Ο Ισραηλινοί ετοιμάζουν blitzkrieg με σύμμαχο την Σ.Αραβία -«Το 2006 ήταν πικ-νικ, τώρα θα επιστρέψουμε τον Λίβανο στην λίθινη εποχή»

Δημοσίευση: 14 Δεκεμβρίου 2017, 9:27 μμ | Ανανέωση: Δεκέμβριος 15, 2017 στις 10:59 πμ

Άκρως σημαντικές εξελίξεις έχουμε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής στην οποία  φαίνεται να κινούνται τα πιόνια πριν από την τελική μάχη μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν σε λιβανέζικο έδαφος , σε έναν τρομερό  πόλεμο που δεν θα έχει ξαναδεί ποτέ η ματωμένη αυτή περιοχή του πλανήτη .   

Περιγράφοντας τη Σαουδική Αραβία ως επικεφαλής του αραβικού κόσμου, ο Ισραηλινός υπουργός πληροφοριών Yisrael Katz στην ουσία προειδοποιεί το βασίλειο για την επικείμενη εισβολή της χώρας του στο Λίβανο , ενώ ζητά το Ριάντ να  είναι ο «διαμεσολαβητής»  της ειρηνευτικής διαδικασίας Ισραήλ-Παλαιστίνης, και καλεί τον Πρίγκιπα Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν στο Ισραήλ.

Ερωτηθείς  εάν το Ισραήλ θεωρεί την επίσκεψη Ιρανού  ηγέτη στο νότιο τμήμα του Λιβάνου ως  προσπάθεια της Τεχεράνης να στείλει μήνυμα στο Ισραήλ, ο Κάτζ είπε ότι «το Ιράν δεν χρειάζεται να στείλει μήνυμα, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ γνωρίζει ακριβώς τι κάνουν οι Ιρανοί στην περιοχή».

Όταν ο δημοσιογράφος  τον ρώτησε αν το Ισραήλ θα βομβάρδιζε με πυραύλους τον Λίβανο, ο Katz απάντησε: «Ναι, θα ενεργήσουμε στρατιωτικά και θα τους αποτρέψουμε, όπως συμβαίνει στην Συρία».

«Όσο ακριβέστεροι και ισχυροί είναι  οι πύραυλοι της Χεζμπολάχ, τόσο  ισχυρότερη και ευρύτερη θα είναι η επίθεση του Ισραήλ και  αυτή τη φορά ολόκληρος  ο Λίβανος θα αποτελέσει στόχο», κατέληξε ο ίδιος.


Αναφερόμενος στον δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου, όταν  το Ισραήλ πολέμησε κατά της Χεζμπολάχ το 2006, ο Katz πρόσθεσε ότι : «Αυτό που συνέβη το  2006 θα είναι ένα πικνίκ σε σύγκριση με αυτό που μπορούμε να κάνουμε ..

«Θυμάμαι ότι ένας υπουργός της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι θα στείλει τη Χεζμπολάχ πίσω στις σπηλιές της στο νότιο Λίβανο .

Σας λέω όμως ότι θα επιστρέψουμε τον Λίβανο στην λίθινη εποχή . Ταυτόχρονα, δηλώνουμε δεν θέλουμε πόλεμο και δεν έχουμε κανένα συμφέρον να καταστρέψουμε τον Λίβανο, αλλά δεν θα δεχθούμε μια επίθεση από το έδαφος της χώρας αυτής κατά του Ισραήλ .

Για παράδειγμα, πρόσφατα πρότεινα στον Πρωθυπουργό [Μπενιαμίν] Νετανιάχου να ενεργήσουμε στρατιωτικά και να εφαρμόσουμε οικονομικά μέτρα  [ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών] σύμφωνα με το 1701 ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα μετά τον δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου το 2006, και το οποίο μας επιτρέπει να επιβάλλουμε κυρώσεις στη Χεζμπολάχ και στο Ιράν με τη συναίνεση της Κίνας και της Ρωσίας , αλλά και να παρεμβαίνουμε στρατιωτικά αν υπάρχει ανάγκη. «

Ο  Katz συνέχισε: «Ο πρωθυπουργός μίλησε γι ‘αυτό με τον Γάλλο Πρόεδρο [Εμμανέλ  Μακρόν και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι μια απόφαση που ελήφθη με σαφήνεια και αντί να υιοθετήσουμε νέα ψηφίσματα θα το επικαλεστούμε για να στερήσουμε την δυνατότητα της  Χεζμπολάχ να κατέχει εξελιγμένα όπλα.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος θεωρεί τη Χεζμπολάχ ως τρομοκρατική οργάνωση όπως και η Σαουδική Αραβία [όπως και η Αίγυπτος και η Ιορδανία, και ολόκληρος ο κόσμος.] Και κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Σαάτ Χάριρι και την παραίτησή του διότι με την  πράξη αυτή ο Χαρίρι , έβγαλε το χαλί από τη Χεζμπολάχ και το Ιράν», δήλωσε ο Κάτζ.

