοι, ναύτες, ειδικές δυνάμεις και μονάδες μυστικών υπηρεσιών όλων των ΕΔ, μονάδες Δοικητικής Μέριμνας και ιατρικό προσωπικό, όπως επίσης και οι ναρκαλιευτές και οι στρατιωτικοί σύμβουλοι, ενήργησαν κατά τον καλύτερο τρόπο, όπως οι ρωσικές ΕΔ πράττουν πάντοτε, επιδεικνύοντας θάρρος, αντοχή, αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσετε πιστά να υπηρετείτε την χώρα και να προστατεύετα τα εθνικά μας συμφέροντα και τους πολίτες της».

Επιπλέον ο Β.Πούτιν πήγε αμέσως στην Αίγυπτο για συνομιλίες με τον Αλ-Σίσι και μετά πηγαίνει Τουρκία για κρίσιμες συνομιλίες με τον Ρ.Τ.Ερντογάν.

Ολα σχετίζονται με τα επερχόμενα γεγονότα στην περιοχή.

Πιο αναλυτικά, νέες εξελίξεις άκρως αποκαλυπτικές έχουμε στο Ισραήλ από την ενεργοποίηση μηχανισμών που δίνουν την δυνατότητα αστραπιαίων πολεμικών επιχειρήσεων  των Ισραηλινών μετά το γεγονός της  ανακήρυξης της Ιερουσαλήμ ως επίσημης πρωτεύουσας της χώρας.      

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Δικαιοσύνης Ayelet Shaked, το νομοσχέδιο «ταιριάζει με την νομοθεσία σε μια πραγματικότητα που υπάρχει εδώ και χρόνια στην χώρα».

Αυτό το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε, επιτρέπει στον πρωθυπουργό Νετανιάχου να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση μόνο με την έγκριση του συμβουλίου ασφαλείας αντί για του πλήρες υπουργικού συμβουλίου .

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ayelet Shaked πρότεινε το νομοσχέδιο, το οποίο σχεδιάστηκε για να βοηθήσει στην πρόληψη διαρροών.

Το νομοσχέδιο θα δίνει στον  πρωθυπουργό την εξουσία να εγκρίνει μια στρατιωτική επιχείρηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο.

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Συρία.

Ο Πούτιν συναντήθηκε την Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Ασάντ στην Συρία, προτού αναχωρήσει για την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Άσαντ στην αεροπορική βάση Khmeimim στη Λατάκια, κοντά στα συριακά σύνορα με το Ισραήλ και τον Λίβανο, και εκεί του ανακοίνωνε το μαντάτο  .

Ο στρατός της Ρωσίας ανακοίνωσε επίσης ότι ολοκλήρωσε την αποστολή του που ήταν η εξουδετέρωση του  Ισλαμικού  Κράτους στη Συρία και ότι δεν υπάρχουν οικισμοί κάτω από τον έλεγχο των Τζιχαντιστών .

 

Έτσι αποσύροντας και ο Ρώσος πρόεδρος τις περισσότερες δυνάμεις του από το συριακό έδαφος,  ο Άσαντ θα βρεθεί με μια χώρα κατεστραμμένη, 2000 Αμερικανούς πεζοναύτες στο έδαφος της και χιλιάδες Ιρανούς παραστρατιωτικούς και μέλη της Χεζμπολάχ να "σουλατσάρουν" για την τελευταία πράξη του δράματος που αφορά την εξουσία στην χώρα αυτή.

Με αυτήν την προϋπόθεση και με το γεγονός της ύπαρξης Ιρανών κοντά στο Γκολάν οι Ισραηλινοί θα βρουν αφορμή ταχύτατα για να εισβάλουν σε μια περιορισμένη έκταση , περίπου 60 χλμ. για να την εκκαθαρίσουν από τους Ιρανούς που «απειλούν» την ασφάλεια της χώρας κατά τους ίδιους.

Εν τω μεταξύ, μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι προσκάλεσε τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να συναντηθεί με τον Ιορδανό βασιλιά Αμπντουλάχ Β στο Κάιρο τη Δευτέρα, σύμφωνα με παλαιστινιακή πηγή.

Η συνάντηση αποσκοπεί στο συντονισμό των θέσεων πριν από την  παρουσία στο συμβούλιο Ισλαμικής Συνεργασίας στην Τουρκία.

Νωρίτερα, στο βασιλικό παλάτι στο Αμάν ο Ιορδανός βασιλιάς επιβεβαίωσε ότι αυτός  και ο αλ-Σίσσι είχαν μιλήσει για την κίνηση του Τραμπ με την Ιερουσαλήμ και συμφώνησαν να εργαστούν για τη διατήρηση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, συμπεριλαμβανομένης της πόλης αυτής .

Ταυτόχρονα, οι παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι ασκείται έντονη πίεση στον Αμπάς  για να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Mike Pence, ο οποίος σκοπεύει να επισκεφθεί τη Δυτική Όχθη μέσα σε δύο εβδομάδες.

Έτσι ενεργοποιείται ένα μεγάλο παρασκήνιο με αλληλουχία γεγονότων και κινήσεων στην περιοχή, μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως επίσημης πρωτεύουσας του Ισραήλ, το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και περιφερειακό πόλεμο με το Ιράν και το Ισραήλ να έχουν τον πρώτο λόγο.  

https://www.youtube.com/watch?v=_fRHKkWsV-Mhttps://www.youtube.com/watch?v=fntGohuownIhttps://www.youtube.com/watch?v=4f11Oh7hA1chttps://www.youtube.com/watch?v=uELaR-h1l1Y

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...