Εκκλησία της Ελλάδος

Το ποτάμι της οργής “πνίγει” τον Αρχιεπίσκοπο!

Κι ενώ ο Αρχιεπίσκοπος προκαλεί με τις δηλώσεις του όπως χθες στο κυριακάτικο κήρυγμά του όπου αναφέρθηκε στην αξία των γραμμάτων και των επιστημών, αλλά και στην στήριξη της Εκκλησίας προς τους νέους για την σωστή διαπαιδαγώγησή τους τη στιγμή που η ίδια διοικούσα Εκκλησία έχει καταδικάσει με την στάση της για το νέο μάθημα των Θρησκευτικών στην πλάνη τους νέους της χώρας, γονείς και φορείς δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και το ποτάμι της οργής φουντώνει και ετοιμάζεται να ξεχειλίσει!

Οι επιστροφές των φακέλων του μαθητή γίνονται σωρηδόν με τις συμβουλές και την παρότρυνση και των ίδιων των κατά τόπους Μητροπολιτών πλέον και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δείχνει εγκλωβισμένος στην πθητικότητά του.

Παρέμβαση είχαμε και από τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Μεταλληνό, ο οποίος μίλησε προ λίγων ημερών με θέμα “Οι οργανωμένες ενέργειες για την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών” στον Ι.Ν. Του Αγίου Αντίππα στην Οδοντιατρικη΄Σχολή Αθηνών.

https://www.youtube.com/watch?v=h00lNnC49Ts

Αλλά και ο γνωστός Ηρακλής Ρεράκης, μίλησε με θέμα "Η κατήχηση της πολυθρησκείας στους φακέλους των Θρησκευτικών"

https://www.youtube.com/watch?v=7kNJxOOCSik

Στο μεταξύ οι εκδηλώσεις ανά την επικράτειa συνεχίζονται ακaταπαύστα.

Στα Τρίκαλα εκδήλωση με θέμα:«Τα Νέα Θρησκευτικά στο Νέο Σχολείο» θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», στην οδό Γαριβάλδη 6-12, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7μμ.
Θα μιλήσουν οι:

Ιωάννης Φύκαρης, Επίκουρος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
Κων/νος Σπαλιώρας, Δρ. Θεολογίας, Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων και
Δήμος Θανάσουλας, Δικηγόρος.
Παρακαλούμε να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα και επίκαιρη αυτή εκδήλωση.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι μια μεγάλη ομάδα φορέων και συλλόγων:

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων •Ενωμένη Ρωμηοσύνη •Μετεώρων Λιθόπολις •Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων Ν. Τρικάλων •Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Τρικάλων •Σύλλογος Τριτέκνων Γονέων Τρικάλων •Ελεήμων Σαμαρείτης •Ένωση Γονέων «Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ Τρικάλων) •Σύλλογος Ορθόδοξης Ιεραποστολής «Μέγας Βασίλειος» •Σύλλογος «Ομοθυμαδόν»

Εκδήλωση και στην Κατερίνη με θέμα “Τι Θρησκευτικά θέλουμε στα σχολεία μας;”

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...