Μέση Ανατολή

Διάγγελμα από τον ηγέτη της Χεζμπολάχ - Κήρυξε την έναρξη του πολέμου κατά του Ισραήλ - Ειδική αναφορά στους Χριστιανούς!


Του Βασίλη Καπούλα

"Εμείς στην Χεζμπολάχ και στην Ισλαμική Αντίσταση στο Λίβανο θα εκπληρώσουμε όλες τις ευθύνες μας στο ακέραιο για την αντιμετώπιση του Ισραήλ. Καλώ όλες τις οργανώσεις αντίστασης να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές και να καταστρώσουν μια στρατηγική ενωμένοι για την αντιμετώπιση του Ισραήλ. Ενα αποφασιστικό, συνεκτικό, επιχειρησιακό, ένα πλάνο που θα φέρει τη νίκη στα πεδία των μαχών. Οι ρόλοι θα μοιραστούν και κάθε οργάνωση θα αλληλοσυμπληρώνει την άλλη σε αυτή τη μεγάλη αναμέτρηση".

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χ.Nasrallah, σε μια πύρινη ομιλία, την πιο "καυτή" εδώ και πάρα πολύ καιρό, κάλεσε για την ένωση όλων των οργανώσεων, των ομάδων που πιστεύουν στην ένοπλη Αντίσταση, τους κάλεσε να βάλουν τις διαφορές στην άκρη και να σχεδιάσουν την επόμενη κίνηση με τα όπλα πλέον να έχουν στραφεί προς το Ισραήλ. Εκανε ειδική αναφορά στους Χριστιανούς και στα αποκλειστικά δικαιώματα τους μαζί με τους Μουσουλμάνους.

Οι μέρες μέχρι την Παρασκευή που έρχεται είναι πάρα πολύ κρίσιμες.

Τι είπε ο Χ.Νασράλα στο πολεμικό του διάγγελμα με μια λαοθάλασσα να έχει ξεχυθεί στους δρόμους του Λιβάνου. Την ίδια στιγμή ο ηγέτης των υποστηριζόμενων από τους Ιρανούς Φρουρούς, Asaib Ahl al-Haq Qais, επισκέφτηκε το Νότιο Λίβανο και επιθεώρησε τα σύνορα με το Ισραήλ ενώ και η Χαμάς "έβγαλε" τα όπλα.

"Θάνατος στο Ισραήλ"!

"Ο στόχος μας είναι και θα παραμείνει η Ιερουσαλήμ. Η αιώνια πρωτεύουσα μας".

"Χτες ο Μ.Νετανιάχου απείλησε το Λίβανο, την Αντίσταση μας στη Λίβανο, και τους πολίτες μας από το Παρίσι ως αντιπερισπασμό για να γίνει η Χεζμπολάχ, οι ρουκέτες και τα όπλα τη το κύριο ζήτημα. Δεν θα του απαντήσω σήμερα".

"Σήμερα κηρύσσω την έναρξη στο όνομα όχι μόνο της Χεζμπολάχ αλλά όλου του "Άξονα Αντίστασης" στον Παλαιστινιακό λαό: O Άξονας μας τελειώνει τώρα τους περιφερειακούς αγώνες απέναντι σε Ισραήλ-ΗΠΑ. Εχουμε νικήσει τα σχέδια τους για την περιοχή".

"Πλέον ο "Αξονας" και η Χεζμπολάχ θα θέσει προτεραιότητα, την πρώτη και κύρια προτεραιότητα, και θα αφιερώσει όλο το χρόνο στην Ιερουσαλήμ, στον Παλαιστινιακό λαό και σε όλες τις οργανώσεις Παλαιστινιακής Αντίστασης. Θα σταθούμε στον πλευρό σας με κάθε τρόπο".

"Θέλανε αυτή η απόφαση να είναι η αρχή του τέλους της Ιερουσαλήμ, και του Παλαιστινιακού ζητήματος. Ελάτε μαζί μας να κάνουμε αυτή την ηλίθια αμερικανική κίνηση, την αρχή του τέλους του Ισραήλ μια για πάντα".

"Λαέ της Παλαιστίνης, να πιστεύετε στον Θεό, ο Θεός θα μας δώσει τη νίκη. Να έχετε εμπιστοσύνη στο "Κίνημα Αντίστασης" και στον "Αξονα Αντίστασης" που έχει νικήσει σε κάθε πεδίο της μάχης'.

