Γη και ύδωρ από Α.Τσίπρα σε Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα» – Θα τους παραδώσει…

Δημοσίευση: 6 Δεκεμβρίου 2017, 5:13 μμ | Ανανέωση: Δεκέμβριος 6, 2017 στις 8:54 μμ

Γη και ύδωρ στον Ερντογάν από την Αθήνα! O A.Tσίπρας τα δίνει όλα προκειμένου να μην υπάρξει ελληνοτουρκικό επεισόδιο με μια πιθανή τουρκική πρόκληση μέσα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θράκη! 

«Η θέση μου ήταν πάντα σαφής, οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε στο πλαίσιο αυτό τη συνεργασία με την Τουρκία στην ασφάλεια και τη Δικαιοσύνη» δήλωσε ο Α.Τσίπρας σε συνέντευξη του σε τουρκικό ΜΜΕ.

Τουρκικά ΜΜΕ επιθεωρούν τη Θράκη μας.

Συνέντευξη στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε:


«Η θέση μου ήταν πάντα σαφής, οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε στο πλαίσιο αυτό τη συνεργασία με την Τουρκία στην ασφάλεια και τη Δικαιοσύνη».

«Πιστεύω ότι η πρώτη επίσκεψη προέδρου της Τουρκίας ύστερα από δεκαετίες είναι μια σημαντική ευκαιρία για να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός» σημείωσε ακόμη.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, δήλωσε τα εξής: «Είναι σημαντικό να στείλουμε ένα μήνυμα στήριξης όσον αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών για μια δίκαιη και μόνιμη λύση στην Κύπρο βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Οι συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν ξανά, όταν θα είναι έτοιμες και οι δυο κοινότητες και να προετοιμαστούν με τρόπο που θα διασφαλίζουν την επιτυχία τους».

Ο πρωθυπουργός επίσης επέκρινε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, που θεωρούν μεσογειακό ζήτημα το προσφυγικό. «Αυτό εξυπηρετεί μονάχα την ενίσχυση της ακροδεξιάς. Εξυπηρετεί την απομάκρυνση χωρών, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία, που φιλοξενεί 3.000.000 Σύρους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τσίπρα:

– Κύριε Πρόεδρε, ποια θα είναι τα θέματα που θα εξετάσετε στη συνάντησή σας με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Recep Tayyip Erdoğan κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα;

Στις αρχές τις δεκαετίας του 2000 -μετά την αμοιβαία υποστήριξη που επέδειξαν οι λαοί μας κατά τους καταστροφικούς σεισμούς- οικοδομήσαμε τις σχέσεις μας γύρω από την ενταξιακή διαδικασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την σταδιακή ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας. Το 2010 αναβαθμίσαμε τις σχέσεις μας στη βάση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, και το 2015-2016 στη βάση της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

Σήμερα, διερχόμαστε μια περίοδο με πολύ σημαντικές προκλήσεις τόσο στην ευρύτερη περιοχή μας όσο και στην Ευρώπη που σχετίζονται με την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, τη μετανάστευση και την οικονομία. Η Ελλάδα και η Τουρκία, ευρισκόμενες στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, χρειάζεται να είναι σε θέση να τόσο να αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις όσο και να αξιοποιούν τις μεγάλες ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή μας. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικότερο από ποτέ να αναπτύξουμε τη διμερή διάσταση του διαλόγου και των σχέσεών μας.

Στόχος μας είναι να το πράξουμε με δύο τρόπους:

Πρώτον, οφείλουμε να αναπτύξουμε τη θετική μας ατζέντα στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, στην οικονομία και τις επαφές μεταξύ των λαών μας. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τη μετανάστευση, καθώς και το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται όσο πιο αποτελεσματικά είναι δυνατόν. Ταυτόχρονα έχουμε μπροστά μας μια σειρά από σημαντικά έργα στους τομείς των μεταφορικών δικτύων, της ενέργειας, του εμπορίου, του πολιτισμού και του τουρισμού. Ο αγωγός TAP-TANAP προχωράει γρήγορα και άλλα έργα φυσικού αερίου βρίσκονται υπό συζήτηση. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης, να επανεκκινήσουμε τη σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινούπολης, και να εργαστούμε πάνω σε μελλοντικά έργα μεταφορών και διασύνδεσης.