Ο Ισραηλινός υπουργός επιβεβαίωσε στην εφημερίδα  Haaretz ότι έδωσε  την πρόσκληση στον Σαουδάραβα πρίγκηπα σε συνέντευξη στην σαουδαραβική ηλεκτρονική εφημερίδα Elaph.

Υπενθυμίζουμε ότι η  Σαουδική Αραβία δεν έχει επίσημους διπλωματικούς δεσμούς με το Ισραήλ.

 Ο Κάτζ δήλωσε ότι το Ισραήλ γνωρίζει ότι το Ιράν κατασκευάζει όπλα στο Λίβανο.

«Έχουμε πληροφορίες ότι το Ιράν κατασκευάζει προηγμένες εγκαταστάσεις πυραύλων στο Λίβανο και θέλω να τονίσω ότι έχουμε σχεδιάσει μια νέα κόκκινη γραμμή και δεν θα τους επιτρέψουμε να το κάνουν… με κάθε κόστος», δηλώνει ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή ο βασιλιάς Σάλμαν της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να αναγνωρίσουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα τους.

Ο ίδιος καταδίκασε την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ  και ζήτησε μια «πολιτική λύση», καθώς και  επιστροφή των νόμιμων παλαιστινιακών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος δημιουργίας  μιας ανεξάρτητης χώρας με  πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο βασιλιάς Σάλμαν διόρισε τον γιο του, τον 32χρονο Mohammad bin Salman, επίσης γνωστό με τα αρχικά  MBS, ως κληρονόμο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας  τον Ιούνιο.

Πολλοί αναμένουν ότι στο κοντινό μέλλον  ο βασιλιάς Σάλμαν, που είναι ηλικιωμένος και άρρωστος, θα παραιτηθεί σύντομα και θα παραδώσει το σκήπτρο στον υιό του .

Η σταθερή αντι-ιρανική θέση του πρίγκιπα τον κάνει σημαντικό συνεργάτη των  ΗΠΑ και του Ισραήλ. Αρκετοί αραβικοί ιστότοποι έχουν αναφέρει τα τελευταία χρόνια ότι ο bin Salman έχει συναντηθεί με αρκετούς κορυφαίους Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες , μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Eilat το 2015, στο  περιθώριο της αραβικής συνόδου κορυφής στην Ιορδανία τον Μάρτιο, και από τότε πραγματοποιήθηκαν  τακτικές συναντήσεις μεταξύ Σαουδάραβων και Ισραηλινών αξιωματικών μαζί με αξιωματούχους από την  Ιορδανία,  Σαουδική Αραβία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον περασμένο μήνα, η  σαουδαραβική εφημερίδα Elaph δημοσίευσε μια  συνέντευξη με τον ισραηλινό ΑΓΕΕΔ στρατηγό  Gadi Eisenkot για πρώτη φορά προκαλώντας έκπληξη σε πολλούς .

Στη συνέντευξη του, ο Eisenkot αποκάλεσε το Ιράν «πραγματική και μεγαλύτερη απειλή για την περιοχή». Είπε επίσης ότι το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία συμφωνούν πλήρως σχετικά με τις προθέσεις του Ιράν και σημείωσαν ότι οι δύο χώρες δεν έχουν πολεμήσει  ποτέ μεταξύ τους.

Πρώην Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής όμως της CIA είχε δηλώσει τον Νοέμβριο  ότι το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία δεν είναι σε θέση να νικήσουν το Ιράν και ως εκ τούτου προσπαθούν ήδη να «σύρουν» τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πόλεμο κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο Φίλιπς Γιράλντι έκανε τις παρατηρήσεις του σε ένα άρθρο που τιτλοφορείται « Σαουδική Αραβία και  Ισραήλ».