"Η πιο σημαντική απάντηση στην επιθετικότητα του Τραμπ είναι η κήρυξη μιας Τρίτης Ιντιφάντας που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα παλαιστινιακή εδάφη που είναι υπό κατοχή".

"Αυτή η αμερικανική απόφαση δεν ήταν απομονωμένη αλλά είχε και περιεχόμενο. Μιλάμε για ένα σχέδιο Αμερικανο-σιωνιστικό που το βοηθούν και κάποιες Αραβικές χώρες για να καταστραφούν οι κοινωνίες μας και οι στρατοί μας".

"Η Παλαιστινιακή στάση είναι το κλειδί στην ιστορική φάση που ακολουθεί: Και εμείς όλοι θα σας υποστηρίξουμε"!

"Η απόφαση του Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, είναι η αρχή του τέλους για το Ισραήλ, με τη θέληση του Θεού.

"Εμείς ανανεώνουμε τον όρκο μας στον Λίβανο να παραμείνουμε στο πλευρό της Παλαιστίνης και του λαού της, και μαζί με την Ιερουσαλήμ και τον λαό της και μαζί με τα ισλαμικά και χριστιανικά ιερά μέρη χωρίς να υπολογίζουμε το τίμημα που θα πληρώσουμε σε θυσίες'.

"Εσείς Παλαιστίνιοι, είστε η βάση της οποιαδήποτε στάσης. Αν παραμείνετε σταθεροί, τότε όλος ο κόσμος θα σας υποστηρίξει. Αν τα παρατήσετε , τότε όλοι θα λένε σε αυτούς που μάχονται, "Θέλετε να είστε πιο Παλαιστίνιοι από τους Παλαιστίνιους";

"Aν οι Παλαιστινιακές οργανώσεις, PA, PLO, οι Παλαιστίνιοι σε εσωτερικό και εξωτερικό απορρίψουν αυτή την απόφαση που έχει καθοδηγηθεί από κάποια Αραβικά κράτη, να επιμείνετε στην Ιερουσαλήμ ως την αιώνια πρωτεύουσα, τότε ο Τραμπ δεν μπορεί να σας πάρει τους ιερούς τόπους και την Ιερουσαλήμ

"Πράγματι, ο πρώτος βαθμός ευθύνης πέφτει στους Παλαιστινίους επειδή είναι στην πρώτη γραμμή του μετώπου και η αντοχή τους είναι ο θεμέλιος λίθος, επειδή η ανθεκτικότητα τους και η Ιντιφάντα είναι ο πιο αποφασιστικός παράγοντας.

"Ολος η Αραβική κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το επικίνδυνο αμερικανικό σχέδιο, όχι μόνο οι Παλαιστίνιοι μόνοι τους. Είναι η συλλογική μας ευθύνη.

"Ο σκοπός του σχεδίου είναι η εξουδετέρωση του αγώνα των Παλαιστινίων, μαζί με όλους τους συνακόλουθους κινδύνους στην Παλαιστίνη. Το λαό της και τους πρόσφυγες.

"Οι Αμερικανοί θα πουν στις αραβικές κυβερνήσεις και στους Παλαιστινίους να ξεχάσουν την Ιερουσαλήμ και να την αφήσουν εκτός διαπραγματεύσεων και να αποδεχτούν ένα συμβιβασμό, το αμερικανο-ισραηλινό σχέδιο που το υποστηρίζουν και κάποιες αραβικές χώρες.

"Μέχρι τη μέρα που οι άνθρωποι θα ξεχάσουν την Παλαιστίνη και οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν μια λύση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους και θα συμπλέει με τα συμφέροντα των Σιωνιστών. Αυτό βλέπουμε σήμερα, σε αυτό είμαστε μάρτυρες.

"Συνηθίσαμε να σας λέμε από το 2011 και σήμερα σας το υπενθυμίζουμε: Οι ΗΠΑ που υποστηρίζουν τις τζιχαντιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, κυρίως το ISIS, θέλουν να καταστρέψουν τις κοινωνίες μας με στόχο την διάλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος".

"Καλώ τους Παλαιστινίους να απορρίψουν τους  Αραβες μουσουλμάνους που θέλουν ομαλοποίηση των σχεδίων με το Ισραήλ. Ζητώ από τους Παλαιστινίους να πετάξουν τα παπούτσια και τις πέτρες τους στις αραβικές αντιπροσωπείες που επισκέπτονται τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη για την ομαλοποίηση των σχεδίων με το Ισραήλ.