Την ίδια στιγμή, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι σχέσεις μας αναπτύσσονται βασιζόμενες σε στερεά θεμέλια αμοιβαίου σεβασμού και στο διεθνές δίκαιο με πλήρη σεβασμό της Συνθήκες της Λωζάνης. Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος είναι θάλασσες ειρήνης και διαλόγου, και όχι έντασης ή αντιπαράθεσης. Σε ό,τι αφορά στις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και στις εμπλοκές αεροσκαφών, τα τελευταία χρόνια υπήρξε επιδείνωση της κατάστασης Με κίνδυνο να υπάρξουν σοβαρά ατυχήματα. Είναι αναγκαίο να αναζωογονήσουμε τις συζητήσεις μας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τις Διερευνητικές Επαφές.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να στείλουμε μήνυμα υποστήριξης της επανέναρξης των συνομιλιών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Αυτές οι συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν όταν οι δύο κοινότητες είναι έτοιμες και καλά προετοιμασμένες, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία.

– Πώς εκτιμάτε το ρόλο και τη σημασία της Τουρκίας, από τη σκοπιά της Ελλάδας, στην περιοχή και ποια βήματα συνεργασίας μπορούν να γίνουν ανάμεσα στις δύο χώρες;

Η διπλωματική δραστηριοποίηση της Τουρκίας σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην επίλυση διεθνών ζητημάτων και περιφερειακών προκλήσεων στη βάση του διεθνούς δικαίου είναι κρίσιμη για την περιοχή μας. Αναφέρθηκα ήδη στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Η μεταναστευτική κρίση απέδειξε πόσο σημαντική είναι τόσο η διμερής μας συνεργασία όσο και η συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας. Την ίδια στιγμή, παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την Πρωτοβουλία της Αστανά για ειρήνευση στη Συρία, στην οποία η Τουρκία συμμετέχει ενεργά.
Γενικότερα, πιστεύω στην ανάγκη να επεκτείνουμε τον περιφερειακό μας διάλογο επί ενός ταχέως αυξανόμενου αριθμού ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος.

– Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας κατά την τελευταία διετία σχεδόν δοκιμάστηκαν από διάφορα γεγονότα. Κατά τη γνώμη σας, η περίοδος αυτή ξεπεράστηκε με επιτυχία;

Έχουμε αντιμετωπίσει προκλήσεις και δύσκολες στιγμές στις σχέσεις μας. Αλλά θα πρέπει να καθοδηγούμαστε από την αυξανόμενη υποστήριξη που οι λαοί μας δείχνουν ο ένας στον άλλο σε δύσκολες στιγμές. Σε καιρούς φυσικών καταστροφών, της ελληνικής οικονομικής κρίσης, τρομοκρατικών επιθέσεων ή της ειδεχθούς απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία. Πιστεύω ότι η πρώτη επίσκεψη προέδρου της Τουρκίας στην Ελλάδα μετά από τόσες δεκαετίες αποτελεί ευκαιρία να κάνουμε τολμηρά βήματα προς τα εμπρός.

– Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί κατέφυγαν στην Ελλάδα αιτούμενοι άσυλο. Το δε αίτημα της Τουρκίας για έκδοσή τους απερρίφθη από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Σε περίπτωση που δοθεί θετική απάντηση στο αίτημά ασύλου τους, πώς θα το κρίνατε εσείς ως πρωθυπουργός μιας χώρας που έχει ταλαιπωρηθεί από πραξικοπήματα;

Δεν μπορώ να σχολιάσω αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας. Είναι ανεξάρτητη από την εκτελεστική και οι αποφάσεις της επί συγκεκριμένων περιπτώσεων είναι, ασφαλώς, απολύτως σεβαστές. Από αυτή την αφετηρία, η θέση μου ήταν πάντοτε απολύτως σαφής ότι πραξικοπηματίες δεν είναι επιθυμητοί στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε την συνεργασία μας σε ζητήματα ασφάλειας και δικαιοσύνης.