«Και η Σαουδική Αραβία αλλά και το Ισραήλ γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να νικήσουν το Ιράν», γράφει ο ίδιος , «χωρίς την ενεργό συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Αυτό θα απαιτούσε τη διαμόρφωση αρχικά μιας ρητορικής  απειλής , ενώ στην συνέχεια θα ξεκινήσει μια σειρά δευτερευουσών στρατιωτικών ενεργειών που θα φαίνονται αμυντικές  για να προσελκύσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στην περιοχή», πρόσθεσε ο Αμερικανός αναλυτής.

Από ότι λοιπόν φαίνεται για αυτό το Ισραήλ , οι ΗΠΑ, η Ιορδανία και ..η Σ.Αραβία ετοιμάζονται να επιτεθούν κατά του Ιράν προκαλώντας την αντίδραση Μόσχας και Πεκίνου ( αυτό επιδιώκουν)  έχοντας τεράστια συμφέροντα και προκαλώντας «πάταγο». 

 • κομητης

  • Γιώργος fs.

   Άξιος!!!,

  • Εὐάγγελος Χ.Ο.

   Ὑπέροχο!

   ,,,ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΕΞΕΙΣ ΕΠΤΑΛΟΦΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,,,

 • Αντύπα

  οι γκοίμ θα πληρώσουν!

 • Αντύπα

  Μετοχές τής εφημερίδος «Αυγή» διαθέτει η Μαρέβα μαλ…..νε μου
  http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2017/12/blog-post_92.html

 • Εὐάγγελος Χ.Ο.

  Χαῖρε Θεοτόκε Πάνσεμνε.
  Χαῖρε πηγὴ τὴν ζωήν, τοῖς πιστοῖς ἡ πηγάζουσα.
  Χαῖρε πάντων Δέσποινα, καὶ Κυρία τῆς κτίσεως, εὐλογημένη,
  Χαῖρε Πανάμωμε, δεδοξασμένη, χαῖρε Πανάχραντε.
  Χαῖρε παλάτιον. Χαῖρε θεῖον σκήνωμα.
  Χαῖρε Ἁγνή.
  Χαῖρε Μητροπάρθενε.
  Χαῖρε Θεόνυμφε.

  †…Ὑπεραγία Θεοτόκε σῶσον ἡμᾶς.

  ….«Καὶ ὅταν θάρθει, τί χαρὰ στὴ γῆ, στὴν οἰκουµένη
  ἡ Πόλη κι ἡ Ἁγιὰ Σοφιὰ δική µας θὲ νὰ γένη»…

 • Γιώργος fs.

  Παμε πόλεμο;

 • Chat Noir

  Εγώ εκείνο που ξέρω είναι, ότι φωνάζει κι απειλεί περισσότερο αυτός που φοβάται και που αισθάνεται πιο αδύνατος. Ο πραγματικά ισχυρός σιωπά κι όταν έρθει η στιγμή ισοπεδώνει…

  • Αντύπα

   γιατί να μη φωνάζει το παράσιτο, θα το κάνει κανείς ντα;

  • nikos(1)

   οι ελληνικές…γκυβερνήσεις! …ισοπεδωτικές!

 • Αντύπα
 • Peacemaker reloaded
  • nikos(1)

   τον επιασε κόψιμο!

 • Διγενης ακριτας

  Βαρανε τους ξυπολητους. Επρεπε να χαν απεναντι τους τακτικο στρατο , θα λεγαν τον δεσποτη παναγιωτη.

 • Αντύπα

  η γυναίκα του κούλη είχε μετοχές της συριζοεφημερίδας!

  • Γατονι

   Στην Αυγή ο Κούλης;

   • Αντύπα

    επρεπε να του δίναν μια στήλη να γράφει το παιδι

    • Γατονι

     Ένα μονοστηλο στη 1η σελίδα βρε αδερφέ

  • nikos(1)

   εχει αριστιρά συναισθήματα!

   • Γατονι

    Από αριστερή ευαισθησία το έκανε.

 • Hercules

  Άσχετο, τώρα μόλις που επιτέθηκε ένα κουνούπι…..Δεκέμβριος !!! …μεταλλαγμένα είναι ??

  • Γατονι

   Αριστερά μεταλλαγμένα από το καλοκαίρι που δεν μάζευε τα σκουπίδια ή αριστερή συμμορία.

   • Hercules

    τσ τσ κακό πράγμα η Αριστερά τελικά !!!

  • ΝΑΙ


 • οπα! το ΄βαλα κατά λάθος:))) λόγω μιας διαφωνίας που είχα στο προηγούμενο θέμα με τον σχολιαστή «αριστερά»
  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  • Αντύπα

   φρουραααααααααααααααααα συλλάβετε τον ναζί!

 • Εὐάγγελος Χ.Ο.

  Ὁ δι’ ἡμᾶς γεννηθεὶς ἐκ Παρθένου,
  καὶ σταύρωσιν ὑπομείνας ἀγαθέ,
  ὁ θανάτῳ τὸν θάνατον σκυλεύσας,
  καὶ Ἔγερσιν δείξας ὡς Θεός,
  μὴ παρίδῃς οὓς ἔπλασας τῇ χειρί σου,
  δεῖξον τὴν φιλανθρωπίαν σου ἐλεῆμον,
  δέξαι τὴν τεκοῦσάν σε Θεοτόκον
  πρεσβεύουσαν ὑπὲρ ἡμῶν καὶ
  σῶσον Σωτὴρ ἡμῶν,λαὸν ἀπεγνωσμένον.

  †«Ἡ Ῥωμανία Νικᾶ»

  Ἡ ἀντίστροφη μέτρηση…συνεχίζεται…
  ,,,ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΕΞΕΙΣ ΕΠΤΑΛΟΦΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,,,

 • Γατονι

  Μαζικές κατασχέσεις στους οπαδούς του Σώρρα. 400 άτομα στον Βόλο μόνο.

  • Έχουν ΟΛΟΙ βίλλα με πισίνα?

   • Γατονι

    Σίγουρα δεν είναι συριζεοι

    • Η Κυβέρνηση λέει πως μόνο τα πολυτελή και προκλητικά λόγω υπερβολικής χλίδας ακίνητα θα πλειστηριάζονται και οτι αυτά είναι χαρούμενα νέα για τον λαό που υποφέρει

   • Hercules

    δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω το πρόβλημα που έχουν άπαντες ..με τις Πισίνες !!?

    • Με το πλύσιμο – και γενικά το νερό -έχουν

     • Hercules

      και ένα φτωχαδάκι μπορεί να φτιάξει μια πισίνα στο οικόπεδο του, ..δεν σημαίνει ότι είναι λεφτάς

     • στερνες τις καταλογιζουν στο Ε9

     • Hercules

      αυτό είναι Ρατσισμός, να τις καταλογίζουν Πισίνες

  • Chat Noir

   Κι ως αιτία του κατασχετηρίου δεν πρέπει ν΄ αναγράφεται «λόγω χρέους προς το δημόσιο» αλλά «λόγω απύθμενης ηλιθιότητας», γιατί μόνον ηλίθιος θα μπορούσε να γίνει οπαδός ενός τόσο καραμπινάτου απατεώνα.

   • Μα είχε 400 στον Βόλο?

    • Chat Noir

     Στον Βόλο ειδικά οι ηλίθιοι είναι πολύ περισσότεροι απ΄ όσους νομίζεις. Πως νομίζεις ότι εκλέχτηκε δήμαρχος ένας άνθρωπος σαν το Μπέο ;

     • Δεν γνωρίζω πολλά για τον Βόλο τελικά

     • Chat Noir

      Ίσως τα καλύτερα τσιπουράδικα στον πλανήτη Γη…

     • φημες, οπως και η λαχανοσαλατα.
      εγω εχω καλυτερο και τσιπουρο και λουκανικο και σαλατα.
      για να μαζευουν ταγαρια απο τον Περισσο ειναι η φημη,

     • Chat Noir

      Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω ποια είναι τώρα η ποιότητά τους. Εγώ αναφέρθηκα στα τέλη της δεκαετίας του 70 κι αρχές αυτής του 80. Η πολλή φήμη κι η μόδα είναι εχθροί της ποιότητας.

     • Αρκετά μέτριοι οι μεζέδες

  • Spyros Spyropoulos

   Αφου πιστεψαν τον Ψωρρα οτι εχει 600 δις, ειναι αξιοι της μοιρας τους……….

   • Hercules

    από Πατρινό τι να περιμένεις ?

  • Για τους συνηθισμένους πολίτες που απλώς σας έχουν πάριε χαμπάρι τι έχεις να πεις?

   • το ειπε η Παπαρηγα στην αυτοκριτικη της πριν φυγει

    «Το κομμα εκανε οτι μπορουσε αλλα ο ηλιθιος λαος δεν καταλαβε το συμφερον του»

    αυτα απο ενα κομμα που ΔΕΝ θελει να κυβερνησει.

