Κόσμος

Πέταξαν εκτός «Blue Flag» 2017 τους Τούρκους οι Ισραηλινοί - «Κεντάει» η ΠΑ, οι Έλληνες στους καλύτερους των καλύτερων

Ξεκίνησε η σύγχρονη έκδοση του Top Gun στο δυτικό ημισφαίριο και μια από τις καλύτερες αεροπορικές ασκήσεις  του κόσμου,  με την συμμετοχή των Ελλήνων πιλότων  που  οι νατοϊκοί αξιωματούχοι "πίνουν νερό στο όνομα τους" , χωρίς την παρουσία πιλότων της Τουρκίας που θεωρείται πλέον ο  "παρίας" της συμμαχίας.

https://youtu.be/kUsFWO08CO0?t=12

Σήμερα κατέφθασαν για την περιβόητη άσκηση Blue Flag  2017 ,  αεροπορικές δυνάμεις από τις ΗΠΑ, την Πολωνία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ινδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Η Ελλάδα συμμετέχει για δεύτερη  φορά και η παρουσία της ΠΑ αποτελεί σημαντικό κομμάτι της άσκησης,  λόγω των απίστευτων ικανοτήτων των Ελλήνων πιλότων , που όλοι θέλουν να τους κερδίσουν αλλά στο τέλος   όλοι χάνουν…πανηγυρικά .

https://youtu.be/HZnhl7truQg?t=14

Η μη παρουσία των Τούρκων αποτελεί σαφώς «χαστούκι» στην Άγκυρα και στον Ερντογάν , ενώ κινητοποιεί αντανακλαστικά και σενάρια που αφορούν την ύπαρξη της ίδιας της χώρας , ειδικά μετά την στάση της κατά της δύσης και των ΗΠΑ.  

Η άσκηση ξεκίνησε σήμερα με την άφιξη των αεροσκαφών από επτά διαφορετικές αεροπορικές δυνάμεις στην βάση Ovda στην έρημο Negev .

Σε όλη τη διάρκεια της συνδυασμένης άσκησης, που φέτος πραγματοποιείται για τρίτη φορά, οι «επισκέπτες»  θα πετάξουν μαζί με αεροσκάφη από επίλεκτες  ισραηλινές μοίρες.

https://youtu.be/-k6eVsPNpZ8?t=2

Ο στόχος της άσκησης είναι η προσομοίωση όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερα των σεναρίων  "ακραίας αεροπορικής μάχης" καθώς και οι συνδυασμένες πτήσεις (COMAO). Για πρώτη φορά συμμετέχουν αεροσκάφη από την  Ινδία, την Γαλλία και την Γερμανία .

Καθ 'όλη την πρώτη εβδομάδα τα ξένα  πληρώματα θα  εγκλιματιστούν στη βάση και θα γνωρίσουν ο ένας τον άλλον. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας, οι συμμετέχοντες θα προετοιμάσουν σύνθετα σενάρια και θα διεξάγουν συνδυασμένες πτήσεις .

Κατά τη διάρκεια των αεροπορικών εξόδων οι ξένες αποστολές  θα πετάξουν  κατά της ισραηλινής μοίρας «Ιπτάμενος Δράκος» ,  μιας και οι Ισραηλινοί προσομοιώνουν  τις δυνάμεις του εχθρού, ενώ στο έδαφος αντιαεροπορικοί  πύραυλοι SAM (Surface-to-air misile ),   συστοιχίες πυραύλων Patriot  και MANPADS (φορητά συστήματα αεροπορικής άμυνας) θα στοχεύουν εικονικά τα αεροσκάφη.

https://youtu.be/iWlZBhb2NfY?t=1

«Η άσκηση Γαλάζια Σημαία είναι ένα σημαντικό άλμα στην ικανότητά μας να υλοποιούμε απίστευτα δύσκολες εναέριες ασκήσεις πολυεθνικού  χαρακτήρα στο Ισραήλ, από κοινού», δήλωσε  ο Ταξίαρχος  Nadav, διοικητής της 133ης Μοίρας ( «Ιππότες της Twin Tail»), η οποία διαθέτει αεροσκάφη  «Baz» (F-15)  και έχει την ευθύνη της άσκησης .

«Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο στις σχέσεις μας με τις ξένες  αεροπορικές δυνάμεις, μερικές από τις  οποίες έφθασαν  στο Ισραήλ για  να συμμετάσχουν για πρώτη φορά. Αυτή η άσκηση θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τη συνεργασία με αυτές τις δυνάμεις…..και  στο μέλλον.», δήλωσε ο ίδιος.

Τα αεροσκάφη που συμμετέχουν  στην «Blue Flag»  2017 απο ισραηλινής πλευράς  είναι μια μοίρα   F-15 ,  μια μοίρα «Sufa» (F-16)  και δύο μοίρες «Barak» (F-16C / D) , παράλληλα θα πετούν ανάλογα το σενάριο  τακτικά μεταφορικά αεροσκάφη, ελικόπτερα,  UAV ( Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα), αεροσκάφη L (Electronic Warfare).

Οι αμερικανικές, ελληνικές και πολωνικές αεροπορικές δυνάμεις κατέφθασαν με μαχητικά αεροσκάφη  F-16, οι Γάλλοι με  "Mirage" 2000D,  οι Γερμανοί με  "Eurofighter Typhoon",  οι Ιταλοί με  «Panavia Tornado»  πολλαπλού ρόλου και οι Ινδοί με ένα C-130J.

«Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία (IAF) έχει δύο κύριους στόχους κατά την άσκηση: η πρώτη είναι η βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας όλων των αεροπορικών δυνάμεων,  που συμμετέχουν μέσω της εμπειρίας της ποιότητας της αμοιβαίας εκπαίδευσης, δημιουργώντας ένα γόνιμο έδαφος για την αμοιβαία αποκόμιση εμπειρειών.

Το δεύτερο είναι να δείξουμε στον κόσμο ότι η IAF είναι. μια προηγμένη, ισχυρή και ηγετική δύναμη στην περιοχή»  δήλωσε ο Σμήναρχος Guy, προϊστάμενος του τμήματος εκπαίδευσης στο τμήμα IAF .

https://youtu.be/EFCmYLPx_58?t=3

Η ουσία είναι ότι οι νατοϊκές χώρες προετοιμάζονται να πετούν από κοινού αεροσκάφη τους σε ειδικές μοίρες  με σκοπό την εκτέλεση αποστολών υψίστης σημασίας , συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων .

Οι Τούρκοι έχουν τεθεί  εκτός άσκησης και  απλά « κάθονται στην γωνία τους και παρακολουθούν» μια και δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν επίσημα, ανεπίσημα δεν τους θέλει "κανένας" .

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι Ισραηλινοί ανώτατοι αξιωματικοί είπαν ξεκάθαρα  πριν καιρό,  ότι η ελληνική πολεμική αεροπορία σε περίπτωση ελληνοτουρκικής  σύρραξης θα έκανε «σκόνη» την τουρκική μέσα σε 48 ώρες.

 

https://youtu.be/-pRj4cyOBRw?t=1

https://youtu.be/mj3szYLfwXI?t=3

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...