Ελληνοτουρκικά

Ερχεται για άγρια νταβατζιλίκια ο Ρ.Τ.Ερντογάν - Τι μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ για το "μενού" με Α.Τσίπρα

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο ο Τούρκος πρόεδρος δεν έρχεται καθόλου «με κομμένα φτερά» στην Αθήνα,  αλλά με «βαριά» ατζέντα μέρος της οποίας αποκαλύπτεται σήμερα από τουρκική εφημερίδα ενώ έχει ετοιμαστεί και φιέστα στην Δυτική Θράκη «οθωμανικών διαστάσεων».  

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι μετά από 65 χρόνια, οι τουρκοελληνικές σχέσεις θα είναι σε υψηλό επίπεδο για μια σειρά θεμάτων.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στην Αθήνα, μεταξύ 7-8 Δεκεμβρίου.

Πριν από την επίσκεψη, οι ελληνικές αρχές επιτάχυναν τις αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK και DHKP-C, ενώ «ετοιμάζονται» να επιστρέψουν Τούρκους στρατιωτικούς που ανήκουν στην οργάνωση FETO στην Τουρκία.

Ως γνωστόν εννέα μέλη του αριστερού τρομοκρατικού κόμματος  DHKP-C στην Ελλάδα συνελήφθησαν και εξουδετερώθηκαν, ενώ από τα ευρήματα αποκαλύφθηκε ότι ετοίμαζαν επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου.

Η επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα επέτρεψε να έρθει ξανά στην επιφάνεια και σε ημερήσια διάταξη, το ζήτημα των Τούρκων στρατιωτικών που αυτομόλησαν στην Ελλάδα

Ελληνικές διπλωματικές πηγές ενημέρωσαν τους Τούρκους ομολόγους τους ότι 6 από τους αξιωματικούς αυτούς,  οι οποίοι δήλωσαν ότι συμφώνησαν να δώσουν πληροφορίες για την οργάνωση του Γκιουλέν , θα μπορούσαν να επιστραφούν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Τουρκίας, το πιο σημαντικό είναι η «επιστροφή» όλων των μελών της οργάνωσης FETÖ που διέφυγαν στις ευρωπαϊκές χώρες μέσω της Ελλάδας χρησιμοποιώντας τα ύδατα του Αιγαίου. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, 10.680 ύποπτοι έφυγαν στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας το Αιγαίο.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που θα έρθει στην ατζέντα των επαφών του Προέδρου Ερντογάν θα είναι η πρόβλεψη του πολιτικού οικονομικού και κοινωνικοπολιτιστικού καθεστώτος της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Εκεί θα ασκηθούν μεγάλες πιέσεις στην ελληνική πλευρά για μια σειρά ζητήματα όπως τα δίγλωσσα σχολεία, η αναγνώριση της τουρκικής ένωσης Ξάνθης, η εκλογή Μουφτή και οτιδήποτε άλλο δεν μας περνάει στο ...μυαλό.!!!!

Αναφέρεται επίσης ότι η Άγκυρα θα υποβάλει πρόταση στις ελληνικές αρχές να αναλάβει την κατασκευή του τζαμιού που όλο ετοιμάζεται εδώ και 7 χρόνια στην Αθήνα, αλλά συνεχώς αναβάλλεται λόγω οικονομικής κρίσης, καταλήγει η τουρκική εφημερίδα .

Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό, σε καμία περίπτωση ο Σουλτάνος δεν πρόκειται να κάνει «έκπτωση» στις απαιτήσεις του και είναι απόλυτα σίγουρο ότι ο ίδιος….θα προκαλέσει (όπως συνηθίζει άλλωστε)  ωμά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εντός ελληνικού εδάφους .

Η ουσία είναι μια, είναι η ελληνική πλευρά προετοιμασμένη να του απαντήσει κατάλληλα ή θα κάνει  και πάλι ότι δε είδε και άκουσε τίποτα ;   

Όλα αυτά προδιαθέτουν επίσης και  σε μια "έκπληξη" την οποία ενδεχομένως μας ετοιμάζει ο Τούρκος πρόεδρος εκτός αυτών των ζητημάτων, η οποία σύμφωνα με ....ενδείξεις.... θα αφορά την ΑΟΖ, και την "συν-εκμετάλλευση" των υδρογονανθράκων στο Καστελόριζο και πέριξ αυτού. Αυτή η αίσθηση υπάρχει ...γενικώς.

https://www.youtube.com/watch?v=rdhdPnmAsWY&t=219s

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