Αρχείο

Αποκάλυψη βόμβα: Το υποβρύχιο της Αργεντινής καταδιώχθηκε από ελικόπτερα του Βασιλικού Ναυτικού έξω από τα Φόκλαντς πριν χάσει κάθε επικοινωνία - Το βύθισαν οι Άγγλοι;



Νέα διάσταση στην εξαφάνιση του υποβρυχίου της Αργεντινής «ARA San Juan», που λέγεται ότι εξερράγη μετά από εισροή υδάτων στις μπαταρίες του, δίνουν μαρτυρίες συγγενών των μελών του πληρώματος του ότι έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους, πώς το υποβρύχιο καταδιώχθηκε από ελικόπτερο της Μεγάλης Βρετανίας και σκάφη της Χιλής ενώ κινούνταν ανοιχτά των νησιών Φόκλαντς.

Για το ιδιοκτησιακό καθεστώτος των Φόκλαντς έγινε πόλεμος μεταξύ Αργεντινής και Μεγάλης Βρετανίας το 1982 με την πρώτη να μην παραδέχεται ποτέ παρ' ότι έχασε τον πόλεμο ότι παραιτείται της διεκδίκησης τους. Έκτοτε, πολλές φορές έχουν υπάρχει επεισόδια στην περιοχή μεταξύ των δύο πλευρών.

Η αδελφή ενός εκ των 44 ανδρών-μελών του πληρώματος που ονομάζεται Jesica Medina από τους 44 άνδρες που έλειπαν ισχυρίστηκε ότι είχε λάβει ένα «παράξενο» μήνυμα από τον αδελφό της πριν από την τελευταία γνωστή επικοινωνία του υποβρυχίου με την βάση του.

Στο μήνυμα λέγεται ότι του είπε πως το υποβρύχιο «ARA San Juan» ταξίδεψε κοντά στις νήσους Φόκλαντς και εκεί ελικόπτερο του Βασιλικού Ναυτικού προσπαθούσε να τα εντοπίσει. «Τη Δευτέρα μας έψαχνε ένα αγγλικό ελικόπτερο και Χιλιανοί. Έχουν συμβεί πολλά. Θα τα πούμε σπίτι», φέρεται να της έγραψε.

Ο Jesica Medina δήλωσε στην εφημερίδα La Gaceta της Αργεντινής ότι πολλές άλλες οικογένειες άλλων μελών του πληρώματος που έλειπαν έλαβαν επίσης αναφορές από τους αγαπημένους τους ότι είχαν ξεφύγει από ένα βρετανικό ελικόπτερο τη στιγμή της εξαφάνισης τους.

«Ήταν ένα παράξενο μήνυμα στο οποίο μας είπε ένα βρετανικό ελικόπτερο και ένα χιλιανό πλοίο τα κυνηγούσε», είπε. Ωστόσο το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς ότι ελικόπτερο του Βασιλικού ναυτικού κυνηγούσε το μοιραίο υποβρύχιο της Αργεντινής όταν αυτό έπλεε στον Ατλαντικό.

Η αλήθεια είναι πώς από τη στιγμή που το υποβρύχιο με τα 44 μέλη του πληρώματος του εξαφανίστηκε πολλές θεωρίες έχουν αναπτυχθεί, όπως και εκτιμήσεις για το τί μπορεί να συνέβη, αλλά καμία δεν έχει αποδειχθεί και βεβαίως κανείς δεν θα μάθει τι ακριβώς έγινε. Το μυστικό έχει παρασυρθεί στα βάθη του Ωκεανού μαζί με τις λαμαρίνες και τις σορούς των άτυχων ναυτικών της Αργεντινής.


Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