– Σε εκλογές που έγιναν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως Γερμανία, Ολλανδία και Αυστρία, σημείωσαν άνοδο τα ακροδεξιά κόμματα. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κάποιοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, πήραν θέση υπέρ του παγώματος των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας. Ποιά είναι η στάση της Ελλάδας στο θέμα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας; Κατά τη γνώμη σας, πώς εκτιμάει η ΕΕ τη σημασία της Τουρκίας;

Η άνοδος ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη είναι πολύ ενοχλητική. Ωστόσο, πιστεύω πως η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις δυνάμεις που προωθούν τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία, ήρθε από τον ελληνικό λαό κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης. Όπως ο και τουρκικός, ο ελληνικός λαός απέδειξαν την αλληλεγγύη και την φιλοξενία τους, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Οι προκλήσεις της μετανάστευσης και της ασφάλειας καθιστούν ακόμη σημαντικότερο να διατηρηθεί η σχέση ΕΕ-Τουρκία ως μια αμοιβαία επωφελής. Την ίδια στιγμή, πιστεύω ακράδαντα ότι η ενταξιακή διαδικασία συμβάλλει στη διατήρηση και την προώθηση κρίσιμων δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και σχέσεων καλής γειτονίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας και ο διάλογος ΕΕ – Τουρκίας ήταν και παραμένει σημαντικός.
Ζούμε δίπλα-δίπλα. Οι Έλληνες θα υποστηρίζουμε πάντα τη δημοκρατία στην Τουρκία και μια Τουρκία προσανατολισμένη προς την Ευρώπη. Πιστεύω πως η ΕΕ πρέπει να είναι σαφής στις θέσεις και τις δεσμεύσεις της, και η Τουρκία πρέπει να βρει το δρόμο της σε αυτή την κατεύθυνση, έπειτα από μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων.

– Ποια είναι η πορεία της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες; Βλέπετε κάποιο πρόβλημα από πλευράς Ελλάδας; Από την άλλη πλευρά, η ΕΕ δεν έχει δεχθεί τον αριθμό των προσφύγων που είχε δεσμευτεί ότι θα δεχόταν. Κατά τη γνώμη σας, η όλη στάση της ΕΕ στο προσφυγικό είναι ικανοποιητική;

Η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας ήταν μια δύσκολη αλλά αναγκαία πρωτοβουλία, ιδιαίτερα μετά το μονομερές κλείσιμο της βαλκανικής οδού στα βόρεια σύνορά μας. Η Τουρκία έχει επιδείξει προσήλωση στην εφαρμογή της και στη δραστική μείωση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο. Ωστόσο, η κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου παραμένει δύσκολη. Θα συζητήσω την εφαρμογή της με τον Πρόεδρο Ερντογάν και με ηγέτες της ΕΕ.

Παρότι έχουμε δει ισχυρή υποστήριξη στο πλαίσιο της διαδικασίας μετεγκατάστασης, είναι σαφές πως πολλοί στην ΕΕ επιμένουν να θεωρούν την προσφυγική και μεταναστευτική πρόκληση «μεσογειακό πρόβλημα» προς απώθηση στις χώρες πρώτης εισόδου. Αυτή είναι μια λανθασμένη θεώρηση οι οποία εξυπηρετεί μόνο την ενίσχυση της ακροδεξιάς και την αποξένωση χωρών, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία, που φιλοξενούν πάνω από 3.000.000 πρόσφυγες. Χρειαζόμαστε ένα αλληλέγγυο σύστημα διαχείρισης προσφυγικών ροών, που εδραιώνει έναν μηχανισμό επιστροφών και επανεγκατάστασης, και παρέχει υποστήριξη στις χώρες που βρίσκονται στην προμετωπίδα αυτής της πρόκλησης.

– Υπάρχουν κάποια σχέδια για περαιτέρω βήματα στην ανάπτυξη των διμερών εμπορικών και τουριστικών σχέσεων; Εσείς κύριε Πρωθυπουργέ, απευθυνόμενος στους ξένους επενδυτές τους καλείτε να επενδύσουν στην Ελλάδα. Υπάρχει κάποια στρατηγική για προσέλκυση Τούρκων επενδυτών;

Είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση, ολοκληρώνοντας τον οικονομικό πρόγραμμα το καλοκαίρι και μπαίνοντας σε μια νέα φάση ανάπτυξης. Έχουμε έναν αυξανόμενο αριθμό επιτυχημένων επενδυτικών projects που πραγματοποιούνται, και έχω συστήσει μια task force υπό την εποπτεία μου για την υποστήριξη ξένων επενδύσεων.

Ήδη, αρκετοί Τούρκοι επενδυτές εξετάζουν τις δυνατότητες που ανοίγονται στα πεδία των ακινήτων, της ναυτιλίας, του τουρισμού, των υποδομών και της ενέργειας. Θα συζητήσουμε τις διμερείς οικονομικές μας σχέσεις με τον Πρόεδρο Ερντογάν, ιδιαίτερα ενόψει του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη, και ενδεχομένως ενός κοινού επιχειρηματικού φόρουμ.

 • Genesis

  1st.Eat my dust

  • Jorge Melissas

   * bite the dust :-))))

   • Genesis

    χτυπα ξυλο

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΣΚ@ΤΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ…

  • Spyros Spyropoulos

   ………ΚΙ»ΑΠΟΣΚ@ΤΑ!

 • Harald Hardrada MERCYLESS

  δεν διαβασα την συνεντευξη για να μην χαλασω διαθεση ,ειμαι σιγουρος οτι λεει ππαριες

 • Κάποιος να τον συγκρατήσει, αυτός έχει δώσει και την Κύθνο και ψάχνει τρόπο να μας το πει

  • Harald Hardrada MERCYLESS

   καποια στιγμη θα θελουμε διαβατηριο να παμε στα χωρια μας

   • PatmosI

    Εγώ από τους πρώτους….

  • PatmosI

   Κάτω τα χέρια από την Κύθνο…άντε τώρα

 • Hercules

  Τσίπρα δώστα ΟΛΑ ΜΕΓΑΛΕ …μακάκα

 • Deadpool_Nikeus

  η τοκογλυφία δεν θα περάσει

 • Eυτυχως που υπαρχουν αριστεροι και ειναι ιδεολογοι.

  • chrispap

   μονο στα μαυσωλεια

   • Harald Hardrada MERCYLESS

    και στα βιβλια

    • chrispap

     εννοειται

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      σαν τους δρακους κατιτις,ολοι γι αυτους μιλανε αλλα μονο στα βιβλια τους βρισκεις

 • ΚΩΝΚΑΡ
 • Γατονι

  Τρελό λαμόγιο

 • Γατονι

  Όλα στο τάκο για τη καρέκλα

 • Παπαγαλος ο Παιχταρας

  Οι πραξικοπηματιες δεν προκειται να παραδωθουν στον σουλτανο και ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ!!!
  Οσο κοπανος και να ειναι ο Αλεξης και το συναφι του…αυτο δεν παιζει που γραφετε!!!

  • Γατονι

   Δε θα τον αφήσουν οι Αμερικάνοι.

   • Παπαγαλος ο Παιχταρας

    Εμ βεβεαια δεν θα τον αφησουν!
    Αμα ηταν θα τους ειχε δωσει εδω και καιρο!!
    τωρα τον επιασε η πρεμουρα;;

 • BLAC PIT

  ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΕΡΤΟΓΑΝ(ΨΩΦΟΣ)!!!!…..ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΤΕΣ!!!…….ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΕΗΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ!!!…

 • Διγενης ακριτας

  Τι ονειρο ειδατε παιδακια?

  • Harald Hardrada MERCYLESS

   μια διμετρη με μπαλκονια και πισω κινηση 400 αλογα

   • Spyros Spyropoulos

    Οπως αυτη που εβαλες χθες βραδυ στο βουνο?

    • Harald Hardrada MERCYLESS

     ναιιιιι!!!!!!!!!!!!!

  • chrispap

   εγω ειδα οτι πηραμε τον παπε

   • Διγενης ακριτας

    Αυτος του ΟΣΦΠ ειναι.

    • chrispap

     τον εδωσε δανεικο στην παρι με τον ορο να μπει το εμ πριν απο το παπε

  • PatmosI

   Θηλυκό … γδυμνό…. άστα χαμος…

 • Harald Hardrada MERCYLESS

  ας χτυπιεται οσο θελει ο Ταγυφτ,με αμερικανικη βαση στην Αλεξανδρουπολη να ξεχασει τα σχεδια του

  • Διγενης ακριτας

   Εγω ειδα τον ερντι πανω σ ενα μηχανακι να κανει σουζες.

   • chrispap

    και ενας αλλος που ειχε δει το ιδιο επιασε το λοττο

    • Διγενης ακριτας

     Λες?

     • chrispap

      ακου που σου λεω

     • Διγενης ακριτας

      Καλα.

   • Harald Hardrada MERCYLESS

    χαχαχαχαχαχαχαααα!!!!!!!!!!!!!!!

   • Spyros Spyropoulos

    Στο ονειρο σου? χαχαχαχα

  • Deadpool_Nikeus

   έρχεται ο επόμενος

   • Harald Hardrada MERCYLESS

    αυτο φοβαμαι

    • Deadpool_Nikeus

     το φοβόμαστε όλοι μας

 • Harald Hardrada MERCYLESS

  διαλλειμα να ταϊσω τα ζωακια μου

 • chrispap

  ο χαλιφης και οι 40 κλεφτες

 • Hercules

  Όλα αυτά τα Πολιτικά θέατρα κατάντησαν βαρετά, μόνο μια Απολάλυψη θα έχει Ενδιαφέρον

 • Εὐάγγελος Χ.Ο.

  Βγήκε στον άμβωνα ένα κυβερνητικό καντιποτένιο χωνί
  (πρώην πασοκικό εκσυγχρονιστήρι
  νυν «αριστερό» νεοφιλελεστήρι).
  Και μέμφθηκε την προηγούμενη κυβέρνηση μνημονιακών καθαρμάτων.
  Που καθυστέρησε και δεν άρχισε τους πλειστηριασμούς επί των ημερών της,
  Παρά την έκανε…πάσα!
  Στην σημερινή κυβέρνηση του λαού.
  (κατά το …»Ευρώπη των λαών»).

  ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ…ΝΑ ΧΑΝΕΣΤΕ…
  ΦΑΣΙΣΤΕΣ…ΝΑΖΙΣΤΕΣ…
  ΜΕΝΟΥΜΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

 • Spyros Spyropoulos

  Το ζαβο ο Αλιεξης θα εχει βαρυτατες ευθυνες ετσι και ο Ερντογκαν δημιουργησει ασχημες καταστασεις στην Θρακη!

  • Deadpool_Nikeus

   αναμένατε στο ακουστικό σας… ή στο πληκτρολόγιό σας

 • Deadpool_Nikeus

 • Jorge Melissas

  Ο Ερντογάν στην Αθήνα: Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;
  Ο Ρ. Τ. Ερντογάν θεωρεί πως έχει το ελεύθερο να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του όλες τις ευρωπαϊκές αξίες όταν καλείται να τις εφαρμόσει, αλλά να απαιτεί φορτικά από όλους τους άλλους να τις εφαρμόσουν, όποτε τον βολεύουν!
  Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αρχηγός μιας σύγχρονης φαμίλιας Κορλεόνε ο οποίος έχει επιβάλλει στην γειτονική Τουρκία μια απροκάλυπτη δικτατορία με κοινοβουλευτικό φερετζέ, θα καταφθάσει οσονούπω στην Αθήνα απαιτώντας, με την αναίδεια και την θρασύτητα που τον διακρίνει, διάφορα εξωφρενικά «για το καλό της ειρήνης και των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

  https://analyst.gr/2017/11/08/o-erntogan-stin-athina/

 • SHAKA_ZULU

  Λοιπόν…

  • Spyros Spyropoulos

   …….τι λεγαμε?????

   • SHAKA_ZULU

    Λέγαμε για μεζέ, πλατεία προσκόπων.

    • Spyros Spyropoulos

     Σωστος!!! Καποια στιγμη θα δωσουμε ολοι ενα ραντεβου εκει να γινει…..πανζουρλισμος!!!

     • PatmosI

      Και επανάσταση!!!

    • © Proud to be Greek

     Καλύτερα πλατεια Πλαστήρα ή πλατεία Βαρνάβα.

     • Spyros Spyropoulos

      Και στις δυο αυτες πλατειες εχει ωραια μεζεδοπωλεια…….η Βαρναβα ειναι πιο κουλτουρε……γουσταρω!!!

     • PatmosI

      Ποιό ωραίες γυναίκες ποιά μαζεύει;;;

     • κανει κρυο, δεν βγαινω ουτε για τσιγαρα.

 • Δωριεύς

  » …Δεν μπορώ να σχολιάσω αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας. Είναι ανεξάρτητη από την εκτελεστική και οι αποφάσεις της επί συγκεκριμένων περιπτώσεων είναι, ασφαλώς, απολύτως σεβαστές. Από αυτή την αφετηρία, η θέση μου ήταν πάντοτε απολύτως σαφής ότι πραξικοπηματίες δεν είναι επιθυμητοί στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε την συνεργασία μας σε ζητήματα ασφάλειας και δικαιοσύνης…» .

  Πῶς βγάλατε τὸ συμπέρασμα ὅτι θὰ τοὺς δῶσει ; Ρώτησε τοὺς πάτρωνὲς του ; Ἔχει σκεφθεῖ κανεὶς ὅτι ἡ ἐπίσκεψη τοῦ ἀρχιμογγόλου γίνεται κατὸπιν συνεννοήσεως μὲ τοὺς …ἐπιβήτορες μας ;

 • SHAKA_ZULU

  Θα πέσει τόσο Ξ Υ Λ Ο, που 20.000 χρόνια μετά ακόμα θα το λένε σα θρύλο.

  • Δωριεύς

   Θὰ πέσει τόσο γλύψιμο καὶ τέτοια προδοσία ποὺ θὰ τὰ διηγοῦνται 20.000 χρόνια μετὰ, σὰν γεγονός…

   • Δωριεύς

    …ἄν ὑπάρχουμε σὰν, ΕΘΝΟΣ…

    • Spyros Spyropoulos

     Θα υπαρχουμε…….

 • Deadpool_Nikeus

 • SHAKA_ZULU

  Το ακατανόμαστο κανάλι, τι να λέει άραγε?

 • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
 • GALAKSIDI/ANTINOOS

  τί γίνεται στόν κόσμο!!!!! Έχασα πολλά ρέ παιδιά;

  • Spyros Spyropoulos

   Καλως τον αδελφο……εχεις χασει επεισοδια αλλα αμεσως θα μπεις στα γεγονοτα!!!

   • GALAKSIDI/ANTINOOS

    γειά σου Σπύρε )))))))))) μού λείψατε αδέρφια )))))))

    • αντινοε εσυ;

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      τό γράφει ))))))))) δεν με περίμενες; εμένα μου έλειψες )))

     • ειχαν για μερικες ημερες εδω, εναν «αντικαταστατη» σου, οποτε σε ειχα στο μυαλο συνεχεια.

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      είμαι το αυθεντικο πράγμα…ετοιμάσου!!!!!!!!!!

     • ναι.

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      αργείς…πολύ αργείς…. )))

     • για καποιον λογο σερνεται το δικτυο μου τωρα το απογευμα.

     • Spyros Spyropoulos

      Λαλακη μας την πεσαν τα τρολακια……….

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      το γουρουνι που ειναι;

     • Spyros Spyropoulos

      Θα εμφανιστει καποια στιγμη……

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      περιμένω τηλεφώνημα,ίσως βγώ.Αν δέν είμαι εδώ,κάνε μου τήν χάρη καί πές του νά ζεστάνει τά κόλλυβα…πεινάω πάλι! Και να μη τα φαει όλα μόνος του ο αχόρταγος!

     • Spyros Spyropoulos

      ΟΚ…..χαχαχαχα

  • PatmosI

   Όχι….κάτι ψιλά…τη Θράκη και το Αιγαίο….

   • GALAKSIDI/ANTINOOS

    τό γαλαξείδι νάν΄καλά

  • LuckyLuke

   Exεις χασει υπερτσουναμι 100 μετρων , σουπερ καταιγιδες με συνθηκες αρκτικης, υπερσεισμο 15 ριχτερ ,
   μερικα θερμοπυρηνικα ολοκαυτωματα και 3-4 παγκοαμια οικονομικα κραχ !

   • GALAKSIDI/ANTINOOS

    τόν υπερσεισμό,τόν διάβασα υπερ έσιμο…κεκτημένη ταχύτητα )))))))))

    • LuckyLuke

     Εμεις δεν μασαμε ομως ειμαστε σε υπογεια υπερκατασκευη -καταφυγειο 300 μετρα
     κατω απο το εδαφος ;)

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      εσείς καλά κάνετε.Εγώ θέλω νά βγώ νά περπατήσω στόν καθαρό αέρα.Νά μού κάνετε κανένα μνημόσυνο πού καί πού.

     • LuckyLuke

      Θα σε προμηθευσουμε με ειδικη στολη της ΝΑΣΑ σχεδιασμενη για ταξιδι στον ΑΡΗ και θα βγεις !

     • PatmosI

      Στο μνημόσυνο να βάλουμε και γδυμνές να σερβίρουν κόλυβα με τσίπουρο και αργιλέ;;;

   • PatmosI

    Και ένα μπωλ κουνουπιδοκεφτέδες που δεν κρατήθηκα και το χτύπησα βάναυσα τη στιγμή που ηχούσαν τύμπανα πολέμου….

  • Harald Hardrada MERCYLESS

   καλως τον αντινοο!μας ελειψες

 • GrandRus

  Τι σιχαμερη υποκρισια και υποτακτικοτητα θεε μου! Ο ΙΔΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ο ανθρωπος που αποκαλουσε την θρακη/Θεσσ/νικη/Αιγαιο «πατριδα της καρδιας μας» και «συνορα της καρδιας μας» ο ιδιος αυτος που μας αποκαλεσε γκιαουρηδες και αφηνε την αντιπολιτευση να λεει «θα τους πεταξουμε ξανα στην θαλασσα», ο ιδιος αυτος που επιτρεπει τις επανειλλημενες παραβιασεις εναεριου χωρου, ο ιδιος αυτος αυριο ολο χαρη, φινετσα και με πληρη ελευθερια θα σουλατσαρει στους δρομους της Αθηνας οπου:

  1. Ο ιδιος ο Ελληνικος στρατος θα βαρεσει….προσοχη μπροστα του
  2. Θα μπλοκαρει την κυκλοφορια του μισου εθνους (δλδ κατοικων Αθηνας) για πανω απο 3 ωρες
  3. Μετα θα παει με ΑΝΕΣΗ στην Θρακη να ξεσηκωσει τους ντοπιους τουρκολαγνους

  Οι ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ της Βουλης μας εχουν καταντησει το πιο ΔΕΙΛΟ, ΠΑΘΗΤΙΚΟ, ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΗΛΥΠΡΕΠΕΣ ΚΡΑΤΟΣ ολου του κόσμου

  • chrispap

   εδω εσας σας εριξε αεροπλανο σκοτωσε μερικους ακομη και στο τελος γινατε αυτοκολητοι

   • GrandRus

    Δικιο εχεις ρε μπαγασα. Ας κανουμε εναν πολεμο και ας θυσιασουμε την ζωη αλλων 1.500.000 στρατιωτων και αμαχων γιατι εριξαν εκεινο το αεροπλανο

    • chrispap

     και εσυ αλλο τοσο που δεν καταλαβαινεις οτι ολα ξεκινουν απο την μοναδα και οτι το 15000000 ειναι τοσες μοναδες.

