Πατριαρχεία

Νέα πρόκληση! Ο Βούλγαρος Πατριάρχης έστειλε εκπρόσωπο σε λειτουργία των σχισματικών της “Μακεδονικής Εκκλησίας”

Φουντώνει το θέμα της...μητρικής αγκάλης του Βουλγαρικού Πατριαρχείου προς τους σχισματικούς των Σκοπίων. Ο Βούλγαρος Πατριάρχης έστειλε έναν εκπρόσωπο στην πόλη Strumica της πΓΔΜ την ημέρα που οι σχισματικοί γιόρτασαν την μνήμη των τοπικών Αγίων Πεντε και δεκα Ιερομαρτύρων της Τιβεριούπολης στις 11 Δεκεμβρίου (28 Νοεμβρίου με το παλαιό ημερολόγιο).

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, Επίσκοπος Βελίκης Σιώνιος, ηγούμενος της Μονής Troyan , ανέγνωσε μήνυμα του Πατριάρχη Νέοφυτου που μιλάει ανοιχτά για Μακεδονική Εκκλησία.

«Σε αυτή την εορταστική μέρα οι προσευχές μας προς τον Θεό είναι μαζί σας και είθε η εκκλησία στη Μακεδονία στο εγγύς μέλλον να είναι σε ενότητα και ευχαριστιακή κοινωνία» αναφερόταν στον επίσημο χαιρετισμό του Βούλγαρου Πατριάρχη Νεόφυτου.

Ο Βούλγαρος απεσταλμένος έγινε αποδέκτης πολύ θερμής υποδοχής από τον τοπικό Επίσκοπο Ναούμ, τους επισκόπους της σχισματικής Ιεράς Συνόδου, και τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος έλαβε μέρος στην εορταστική Θεία Λειτουργία αλλά και πλήθος πιστών.

Στο τέλος της λειτουργίας, εξ ονόματος της MOC-ΟΑ οι Επίσκοποι Τιμόθεος και Ναούμ ευχαρίστησαν θερμά τον Πατριάρχη Νεόφυτο για τα ενθαρρυντικά λόγια και για την ευλογία του αλλά και τη δέσμευση και προσπάθειά του μετά το αίτημα των Σκοπιανών για την αναγνώριση του αυτοκεφάλου.

Για πρώτη φορά, ένας εκπρόσωπος του BHC συμμετέχει επίσημα σε εορτασμό της “Μακεδονικής Εκκλησίας” μετά την απόφαση της Συνόδου της βουλγαρικής εκκλησίας να απαντήσει θετικά στην πρόταση των Σκοπιανών για αναγνώριση της κανονικής κατάστασης της MCC και την αποδοχή της στην οικογένεια των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...