Κόσμος

Η Κίνα ανοίγει στα δύο τις ΗΠΑ: Πυροδότησε μη ανασχέσιμο υπερηχητικό όπλο εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων

Ο «Κόκκινος Δράκος» βρυχάται και δείχνει τα... δόντια του απέναντι στην ολοένα και αυξανόμενη παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή του Ειρηνικού και ειδικότερα στην ασιατική θάλασσα. Η κινεζική κυβέρνηση πραγματοποίησε επιτυχή δοκιμή ενός νέο υπερηχητικού όπλου εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων μακράς εμβέλειας, επιβεβαιώνοντας την κατοχή υψηλής πολεμικής τεχνολογίας, την ίδια στιγμή που το Πεκίνο έχει προβλέψει αστρονομικά ποσά για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των στρατευμάτων του σε όλα τα επίπεδα.

Η Κίνα πραγματοποίησε δοκιμή ενός ιπτάμενου υπερηχητικού συστήματος (HGV), το οποίο δύναται να εξαπολύει βαλλιστικούς πυραύλους που δεν εντοπίζονται από τα εχθρικά ραντάρ, καθώς αξιοποιούνται τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Το Πεκίνο πραγματοποίησε από τον Νοέμβριο έως σήμερα δύο δοκιμές των πυραύλων DF-17, το οποίο μεταφέρεται με υπερσύγχρονα αεροσκάφη. Το θέμα διέρρευσε από πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης, στην οποία έχει προκληθεί εντονότατη ανησυχία, καθώς είναι η Κίνα είναι η πρώτη που κατάφερε να λειτουργήσει το συγκεκριμένο σύστημα.

Πρόκειται επί της ουσίας για τη μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων μεγάλης εμβέλειας μέσω υπερηχητικών σκαφών, καθιστώντας αδύνατη την οποιαδήποτε αντίδραση-άμυνα.

Σύμφωνα με εκτιμητές, ανάλογη μελέτη για την προηγμένη αυτή τεχνολογία διαθέτουν τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Ρωσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