Ένοπλες Συρράξεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - Διάγγελμα του πρωθυπουργού του Ισραήλ - Αντίστροφη μέτρηση για σύγκρουση - Τι είπε για τον Στρατηγό-Θρύλο του Ιράν


Του Βασίλη Καπούλα

"Επιτρέψτε μου να σας επαναλάβω την πολιτική του Ισραήλ: Δεν θα επιτρέψουμε σε ένα καθεστώς που έχει δεσμευτεί για την καταστροφή του Ισραήλ να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

"Δεν θα επιτρέψουμε στο καθεστώς αυτό να εγκατασταθεί στρατιωτικά  στη Συρία όπως προσπαθεί να κάνει για τον σκοπό που έχει, την εξαφάνιση του κράτους μας".

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μ.Νετανιάχου, έδωσε στη δημοσιότητα διάγγελμα το οποίο αφορά την πολιτική του Ισραήλ απέναντι στο Ιράν.

Το βίντεο γυρίστηκε την Πέμπτη (άρα η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και προφανώς ακολουθούν και άλλες) και δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις τώρα, μετά την επιδρομή του Ισραήλ σε ιρανική βάση στη Συρία ενώ ολόκληρο το διάγγελμα του πρωθυπουργού του Ισραήλ θα μεταδοθεί αύριο.

Γίνεται κατανοητό από τον τρόπο και το ύφος του Μ.Νετανιάχου, πως η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.

Ολα δείχνουν ότι το Ισραήλ θα εντατικοποιήσει τις επιθέσεις του στη Συρία εναντίον ιρανικών και δυνάμεων της Χεζμπολάχ και πιθανότατα και αλλού (Λίβανος). Δύο περιστατικά έλαβαν πρόσφατα χώρα.

Το πρώτο είναι, η επίθεση του Ισραήλ που πρώτο στην Ελλάδα μετέδωσε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ το πρωί στην πόλη Al-Kiswa, 13 χλμ νότια της Δαμασκού και 50 χλμ από το Γκολάν. Ο στόχος ήταν ιρανική βάση. Τη στιγμή της επίθεσης βρίσκοταν στη βάση σιίτες στρατιωτικοί Διοικητές που συνδέονται με το Ιράν.

Ταυτόχρονα το Ισραήλ έπληξε και θέσεις της Χεζμπολάχ κοντά στην 91η Ταξιαρχία στην ίδια περιοχή.

Λίγο αργότερα ο συριακός Στρατός εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση στο Beit Jinn κατά των τζιχαντιστών μόλις 4 χλμ από τις δυνάμεις του Ισραήλ κοντά στα υψώματα του Γκολάν με εμπλεκόμενες δυνάμεις την 42η Ταξιαρχία, την 7η Μεραρχία και την Liwaa Suqour.

Στην ίδια περιοχή, την Παρασκευή υπήρξε κατάρριψη συριακού ελικοπτέρου με τη Συρία να δείχνει για τον οπλισμό των τζιχαντιστών το Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου είπε νωρίτερα αυτή τη βδομάδα ότι το Ιράν κατασκευάζει στρατιωτικές βάσεις ενώ ο αρχηγός των Ιρανών Φρουρών, Qassem Soleimani, έχει φωτογραφηθεί στη Συρία.

Οντως στα βίντεο παρακάτω ο Ιρανός Στρατηγός Qassem Soleimani καθοδηγούσε τις σιιτικές δυνάμεις σε Κιρκούκ, Deir ezZor, Bukamal στην πρώτη γραμμή του πολέμου μαζί με τις δυνάμεις Fatimiyoun Liwaal Baqir. Δέχεται μάλιστα και πυρά.

Μπορούμε να πούμε πως ήταν αυτός που χάλασε τα σχέδια του Ισραήλ στην περιοχή...
https://twitter.com/Zoha4ever1/status/936296765585809408?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/GhorbaniSadegh/status/933351621748248577?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Zoha4ever1/status/936300511480963072?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/a_aradni/status/921405273012662272?ref_src=twsrc%5Etfw

https://www.youtube.com/watch?time_continue=64&v=WaVNfw1p50k"Ολες οι περιφερειακές δυνάμεις γνωρίζουν ότι εμείς ήμαστε η ισχυρότερη χώρα στην περιοχή. Το Ισραήλ είναι περιφερειακή δύναμη".

"Το Ιράν έχει στρατηγική, δημιουργεί παντού πολέμους δια αντιπροσώπων. Δεν υπάρχουν φανερές δυνάμεις του Ιράν στο Λίβανο, αλλά για το λόγο αυτό υπάρχει η Χεζμπολάχ".

"Στην Υεμένη, δεν υπάρχουν αλλά έχουν δημιουργήσει τους Χούθι".

"Το ίδιο κάνουν και στη Συρία. Δημιουργούν πολιτοφυλακές".

Και ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Avigdor Lieberman, είπε ότι υπάρχουν ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία.

Πριν και μετά την επίθεση

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...