Ελληνοτουρκικά

Sputnik: "Ο Τσίπρας ετοίμασε την απολογία του στον Ερντογάν για το θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών" - Θα προκαλέσει ο Σουλτάνος στην Αθήνα

Ενορχηστρωμένο σχέδιο προκλήσεων από την Άγκυρα θα είναι το ταξίδι του Τούρκου προέδρου , και το σίγουρο είναι ότι όπως έπραξε όλες τις προηγούμενες φορές , έτσι και τώρα …θα προσπαθήσει να δημιουργήσει όχι μόνο αμηχανία , αλλά και τρόμο στην ελληνική κυβέρνηση  με την ‘’βαριά‘ ατζέντα που θα κουβαλά μαζί του. Νησιά, ΑΟΖ, φυγάδες, αποστρατικοποίηση νήσων, Μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης,  και πολλά άλλα είναι στο μπλοκάκι με τις σημειώσεις του.  

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro σε συνέντευξη ότι η Αθήνα δεν θα κάνει παραχωρήσεις σχετικά με την αρχή του διαχωρισμού των εξουσιών και δεν θα παρέμβει στην δικαιοσύνη για  να ανατρέψει την απόφαση που αφορά την  άρνηση έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών…λόγω Ερντογάν, τονίζει το ρωσικό άρθρο.

Η ελληνική δικαιοσύνη έχει αποφανθεί κατά των αιτημάτων της Άγκυρας να επιστρέψουν δύο από τους οκτώ  πολίτες τους για φερόμενη σχέση με το  αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία ντον Ιούλιο του 2016.

‘‘Θα του εξηγήσω [στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν] ... ότι είμαστε μια χώρα της ΕΕ που σέβεται το νόμο και ότι την δικαιοσύνη και δεν μπορούμε να παρεμβαίνουμε , πρέπει να σεβόμαστε την απόφαση των δικαστηρίων στη χώρα μας", είπε ο  Τσίπρας όταν ρωτήθηκε πώς θα απαντήσει σε μια νέα αίτηση έκδοσης από τον Τούρκο πρόεδρο κατά την διάρκεια επίσκεψης του .

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι Τούρκοι αυτόμολοι αξιωματικοί αρνούνται επανειλημμένα οποιονδήποτε δεσμό και συμμετοχή με το πραξικόπημα  και εξηγούν την αναγκαία διαφυγή τους μόνο από φόβο για τη ζωή και την ασφάλειά τους.

Λίγες ώρες μετά το πραξικόπημα οι συγκεκριμένοι  Τούρκοι στρατιωτικοί  βρισκόταν σε αποστολή μεταφοράς, σκοπεύοντας να μεταφέρουν τους τραυματίες μακριά από την Κωνσταντινούπολη με ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, αλλά ξαφνικά αναγκάστηκαν να πετάξουν προς την Ελλάδα , καθώς στο  ελικόπτερο υποτίθεται ότι επιτέθηκαν άνδρες από τις ειδικές τουρκικές μονάδες επιβολής του νόμου.

Το τουρκικό ελικόπτερο αφού έστειλε σήμα κινδύνου στις ελληνικές αρχές στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, προσγειώθηκε και οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί  δήλωσαν ότι ζητούν  άσυλο.

Επιπλέον, το ελληνικό δικαστήριο είχε επίσης απορρίψει την αίτηση της Άγκυρας για την έκδοση των έξι Τούρκων στρατιωτικών.

Αυτό που αφήνεται να ‘διαρρεύσει‘ και οι Ρώσοι που ίσως ‘‘γνωρίζουν‘ κάτι είναι ότι ο Ερντογάν  έρχεται στην Αθήνα για ωμή επίδειξη ισχύος κατά της ‘’αδύναμης‘ Αθήνας , με σκοπό να αποστείλει ‘‘μηνύματα‘’ τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στο εσωτερικό της χώρας του.

Επίσης πολλοί αναλυτές φοβούνται σε πιθανή επικείμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Δυτική Θράκη, θέμα ακόμα και πιθανής ‘‘αυτονομίας‘‘ της περιοχής , μιας και όποτε συναντήθηκε ο  ίδιος με Έλληνες αξιωματούχους πάντα τους έφερνε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Ίσως θα μιλάμε,  αφού τελειώσει η επίσκεψη του αλαζονικού πολιτικού  , για την χειρότερη και την προκλητικότερη επίσκεψη  Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα που έχει γίνει ποτέ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