Κοινωνία

Στις εφορίες η διαγραφή προκαταβολής φόρου για όσους έκλεισαν τα μπλοκάκια

Μπορεί το taxis και το taxisnet να αναβαθμίζονται και να παρέχουν νέες υπηρεσίες στους φορολογούμενους όσοι όμως έκλεισαν τα μπλοκάκια τους και θέλουν να πάρουν πίσω τις προκαταβολές τους θα πρέπει να στηθούν στην εφορία.

Όπως προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων φυσικά πρόσωπα, που έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών της ατομικής τους επιχείρησης κατά το φορολογικό έτος 2016 και δεν υπέβαλαν εκ νέου έναρξη εργασιών μέχρι την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, μπορούν οποτεδήποτε εντός του χρόνου παραγραφής να αξιώσουν με αίτησή τους στη εφορία τη διαγραφή της βεβαιωθείσας προκαταβολής.

Σημειώνεται ότι, ενώ ο φορολογούμενος είχε κλείσει το μπλοκάκι του εντός του 2016, στο εκκαθαριστικό του 2017 βεβαιώθηκε προκαταβολή φόρου εισοδήματος για το τρέχον έτος. Ωστόσο, για τη διαγραφή του απαιτείται αίτηση στην εφορία με επίσκεψη του φορολογούμενου.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...