    • Την διακυβέρνηση τηςν αφήνει στα κεντρικά άσχετο που αυτά διαλύθηκαν εδώ και 20 χρόνια

    • Hercules

     πράγματι ποτέ δεν θέλησαν να κυβερνήσουν ..μόνο να αρπάζουν τον Βουλευτικό Μισθό =Μισθάρα

 • Εμ, θέλησαν να υποθάλψουν κανα εκατομμύριο Παλαιστίνιους «πρόσφυγες» στον Λίβανο, αυτά είναι

 • Peacemaker reloaded

  Καλο βραδυ παιδες…και μην μου στεναχωρειτε την μικρη μας Μερκουρια θα στειλω τα peacemaker su-35 να σας βομβαρδισουν τα κοτετσια…ξηγηθηκα…!

 • Spyros Spyropoulos

  Οι Ισραηλινοι με τις πλατες της Αμερικης, τα εχουν παρει αγρια……

  • άμα έχω κι εγώ πλάτες να δεις πως τα παίρνω!

  • Εὐάγγελος Χ.Ο.

   ….«Καὶ ὅταν θάρθει, τί χαρὰ στὴ γῆ, στὴν οἰκουµένη
   ἡ Πόλη κι ἡ Ἁγιὰ Σοφιὰ δική µας θὲ νὰ γένη»…

  • μονο που δεν εχουν τις πλατες της αμερικης γιατι οι αμερικανοι εχουν δειξει προσφατα οτι στην διαδρομη
   1. χανουν προπελες
   2. χανουν τον δρομο
   3. παθαινουν black out
   4. χαλανε.

   αυτο δεν το εχουν υπολογισει οι Ισραηλιτες.

   • Αντύπα

    θα τους βοηθήσει ο γιαχβέ

 • καλά είπαν πως…»απο τότε που βγήκε το περίστροφο, χάθηκε η μαγκιά»!!!

  • Ίυγξ Δρυς ο Κυανοχαίτης

   αφιόνια, διαχρονική αξία

 • Γατονι

  Καλά αυτοί που πίστεψαν τον Τσίπρα και τον Σώρρα δικαίως τους κάνουν κατασχέσεις

  • nikos(1)

   μόνο Μπατσόκ ..σύντροφε!

   • Spyros Spyropoulos

    Πεστα συντροφε γιατι ορισμενοι δεν καταλαβαινουν…….

  • nikos(1)

   μόνο Μπατσόκ εθνικιστή μου!

  • Αντύπα

   σαλόμ σύντροφε!

  • ΜΑΚΕΔΩΝ – 505 ΤΠΝ/153

   Φρουράαα , Φρουράαααααααααα

  • Ίυγξ Δρυς ο Κυανοχαίτης

   βάλε μία παπαρήγα, την καλή

   • λολ

    • Ίυγξ Δρυς ο Κυανοχαίτης

     γνωρίζεις την ατάκα;

     • Spyros Spyropoulos

      Ειναι απο τους ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ……

     • Ίυγξ Δρυς ο Κυανοχαίτης

      χεχεχε!!

 • Hercules
 • nikos(1)

  της σιωνιστικής ..αριστιράς θα γίνει στη Μέση Ανατολή!

  • Hercules

   μπούχτισα ρε φίλε με Αριστερά, Δεξιά, Σιωνισμό σε αυτή την Ζωή……

   • nikos(1)

    ψευτοδιλλήματα για δήθεν ..ψαγμένους!

    • Hercules

     ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ έτσι !!!

     • Hercules

      Έρωτα θέλει η Ζωήηη !!

     • σ΄ωραίοςςςς!

     • Hercules

      αμ ΤΙ !

     • ΜΑΚΕΔΩΝ – 505 ΤΠΝ/153

      Ποιά είναι η Ζωή ρε παιδιά …

     • Hercules

      …έφυγε

     • ΜΑΚΕΔΩΝ – 505 ΤΠΝ/153

      Κρίμα !

     • Hercules

      …με πλοίο ..για Γερμανία

     • ΜΑΚΕΔΩΝ – 505 ΤΠΝ/153

      Απ΄την «θαλάσσια» ένωση των ποταμών ;

     • Hercules

      ναι (προιγούμενο Θέμα)
      αλλάζουν οι καιροί !!

     • ΜΑΚΕΔΩΝ – 505 ΤΠΝ/153

      :)

   • Αντύπα

    ολα καλά είναι φίλε ι τι , μόνο οι ναζί είναι κακοί!

