Εθνικά θέματα

Κομάντο ΜΥΑ/ΛΣ: "Ετσι γαζώσαμε τους Αλβανούς" - Με χειρουργική ακρίβεια βολές...

Οι Αλβανοί διακινητές πίστευαν πως θα μπορούσαν να διαφύγουν με το "σκάφος-βολίδα" που διέθετε τρεις μηχανές ισχύος 1.050 αλόγων από τους ελεύθερους σκοπευτές... Οι κομάντος της ΜΥΑ/ΛΣ για πρώτη φορά μιλούν για την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους λαθρεμπόρους. Το κατόρθωμα είναι μοναδικό, μέσα σε κλίμα έντονης καταδίωξης, πάνω από 50 κόμβους βράδυ χωρίς έντονη ορατότητα πέτυχαν μηχανή ενώ είναι σε αιώρηση!

Η Ειδική Ομάδα της ΜΥΑ δεν άφησε να πάρουν ανάσα οι έμποροι του θανάτου και δεν έκαναν πίσω ακόμη και όταν ναρκέμποροι τους πυροβολούσαν με Καλάσνικοφ ενώ χαρακτηριστικό είναι τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας που πήραν κατά την μεταφορά των κατηγορουμένων που δεν μπορούσαν καν να πάρουν ανάσα…

Αντίθετα με την ευστοχία των πυρών από τους ελεύθερους Σκοπευτές που γάζωσαν το Ταχύπλοο στις Μηχανές ακινητοποίησαν τους εμπόρους και τους συνέλαβαν ..

Υπόθεση «ναρκω-ταχύπλοου»: Προφυλακιστέοι και οι 11 κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι πέντε κατηγορούμενοι (δύο Έλληνες, δύο Αλβανοί και ένας Βούλγαρος, που φέρονται να εμπλέκονται στη μεταφορά 1,6 τόνων ακατέργαστης κάνναβης με ταχύπλοο σκάφος από την Αλβανία στην Ελλάδα. Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες (δύο Ιταλοί και τέσσερις Αλβανοί) για την ίδια υπόθεση είχαν προφυλακιστεί τις προηγούμενες ημέρες.

Απολογήθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι δύο Έλληνες, ο 65χρονος επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης που δραστηριοποιείτο στη Μύκονο και ο 43χρονος ιδιοκτήτης πάρκινγκ σκαφών στα Καλύβια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 65χρονος, μέσω ναυτιλιακών εταιρειών, είχε εξασφαλίσει στο κύκλωμα υπερσύγχρονα και ειδικά μετασκευασμένα ταχύπλοα σκάφη για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Το ένα σκάφος είναι αυτό που καταδίωξε το Λιμενικό Σώμα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στην Αλβανία έως την Τζιά, ενώ ένα δεύτερο παρόμοιων δυνατοτήτων και ιπποδύναμης σκάφος κατασχέθηκε στο πάρκινγκ σκαφών του 43χρονου.

Ο 65χρονος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι πράγματι είχε εταιρεία που ναύλωνε ταχύπλοα σκάφη σε τρίτους, αλλά δεν είχε καμία σχέση με τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες και στο παρελθόν ο 65χρονος επιχειρηματίες ήταν διαχειριστής σκαφών που είχε εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες.

Ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ένας Ιταλός, 31 ετών, ο οποίος απολογήθηκε και ήδη προφυλακίστηκε. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι βρισκόταν στην Ελλάδα για να παραλάβει σκάφος που ανήκε στον Έλληνα επιχειρηματία, προκειμένου, με την ιδιότητα του πλοηγού, να το μεταφέρει σε ναυπηγεία της Ιταλίας για επισκευές και πως δεν γνώριζε οτιδήποτε για τις ναρκωτικές ουσίες και τη μεταφορά τους.

Ο 57χρονος Ιταλός, ο οποίος επέβαινε στο ταχύπλοο, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι εκβιάστηκε από το κύκλωμα, καθώς χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό και αναγκάστηκε να αναλάβει τη μεταφορά. Ο 57χρονος είναι παλιός γνώριμος των ελληνικών Αρχών, καθώς κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεταναστών στην Εύβοια. Όταν του χορηγήθηκε άδεια από τις φυλακές δεν επέστρεψε.

Και οι 11 κατηγορούμενοι έχουν οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών

Η αποστολή της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών είναι η διενέργεια ειδικών επιχειρήσεων για την προστασία της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στους χώρους αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, οι επιχειρησιακές αποστολές και αρμοδιότητες της ΜΥΑ αφορούν :

ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

– υποθαλάσσιες έρευνες για εντοπισμό αγνοούμενων, αντικειμένων, εκρηκτικών μηχανισμών κ.λπ.
– προστασία υποθαλάσσιων αρχαιολογικών χώρων και πλουτοπαραγωγικών περιοχών του κράτους.
– υποθαλάσσιοι έλεγχοι, αυτοψίες, βιντεοσκόπηση του βυθού σε περίπτωση θαλάσσιας ρύπανσης ή παράνομης αλιείας με εκρηκτικά χημικά.
– εντοπισμός-έλεγχος ναυαγίων.
– έλεγχος υφάλων πλοίων, προβλητών, εγκαταστάσεων κ.λπ.
– παροχή συνδρομής στα σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ
– παροχή βοήθειας σε κινδυνεύοντα πρόσωπα και πλοία στη θάλασσα.
– παροχή βοήθειας σε κινδυνεύοντα πρόσωπα σε περιπτώσεις θεομηνιών ή πλημμυρών.
– παροχή βοήθειας σε πρίπτωση πτώσης αεροσκάφους στη θάλασσα.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
– διενέργεια ειδικών επιχειρήσεων υψηλού κινδύνου και μεγάλου βαθμού δυσκολίας
– λήψη προληπτικών μέτρων ασφάλειας για αποτροπή έκνομων και τρομοκρατικών ενεργειών
– αντιμετώπιση ειδικών ή οργανωμένων εγκλημάτων βίας
– λήψη μέτρων ασφάλειας υψηλών προσώπων
– επιχειρήσεις έρευνας υψηλού κινδύνου σε πλοία ή εγκαταστάσεις.

ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ-ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ – ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ
– εντοπισμός, εξουδετέρωση και καταστροφή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών σε ύφαλα πλοίων και εγκαταστάσεις θάλασσας ή ξηράς, που αποτελούν κίνδυνο για την ναυσιπλοΐα ή απειλούν ανθρώπινη ζωή.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
– παροχή συνδρομής στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, σε κρατικές Αρχές, σε Εισαγγελικές και Ανακριτικές Αρχές με τη διενέργεια υποθαλάσσιας έρευνας, αυτοψίας και πραγματογνωμοσύνης.
– συμμετοχή σε διακλαδικές ασκήσεις

ΠΑΡΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
παροχή βασικής εκπαίδευσης στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και σε άλλους φορείς.

https://www.youtube.com/watch?v=-BzL1lalSWc

https://www.youtube.com/watch?v=XbKdmcVuK0c

https://www.youtube.com/watch?v=74Kyr_LxXZA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...