Μέση Ανατολή

Μουσουλμάνος κλειδοκράτορας του Παναγίου Τάφου προς Αμερικανό Αντιπρόεδρο: Δεν είστε ευπρόσδεκτος

Πριν από δύο εβδομάδες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ παρουσίασε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του, τον μουσουλμάνο που κρατάει το αρχαίο κλειδί για τον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ.

Ο ίδιος μουσουλμάνος λοιπόν μετά και την απόφαση των ΗΠΑ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ λέει σήμερα ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Pence δεν είναι ευπρόσδεκτος!

Ο θεματοφύλακας, που είναι υπεύθυνος για τα κλειδιά για την Εκκλησία του ΠανΑγίου Τάφου, αρνείται να υποδεχτεί επισήμως τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Mike Pence όταν αυτός επισκεφθεί την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ αργότερα αυτό το μήνα.

Ο Adeeb Joudeh έγραψε χθες μια επιστολή που καθιστά σαφή τη θέση του μετά την απόφαση του Donald Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
«Έχει πέσει στην αντίληψή μας ότι ο Αντιπρόεδρος Πένς προτίθεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου και μου ζητήθηκε να τον υποδεχτώ επισήμως», γράφει η επιστολή.

«Αρνούμαι κατηγορηματικά να χαιρετίσω επισήμως τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο κ. Mike Pence στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου και δεν θα είμαι φυσικά στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του. Αυτή είναι μια έκφραση της καταδίκης μου για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Πρόεδρο Donald Trump» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ο Pence, ένας ευαγγελιστής χριστιανός που ανατράφηκε αρχικά ως ρ/καθολικός, δήλωσε ότι το ταξίδι του στην περιοχή αποσκοπεί στο να θέσει τέρμα στη δίωξη των χριστιανών και όλων των θρησκευτικών μειονοτήτων.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές πώς θα γίνει δεκτός ο Pence από τους τοπικούς χριστιανούς ηγέτες, οι οποίοι έγραψαν επιστολή στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ζητώντας του να μην αλλάξει την κατάσταση της Ιερουσαλήμ την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του για το θέμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...