    • Hercules

     Ψαγμένος και εσύ ????

     • Αντύπα

      πολιτικαλ κορέκτ!

     • Hercules

      πολίτικη Κουζίνα…

 • Doctor

  Χαλασαν και οι Ισραηλινοι,αρχισαν να πολεμουν μονο με λογια

  • Hercules

   το μικρόβιο του Έλληνα…μολύναμε όλο τον Πλανήτη πλάκα πλάκα


 • ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΣΠΥΡΟΜΗΛΙΟΣ

 • Αντύπα
  • είχαμε δεί μαλκιες,..αλλά αυτοί το τερμάτισαν….!

   • Spyros Spyropoulos

    Ειναι χαλκινο….θεμα χρονου να το κλεψουν οι γυφτοι……….

 • Chat Noir

  Οι Ισπανοί έκαναν κάποτε έναν εμφύλιο πόλεμο κι όταν τελείωσε σταμάτησαν να μιλάνε γι αυτόν, έβαλαν το κεφάλι κάτω και ξανάστησαν την χώρα τους. Εμείς τον συνεχίζουμε χωρίς να σταματήσουμε ποτέ να μιλάμε γι αυτόν κι είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ρημάξουμε την χώρα μας, για να δικαιωθούν δύο ηττημένα ιδεολογικά συστήματα του περασμένου αιώνα. Παίζει να είμαστε ο πιο ηλίθιος λαός στον πλανήτη και να μην το αντιλαμβανόμαστε…

  • αποδεικνύει (ο εμφύλιος) την συνέχεια της ράτσας μας αυτό, αν το δείς από αυτή την σκοπιά…απλά εδώ ήταν πάντα πιο άγρια τα πράγματα σε σύγκριση με εμφύλιες διαμάχες άλλων λαών…

   • Chat Noir

    Παίζει κι αυτό, δηλαδή να τον έχουμε τον εμφύλιο στο αίμα μας από την εποχή του πελοποννησιακού πολέμου… και πιο πριν ακόμα.

    • μπορεί να είναι μια τάση αμφισβήτησης…χωρίς αυτό να τον δικαιολογεί βέβαια….

     • Chat Noir

      Τυγχάνει να είμαι ένας από αυτούς τους οποίους ο ένας γονιός καταγόταν από οικογένεια που πολέμησε στη μια πλευρά κι ο άλλος από οικογένεια που πολέμησε στην άλλη πλευρά. Θυμάμαι καλά, πως όλοι όσοι συμμετείχαν σ΄ αυτόν τον αδελφοκτόνο πόλεμο απέφευγαν να μιλούν γι αυτόν κι όταν αναφέρονταν επισήμαιναν την φρίκη του, εκφράζοντας την ευχή να μην τον ζήσουμε εμείς οι νεώτεροι ποτέ. Όταν αυτοί που έλαβαν μέρος αισθάνονταν έτσι, δεν καταλαβαίνω εμάς, που δεν τον ζήσαμε, όταν κάνουμε τόσες συχνές αναφορές σ΄ αυτόν, φτάνοντας σε επίπεδου οπαδικής αντιπαράθεσης ηλίθιων και κακόγουστων συνθημάτων. Προσωπικά θεωρώ. πως αυτό το κεφάλαιο πρέπει να κλείσει οριστικά, να πάψουν οι γιορτές που γίνονται κι από τις δύο πλευρές και στα υπάρχοντα μνημεία πεσόντων ν΄ αναγράφονται ενιαία, ασχέτως της πλευράς για την οποία πολέμησαν, ως ΘΥΜΑΤΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Οι αναφορές στον εμφύλιο πόλεμο, πρέπει να γίνονται μόνον για να επισημανθεί η φρίκη του κι η ηλιθιότητά του.

     • κοίτα να δείς….ΟΧΙ!
      Διαφωνώ με τις απόψεις σου….εν μέρει….ναι, ήταν εμφύλιος, δηλαδή πόλεμος ανάμεσα σε άτομα που μοιράζονταν το ίδιο αίμα (ως ένα βαθμό, επειδή στην πλευρά των κομμουνιστών, υπήρχαν κι αρκετοί σλάβοι..) αλλά ωστόσο όλο αυτό δεν ήταν μια ανταρσία με στόχο την ακεραιότητα της Ελλάδος και την αρπαγή της εξουσίας την οποία έτσι και νικούσε η μια πλευρά θα επέβαλλε ως τετελεσμένο…αυτό ήταν άκρως προδοτικό…έχω κι εγώ συζητήσει με πολλούς και από τις δυο πλευρές κι έχω σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη, να επέλθει λήθη ναι, αλλά συγχώρεση στα εγκλήματα ποτέ!

