Μέση Ανατολή

ΕΚΤΑΚΤΟ - Πρωτεύουσα του Ισραήλ η Ιερουσαλήμ, μεταφέρουν την πρεσβεία οι ΗΠΑ! "Αντισημίτης ο Ερντογάν, θα συνθλιβεί" λένε ισραηλινοί - Ιράν, Τουρκία, Χαμάς κάλεσαν σε Ιντιφάντα


Του Βασίλη Καπούλα

Σε ένα τηλεφωνικό "ράλι" ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, ενημέρωσε τον Μ.Αμπάς και τον Βασιλιά της Ιορδανίας ότι μεταφέρει την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ γεγονός που σημαίνει την αναγνώριση της ως πρωτεύουσα!Το Ισραήλ βράζει με την Τουρκία και τον αντισημίτη Ερντογάν ο οποίος κάλεσε σε Τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ εναντίον ΗΠΑ-Ισραήλ. Ολόκληρο το ισραηλινό υπουργικό Συμβούλιο είμαι εξοργισμένο και με την πρώτη ευκαιρία θα συνθλίψουν τον Ερντογάν ο οποίος νωρίτερα απείλησε με διακοπή των διπλωματικών σχέσεων.

Προειδοποιεί η ΕΕ
https://twitter.com/haaretzcom/status/938080182728101888?ref_src=twsrc%5Etfw

Στο τηλεφωνικό αυτό "ράλι" ο Ν.Τραμπ μίλησε με τον Μ.Νετανιάχου, τον Μ.Αμπάς και τον Βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα για την απόφαση του σχετικά με την Ιερουσαλήμ.

Είπε ξεκάθαρα στον Μ.Αμπάς ότι μετακινεί την πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ!

Ταυτόχρονα το Ισραήλ έθεσε σε ύψιστη ετοιμότητα της Ενοπλες Δυνάμεις του ενώ χτες το βράδυ δοκίμαζε(;) το σύστημα Iron-Dome. Κωδικός "κόκκινος Συναγερμός" ήχησε στο Νότιο Ισραήλ για 5 φορές χτες βράδυ στην περιοχή Kerem Shalom .
https://twitter.com/i24NEWS_EN/status/938088094422765569?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο συναγερμός ακούστηκε τις ώρες 1:49am, 2:55am, 4:15am, 4:52am, και οι Αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μπουν στα καταφύγια λόγω "εισερχόμενων ρουκετών" που όμως δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Προφανώς πρόκειται για έλεγχο του συστήματος ενόχει των ραγδαίων εξελίξεων.

Ταυτόχρονα, ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ,  Emanuel Nahson, με γραπτή του δήλωση απάντησε στον Ρ.Τ.Ερντογάν λέγοντας ότι:
"Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν γνωρίζει ή γνωρίζει ότι η Ιερουσαλήμ είναι εδώ και 3.000 χρόνια για τους Εβραίους και 70 χρόνια για το Ισραήλ η πρωτεύουσα μας"

Ο Υπουργός Παιδείας του Ισραήλ, Naftali Bennet, απάντησε στον Σουλτάνο:

«Δυστυχώς ο Ερντογάν δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται στο Ισραήλ. Το Ισραήλ πρέπει να επιταχύνει τους στόχους του συμπεριλαμβάνοντας την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους του Ισραήλ».

Ο Υπουργός Μεταφορών και Πληροφοριών,  Yisrael Katz, είπε με τη σειρά του ότι

"Δεν λαμβάνουμε εντολές από τον πρόεδρο της Τουρκίας, το Ισραήλ είναι κυρίαρχη χώρα και η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα μας"!

Ο Μ.Αμπάς του είπε με τη σειρά του ότι δεν μπορεί να υπάρξει παλαιστινιακό κράτος χωρίς την Ανατολική Ιερουσαλήμ και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει τις επαφές για να αποτρέψει τον Τραμπ από αυτή την κίνηση!

O  Nabil Shaath,  ανώτατος Παλαιστίνιος αξιωματούχος μίλησε με σκληρά λόγια για τον Τραμπ λέγοντας ότι:

"Η μητέρα όλων των συμφωνιών πεθαίνει εδώ στα βράχια στην Ιερουσαλήμ αν αύριο αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ".
https://twitter.com/JeffSmithi24/status/938041014375165952?ref_src=twsrc%5Etfw

Η Χαμάς κάλεσε ήδη για εξέγερση ενάντια σε μια τέτοια "συνωμοσία".

O επικεφαλής της Hamas, Ismail Haniyeh, συγκάλεσε επειγόντως συνάντηση με όλες τις παλαιστινιακές οργανώσεις στη Γάζα για να συζητηθεί το θέμα της Ιερουσαλήμ!

Ακόμη και στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σανά, ο ηγέτης των Χούθι κάλεσε για "Παλαιστινιακή αντίσταση" εναντίον της απόφασης του Τραμπ για την Ιερουσαλήμ.

"Θα ανταποκριθούμε στα αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού" είπε με νόημα. 

Και όταν λέμε για Χούθι, μιλάμε για Ιράν...

Ο Ιρανός πρόεδρος, Hassan Rouhani, κάλεσε με τη σειρά του όλους τους Μουσουλμάνους να διαλύσουν το σχέδιο ορισμένων χωρών για στενές επαφές και δεσμούς με το Ισραήλ.

Δεν κατονόμασε τις χώρες αλλά έδειξε τη Σ.Αραβία...

"Κάποιες ισλαμικές περιφερειακές χώρες έχουν χωρίς ντροπή αποκαλύψει πόσο κοντά είναι στο Σιωνιστικό καθεστώς" είπε ο Ρουχανί.

"Είμαι σίγουρος ότι οι Μουσουλμάνοι δεν θα επιτρέψουν να ευδοκιμήσει αυτό το σατανικό σχέδιο" πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...