Πατριαρχεία

Αποκάλυψη σοκ: Η τουρκική ΜΙΤ σχεδιάζει την δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με εντολή Ερντογάν

Η Τουρκία έχει βάλει στο στόχαστρο της τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και σύμφωνα με πληροφορίες απεργάζεται σχέδιο δολοφονίας του αφού πρώτα επιχειρήσει να τον συνδέσει με τον διωκόμενο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν. Πληροφορίες αναφέρουν πώς ο κ.κ. Βαρθολομαίος έχει προειδοποιηθεί από δύο χώρες, η μια εξ αυτών είναι οι ΗΠΑ, πώς η τουρκική ΜΙΤ με εντολή του Ρ.Τ. Ερντογάν και βεβαίως άκρα μυστικότητα σχεδιάζει να τον βγάλει από την μέση. 

Στο παρελθόν ο Ταγίπ Ερντογάν έδειξε πώς έχει διαύλους επικοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά τελευταία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν διαρραγεί χωρίς κανείς να γνωρίζει τους ακριβείς λόγους. Σίγουρα πάντως το Οικουμενικό Πατριαρχείο στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του Τούρκου προέδρου για τον διωγμό των εναπομείναντων Χριστιανών στην Τουρκία και την διαφύλαξη των στοιχείων της Ορθοδοξίας στη χώρα.

Στο σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη αναφέρεται με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του σήμερα το περιοδικό «Επίκαιρα», αναφέροντας πώς ο κ. Βαρθολομαίος έχει στοχοποιηθεί από το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας και των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (MİT). Το περιοδικό μάλιστα κάνει την αποκάλυψη πώς η ΜΙΤ επιχειρεί να συνδέσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί ως τον εγκέφαλο κάθε προσπάθειας ανατροπής του από τον Δεκέμβριο του 2013 και μετά.

Αυτό όμως που πραγματικά συγκλονίζει είναι η αποκάλυψη ότι δύο χώρες προειδοποίησαν τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας για πιθανή απόπειρα δολοφονίας του. Συγκεκριμένα ο κ. Βαρθολομαίος φέρεται να έχει ειδοποιηθεί από άνδρες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και επισήμως πρόσφατα δια της διπλωματικής οδού ότι οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την όποια σχέση του με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το Φανάρι έχει λάβει παρόμοια μηνύματα και από άλλη χώρα που επίσης έχει μπει στο στόχαστρο του Τούρκου Προέδρου. Η τουρκική ΜΙΤ παρακολουθεί συστηματικά κάθε κίνηση όχι μόνον του Πατριάρχη αλλά όλου του Πατριαρχείου και των ανθρώπων του σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην Αμερική.

Αμερικανικές πηγές που επικαλείται το περιοδικό έλεγαν ότι «αν κριθεί από τους ανθρώπους του τουρκικού καθεστώτος και τους ανθρώπους του Ερντογάν απαραίτητο ακόμα και να απειληθεί η ζωή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, θα απειληθεί! Δεν τον σταματάει τίποτα όσο νιώθει ισχυρός και δυνατός εντός της χώρας του».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