Ελληνοτουρκικά

Αγριο χώσιμο του ΠτΔ, Π.Παυλόπουλο στον Ρ.Τ.Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης - Toυ έκανε μάθημα Διεθνούς Δικαίου!

Του Βασίλη Καπούλα

Του "τα χωσε" μέσα στη μούρη του, του Ρ.Τ.Ερντογάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με εκτενή αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάνης.

"Δεν υπάρχει ούτε αναθεώρηση, ούτε επικαιροποίηση"

"Αυτονόητος ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου"

"Η μειονότητα είναι θρησκευτική".

"Είμαι ειλικρινής σε όσα σας είπε"

"Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους"

Πιο αναλυτικά ο ΠτΔ είπε:

"Σας υποδεχόμαστε στην Αθήνα 65 χρόνια μετά την επίσκεψη του Τζελάλ Μπαγιάρ, που είναι ιστορική για την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής. Η επίσκεψή σας θα είναι ιστορική για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Είμαστε εδώ για να σας σφίξουμε το χέρι, να δημιουργήσουμε γέφυρες φιλίας, είμαστε έτοιμοι να είμαστε η πόρτα και το παράθυρο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Είναι αυτονόητο ότι για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους και να είναι η επίσκεψη ιστορική, αυτό λόγω της ιστορίας της Ελλάδας και της ιδιότητάς της του μέλου της ΕΕ πρέπει να είναι σεβαστό το σύνολο του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της ΕΕ από κάθε υποψήφιο μέλος της ΕΕ.

Για να μείνω στο διεθνές δίκαιο, γυρίζω πίσω στην εποχή της επίσκεψης που οργανώθηκε από τον Βενιζέλο, τον Ατατούρκ και τον Ινονού, αποφασίσθηκε η βαση της φιλίας μας, που είναι η Συνθήκη της Λωζάνης.

Η Συνθήκη είναι αδιαπραγμάτευτη. δεν χρειάζεται ούτε διαπραγμάτευση, ούτε αλλαγές", είπε χωρίς περιστροφές ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απαντώντας ευθέως στις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ξέρετε πόσο εμείς θέλουμε να λυθεί το Κυπριακό και ζητούμε το σεβασμό των διεθνών συνθηκών. Εδώ είμαστε να φτάσουμε σε μια λύση που είναι ευκταία, αλλά με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ταιριάζουν σε μια χώρα μέλος της ΕΕ", πρόσθεσε ο κ.Παυλόπουλος υπό το συνοφρυωμένο βλέμμα του Ερντογάν

«Λόγω της ιστορίας της Ελλάδας, αυτό προϋποθέτει τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου» συνέχισε.

«Η βάση που θεμελίωσε τη φιλία μας ήταν η συνθήκη της Λωζάννης. Για μας αυτή η συνθήκη είναι αδιαπραγμάτευτη, δεν χρειάζεται ούτε αναθεώρηση, ούτε επικαιροποίηση, καλυπτει πλήρως τα ζητήματα»

Νωρίτερα, ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο Σύνταγμα, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Αφού τον καλωσόρισε του είπε πως έχουν πολλά να συζητήσουν. Συγκεκριμένα ο κ.Τσίπρας είπε στον κ.Ερντογάν «Καλωσήρθατε, κ. Πρόεδρε. Είναι ιστορική στιγμή να βρίσκεστε εδώ, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, μετά σου 65 χρόνια. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε».

https://www.youtube.com/watch?v=xnMNDt_FOwU

https://www.youtube.com/watch?v=ItzvuI0CYFU

https://www.youtube.com/watch?v=0XYWTzFlEyo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...