Ελληνοτουρκικά

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νυχτερινή «εισβολή» τουρκικής κορβέτας στα ελληνικά χωρικά ύδατα - Έφτασε στις ακτές της Αττικής

Τουρκικό πολεμικό πλοίο έφθασε μέχρι τα στενά του Καφηρέα κάνοντας επίδειξη σημαίας σε μία περίοδο που η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι ιδιαίτερα αυξημένη και η πολεμική ρητορική από την απέναντι πλευρά όλο και κλιμακώνεται με επίκεντρο τα 18 ελληνικά νησιά που οι Τούρκοι θεωρούν «δικά τους».

Την πορεία του τουρκική πλοίου, της κορβέτας TCG Bafra (F-505), παρακολουθεί συνεχώς η ελληνική φρεγάτα «Έλλη». Πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ αναφέρουν πώς αυτή τη στιγμή το τουρκικό πλοίο πλέει στο Μυρτώο Πέλαγος, αλλά οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει παραβιάσει τα εθνικά χωρικά ύδατα μη τηρώντας τους κανόνες τις αβλαβούς διέλευσης.  

Το τουρκικό πολεμικό συνοδεύει υποτίθεται το γεωτρύπανο που οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν και το οποίο αναμένεται να φθάσει στην Κωνσταντινούπολη στις 31 Δεκεμβρίου. Το πέρασμα από τα στενά του Καφηρέα έγιναν τη νύχτα.

Πρόκειται για μια ακόμη δήλωση παρουσίας των Τούρκων στο Αιγαίο και μία ακόμη ένδειξη πώς η Άγκυρα θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τις προκλήσεις στο Αρχιπέλαγος όσο η ελληνική πλευρά μιλάει για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, οριοθέτηση ΑΟΖ και συνεχίζονται οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...