Εκκλησία

Ενοχλεί πολύ ο Πανάγιος Τάφος γιατί είναι ζωντανός: Νέα χολή από τους αυτοαποκαλούμενους Μυθικιστές

Λύσσαξαν οι Μυθικιστές με την επιβεβαίωση για την αυθεντικότητα του Πανάγιου Τάφου

Νέα χολή από τους αυτοαποκαλούμενους Μυθικιστές που αμφισβητούν τον Ιησού Χριστό. Σε νέα παρέμβασή τους με θέμα “Τάφος του Ιησού: Συνέχεια στη διαστρέβλωση των ιστορικών δεδομένων” προσπαθούν να διαστρεβλώσουν όσα επίσημες έρευνες απέδειξαν σχετικά με την αυθεντικότητα του τάφου.

Οι Μυθικιστές αφοπλισμένοι πλεόν από τα βασικά εργαλεία των ισχυρισμών τους μετά τις επίσημες επιβεβαιώσεις περί της αυθεντικότητας του Τάφου τα βάζουν με τα δημοσιεύματα ισχυριζόμενοι πως “εγκαθιδρύεται στο υποσυνείδητο του κοινού η ιδέα ενός μνημείου που όντως φιλοξένησε το σώμα ενός ιστορικού προσώπου του 1ου μεταχριστιανικού αιώνα, όπως ακριβώς περιγράφεται στα χριστιανικά ευαγγέλια”.

Κατόπιν προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμάζευτα υποστηρίζοντας:

“Αυτό που ουσιαστικά αποτελεί το νέο στοιχείο, είναι η επιβεβαίωση της ηλικίας του ασβέστη (μέσω της εξέτασης δειγμάτων ασβεστοκονιάματος) που καλύπτει τον τάφο και ο οποίος βρίσκεται κάτω από την μαρμάρινη πλάκα που τον καλύπτει (η τελευταία τοποθετήθηκε εκεί το έτος 1555). Τα αποτελέσματα των μετρήσεων επιβεβαίωσαν κάτι που ήταν ήδη γνωστό, ότι δηλαδή ο ασβέστης προέρχεται από τα μέσα του 4ου μεταχριστιανικού αιώνα.

Στην περσινή μας ανακοίνωση για το ίδιο θέμα (που αξίζει να διαβάσετε) είχαμε, άλλωστε, σημειώσει ότι το μνημείο κατασκευάστηκε από τη μητέρα του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, Ελένη, κατά τη διάρκεια του 4ου μεταχριστιανικού αιώνα. Τίποτα το… συγκλονιστικό, λοιπόν, για την περιβόητη αυτή ανακάλυψη, που απλώς επιβεβαιώνει ότι η τοποθεσία που θεωρείται “Τάφος του Ιησού” από τα μέσα του 4ου μεταχριστιανικού αιώνα είναι η ίδια με αυτή που πιστεύεται μέχρι και σήμερα ότι αποτέλεσε το σημείο ταφής του. Έτσι κι αλλιώς, η κυριαρχία του χριστιανισμού στο Δυτικό Κόσμο από τον 4ο αιώνα και εξής, ουδέποτε ανακόπηκε, κάτι που σημαίνει ότι η βαρύτητα ενός τέτοιας σημασίας μνημείου θα ήταν αδύνατο να λησμονηθεί κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής περιόδου, αλλά και αργότερα, για τις Ορθόδοξες εκκλησίες και την Καθολική Δύση”.

Κατόπιν μιλούν για “δαπανηρές εργασίες συντήρησης και μια έκθεση στην Ουάσινγκτον”...

“Λαμβάνοντας υπόψιν τα προηγούμενα, ποιος να είναι άραγε ο λόγος αναμόχλευσης του θέματος τον φετινό Νοέμβριο;” αναρωτιούνται και εξηγούν:
“Επικαλούμαστε και πάλι την ανακοίνωση που δημοσιεύσαμε τον Οκτώβριο του 2016. Είχαμε τότε τονίσει τα εξής με αφορμή τη δημοσιότητα που είχε πάρει το θέμα:
Οφείλουμε, λοιπόν, να διευκρινήσουμε, ότι δεν υπάρχει κανένα απτό ιστορικό και αρχαιολογικό δεδομένο το οποίο να καταδεικνύει ότι ο Ιησούς (αν υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο) μαρτύρησε και τάφηκε στο συγκεκριμένο σημείο.[…]

Τις τελευταίες ημέρες και εξαιτίας απαραίτητων εργασιών συντήρησης (δηλαδή χρηματοδότησης), κόστους 3 εκατομμυρίων ευρώ (την οποία έχει αναλάβει η ομάδα από το ΕΜΠ), μετακινήθηκε η μαρμάρινη πλάκα, αποκαλύφθηκε μία άλλη, πέτρινη (από την εποχή των σταυροφόρων), ενώ ακριβώς από κάτω υπάρχει η πέτρινη κοίτη που κατά την παράδοση τοποθετήθηκε το σώμα του νεκρού Ιησού. Καμία, λοιπόν, σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη δεν έχει συμβεί, τίποτε το καινούργιο ή συνταρακτικό που αλλάζει την ιστορία δεν ήρθε στο φως. Πρόκειται απλώς για εργασίες συντήρησης ενός τόπου, στον οποίο εντελώς αυθαίρετα τοποθετείται κατά παράδοση η ταφή ενός ομιχλώδους ιστορικά προσώπου.

Και αν στα τέλη του 2016 αφορμή στάθηκαν οι δαπανηρές εργασίες συντήρησης στον λεγόμενο “Πανάγιο Τάφο”, η εξήγηση για την περαιτέρω προβολή του θέματος, φέτος, ίσως εντοπίζεται στη διενέργεια μίας έκθεσης με τίτλο “Ο τάφος του Χριστού”, που εγκαινιάστηκε στις 15 Νοεμβρίου στην Ουάσινγκτον. Η εν λόγω έκθεση οργανώθηκε με πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής εταιρίας National Geographic Society στο ομώνυμο μουσείο της. Ο διεθνής οργανισμός συνεργάστηκε στενά με το επιτελείο του ΕΜΠ που έφερε εις πέρας, πέρσι, την αποκατάσταση του κουβουκλίου του μνημείου, ενώ οι λεπτομέρειες για την οργάνωση της έκθεσης καθορίστηκαν από την Kathryn Keane, Vice President of Exhibitions του National Geographic, μετά από συνεννοήσεις με την επιστημονική υπεύθυνη του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου.
Να υπενθυμίσουμε ότι η κα. Μοροπούλου ήταν εκείνη που προέβη πέρσι σε περίεργες και αντιεπιστημονικές δηλώσεις, κάνοντας λόγο για έναν… “ζωντανό τάφο”!”

Οι Μυθικιστές τα βάζουν και με National Geographic,υποστηρίζοντας πως “το μοναδικό έγκυρο επιστημονικό δεδομένο που προκύπτει από την ανακοίνωση, είναι ότι ο περίφημος “τάφος του Ιησού” αποτελεί δημιούργημα του 4ου μεταχριστιανικού αιώνα!”

Δηλώνουν δηλαδή και δικαιωμένοι:

“Ένα γεγονός που α) επιβεβαιώνει τις απόψεις των Μυθικιστών για τη “μηχανή παραγωγής” αντικειμένων και κτισμάτων που σχετίζονται με τον Ιησού και η οποία που ξεκίνησε να στήνεται από την εποχή των Κων/νου και Ελένης καθώς επίσης και β) ενισχύει εμμέσως -και για ευνόητους λόγους- τη Μυθικιστική άποψη για έναν μη ιστορικό Ιησού”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...