"Υπενθυμίζω στους Παλαιστινίους ότι ζείτε κάτω από ισραηλινή κατοχή, κουβαλάτε την μεγαλύτερη ευθύνη καθώς είστε η πρώτη γραμμή άμυνας του AlQuds. Να απορρίψετε μια πρωτεύουσα στο Abu Dis. Να μην εμπιστεύεστε την Αμερική".

"Πρέπει να χειροκροτήσουμε δύο συγκεκριμένους λαούς που βγήκαν στους δρόμους κάτω από σφαίρες, τον παλαιστινιακό και τον λαό της Υεμένης.

"Ο λαός της Υεμένης βγήκε στους δρόμους της Sanaa ενώ τους βομβάρδιζαν ημέρα και νύχτα από τις Αεροπορίες που ανήκουν στην σαουδαραβικό-αμερικανικό συνασπισμό εναντίον της χώρας και του λαού της".

"Ενα από τα οφέλη της αμερικανικής απόφασης είναι ότι οι υποκριτές ξεχωρίζουν, όχι μόνο στο Μπαχρέιν αλλά και σε όλο τον Αραβικό και Ισλαμικό κόσμο.

"Οταν πολεμήσαμε το Ισραήλ το 2006, κάθε διαμαρτυρία σε υποστήριξη μας γύρω από τον κόσμο, ήταν σημαντική ένεση στο ηθικό μας και στην αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε να πολεμάμε".

"Σήμερα ο Παλαιστινιακός λαός που είναι στη πρώτη γραμμή της μάχης, χρειάζεται αυτή τη δημόσια υποστήριξη. Αυτές οι δημόσιες διαμαρτυρίες συνιστούν ένα προστατευτικό περιβάλλον κάθε κίνησης ένοπλης αντίστασης που θα κλιμακωθεί εναντίον αυτής της επιθετικότητας".

'Αυτές οι δημόσιες διαμαρτυρίες συνιστούν μια μεγάλη ηθική υποστήριξη για αυτούς που θα εμπλακούν στην "Αντίσταση" και στην "Ιντιφάντα" και σε αυτούς που πολεμούν στο πεδίο της μάχης.

"Η Αμερική έλαβε αυτή την απόφαση βασιζόμενη στην υπόθεση ότι είστε κουρασμένοι και έχετε σταματήσει να ενδιαφέρεστε για την Παλαιστίνη".

"Πρέπει να εκτιμούμε την ιστορική στάση όλων των ισλαμικών θρησκευτικών εξουσιών, από το Najaf, στο Holy Qom, μέχρι την συνεχή στάση του sayyed Khamenei, Ο θεός να του δίνει αιώνια ζωή; μέχρι τον σείχη του al-Azhar; και σε όλες τις χριστιανικές θρησκευτικές εξουσίες, ειδικά στην Ανατολή.

" Ο Τραμπ και η αμερικανική κυβέρνηση βρέθηκε μόνη και απομονωμένη, μόνη με το Ισραήλ. Τα αραβικά και ισλαμικά κράτη πρέπει να χτίσουν πάνω σε αυτό και να δουλέψουν να υποστηρίξουν την εναντίωση τους απέναντι σε αυτά τα κράτη".

"Ο Παλαιστινιακός λαός υπερασπίζεται τώρα με τα σώματα τους, τους ιερούς τόπους όλων των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών στο κόσμο".

"Το όνειρο θα εκπληρωθεί πολύ σύντομα, Θεού θέλοντος"

"Ανανεώνουμε την στάση και την αποφασιστικότητα μας μέχρι την νίκη ή τη θυσία, μέχρι ολόκληρος ο κόσμος να ακούσει τι λέμε σε αυτή εδώ τη πλατεία. Δεν θα σας εγκαταλείψουμε".

"Ευχαριστώ όσους διαμαρτύρονται. Είστε πάλι έξω αντιμετωπίζοντας την αμερικανο-σιωνιστική απόφαση εναντίον της Ιερουσαλήμ, υπερασπίζετε τους ιερούς χριστιανικούς και μουσουλμανικούς τόπους".

https://twitter.com/Ozkok_/status/939417186556432384?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/RT_com/status/939237925484503040?ref_src=twsrc%5Etfw

Το ιστορικό διάγγελμα

https://www.youtube.com/watch?v=0n7H70HjZXohttps://www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=2eQBc_QPAxM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...