     • Chat Noir

      Θεωρώ πως οι Έλληνες εκείνης της εποχής δεν είχαν αντιληφθεί τι παιζόταν από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής, πίσω από την πλάτη τους. Ασφαλώς όποιος νικούσε θα άρπαζε την εξουσία και θα την έθετε στις υπηρεσίες του γεωπολιτικού μπλοκ που εκπροσωπούσε. Όπως κι έγινε… Εγκλήματα έγιναν φρικτά και από τις δυο πλευρές.Τα εγκλήματα των αριστερών τιμωρήθηκαν από τους νικητές. Τα εγκλήματα των δεξιών δεν τιμωρήθηκαν, εκτός ελαχίστων εξόφθαλμων περιπτώσεων Μεγάλο ποσοστό αυτών των εγκλημάτων (ίσως το μεγαλύτερο) οφειλόταν σε προσωπικές διαφορές κι αντιζηλίες, ντυμένες με ιδεολογικό μανδύα. Όμως όλοι αυτοί που τα διέπραξαν έχουν πεθάνει. Δεν έχει πια νόημα να τους συγχωρήσουμε εμείς. Τους έχει αναλάβει ο Θεός κι αυτός τους κρίνει.

     • Chat Noir

      Θεωρώ πως οι Έλληνες εκείνης της εποχής δεν είχαν αντιληφθεί τι παιζόταν από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής, πίσω από την πλάτη τους. Ασφαλώς όποιος νικούσε θα άρπαζε την εξουσία και θα την έθετε στις υπηρεσίες του γεωπολιτικού μπλοκ που εκπροσωπούσε. Όπως κι έγινε… Εγκλήματα έγιναν φρικτά και από τις δυο πλευρές.Τα εγκλήματα των αριστερών τιμωρήθηκαν από τους νικητές. Τα εγκλήματα των δεξιών δεν τιμωρήθηκαν, εκτός ελαχίστων εξόφθαλμων περιπτώσεων Μεγάλο ποσοστό αυτών των εγκλημάτων (ίσως το μεγαλύτερο) οφειλόταν σε προσωπικές διαφορές κι αντιζηλίες, ντυμένες με ιδεολογικό μανδύα. Όμως όλοι αυτοί που τα διέπραξαν έχουν πεθάνει. Δεν έχει πια νόημα να τους συγχωρήσουμε εμείς. Τους έχει αναλάβει ο Θεός κι αυτός τους κρίνει.

     • Chat Noir

      Θεωρώ πως οι Έλληνες εκείνης της εποχής δεν είχαν αντιληφθεί τι παιζόταν από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής, πίσω από την πλάτη τους. Ασφαλώς όποιος νικούσε θα άρπαζε την εξουσία και θα την έθετε στις υπηρεσίες του γεωπολιτικού μπλοκ που εκπροσωπούσε. Όπως κι έγινε… Εγκλήματα έγιναν φρικτά και από τις δυο πλευρές.Τα εγκλήματα των αριστερών τιμωρήθηκαν από τους νικητές. Τα εγκλήματα των δεξιών δεν τιμωρήθηκαν, εκτός ελαχίστων εξόφθαλμων περιπτώσεων Μεγάλο ποσοστό αυτών των εγκλημάτων (ίσως το μεγαλύτερο) οφειλόταν σε προσωπικές διαφορές κι αντιζηλίες, ντυμένες με ιδεολογικό μανδύα. Όμως όλοι αυτοί που τα διέπραξαν έχουν πεθάνει. Δεν έχει πια νόημα να τους συγχωρήσουμε εμείς. Τους έχει αναλάβει ο Θεός κι αυτός τους κρίνει.

   • ΙΩΝ 1942

    Η ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΕΡΙΣ …ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ …!!!
    …ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ Η ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΦΙΛΙΑ …ΝΕΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΓΗ …!!!

 • Spock

  ωχ αμαν αμαν ποιος παει στο Αμμαν {ασχετο}

 • Αντύπα
  • Ίυγξ Δρυς ο Κυανοχαίτης

   λυπηρό το πως οι πολιτικοί μας είναι τόσο μεγάλα κορόιδα

  • Γιώργος fs.

   Άλλη μια ψεκασμένη υπουργός της κυβέρνησης!!!

  • RED OR DEAD

   Εκεί δεν έχει πλειστηριασμό;Δεν πειράζει…τα γουναράδικα έρχονται!!!

 • Assurbanibal

  Θα πιαστεί απο κάτω δεξιά όπως κοιτάμε το χάρτη.

  • την σκαπουλάραμε εννοείς;

  • Doctor

   Αν πιαστει απο κατω τοτε να φοβαστε….προφητεια

  • Ίυγξ Δρυς ο Κυανοχαίτης

   καλά το αλφάδιασες

   • Assurbanibal

    Για σιγουριά και χωρίς χρήση gps.

    • με το μάτι σας πάω εκεί κάτω και σας αφήνω να πολεμήσετε!

     • Assurbanibal

      Εγώ πάω παντού με το ποντίκι μου…

     • Chat Noir

      Να το προσέχεις από τις γάτες.

     • Assurbanibal

      Αν το φάνε παίρνω άλλο…

  • Chat Noir

   Χα χα χα … ή κάτω αριστερά, όπως μας κοιτάζει αυτός … Μέσα έπεσες.

 • Αντύπα

  Ε..ρε γλέντια που λέει και ο καραγκιόζης. Oι Αβραμόπουλος Βενιζέλος έσπρωχναν σφαίρες στον ISIS ;
  Μπούμερανγκ όμως φαίνεται πως γυρίζει στη ΝΔ η υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να διατηρεί ψηλά στην ατζέντα της.
  Η ΝΔ υπέπεσε σήμερα δια της χαζοχαρούμενης εκπροσώπου Τύπου της Μαρίας Σπυράκη σε γκάφα ολκής, αφού σε μια προσπάθεια να αποδοθούν στον κατά το Μοσχάτο μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, σχέσεις με την κυβέρνηση και τον Πάνο Καμμένο, πέτυχε πολιτικό αυτογκόλ που υποχρεώνει την ίδια σε απαντήσεις.
  Αναλυτικότερα, η Σπυράκη έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα που αποδεικνύουν πως ο Βασίλης Παπαδόπουλος την εποχή που η ΝΔ βρισκόταν στην εξουσία μαζί με το ΠΑΣΟΚ έκανε δουλειές και μάλιστα ο οπλισμός του κατέληγε στο Ισλαμικό Κράτος. Όμως τον Ιούλιο του 2014 κυβέρνηση ήταν ο Αντώνης Σαμαράς και ΥΠΕΘΑ ο Αβραμόπουλος. Δηλαδή τι υπονοείς ρε Μαρία; βρέθηκαν στη Συρία στα χέρια μαχητών του ISIS σφαίρες μικρού διαμετρήματος οι οποίες κατασκευάστηκαν το 2002 στην έδρα της εταιρείας Olympic Industries S.A. στο Κιλκίς δηλαδή σε εταιρία δηλαδή συμφερόντων του Παπαδόπουλου με υπουργό ΥΠΕΘΑ τον Αβραμόπουλο και εξωτερικών τον Βενιζέλο ;
  http://ixnos.blogspot.gr/2017/12/blog-post_13.html

 • Deadpool_Nikeus

  ποιος θα τους εμποδίσει ?

  • Assurbanibal

   Συγνώμη φίλε μου αλλά 1-0

   • BABIS

    ΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑ

    • Assurbanibal

     Τέτοιες ευκαιρίες δύσκολα τις βρίσκεις…

     • BABIS

      Εισαι εσυ μια ..φαλα…

  • Hercules

   Spiderman, Ironman, ….

   • Deadpool_Nikeus

    γιατί όχι «εγώ»? που έχω και τον «απέθαντο»

 • BABIS
 • Nick Darth-Piekus Stroumbos

  Ευκολα κανουνε Blitzkrieg. Τωρα περαν της πλακας. Τι να κλασουνε ολα αυτα τα κρατη γυρω του με τα απαρχαιομενα πολεμικα οπλα απεναντι στο Ισραηλ. 6 μερες θα τους παρει οπως και τοτε να εκμηδενισουνε Ιραν, Τουρκια, Παλαιστινη και Λιβανο. Εχουν και τα Φ35 οποτε πανευκολα τους χτυπανε οτι εχουν και δεν εχουν και δεν το καταλαβαινουν.

 • sefismel

  Δηλαδή τι έκαναν το 2006 οι ισραηλινοί ,απο τι ξέρω είχαν απώλειες !!