     χωρια που για μια σουπερ ουαου εξωπραγματικη υπερ( στον κυβο) δυναμη εφτανε απλως να ξυσει την μυτη της, αλλα μαλλον απο ευγενεια αφου το σαβουαρ βιρβ δεν το επιτρεπει απεφυγε να το κανει

   • chrispap

    ξεχασα οτι μαλλον εσεις το παστελωνετε το παξιμαδι περισσοτερο απο οτι υπονοεις για εμας και ολους τους υπολοιπους του πλανητη μαζι , γιατι μην ξεχνας οτι ειστε και ο νεος σουπεργκουφη

  • Harald Hardrada MERCYLESS

   γι αυτο ολοι οι πατριωτες εχουμε βγαλει σπυρια καιειμαστε στα καγκελα με τους γκεουλες που παριστανουν οτι μας κυβερνουν,καλως ηρθες Ρους,οσο ελειπες επεσε πολυ μπινελικι στον Πουτιν,καποιοι μαλλον δεν θενε να καταλαβουν πως διαμορφωνεται η πολιτικη ενος κρατους

 • chrispap

 • Γατονι

  Μέσα σε αυτό το σκηνικό ξεπουληματος έχουμε και πορείες για το Γρηγορόπουλο. Του κοπριτη το κάγκελο γίνεται.

 • Πάρτε το ΧΑΜΠΑΡΙ…
  Για να σταματήσουν αυτά τα τσογλανοφασισταριά που καίνε την περιουσία του απλού λαού, και αυτοί οι φασιστοπροδότες ανθέλληνες πολιτικοί που μας κουμαντάρουν, θα χρειαζόμασταν τον Γ.Παπαδόπουλο που δυστυχώς δεν υπάρχει, κάποιος που να τον μοιάζει ΑΝ υπάρχει η η Χρυσή Αυγή που είναι το μοναδικό «σπάσιμο» στο ψευδοδημοκρατικό τόξο. https://uploads.disquscdn.com/images/5f6dec7b3418449f213691a76b2d885523f6dfebd098a1c3041c88d120962549.jpg

  • Γατονι

   Άμα το μελετήσεις θα δεις ότι η χώρα δεν σώζεται με τίποτα μόνο με ένα θαύμα

   • Έχει δίκιο η πρόταση σου ας ελπίζουμε όμως με λίγο μετάνοια και απο εμάς

   • GALAKSIDI/ANTINOOS

    πάντα ήμασταν οι άνθρωποι τών θαυματων.Εμείς επινοήσαμε τόν από μηχανής θεό. )))

    • Το είπε και ο Φερεντίνος στο Deal

     • GALAKSIDI/ANTINOOS

      δέν τόν ξέρω τόν κύριο.Είναι πιό όμορφος από μένα; πιό ψηλός;

     • Είναι κορμοράνος

  • PatmosI

   Διλαέγω το δ’…..τι κερδάω;;;;

 • GALAKSIDI/ANTINOOS

 • PatmosI

  Το ίδρυμα Σώρρος έχει κάνει καλή δουλειά…. ασχολουνται όλοι με τη περίπτωση της ψευδομάρτυρος Ε ….ένα βαλτό σούργελο…..ο σταθμός του χατζηνικολαορουφιάνου έχει λυσσάξει…. ότι εφεδρεία έχει σε μπετόβλακα αργυρώνητο αριστεράντζα την έχει επιστρατεύσει…..σε λίγο θα μπει και φόρος ανέγερσης ανδριάντα του Γρηγορόπουλου….

  • GrandRus

   γιουρια!!

   • παρε και σαντουϊτσ μαζι για την διαδρομη.

    • GrandRus

     χα χα χα οχι ρε μην το απομυθοποιεις ετσι το ηρωϊκο προφιλ

    • PatmosI

     Να βάλω κάτι σε ακροκώλιον Ερυτανίας ;;;

  • Hercules

   καααααλά

 • Blue Hat

  Πόσο ηθικά σωστό είναι να τους παραδώσει ο τουρκοΤσίπρας και με τι εθνικά ανταλλάγματα?
  Το σταυρόλεξο θα το λύσουμε αύριο άραγε ή θα περιμένουμε καιρό να φανερωθούν τα πράγματα που θα μας κρύψουν?