Ελληνοτουρκικά

ΕΚΤΑΚΤΟ-Μας απειλεί με πόλεμο σύσσωμο το τουρκικό Κοινοβούλιο - Μ.Ακσενέρ: "Να περιμένετε Ελληνες, θα έρθουμε σύντομα"

Οι Τούρκοι παίζουν ένα πολύ άθλιο και κυρίως «βρώμικο» παιχνίδι με συνεχείς «απειλές» κατά της Ελλάδος για τα υποτιθέμενα 18 νησιά …τα οποία τους τα πήραμε. Πλέον δεν νομίζουμε ότι απέμεινε κανείς στο τουρκικό Κοινοβούλιο που να μην μας έχει απειλήσει με πόλεμο.

Μετά τους Βουλευτές της αντιπολίτευσης και τον Κιλιντσάρογλου, σήμερα την σκυτάλη πήρε το αντίπαλο δέος  του Ερντογάν, η Μεράλ Ακσενέρ, «Γκρίζα Λύκαινα»   νυν πρόεδρος κόμματος των εθνικιστών απειλώντας  ευθέως με στρατιωτική δράση εναντίον της Ελλάδας.

Αυτό όμως που είναι ανησυχητικό είναι  ότι οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν πόλεμο κατά της Ελλάδος για νησιά που κατέχουμε «παράνομα» σε ένα κρεσέντο μακιαβελισμού προσπαθώντας να πείσουν τον λαό τους και κανέναν άλλο βέβαια  .

Γράφει η Ακσενέρ στο twitter απαντώντας στη δήλωση του κ. Καμένου:

«Οι Έλληνες κατέλαβαν τα νησιά μας και σούβλισαν [αρνιά] και ο ήρωάς μας στα ΄Ιμια (“Kardak”) ), @Ali Turksen, έδωσε την καλύτερη απάντηση στον Υπουργό που είπε ‘Μολών Λαβέ’: ‘Να περιμένετε θα έρθουμε σύντομα’».

Νωρίτερα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κήρυξε πόλεμο στην Ελλάδα – Δήλωσε ότι θα μας επιτεθεί μόλις κερδίσει τις εκλογές στην Τουρκία

Ο αρχηγός της κεμαλικής τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ευθέως ότι το 2019 -χρονιά που ελπίζει να κερδίσει τις εκλογές- θα επιτεθεί στην Ελλάδα για να καταλάβει ελληνικά νησιά στο Αιγαίο.

Μετά τον βουλευτή του, τον Ενγκίν Αλτάι, ο οποίος δήλωσε ότι «όπως ήρθαν οι Έλληνες, έτσι θα φύγουν», αναφερόμενος στα ελληνικά νησιά που κατοικούμε εδώ και 6.000 χρόνια, τη «σκυτάλη» πήρε τις τελευταίες δύο μέρες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με στόχο να κερδίσει τους εθνικιστές ψηφοφόρους.

O κ. Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε το Σάββατο ότι: «Η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου, συν μία βραχονησίδα.

»Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας [σ.σ. Πάνος Καμμένος] μου απάντησε ‘Έλα και πάρ’ τα’ (μολών λαβέ) [σ.σ. «Έλα να τα πάρεις»]. Θα έρθω το 2019 και θα πάρω όλα αυτά τα νησιά. Γιατί το λέω, ξέρετε; Αυτά τα έλεγαν μία περίοδο και για την Κύπρο ‘Μολών λαβέ’. Και ο αείμνηστος Ετζεβίτ τι έκανε; Πήγε και την πήρε».

Στη συνέχεια ο κ. Κιλιτσντάρογλου επέκρινε και τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας:

«Από το φόβο του ούτε μια απάντηση δεν μπορεί να δώσει. Πού είναι ότι είσαι παγκόσμιος ηγέτης;».

«Εγώ μπορώ να πεθάνω για τη χώρα μου. Εθνικισμός είναι να προστατεύεις τη χώρα σου μέχρι τον τελευταίο κόκκο άμμου», είπε ο Κιλιτσντάρογλου συμπληρώνοντας «έχουν καταλάβει 18 νησιά και κανείς δε λέει τίποτα».

Το πρόβλημα είναι ότι η Άγκυρα «οσφρίστηκε» ότι οι Αμερικανοί θα τους την «πέσουν» κανονικά λόγω των στενών σχέσεων με το Ιράν και κυρίως με την Ρωσία και ετοιμάζονται να βάλουν μπουρλότο στο Αιγαίο , στην Συρία, στο Ιράκ παντού για να αποτρέψουν τα αμερικανικά σχέδια .

Κύριος "αποδέκτης" αυτού του σχεδίου της Τουρκίας όμως θα είναι η Ελλάδα και τα νησιά μας στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζουμε επίσης κάτι σημαντικό που σχετίζεται με το τουρκικό γενικό επιτελείο και το Ελληνικό Αρχιπέλαγος,.....από το 2015  έχει δημιουργηθεί μια νέα ειδική δύναμη άμεσης  επέμβασης  σε περιπτώσεις πολεμικών επιχειρήσεων στο Αιγαίο Πέλαγος.

Η ομάδα αυτή, που αποτελείται από άκρως εκπαιδευμένους  κομάντος του τουρκικού στρατού, και έχει την κωδική ονομασία, «ΜΑΚ» με έδρα της την Σμύρνη.

Η δύναμη αυτή  είναι πανέτοιμη όλο το 24ωρο για να επέμβει στο Αιγαίο ή κάποιο ελληνικό νησί ενδεχομένως ανάλογα τις  περιστάσεις, σύμφωνα με παλαιότερο τουρκικό δημοσίευμα .

Η τουρκική δύναμη  σχετίζεται με την μορφή των ασκήσεων που πραγματοποιούνται συνεχώς από  τις ΤΕΔ και στις οποίες δίδεται  έμφαση στις δυνατότητες αερομεταφοράς ενός πλήρους τάγματος με τον εξοπλισμό του σε μια μόνο διαδρομή  κυρίως νύχτα, ικανού να κατακτήσει  ένα μικρονήσι . 

Όλα αυτά ενώ οι ΗΠΑ ετοιμάζουν Κουρδικό κράτος στην Συρία και το Ιράκ.

Για αυτό και εκτιμάται ότι δεν υπάρχει περίπτωση τουρκικού συμβιβασμού όταν μιλάμε για κουρδικό κράτος…οπότε όλα είναι πλέον ανοικτά…ακόμη και πιθανή σύγκρουση  με την Ελλάδα και μάλιστα …αιφνιδιαστικά.    

https://www.youtube.com/watch?v=xpJiJyz-ITo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης