Ένοπλες Συρράξεις

Έρχεται μεγάλος πόλεμος στη Μ. Ανατολή: Το Ισραήλ αναμένει επιθέσεις και ετοιμάζεται για την μεγάλη σύγκρουση - Σε θέση μάχης 10.000 πάνοπλοι Ιρανοί

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην περιοχή του Λιβάνου και των συριακών εδαφών κοντά στο Γκολάν από την παρουσία πλέον και Ιρανών Φρουρών , κάτι που έχει πυροδοτήσει μεγάλη ‘ένταση στο Ισραήλ…που αναμένεται να αντιδράσει δυναμικά πλέον.

https://youtu.be/VihXo8coVA0

«Το Ισραήλ περιβάλλεται από επικίνδυνους εχθρούς και μπορεί να αντιμετωπίσει έναν πόλεμο σε διάφορα μέτωπα", δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού , στρατηγός  Gadi Eisenkot.

«Ο Ισραηλινός Στρατός είναι σαφώς ανώτερος από τους εχθρούς του, αλλά γνωρίζουμε τον πραγματικό κίνδυνο διάδοσης του πολέμου σε διάφορα μέτωπα,  που είναι εκρηκτικά και απαιτούν από εμάς να ενεργούμε με σύνεση και δημιουργικότητα, πριν ξεκινήσουμε οτιδήποτε» , δήλωσε ο Eisenkot.

Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια της ετήσιας τελετής απονομής βραβείων από τον αρχηγό του ενικού επιτελείου για τις στρατιωτικές μονάδες που πέτυχαν εξαιρετικά ποσοστά κατά  τις τελευταίες επιθεωρήσεις  στο στρατιωτικό αρχηγείο στο Τελ Αβίβ.

Ο Eisenkot απευθύνθηκε σε αξιωματικούς  και στρατιώτες λέγοντας ότι το Ισραήλ είναι «στη μέση μιας σύνθετης περιόδου ανασφάλειας».

https://youtu.be/jdgg0uDhrOs

Οι αραβο-ισραηλινές εντάσεις αυξήθηκαν απότομα από τις 6 Δεκεμβρίου, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως αληθινή πρωτεύουσα  του Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ έχασε εκ των πραγμάτων την επιρροή του στην πολεμική αντιπαράθεση για τη Συρία, όπου οι δυνάμεις που μάχονται τον Άσαντ  ανησυχούν  βαθιά για την αυξανόμενη ιρανική επιρροή στη χώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι περίπου 10.000 πάνοπλοι  και μπαρουτοκαπνισμένοι  άνδρες της ιρανικής  πολιτοφυλακής δύναμης Quds τους οποίους ελέγχει ο περιβόητος Ιρανός στρατηγός Q. Soleimani,  πρόσφατα μετασχηματίστηκε σε «Ταξιαρχία Απελευθέρωσης των υψωμάτων του Γκολάν», κάτι που σήμανε αμέσως συναγερμό στο ισραηλινό γενικό επιτελείο .

Ο επικεφαλής της τρομερής, ( θεωρείται άκρως ετοιμοπόλεμη) κα  μεγάλης σε αριθμό ιρανικής πολιτοφυλακής , που πολεμάει  στη Συρία από το 2012 , δήλωσε ότι η ταξιαρχία του είναι «πλήρως προετοιμασμένη» για να πολεμήσει το Ισραήλ, αν το ζήτησε η Δαμασκός.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Hadashot (πρώην κανάλι 2) ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Ασάντ ότι το Ισραήλ θα παρέμβει στρατιωτικά στον πόλεμο της Συρίας, αν ο Ασαντ δώσει επίσημη άδεια στο Ιράν να δημιουργήσει ιρανική βάση στην χώρα.

https://youtu.be/pJyBlD2D3Xk

Την ίδια στιγμή ο  διοικητής του ιρανικού στρατού στρατηγός  Mohammad Ali Jafari δηλώνει ότι οποιαδήποτε μελλοντική σύγκρουση με το Ισραήλ θα είναι και η τελευταία του εβραϊκού κράτους και υποσχέθηκε ότι ο ιρανικός στρατός θα έρθει σε βοήθεια της Χεζμπολάχ εάν το Ισραήλ επιτεθεί στην λιβανέζικη οργάνωση .

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα ενώ και η κόντρα Ισραήλ και Τουρκίας  μεγαλώνει και προσδιορίζει ότι και οι τουρκικές δυνάμεις αποτελούν μεγάλο εχθρό του Ισραήλ εντός του συριακού εδάφους .

Όλα δείχνουν ότι αυτές οι αγεφύρωτες διαφορές και οι πολεμικές ιαχές θα καταλήξουν σε γενικευμένη πολεμική σύγκρουση σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